Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
MSiAventador
Member

Повідомлення

VolandInferno: 03.10.2025 18:03 Не сваріться) Для цих Альтеків на 604-му динаміку треба хоч би квадратів 30. В них чуйка там щось під 104дб, вони від пів вата тебе вбивають в крісло.

Відправлено через 2 хвилини 5 секунд:
MSiAventador: 03.10.2025 18:01вони просто ніколи не звучали правильно, особливо в нижньому середньому діапазоні і басах, які завжди звучали трохи розмито і нечітко, а деталі інструментів і тональність були дещо затуманені. А високим частотам бракувало повітряності і роздільної здатності,
Мнє Мойша напєл)

В нас на UA хай-фай форумі був спеціаліст по ним - Михайло. не знаю чи живий він, чи ні.
Тобто він ніяк їх не тюнив ?
tablestikus
Member

Повідомлення

lewerlin: 03.10.2025 16:00
tablestikus: 03.10.2025 15:57і все таке тепле лампове
Вони без жартів, саме так і грають. "Вінтажне тепло" я б сказав :lol:
ну в мене тіки приємні спогади, а ще в мене весь софт на ZX Spectrum був на бабінах і з них вантажилося)

Відправлено через 25 секунд:
VolandInferno: 03.10.2025 16:04 Майже як при Кучмі)
При кучмі маяк продали :laugh:
Hotspur
Member

Повідомлення

l-m: 03.10.2025 18:06Як це не може? Знаєш як розшифровується DRAM у яку буферизується? Diryava Random Access Memory! Тобто рандомно дірява, все з неї випадає та пропадає
там трошки друге скорочення :lol: dynamic random access memory
VolandInferno
Member

Повідомлення

З того періоду є ще одна легендарна акустика - JBL Paragon. Вона є в оригінальному виконанні в одного одесита. Я на сходці в нього бачив її вживу, але не слухав.
Radio Bay
Member

Повідомлення

То ти не пробував порівняти читання з гвинта та завантаження у пам'ять до програвання. То відома тема.
Imgur не працює, скрін варіантів налаштувань зараз не скину
tablestikus
Member

Повідомлення

Radio Bay: 03.10.2025 17:15
MSiAventador: 03.10.2025 15:10У мене як раз є Kingston XS2000 500 GB
HDD vs SSD?
давайте тестувати з RAMdisk
VolandInferno
Member

Повідомлення

Radio Bay: 03.10.2025 18:10То ти не пробував порівняти читання з гвинта та завантаження у пам'ять до програвання. То відома тема.
В JRiver Media Center це дефолтна опція, вмикається одним флажком, причому з "резервацією" місця через AWE.
tablestikus
Member

Повідомлення

l-m: 03.10.2025 18:06
Як це не може? Знаєш як розшифровується DRAM у яку буферизується? Diryava Random Access Memory! Тобто рандомно дірява, все з неї випадає та пропадає :eek:
звісно ж для аудіосетапа треба ЕСС пам'ять брати!
l-m
Member

Повідомлення

Hotspur: 03.10.2025 18:08
l-m: 03.10.2025 18:06Як це не може? Знаєш як розшифровується DRAM у яку буферизується? Diryava Random Access Memory! Тобто рандомно дірява, все з неї випадає та пропадає
там трошки друге скорочення :lol: dynamic random access memory
Все одно якийсь рандом, а музика за своєю природою послідовна, тож має бути з послідовного носія, як-от касети чи бобіни.
VolandInferno
Member

Повідомлення

tablestikus: 03.10.2025 18:15звісно ж для аудіосетапа треба ЕСС пам'ять брати!
Чо ти ржеш, в мене в знайомого звук змінюється від бренду коньяку:)
tablestikus
Member

Повідомлення

Хоча найкраще має грати на Bcachefs
Hotspur
Member

Повідомлення

VolandInferno: 03.10.2025 18:17Чо ти ржеш, в мене в знайомого звук змінюється від бренду коньяку:)
в це я вірю
Z440_User
Member

Повідомлення

MSiAventador
ну у моїх STE-1150 чуйка 93дб, НЧ лопухи 12". Вітальня 5.0х5.5х3.0м. На гучності нормально домашньої бесіди "кишки шевелят", а за стіною у малого в кімнаті їх майже не чутно (якщо двері до нього в кімнату закрити).
В той час приблизно таких самих габаритів естрадніки на Beta`вських 12" дінаміках луплять басом по всій хаті, але не в кімнаті де вони стоять (є ще залишки апарату від музичного минулого :super: ). І бас той нижче 50-60Гц з них не лупить, на відміну від STE'шок.
MSiAventador
Member

Повідомлення

tablestikus: 03.10.2025 18:08
lewerlin: 03.10.2025 16:00
Вони без жартів, саме так і грають. "Вінтажне тепло" я б сказав :lol:
ну в мене тіки приємні спогади, а ще в мене весь софт на ZX Spectrum був на бабінах і з них вантажилося)
Пффф, я на свому бобіннику вирізав дірку і встановлював механічний лічильник метражу бобіни, щоб швидко перемотувати бобіну на місце початку відтворення 5,5 хв. дзюрчання-загрузки гри. :teacher:
l-m
Member

Повідомлення

VolandInferno: 03.10.2025 18:17
tablestikus: 03.10.2025 18:15звісно ж для аудіосетапа треба ЕСС пам'ять брати!
Чо ти ржеш, в мене в знайомого звук змінюється від бренду коньяку:)
Ну, це схоже на реальний факт :beer:
На відміну від того що буферізація аудіофайлу впливає на його звучання))
VolandInferno
Member

Повідомлення

l-m: 03.10.2025 18:21Ну, це схоже на реальний факт
Я більше скажу, що якісно зріплений MP3 з якісного диска розкриє далеко не всяка система навіть за 10куе, не кажучи вже про FLAC/Hi-Res. В якісному MP3 є достатньо музичної інформації, яку можна "розкривати" з ростом рівня акустичного сетапу. Хоча скоріше за все мене тут зараз предадуть анафемі за такі слова.
Radio Bay
Member

Повідомлення

VolandInferno: 03.10.2025 18:13В JRiver Media Center це дефолтна опція, вмикається одним флажком
Так але там 4 опції
VolandInferno: 03.10.2025 18:29В якісному MP3 є достатньо музичної інформації, яку можна "розкривати" з ростом рівня акустичного сетап
Інтернет радіо ліпше слухати на гарному тракті :)
VolandInferno: 03.10.2025 18:17Чо ти ржеш, в мене в знайомого звук змінюється від бренду коньяку:)
Звісно, тиск змінюється, просте пояснення :)
l-m
Member

Повідомлення

VolandInferno
320 кбіт/с? Можливо. На 192 та нижче, більш якісна система заодно дозволяє почути більше артефактів компресії. Особливо, якщо знаєш на що звертати увагу.
Це не відміняє що загалом якість звуку системи цілком собі масштабується навіть з не дуже якісним джерелом, просто з деякими обмеженнями.

P.S. Яка анафема, тут цапи та кабелі "тестують" через ютуб, якому далеко до 320 мп3 :lol:
VolandInferno
Member

Повідомлення

l-m: 03.10.2025 18:40320 кбіт/с?
Ну звісно, там окремо бітрейту ще є пару заморочок, але не суть
l-m
Member

Повідомлення

Radio Bay: 03.10.2025 18:38 Інтернет радіо ліпше слухати на гарному тракті :)
Кручу своє, з flac :-P
І не тільки я)
Відповісти