Xiaomi G Pro 27 і його баги

Мониторы и другие устройства отображения информации
Автор
Повідомлення
01Mirage09
Member

Повідомлення

Зібрався я купувати монітор і найшов варіант в вигляді Xiaomi G Pro 27.

По характеристикам відмінний монітор но по відгукам більша частина моніторів з софтверним браком.

Відповідно питання до власників цього монітора або тих хто з ним стикався, наскільки він для вас проблемний? Чи є проблема з заливкою в червоний колір? Проблеми з HDR? Биті пікселі?

Можливо знайдуться люди які зможуть щось розказати.
01Mirage09
Member

Повідомлення

Відповім сам собі, можливо хтось з бажаючих купити цей монітор знайде цю тему

Купив я цей монітор і віддав назад, прийшов з засвітами по кутах, не так критично і можливо варто було лишити його, враховуючи, що він не мав бути основним монітором.
На рахунок червоної заливки то критичного нічого не помітив, хотя кольори здавались досить теплими(на око ~6к кельвін) в режимах емуляції і HDR, но явно вираженої заливки не було(як на деяких відгуках).

Проблем з HDR як були в деяких людей не було, він працює ідеально після калібрування.

Локальне затемнення як на мене досить сумнівна штука в моніторах, так картинка виглядає значно контрастніше і красивіше, але вилазить дуже багато неприємних проблем які кидаються в очі:
- світлі об'єкти на темному фоні дуже тьмяні, і якщо в оглядах кажуть, що вони лише трошки темніють - це не правда, по відчуттях втрачається 70% яскравості, субтитри, малі елементи інтерфейсу виглядають дуже тьмяно, а білий текст на чорному фоні(наприклад в записках в іграх) переливається всіма відтінками сірого, виглядає жахливо :)
- дуже втрачається деталізація дрібних елементів(по типу ярликів або елементів інвентаря в іграх), всі об'єкти розміром 1Х1 см і менше перетворюються в кашу, і чим елемент менший тим гірше.
- в десктопі локальне затемнення звісно працює жахливо, але це не новина.

Сама IPS матриця чудова, контрастність і кольоропередача дійсно одна з найкращих в IPS моніторів, яскравість дуже висока, 30% вже як 100% на всіх інших моніторах. По суті якщо вам прийде монітор без дефектів це топовий звичайний IPS монітор, но от локальне затемнення працює погано і використовувати його зручно тільки в світлих іграх і фільмах.

Якщо це читає людина яка думає чи варто купляти цей монітор чи ні, однозначно НЕ ВАРТО, він дуже сирий, в нього куча різних проблем, з калібруванням кольорів, HDR, засвітами, битими пікселями, сіткою FALDа яку видно на деяких екземплярах та і сам FALD працює дуже сумнівно, його покупка це справжня лотерея.
Якщо ж зібрались купляти, то точно не в барижних сіровозних магазинах, а в великих продавців(окрім АЛЛО(вони гірше сіровозів бариг :gigi: )) які зможуть вам його повернути при виникненні проблем(а вони напевно виникнуть).
DEM
Junior

Повідомлення

І на чому зупинили свій вибір?
daesz
Member

Повідомлення

DEM
Коментар не мій (з відгуків на "розетці")
спойлер
Відкривав думаючи хоча б не було битих пікселів, як в інших коментаторів. Їх не було. В цьому плані все чудово.

На своєму досвіді порівнювати можу з Zowie XL2546K (топовий геймерський монітор для шутерів), дешевим HP монітором на VA матриці 144hz та Steam Deck OLED. Тобто, є всі типи матриць для порівняння.

Це мій перший монітор з Mini LED і я був трохи неприємно здивований нюансами, про які не казав ніхто в оглядах. Про Mini LED часто говорять як про майже OLED за менші гроші, це не зовсім так.

