LG випустила професійний монітор UltraFine evo 6K з підтримкою Thunderbolt 5

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Alexx-wisa
Member

Повідомлення

Дивно, як на мене, писати про монітор і не вказати його частоту. Пошукавши в інтернеті знайшов відповідь - 60 Гц.
nazar-pc
Ентузіаст

Повідомлення

Alexx-wisa: 01.10.2025 11:56 Дивно, як на мене, писати про монітор і не вказати його частоту. Пошукавши в інтернеті знайшов відповідь - 60 Гц.
Зовсім не дивно, у професійних моніторів частота відмінна від 60 Гц це рідкість.
У них на відміну від ігрових інший фокус. Рідкісна ситуація коли приставка "ігровий" має значення.
MqM
Member

Повідомлення

Alexx-wisa: 01.10.2025 11:56 Дивно, як на мене, писати про монітор і не вказати його частоту. Пошукавши в інтернеті знайшов відповідь - 60 Гц.
Тоді чекаємо коменти, як цей монітор скасовують, і як він жахливо впливає на зір :D І, як таке днище купляти за таку ціну для володарів rtx 5090, які хочуть грати з 300 фпс :D

Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
nazar-pc: 01.10.2025 12:02
Зовсім не дивно, у професійних моніторів частота відмінна від 60 Гц це рідкість.
У них на відміну від ігрових інший фокус. Рідкісна ситуація коли приставка "ігровий" має значення.
Але погодьтеся було би добре, якби з крутою кольоропередачею у великій роздільній здатності мати більшу герцовку.
Стоїть дилема мати один чи два монітора під різні завдання
nazar-pc
Ентузіаст

Повідомлення

MqM: 01.10.2025 12:06
nazar-pc: 01.10.2025 12:02 Зовсім не дивно, у професійних моніторів частота відмінна від 60 Гц це рідкість.
Але погодьтеся було би добре, якби з крутою кольоропередачею у великій роздільній здатності мати більшу герцовку.
Беріть ігровий OLED, буде вам і якісне зображення (при потребі відкалібрувати) і частота
MqM
Member

Повідомлення

nazar-pc: 01.10.2025 12:17
MqM: 01.10.2025 12:06
Беріть ігровий OLED, буде вам і якісне зображення (при потребі відкалібрувати) і частота
Та щось саме олед під професійні завдання якраз не бачив чомусь, та й вигорання пікселів наче не побороли
Alexx-wisa
Member

Повідомлення

nazar-pc: 01.10.2025 12:02
Я ж не кажу що цей монітор поганий для чогось. Просто частота це одна з головних характеристик монітора і не вказати її навіть на офіційній сторінці виробу - от це мене і дивує. Це як би для машини писали що вона має 250 кінських сил і не писали при яких обертах стільки наміряли, а там може бути як 2500 обертів (на прикладі дизеля) так і 6500 для якогось бензинового.
chipsy
Member

Повідомлення

MqM: 01.10.2025 12:06 Але погодьтеся було би добре, якби з крутою кольоропередачею у великій роздільній здатності мати більшу герцовку.
Люди які професійно використовують такі монітори, не грають на них. Якщо хтось купує подібний монітор щоб і працювати і грати, напевно він йому не потрібен.
Liquidator
Member

Повідомлення

MqM: 01.10.2025 12:18
nazar-pc: 01.10.2025 12:17
Та щось саме олед під професійні завдання якраз не бачив чомусь, та й вигорання пікселів наче не побороли
Новенькі з QD-OLED для проф задач є наприклад:

1) ASUS ProArt PA32UCDM (90LM03HE-B01K70) - сугубо проф мон, але дибіли з асусу умудрилися не вивести банальний DP для підключення, що обмежує його з коробки для підключеня з проф відяхами де сугубо DP розпаяні, а сумістили його з Type -C причому каюбель Type-С - DP навіть не поклали у комплект мона за 100 к гривень :facepalm:

2) HP Omen Transcend 32 (9R181AA) - собі взяв такий - у нього два глобальні режими використання перемикаються у меню 1) проф режим з усіма налаштуваннями та підрежимами 2) ігровий режим з усіма ігровими фітчами і підрежимами

Враження від QD-OLED після нано IPS LG 4к - чорний колір набагато сочніший шо відразу кинулося у очі.... а так бісить автоматична приблуда відновлення пікселів, що раз на добу може вимкнути наглухо мон на 5-7 хвилин, та догляд за глянцевим екраном гемор, хоча він і прикольний, але шоб не було розводів після витирання тре і фібри специфічні і засіб толковий, щоб непошкодив
Востаннє редагувалось 01.10.2025 12:56 користувачем Liquidator, всього редагувалось 6 разів.
white_noise
Member

