Новини
Останні статті і огляди
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
Барбарис
Member
leif, а навіщо аж 4? Звісно за умови, що вони робочі.
-
leif
Member
Барбарис
Взагалі світчі черрі — практично вічні, люди досі користуються навіть тими, що 40+ років тому були випущені, а тут 91-92 роки, можна сказати свіжачок
Хоча, очевидно, від зберігання, залежить значною мірою. На перший погляд окрім великої кількості пилу цим клавам, що я купив нічого не загрожувало останні років 30, але подивимось, скоро розберу самі світчі (поки розібрав лише корпуси клавіатур) подивлюсь що там всередині, прожовжу оповідання
Щодо кількості, то я б і більше купив, якби у продавана було. У мене практично для всіх клавіатур кілька плейтів і кілька пцб. За виключенням парочки недорогих дошок, для усіх я готовий виділити одну пцб+плейт чисто щоб запаяти білд на вінтаж блеках, бо це найімбовіший світч евар на мій смак нинішній. Звісно, і він теж набридає, але для цього у мене є інші світчі/плейти/пцб. А вінтажблеки це база, фундамент, грунт, основа всього

Відправлено через 12 хвилин 7 секунд:
А, ну і так, я поки не планую зупинятись з поповненням колекції бербоунів, і для наступних надбань теж не завадить мати запас вінтажних блеків. якщо десь знайду ще такі 35річні вайси — обов'язково докуплю
але нажаль це досить складно, а з ібеів дорого і лотерея по роках випуску, може і не то що треба приїхати
Взагалі світчі черрі — практично вічні, люди досі користуються навіть тими, що 40+ років тому були випущені, а тут 91-92 роки, можна сказати свіжачок
Хоча, очевидно, від зберігання, залежить значною мірою. На перший погляд окрім великої кількості пилу цим клавам, що я купив нічого не загрожувало останні років 30, але подивимось, скоро розберу самі світчі (поки розібрав лише корпуси клавіатур) подивлюсь що там всередині, прожовжу оповідання
Щодо кількості, то я б і більше купив, якби у продавана було. У мене практично для всіх клавіатур кілька плейтів і кілька пцб. За виключенням парочки недорогих дошок, для усіх я готовий виділити одну пцб+плейт чисто щоб запаяти білд на вінтаж блеках, бо це найімбовіший світч евар на мій смак нинішній. Звісно, і він теж набридає, але для цього у мене є інші світчі/плейти/пцб. А вінтажблеки це база, фундамент, грунт, основа всього
Відправлено через 12 хвилин 7 секунд:
А, ну і так, я поки не планую зупинятись з поповненням колекції бербоунів, і для наступних надбань теж не завадить мати запас вінтажних блеків. якщо десь знайду ще такі 35річні вайси — обов'язково докуплю
-
StTechnik
Member
leif
Ты стал ближе к эндгейму?А вінтажблеки це база, фундамент, грунт, основа всього
-
leif
Member
До слова, мій замовлений 9 вересня tkd PT 1/75 з двома солдер пцбшками (через які я його так далеко і купую) таки дістався до штатів вчора, точніше вже локальної служби доставки. Це все так довго через якісь їхні нові канали постачань (не знаю точно, що китайці там мутять, але пишуть, що якось пов'язано з митами), днів 10-12 і мав би бути у мене тож все разом лише трохи більше місяця мало б вийти, що, в принципі, не так і погано, мабуть
Відправлено через 14 хвилин 45 секунд:
А з бербоунами, то й взагалі ще чимало всього хочеться заполучіть навіть з вторинного ринку (не кажучи про те що купа нового виходить цікавого), до ендгейму, мабуть, далеченько
Хоча хто знає, може це все мені раптово набридне, не буду загадувати сильно наперед. Поки доставляє — займаюсь
Відправлено через 14 хвилин 45 секунд:
В залежності від того, як це розуміти) внаслідок того, що я визначився зі своїм #1 в рейтингу світчів, я аж ніяк не перестав купувати інші світчіStTechnik: ↑ 04.10.2025 23:03 leifТы стал ближе к эндгейму?А вінтажблеки це база, фундамент, грунт, основа всього
А з бербоунами, то й взагалі ще чимало всього хочеться заполучіть навіть з вторинного ринку (не кажучи про те що купа нового виходить цікавого), до ендгейму, мабуть, далеченько
Хоча хто знає, може це все мені раптово набридне, не буду загадувати сильно наперед. Поки доставляє — займаюсь
-
feniks_tm
Member
Приїхали капи зі стабами. Перший досвід доволі приємний. MDA профіль виявився доволі цікавим, для ігр мені особисто однозначно зручніше, оскільки набагато більша площа контакту з пальцями. По звуку трошки більш "thocky" ніж мої стокові товсті чері (1.65-1.7мм), але і голосніше. Товщина десь 1.6мм і 1.5мм по найтоншій сітці, не супер, але піде. В свої брехунькання 1.6мм? рахуватимемо, що влізли. Великі капи, на жаль, звучать пустовато для мене, треба шумити пробіл, поки залишив стоковий. З естетичної точки зору брати повністю білий сет на білу клаву було помилково (особливо враховуючи, що тон білого у капів ближче до молочного, коли клава холодно біла), також не очікував, що символи будуть аж настільки великіfeniks_tm: ↑ 25.09.2025 11:27З доставкою не сильно то і дешевше, десь 22 загалом вийшло, але зверху докинув стаби ще пощупати (Designer Studio Focus, цікаво чи просто реколор звичайних, чи таки дійсно щось нове і толкове), то вже хай буде так.
