Ну якщо лише так зросте у нас то далі пофіг і далі буду підписуватись щоб нічого не скачуватиtornadox: ↑ 02.10.2025 10:28 gregory_amd
unique-neon
На інших ресурсах пишуть що ціна виросте на 70грн для українських геймерів
Новини
Останні статті і огляди
Microsoft вносить зміни в підписку Xbox Game Pass — тариф Ultimate дорожчає до $30
-
gregory_amd
Member
-
Prescott
Member
Плюс, перестал делать апгрейд ради апгрейда, теперь сугубо в случае реальной необходимости и желании поиграть в какие-то игры ради которых стоит купить ту или иную железяку.Ostin: ↑ 02.10.2025 09:38 з підвищенням цін на відеокартки став кратно менше тратитись на ПК-апгрейди) А непройдених цікавих ігор ще вагон.
-
maxafon
Member
халявщики думали що все життя будуть грати ААА в день виходу за 220 грн 
-
Reinmar
Member
Бачу, що люди путають PC Game Pass и консольний Game Pass Ultimate. PC Game Pass в нас був по регіональній ціні 230 грн (приблизно 5,5$), яка зросла до 290 грн (приблизно 7,1$). Game Pass Ultimate на консолі в Україні не працює офіційно, ціна в США зросла з 20 до 30 доларів. В інших країнах яке зростання, на які роблять аккаунти українці (Турції,Аргентини,Індії - треба дивитися)
-
kairo
Member
Враховуючи те, що поляки почали підіймати шум стосовно того, що Стім не оновлював регіональні ціни з 2022-го, рано чи пізно можуть оновити.Entar: ↑ 02.10.2025 11:26 Я от думаю, а наскільки вірогідно що для нас і ігри в стімі подорожчають скоро? А то наче вони в нас одні з самих дешевих в світі...
-
Alligator
Member
Осмисленість життя - це є добре.Ostin: ↑ 02.10.2025 09:38Осмисленість життя - це є добре.gregory_amd: ↑ 02.10.2025 09:30тепер треба буде тричi думати
Я з підвищенням цін на відеокартки став кратно менше тратитись на ПК-апгрейди) А непройдених цікавих ігор ще вагон.
Підписки - це зло.
Я розумію підписку на постачання електроживлення, на водопостачання і т.д., бо я отримую можливість коли захочу отримати необхідний мені ресурс.
Я розумію підписку на інтернет для дому/офісу та послуги оператора мобільного зв'язку, бо я отримую можливість коли захочу отримати необхідний мені ресурс згідно тарифу.
Я розумію підписку на сервіси перегляду відео, музики, файлові сховища, бо я отримую можливість коли захочу отримати новий контент який ще не виходив або не бачив.
Я не розумію підписку на ПЗ, точніше технічно це аргументується оновленням, хмарними рішеннями і т.д. функціями, але мені треба повноціний продукс на цей момент, я хочу за х10 необмежену версію офісу на цю секунду і якщо мене буде необхідний новий - я розгляну через місяць, рік, ніколи іншу версію, я не хочу витрачати роками гроші на те чим не буду користуватись. І з іграми наступає період коли "повна версія" це не повноцінна гра, бо DLC стали не доповнюванням, а вирізаною частиною гру яку не доробили на момент релізу.
-
Reinmar
Member
Alligator
Різні моделі бувають, підписка може бути нісенітницею в плані наприклад,якщо геймер хоче пограти в бф6 - платити кожен місяць, коли буде грати рік - невигідно. Брати підписку щоб грати наприклад в ремастер Oblivion, який будеш три місяці проходити, а колись ще перепроходити - невигідно. Краще купити раз і назавжди. Навпаки,коли я захотів пограти в пропущені 3 частини НФС, заплатив геймпас на місяць і за нього в них три пограв, пройшов,спробував пару гонок в онлайні і забув, не покупаючі за Х суму - вигідно. Взяти підписку на місяць і пройти новий Дум, який коштує в 11 раз більше за ціну підписки - вигідно.
Різні моделі бувають, підписка може бути нісенітницею в плані наприклад,якщо геймер хоче пограти в бф6 - платити кожен місяць, коли буде грати рік - невигідно. Брати підписку щоб грати наприклад в ремастер Oblivion, який будеш три місяці проходити, а колись ще перепроходити - невигідно. Краще купити раз і назавжди. Навпаки,коли я захотів пограти в пропущені 3 частини НФС, заплатив геймпас на місяць і за нього в них три пограв, пройшов,спробував пару гонок в онлайні і забув, не покупаючі за Х суму - вигідно. Взяти підписку на місяць і пройти новий Дум, який коштує в 11 раз більше за ціну підписки - вигідно.