Повідомлення

chipsy: 01.10.2025 12:29 Люди які професійно використовують такі монітори, не грають на них. Якщо хтось купує подібний монітор щоб і працювати і грати, напевно він йому не потрібен.
ну наприклад в мене товариш графічний дизайнер, працює відділено (з дому) у вільний час любить пограти (не кіберкотлета, для задоволення). за твоєю логікою йому брати два монітори?
Liquidator
Member

Повідомлення

IMHO аж 6к на 32 дюймах у масштабуванні 1 до 1 - це шрифти розібрати можна буде лище з 10-15 см від екрану і вирвати свої очі одразу;) бо для такої роздільної здатності і читабельності шрифтів такої діагоналі замало, ІМХО вже на 32 дюймх з 4к - вже шрифти на межі розбірливості з відстані 50-70 см до очей, а масштабування по суті знижує роздільну здатність - тому незрозуміло за що переплата посуті удвічі за попердника з 4к на нано IPS
Востаннє редагувалось 01.10.2025 12:58 користувачем Liquidator, всього редагувалось 1 раз.
VovaII
Member

Повідомлення

А для стратегій та типу РПГ — норм буде? Щей DisplayHDR 600 є.

До речі: хтось розібрався як в Dying Light The Beast налаштувати HDR, щоб в темряві хоч щось бачити? А то Завод ніяк пройти не можу. В кімнаті де багато натикано заражених і тиняється "Танк" — "застряю". Мій рівень 6.
Creature4O
Member

Повідомлення

Ну так напишіть листа в LG, типу щоб не робили більше монитори з менш ніж 300Гц. Бо ігрунам з оверів грати на 60Гц не правоставно :facepalm:
Afit
Member

Повідомлення

Найменше що буде хвилювати професіоналів - це його герцовка. Та й при такій роздільній здатності на скільки кадрів ви розраховуєте? :) Якщо стабільні 60 будуть, то це вже "потужна" перемога
kairo
Member

Повідомлення

nazar-pc: 01.10.2025 12:17Беріть ігровий OLED, буде вам і якісне зображення (при потребі відкалібрувати) і частота
Через 3 роки інтерфейс Фотошопа впечеться в ОЛЕД-матрицю.
Liquidator
Member

Повідомлення

VovaII: 01.10.2025 12:42 А для стратегій та типу РПГ — норм буде? Щей DisplayHDR 600 є.

До речі: хтось розібрався як в Dying Light The Beast налаштувати HDR, щоб в темряві хоч щось бачити? А то Завод ніяк пройти не можу. В кімнаті де багато натикано заражених і тиняється "Танк" — "застряю". Мій рівень 6.
Там рагульний HDR саме у LG - буде усе жовтувате якесь

Відправлено через 3 хвилини 2 секунди:
kairo: 01.10.2025 12:57
nazar-pc: 01.10.2025 12:17Беріть ігровий OLED, буде вам і якісне зображення (при потребі відкалібрувати) і частота
Через 3 роки інтерфейс Фотошопа впечеться в ОЛЕД-матрицю.
чрез три роки захочеться шось нове :gigi:
big_bang
Member

Повідомлення

nazar-pc: 01.10.2025 12:17 Беріть ігровий OLED, буде вам і якісне зображення (при потребі відкалібрувати) і частота
ага, тілько от oled може піти на "відновлення" в сами відповідальний момент
Liquidator
Member

Повідомлення

big_bang: 01.10.2025 13:05
nazar-pc: 01.10.2025 12:17 Беріть ігровий OLED, буде вам і якісне зображення (при потребі відкалібрувати) і частота
ага, тілько от oled може піти на "відновлення" в сами відповідальний момент
У мене на OMEN вискакує віконце тіпа "давай друже тре запутсити оновлення пікселів" і без підтвердження кнопокою меню на моні самовільно не запуститься (хочаб так, бо якби було на автоматі я би його розхерачив 100% :lol: )
vmsolver
Member

Повідомлення

300 Гц конечно не надо, но 100-120 Гц не кажутся лишними и для работы.
А так, должен быть не плохой мон для ПО позволяющего масштабировать интерфейс.
chipsy
Member

Повідомлення

white_noise: 01.10.2025 12:37
chipsy: 01.10.2025 12:29 Люди які професійно використовують такі монітори, не грають на них. Якщо хтось купує подібний монітор щоб і працювати і грати, напевно він йому не потрібен.
ну наприклад в мене товариш графічний дизайнер, працює відділено (з дому) у вільний час любить пограти (не кіберкотлета, для задоволення). за твоєю логікою йому брати два монітори?
Такі монітри вузьконаправлені, не кожному графічному дизайнеру вони потрібні. Тім, кому потрібні на них не грають.
Відповісти