Наприклад, коли на чорному або просто темному фоні є невеликий білий об'єкт, наприклад, курсор мишки в windows, підсвітка local dimming буде дуже тиха і курсор буде тусклим і сірим замість білого. Іноді його стає ледь помітно. У такому ж сценарії курсор на OLED має повну яскравість і виглядає як яскрава зірка на чорному фоні.

На відео я показав як невеликі світлі об'єкти затемняються, якщо поряд тільки темний фон.

Те саме трапляється зі світлим текстом на темному фоні. Наприклад, при програмуванні в VSCode з темною темою. Там текст різного кольору на темно синьому фоні. Контраст і яскравість падають драматично. Приходиться виключати local dimming і перетворювати mini led на звичайний LCD, інакше парцювати неможливо.

Ще один помітний сценарій, при перемиканні між світлими і темними сайтами в браузері, інші елементи інтерфейсу браузера, які повинні залишатись незмінними (вкладинки, адресна строка) теж міняють яскравість через затемнення або висвітлення підсвітки local dimming.

Також, стабільність картинки в деяких сценаріях не найкраща. Перемикання local dimming помітно. Особливо на темному не нейтрально сірому фоні (наприклад, на темно синьому).

В іграх це не помітно. Сказав би, що в цілому підходить для ігор. Тільки елементи інтерфейсу, особливо невеликі, залежать від яскравості фону і оточення, хоча не повинні.

Ще по іграм, картинка в русі десь на 90% така ж стабільна, як на Zowie XL2546K. А цей монітор ще нещодавно був еталоном для шутерів. Тож, тут проблем немає. При порівнянні з дешевим монітором на VA матриці - набагато краще.

В цілому. За свої гроші надає чудову картинку, яскравий. І mini led все одно краще, ніж звичайний LCD. Міг би рекомендувати цей монітор. Але треба мати на увазі моменти, які я описав. Я точно не можу сказати, що це експіріенс невідмінний від OLED.
спойлер
Відео з нього ж.
Проблема із червонуватими кольорами була виправлена починаючи із прошивки 1.07 і далі, тільки якщо у вас уже монітор на старій прошивці - то змінити це ніяк не вийде.
Інше відео, щоб більш наочно розуміти про що мова :
спойлер

Сам розглядав цей монітор до покупки, але так і не зібрався. А за той час на нього ціна виросла. Поки не обрав нічого, інший варіант який пригледівся був AOC Q27G3XMN/BK, але в нього VA матриця і ціна аналогічна до сяомі, при тому він реально у всьому гірший; на іноземних прощадках між цими 2 моніторами різниця в 100$, і по тій ціні АОС виглядає як непоганий монітор, брати його за 15к (19) - це треба бути особливого складу розуму імхо :(

Відправлено через 2 години 40 хвилин 25 секунд:
Зараз глянув на MUB, бачу АОС випустили новий варіант цього монітору; 300$ рекомендована, але знову ж таки VA :puke:
спойлер
Yurius
Member

Повідомлення

daesz: 05.10.2025 04:22Зараз глянув на MUB, бачу АОС випустили новий варіант цього монітору; 300$ рекомендована, але знову ж таки VA
Там ще MAG 274QPF X30MV ( 2К мінілед 300гц ВА ) заїхав до наших магазинів за дурні18000 грн, гостінг і мерехтіння просто жахливі,крутив його у Комфі ,щось багато не казати ,ось тут все видно:
LVladislavchik
Member

Повідомлення

daesz
Yurius
Раджу спробувати адекватну ва за такі кошти, а саме odyssey g6 27 LS27BG650 або є ще 32 LS32BG650, 27 в розетці 15999, 32 там же 16999, фактично це г7 попереднього покоління, сам пересів на г6 32 з іпс, бо дістав глоу по кутках, огляд на 32, але в 27 все практично ідентично
https://www.rtings.com/monitor/reviews/ ... d-s32bg65d
Yurius
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 05.10.2025 10:21 daesz
Yurius
Раджу спробувати адекватну ва за такі кошти, а саме odyssey g6 27 LS27BG650 або є ще 32 LS32BG650, 27 в розетці 15999, 32 там же 16999, фактично це г7 попереднього покоління, сам пересів на г6 32 з іпс, бо дістав глоу по кутках, огляд на 32, але в 27 все практично ідентично
Я в КС2 граю ,мені потрібен тільки плоский монік, тай креслення по роботі на кривізні таке ,ну і відома проблема що г7,що г6:
Вкладення
Снимок экрана 2025-10-05 103754.png
LVladislavchik
Member