-
Lekrs
Member
Оу, ну все, цілих 290 грн за пасс, катастрофа, всі дружно вийшли в вікно! 
-
Entar
Member
Підписка на Xbox геймпасс дає можливість замість трати грошей на десятки ігр, і замість піратства (без можливості ачівок, оновлень автоматиом, мультиплеєру ітд) отримуватти можливість грати в велику кількість ігр. Чим зло? Я вперше взяв підписку на нього 3 місяця тому. За 3 місяці я пройшов Експедицію, the alters, пограв в ще декілька ігр, які я інакше не придбав би, msfs 2024 який коштує 2400 грн, загалом якби я купував всі ці ігри я б потратив 10 тис. грн, а я потратив 690. Де мінуси? Хіба що для продавців ігр, але скоріше я б їх спіратив, і вони тоді б нічого не отримали.Alligator: ↑ 02.10.2025 15:02 Підписки - це зло.
Ну а з іграми чим відрізняється?Alligator: ↑ 02.10.2025 15:02 Я розумію підписку на сервіси перегляду відео, музики, файлові сховища, бо я отримую можливість коли захочу отримати новий контент який ще не виходив або не бачив.
От тут є основний мінус підписки (хоча логічно - людину треба зацікавити а потім продавати длц) - длц в неї не входять. Хотілося б мати варіант підписки нехай і дорожчий але з усіма длц.Alligator: ↑ 02.10.2025 15:02 І з іграми наступає період коли "повна версія" це не повноцінна гра, бо DLC стали не доповнюванням, а вирізаною частиною гру яку не доробили на момент релізу.
-
mgerchik
Member
Entar
100%
з того часу як оформив підписку, перепробував просто купу ігор, у деяких награно понад сотню годин.
100%
з того часу як оформив підписку, перепробував просто купу ігор, у деяких награно понад сотню годин.
-
Alligator
Member
Ми зараз на другому етапі.Entar: ↑ 02.10.2025 17:16Ну а з іграми чим відрізняється?
1. можно купити повну гру або підписку
2. підвищити вартість підписки
3. забрати можливість грати без підписки залишивши тільки варіант підписки.
P.S. третій варіант деякі вже практикували забравши мультиплп'єр без підписки, але то поки локальні компанії.
-
Геральт
Member
А я от не розумію, чим (для користувача) абонка краща за оплату одиниці товару.Alligator: ↑ 02.10.2025 15:02 Я розумію підписку на постачання електроживлення, на водопостачання і т.д., бо я отримую можливість коли захочу отримати необхідний мені ресурс.
Я розумію підписку на інтернет для дому/офісу та послуги оператора мобільного зв'язку, бо я отримую можливість коли захочу отримати необхідний мені ресурс згідно тарифу.
Я розумію підписку на сервіси перегляду відео, музики, файлові сховища, бо я отримую можливість коли захочу отримати новий контент який ще не виходив або не бачив.
-
Slavon84
Member
З 2008 року завжди віддавав перевагу консолям від Microsoft, майже не граю з 2019 року, але для прілічія маю Series S, просто щоб був, купував геймпас щоб запустити пару ігор і вимкнути. Нажаль з такою ціновою політикою я йду мимо, воно може і не дорого в перерахунку на кількість якісних AAA, але це для тих, хто грає постійно, а ні раз в місяць 10 хвилин.
-
Anytime
Member
Ще на очі потрапила інформація, що після цієї новини багато людей ринулись відміняти підписку і сторінка, де це робиться прилягла
-
oversteve
Member
я на гейпасі за 3 місяці підписки пограв десь в 25 ігорєй, майже всі з них ніколи не були дешевше 150 грн, третина десь не нижче 1к і пограв у них на старті - Індіана, Сталкер, Авовд, Дум, Саус оф Міднайт і т.п.Геральт: ↑ 02.10.2025 18:29 А я от не розумію, чим (для користувача) абонка краща за оплату одиниці товару.
здається мені вигода цілком очевидна
-
daesz
Member
Вчора у фіді побачив
- спойлер
- спойлер
-
-
Alligator
Member
Абоанка на послугу вигідніша, бо так ми одразу розраховуємо на умовні 20 Гб мобільного трафіку за 200 гривень і це вигідніше ніж сплачувати кожен мегабайт копійками, тобто ми беремо "оптом".Геральт: ↑ 02.10.2025 18:29А я от не розумію, чим (для користувача) абонка краща за оплату одиниці товару.