По стабам Designer Studio Focus... однозначно краще за типовий сток, можна вставити і забути (брав уже змащені), але не глушать так звук, як TX AP, до прикладу. У TX значно зменшені допуски воблу стему відносно хаузінгу, на цих же ближче до стандартних. Паразитних звуків скоби нема завдяки стему з піджимним хвостиком. Кому треба дешево замінити паршиві стаби на магнітках з лонгпол свічами - можна пробувати. TX AP (плейтмаунт, принаймні) у свою чергу рекомендувати не берусь, посадка стему у капах там паршива, трошки сильніше ніж зазвичай натис на край капа і тримай перекос. Маю і звичайні куплені роки два тому, і лонгпол пару місяців тому... те саме.
-
StTechnik
Member
Ко мне сегодня приехал первый набор. Из солнечного Китая. Клон GMK Fishing от высокотехнологичного подвала KBDiy
Пока могу сказать.... что качество такое себе вполне. Может небольшие претензии к шрифту. И то не к качеству, а скорее к форме. Толщина такая себе ничо - 1.6. Более подробно все покажу немного позже. Завтра приедет набор от WS и уже сравню все вместе скопом вместе с nicePBT.
Пока что просто немного "Черновых" фото
Пока могу сказать.... что качество такое себе вполне. Может небольшие претензии к шрифту. И то не к качеству, а скорее к форме. Толщина такая себе ничо - 1.6. Более подробно все покажу немного позже. Завтра приедет набор от WS и уже сравню все вместе скопом вместе с nicePBT.
Пока что просто немного "Черновых" фото
- спойлер
-
feniks_tm
Member
Брав Jamon від них, було тільки 1.4-1.5ммStTechnik: ↑ 05.10.2025 20:27 Толщина такая себе ничо - 1.6.
-
StTechnik
Member
feniks_tm
Да я и сам был удивлен. Был расчет на 1,5 и то за счастье. Где то они писали что типа сменили оборудование. Геометрия вроде тоже в норме. Выборочно несколько пар поприкладывал друг к другу. Звук остался практически такой же. Ничего бесячего пока не обнаружено. Но я больше WS жду. Он скорее всего и станет постоянным. Завтра увидим.Від них одразу відмовився, навіть не ставивши всі на клаву, занадто клакі на виході.
-
feniks_tm
Member
Та я не так давно їх замовляв, може місяця два тому. Ця плашка про обладнання тоді вже теж висіла. По якості то без особливих нарікань, просто не підходять акустично під те, що я хочу від клави. Шрифти не рівень gmk звісно ж, але і набагато краще ніж той же Yong Qiu.StTechnik: ↑ 05.10.2025 20:36 Где то они писали что типа сменили оборудование
Бачу, що ваш сет окремим лотом, може там і молд інший, відносно тих, де куча різних варіантів під одним лотом на алі. Малоймовірно, але все може бути з тими китайцями
-
leif
Member
feniks_tm
StTechnik
вас товщина хвилює в першу чергу як фактор впливу на звук, правильно?
з того, що мені відомо: найтовстіші і при цьому якісні в цілому пбт-капи це найспбт і вони ще й по ціні далеко не преміум сегмент, співвідношення ціна/якість -- приємне.
але треба, щоб підходили по тональності, ну і дайсаб не підбішував. якщо з цим порядок -- капи гарні, треба брати. у мене їх два сети є, один минулорічний, а один ще року десь 20-21.
ws якісні і пропонують всі переваги даблшотів, але по звуку вони програють найспбт, тому між ними вибір залежить від того, що потрібно більше: товсті капи заради нижчого, глибшого звучання або ж чіткіші написи тощо
більш хардкорні ентузіасти серед пбт капів найбільше котірують CRP (якщо мова про черрі профіль), але це доволі специфічні капи: по перше майже усі бежеві (окрім чорних, якщо не помиляюсь). ну і товщина там вам би, мабуть не сподобалась -- невелика
а якщо відійти від черрі, то мтню від гмк, звісно, але вони теж не товсті, мають специфічне звучання і це вже преміум сегмент за відповідний прайс
StTechnik
вас товщина хвилює в першу чергу як фактор впливу на звук, правильно?
з того, що мені відомо: найтовстіші і при цьому якісні в цілому пбт-капи це найспбт і вони ще й по ціні далеко не преміум сегмент, співвідношення ціна/якість -- приємне.