Повідомлення

Yurius
Ну я теж в кадах працюю, спочатку було трохи незвично, за місяць звик, на рахунок врр то я не помічаю цього
daesz
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 05.10.2025 10:21 daesz
Yurius
В нього ті ж самі пробломи, що й в АОС'а (повільна матриця, як і у всіх ВА + флікерінг) та Сяомі (проблеми з local dimming), тільки у цих 2 моделей вони по-окремо, а в наведемо самсунга всі зразу.
Yurius: 05.10.2025 08:37
daesz: 05.10.2025 04:22Зараз глянув на MUB, бачу АОС випустили новий варіант цього монітору; 300$ рекомендована, але знову ж таки VA
Там ще MAG 274QPF X30MV ( 2К мінілед 300гц ВА ) заїхав до наших магазинів за дурні18000 грн, гостінг і мерехтіння просто жахливі,крутив його у Комфі ,щось багато не казати ,ось тут все видно:
Ці дурні 18к включають ще й ціну за 300гц які мені не потрібні. Я реально не розумію логіки в мінілед моніторах за 400$, коли починаючи з 500$ вже йдуть оледи.
Дякую за огляд, гляну :up:

Відправлено через 1 годину 22 хвилини 31 секунду:
Нарешті добрався до "огляду", а там 22с кліп :D
Що до кліпу : просто жах..
Yurius
Member

Повідомлення

daesz: 05.10.2025 18:41Відправлено через 1 годину 22 хвилини 31 секунду:
Нарешті добрався до "огляду", а там 22с кліп
Що до кліпу : просто жах..
Це не огляд так ,лише коротка демонстрація монітора за 400$ та його "фішки" :D

він же в уфо:

daesz
Member

Повідомлення

Yurius: 05.10.2025 19:21Це не огляд так ,лише коротка демонстрація монітора за 400$ та його "фішки"
Я не бачив довжини відео, у нас на форумі тривалість не відображається доки не запустиш саме відео, очікував що там довгий огляд :shuffle:
Yurius: 05.10.2025 19:21він же в уфо
Просто стид, це +100$ до рекомендованої ціни сяомі.
Оледи дорого і не дуже охота ризикувати настільки дорогою покупкою, якщо з часом вигорять пікселі, міні леди на айпіесах мають дивну поведінку на яскравих об'єктах малих розмірів, міні леди на ва мають погані кути обзору та повільну матрицю, а не на стільки далеко від ціни сяомі (за повну вартість) чи цього мсі фуфла - є умовні aw2725d чи 271qpx e2, які вже повноцінні оледи. Що купляти в результаті не зрозуміло :(
STARL1GHT
Member

Повідомлення

daesz: 05.10.2025 04:22 Проблема із червонуватими кольорами була виправлена починаючи із прошивки 1.07 і далі
Якщо вірити користувачам на реддіт, то не виправлена. Виправили вони 100% у рестайлінговій версії - Redmi G PRO 27Q, але вона представлена тільки на локальному ринку поки що. Тому або чекати релізу глобал версії, або тягти з Китаю.
ADv
Member

Повідомлення

При этом в китае уже попадаются оледы по 300$ на вполне современных матрицах, тоже для внутреннего рынка. Те же титан арми разных моделей. И за такую цену вполне можно рискнуть выгоранием лет через 5, слишком велики плюсы оледа.
daesz
Member