А ось саме товар ти не доцитував. Я з тих хто краще візьме разову дорогу версію софту, буде то гра чи программа чим буду платити за помісячне її користування. Це саме моє бажання і бачу, що я не один такий і бачу, що є багато тих хто таки не збирається грати в одну-дві гри в місяць і їм цікаво та вигідно проходити по підписці та більше не повертатись до ігор якщо ті звідси видалять. Це право кожно, ніхто не проти.
Але проблема у тому, що поступово варіант "купити" і забути зникає, той же офіс від Microsoft тепер ТІЛЬКИ по підписці і це мене взагалі не влаштовує, тож ж тенденцією, що "купити цифрову копію гру" в ліцензійних згодах всі магазини замінили на "оренду цифрової копії", а дрібним шрифтом "у разі закриття серверів розробника гра не запуститься" я взагалі не здивуюсь, що поки ще "бестроковий" варіант оренди ігор може стати тупо підпискою без інших варіантів.
-
Геральт
Member
По 10 забавок на місяць майже, заздрю наявності такої кількості вільного часу.oversteve: ↑ 02.10.2025 20:01 я на гейпасі за 3 місяці підписки пограв десь в 25 ігорєй, майже всі з них ніколи не були дешевше 150 грн, третина десь не нижче 1к і пограв у них на старті - Індіана, Сталкер, Авовд, Дум, Саус оф Міднайт і т.п.
здається мені вигода цілком очевиднасамо собою бувають випадки, коли не вигідно - наприклад кіберкотлета з 1-2 іграми або дуже рідко граєш
А скільки там забавок з денувою, до речі?
А якщо мені не треба 20гіг, а лише 1 (умовно)?Alligator: ↑ 02.10.2025 20:27 Абоанка на послугу вигідніша, бо так ми одразу розраховуємо на умовні 20 Гб мобільного трафіку за 200 гривень і це вигідніше ніж сплачувати кожен мегабайт копійками, тобто ми беремо "оптом".
- спойлер
- А ось саме товар ти не доцитував. Я з тих хто краще візьме разову дорогу версію софту, буде то гра чи программа чим буду платити за помісячне її користування. Це саме моє бажання і бачу, що я не один такий і бачу, що є багато тих хто таки не збирається грати в одну-дві гри в місяць і їм цікаво та вигідно проходити по підписці та більше не повертатись до ігор якщо ті звідси видалять. Це право кожно, ніхто не проти.
Але проблема у тому, що поступово варіант "купити" і забути зникає, той же офіс від Microsoft тепер ТІЛЬКИ по підписці і це мене взагалі не влаштовує, тож ж тенденцією, що "купити цифрову копію гру" в ліцензійних згодах всі магазини замінили на "оренду цифрової копії", а дрібним шрифтом "у разі закриття серверів розробника гра не запуститься" я взагалі не здивуюсь, що поки ще "бестроковий" варіант оренди ігор може стати тупо підпискою без інших варіантів.
Проблема, так. Бо це вигідно, тільки не споживачу, а "провайдеру". І тому підписки треба ігнорити, щоб масимально відстрочити момент "підписка без варіантів"
-
oversteve
Member
на жаль не настільки дофігаГеральт: ↑ 02.10.2025 20:29По 10 забавок на місяць майже, заздрю наявності такої кількості вільного часу.oversteve: ↑ 02.10.2025 20:01 я на гейпасі за 3 місяці підписки пограв десь в 25 ігорєй, майже всі з них ніколи не були дешевше 150 грн, третина десь не нижче 1к і пограв у них на старті - Індіана, Сталкер, Авовд, Дум, Саус оф Міднайт і т.п.
здається мені вигода цілком очевиднасамо собою бувають випадки, коли не вигідно - наприклад кіберкотлета з 1-2 іграми або дуже рідко граєш
-
Alligator
Member
То ти можешь взяти пакет на 1 Гб за умовні 50 грн, а не платити умовні по 1 грн за кожен МБ котрі по ітогу стануть 1024 грн за 1 ГбГеральт: ↑ 02.10.2025 20:29А якщо мені не треба 20гіг, а лише 1 (умовно)?
Проблема, так. Бо це вигідно, тільки не споживачу, а "провайдеру". І тому підписки треба ігнорити, щоб масимально відстрочити момент "підписка без варіантів"
Т.е. послуга таки вигідна при сталому плануванні трафіку. А ось з товаром вже "пічаль-біда".