але треба, щоб підходили по тональності, ну і дайсаб не підбішував. якщо з цим порядок -- капи гарні, треба брати. у мене їх два сети є, один минулорічний, а один ще року десь 20-21.
ws якісні і пропонують всі переваги даблшотів, але по звуку вони програють найспбт, тому між ними вибір залежить від того, що потрібно більше: товсті капи заради нижчого, глибшого звучання або ж чіткіші написи тощо
більш хардкорні ентузіасти серед пбт капів найбільше котірують CRP (якщо мова про черрі профіль), але це доволі специфічні капи: по перше майже усі бежеві (окрім чорних, якщо не помиляюсь). ну і товщина там вам би, мабуть не сподобалась -- невелика
-
7mindfields
Member
Як на мене, досить дивний кейс, шукати гарне звучання на he світчах 
-
leif
Member
чому? воно там теж відрізняється від світча до світча і його також можна витягувати в той чи інший бік за допомогою інших складових білда7mindfields: ↑ 06.10.2025 11:57Як на мене, досить дивний кейс, шукати гарне звучання на he світчах
тим часом під'їхав агрегат
Відправлено через 2 хвилини 11 секунд:
https://masteram.com.ua/ru/ultrasonic-c ... n-ps-06a/?
це отакий, там же і купував
-
7mindfields
Member
Відсутність такої самої варіативності через суттєво меншу кількість he світчів і відсутність he франкенсвічів (?) як опціїleif: ↑ 06.10.2025 12:13 чому? воно там теж відрізняється від світча до світча
Цікаво, я думав ультразвукова ванна це щось обовʼязково промислове з відповідними габаритами, а тут така коробочка
-
leif
Member
їх насправді вже чимало. не дивився матеріал, що замовили milktooth у алексотоса по НЕ світчах? рекомендую, досить наочно демонструє, хоча там немає деяких важливих пропозицій, типу геонівскього і тд7mindfields: ↑ 06.10.2025 12:17Відсутність такої самої варіативності через суттєво меншу кількість he світчів і відсутність he франкенсвічів (?) як опції
це перевірена робоча коробочка, у знайомого робе добре, для моїх цілей вистачить з головою. хоча можливо не треба було шкодувати грошей і взяти 08 а не 067mindfields: ↑ 06.10.2025 12:17Цікаво, я думав ультразвукова ванна це щось обовʼязково промислове з відповідними габаритами, а тут така коробочка
Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
франкенсвітчі це вже більше збочення по нинішніх часах ніж реальна необхідність, імхо) абсолютну більшість того, що реально можна скомбінувати і воно працює прикольно -- роблять самі виробники7mindfields: ↑ 06.10.2025 12:17відсутність he франкенсвічів
-
StTechnik
Member
Категорически согласен. Что касается меня лично - мне достаточно того, что бы звук меня не бесил всякими дребезжалками, гупанием и прочем. nicePBT - отличные капы как по мне. Прям вот вообще агонь. Меня больше волнует само качество изготовления. Отсутствие всяких заусенцев, косяки в геометрии, неровные пробелы, кривая печать, супер убогий шрифт.
Приехали кстати WS Mizu - ну это огненный огонь. Там одна упаковка привносит. Визуально по самим капам - все на высшем уровне. Детально не рассматривал - они сразу на гравировку уехали. Как приедут - тогда будет микро обзорчик. Еще взял под них КОВЕР у Фанкейс. Ковер будет задавать тон всей комнате (с) Лебовски.
Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
Расскажи потом пожалуйста впечатления от использования. Я задумывался не раз о нужности такого в хозяйстве. Она компактная как понял?leif: ↑ 06.10.2025 12:13тим часом під'їхав агрега
-
leif
Member
зовсім невелика. в принципі всі варіанти застосування в інтернетах описані непогано: окуляри, прикраси, інструменти тощо. я теж розглядав раніше, думав, чи потрібно воно чи ні, аж тут вже нікуди було діватисьStTechnik: ↑ 06.10.2025 12:28 Она компактная как понял?
Відправлено через 40 секунд:
неодмінноStTechnik: ↑ 06.10.2025 12:28впечатления от использования
Відправлено через 2 години 9 хвилин 15 секунд:
Так, ну шо, починаю:
Відправлено через 3 хвилини 38 секунд:
Разом з УЗ ванночкою захопив ще один ручний оловозабирач (не вистачало на безкоштовну доставку трохи): Ща подивимось як він, поки у мене дешевий але сердитий kaisi k331 фаворит)
-
Smok
Member
дякую, додав собі в обране, наче непогано виглядаютьleif: ↑ 06.10.2025 10:46з того, що мені відомо: найтовстіші і при цьому якісні в цілому пбт-капи це найспбт
-
7mindfields
Member
Ні, такого не бачивleif: ↑ 06.10.2025 12:21 не дивився матеріал, що замовили milktooth у алексотоса по НЕ світчах?
-
leif
Member
7mindfields