Повідомлення

STARL1GHT: 05.10.2025 20:02Якщо вірити користувачам на реддіт, то не виправлена.
Я останній раз дивився огляди та читав про нього ще навесні. Схоже, що новіші прошивки просто зменшили його, але повністю не виправили. Зараз погортав реддіт - він, схоже, і досі присутній, просто в меншій кількості :(

https://www.aliexpress.com/item/1005006655674602.html
27к за мінілед, ще й до розмитнення. Та ні, за такі гроші вже краще взяти ті оледи, що вище запостив :rolleyes:

Доречі, гортав вчора сайт делу, шукав чи вони оновили модельний ряд для g2724d, який, схоже, знятий із виробництва, у них уже в асортименті монітори 6к рофл.
STARL1GHT
Member

Повідомлення

daesz: 05.10.2025 20:35 27к за мінілед, ще й до розмитнення.
Якраз з-за цього взяв TA P275MS+ по акції за ~350$ (+ ~2к ₴ мита).
FirstTDM
Member

Повідомлення

daesz: 05.10.2025 19:43Що купляти в результаті не зрозуміло
Для работы - хороший IPS от Dell, BenQ... выбор достаточный...
Для игр - хороший OLED от MSI, Gigabyte, Asus, Alienware... уже пару десятков новых моделей 2025 радуют глаз...
LVladislavchik
Member

Повідомлення

daesz
Я б не сказав що в г6 повільна матриця, бо перебрав купу іпс та ва, так ось всі інші ва, включаючи новий плоский одісей г5, це якраз великий гостинг, г6 його не має, на рахунок локал дімінг то так, він не прям шикарний тут, на середньому рівні буває що деколи підсвіткою мругне і це чітко видно коли фільм 21:9, буває ще деколи сайт прокручуєш і підсвітка яскравіша/тускліша, але це не часто, на низькому рівні взагалі ніколи не блимає, ртінгс по ходу тільки на високому рівні тестували, як писав вище, основна причина покупки г6 це яскраво виражені засвіти та глоу в іпс, особливо на 32", тут цього взагалі нема та зовсім інші враження від зображення, якщо порівняти іпс, г6 та г8 олед, то між іпс та ва було вау, бо за схожі гроші сильно краще зображення, г8 олед 32 за 47к чорний топ звичайно, але то тільки вночі дивитися, вдень різниці з г6 майже нема, більше того, через глянцеву матрицю яскравість на всю викручував і не вистачало в сонячний день, тому все ж раджу спробувати г6 особисто, розетка доволі лояльна до повернень, я більше 10 моніторів повернув за місяць і взагалі без претензій, ясно що без відбитків, максимум блок живлення розпаковував.
Yurius
Member

Повідомлення

STARL1GHT: 05.10.2025 21:20
daesz: 05.10.2025 20:35 27к за мінілед, ще й до розмитнення.
доїхав нормально? які враження?
теж на нього дивлюсь.
STARL1GHT
Member

Повідомлення

Yurius: 05.10.2025 23:04
STARL1GHT: 05.10.2025 21:20
теж на нього дивлюсь.
Порівнював в живу з G Pro 27i — на суб'єктивний погляд ТА виявився кращим. Доїхало нормально, але доставка ~2міс.
Конкретно той продавець — адекватний, охоче йде на контакт. Правда від митниці конкретно мене це не спасло :gigi:
Yurius
Member

Повідомлення

STARL1GHT: 06.10.2025 11:48
Yurius: 05.10.2025 23:04

теж на нього дивлюсь.
Порівнював в живу з G Pro 27i — на суб'єктивний погляд ТА виявився кращим. Доїхало нормально, але доставка ~2міс.
Конкретно той продавець — адекватний, охоче йде на контакт. Правда від митниці конкретно мене це не спасло :gigi:
Це виходить десь 17000,2 міс чекати і жодної гарантії, мабуть, таки ні. Оледи 3 покоління вже по 23000 у офіціалів.

За відгук дякую :super:
Відповісти