Новини
Останні статті і огляди
Вибір відеокарти
-
artko
Member
Nouriel
та просто ввімкнув кабель від монітору на інтегровану графіку процесора, а далі система сама розбирається, коли який працює. не треба дискретка - вона просто спить.
та просто ввімкнув кабель від монітору на інтегровану графіку процесора, а далі система сама розбирається, коли який працює. не треба дискретка - вона просто спить.
-
Hells Angels
Member
воно там толком і нормально не працює, по крайнє в парі інтеграшка амд + дискретка НВ, не шарить вінда як ото при навантаженні переключати ... гра просто йде на вбудованійartko: ↑ 29.09.2025 14:41не треба дискретка - вона просто спить.
-
artko
Member
Hells Angels
у вінді є налаштування - що і як вмикати, спробуйте. мені ще простіше - amd + amd, система сама розібралася та без зауважень (ну, у стімі) перемикає.
у вінді є налаштування - що і як вмикати, спробуйте. мені ще простіше - amd + amd, система сама розібралася та без зауважень (ну, у стімі) перемикає.
-
Nouriel
Member
а ну так це ж дефолтна штука у вінді, тільки воно не працює, в браузері і плеєрі все одно дискретна карта використовується, тільки коли змінюєш у списку програм з "дозволити віндовс вирішувати" на встройку тоді працює встройкаartko: ↑ 29.09.2025 14:41та просто ввімкнув кабель від монітору на інтегровану графіку процесора, а далі система сама розбирається, коли який працює. не треба дискретка - вона просто спить.
-
Hells Angels
Member
знаю я що там є в яких прогах/іграх юзати встройку чи дескретку але воно не працюєartko: ↑ 29.09.2025 14:55у вінді є налаштування - що і як вмикати
-
man1242
Member
Знайшов цікавий хак як покращити якість DLSS з решітками та деякими текстурами, особливо це стоются ігр з анріал4 та 5. Грав у стелра блейд та зіткнувся з таким моментом
Ці артефакти також присутні в помітній мірі у сталкер2 та інших іграх, це також є у DLAA, FSR, TSR але у натів ТАА такого не помітив з чого стало питання. Значно обдумав що це більше стосуєтся фільтрації текстур бо проблема помітна виключно під не прямим кутом + тільки у дінаміці то шляхом вімкнення високої якості фільтрації отримав результат
Скріна робив у русі через пад щоб отримати найкращий кадр у русі тому 1 до 1 не дуже вийшло
- спойлер

Ці артефакти також присутні в помітній мірі у сталкер2 та інших іграх, це також є у DLAA, FSR, TSR але у натів ТАА такого не помітив з чого стало питання. Значно обдумав що це більше стосуєтся фільтрації текстур бо проблема помітна виключно під не прямим кутом + тільки у дінаміці то шляхом вімкнення високої якості фільтрації отримав результат
- спойлер

- спойлер

Скріна робив у русі через пад щоб отримати найкращий кадр у русі тому 1 до 1 не дуже вийшло
-
artko
Member
ну вибачайте, не знав що на win воно таке кривеNouriel: ↑ 29.09.2025 15:28а ну так це ж дефолтна штука у вінді, тільки воно не працює,
ну і все ж, схоже, працює? якщо руками обирати...
-
Entar
Member
А я цю штуку завжди глобально ставив "висока якість"... і "прив'язка" у параметру вище а не "дозволити"man1242: ↑ 29.09.2025 15:48 Відповідь на випередження, це має вплив на продуктивність але не більше 1% і то в кожному проекті по різному. Працездатність у відеокарт АМД з фср4 це вже викладуйте самі
-
Alvaro
Member
Ну тема интересная. Я всегда анизотропку врубаю на максимум , и вообще не понимаю почему она стоит не по умолчанию так. Качество на картинку существенное, а потеря редко бывает выше 1-2%.
Но я врубаю всегда от игр анизотропку. Видимо от драйверов с замещением она как-то иначе работает. Если оно действительно улучшает эти мерцания в апскейлингах при установки от драйверов то это надо затестить.
Из последних проблемных апскейлингов я столкнулся сейчас в джедай сурвайвл. Там что фср что длсс всех типов чудовищно отражается на траве. Причем особенно плохо выглядит последние версии длсс. На дефолтном таа трава выглядит густой и не рябит. На остальных апскейлингах там просто все на пиксели разваливается при кажлом движении камеры.
Но я врубаю всегда от игр анизотропку. Видимо от драйверов с замещением она как-то иначе работает. Если оно действительно улучшает эти мерцания в апскейлингах при установки от драйверов то это надо затестить.
Из последних проблемных апскейлингов я столкнулся сейчас в джедай сурвайвл. Там что фср что длсс всех типов чудовищно отражается на траве. Причем особенно плохо выглядит последние версии длсс. На дефолтном таа трава выглядит густой и не рябит. На остальных апскейлингах там просто все на пиксели разваливается при кажлом движении камеры.
-
Nutbar
Member
man1242
Так це ж звичайна анізотропна фільтрація. Взагалі не зрозуміло чому розробники досі пропонують ставити там щось крім х16.
Так це ж звичайна анізотропна фільтрація. Взагалі не зрозуміло чому розробники досі пропонують ставити там щось крім х16.
-
man1242
Member
Ну зміна рівня фільтрації не впливає на появу даного артефакт, виключно працює зміна якості фільтрації текстур через глобал пресет, принаймні у тіх іграх що я грав.Nutbar: ↑ 30.09.2025 15:59 man1242
-
Junior1985
Junior
Підкажіть яку ВК з цих двох краще обрати? - MSI RTX 5060 8G VENTUS 2X OC
- ASUS RTX 5060 8GB Dual OC Edition.
Асус на 600 грн. дорожче
Асус на 600 грн. дорожче
-
daesz
Member
Junior1985
у дуала завжди були кращі (якісно) пролери. Це вже не кажучи про 2.5см довший та 1см товстріший радіатор.
у дуала завжди були кращі (якісно) пролери. Це вже не кажучи про 2.5см довший та 1см товстріший радіатор.
-
man1242
Member
Пограв у бета колду блек опс7
5080 ОС з длсс на якість у 2к завантажена на 90%
фпс 120-150
Райзена 5600х 95% завантаження, але статеров або лагів не було усе плавно. Знову карту грав 4*4 
-
GreenMile
Member
Асус дуал краще, але все залежить від того, наскільки у вас душний ящик. Якщо дуже гарно продувається, то можете зекономити 600 грн, якщо щось таке собі, то краще переплатити.Junior1985: ↑ 01.10.2025 23:27 Підкажіть яку ВК з цих двох краще обрати? - MSI RTX 5060 8G VENTUS 2X OC
Асус на 600 грн. дорожче
Для прикладу, у мене на 4070ті вантуз знизу дмуть дві 180-ки забортним повітрям, так я в іграх рідко коли бачу більше 60-65 градусів при 100% навантаженні на карту.
-
AlmstHappySndwch
Junior
У мене ASUS RTX 4060 Dual V2 OC Edition в глухому корпусі be quiet! Pure Base 500. Теж зазвичай 60-65 
-
SPEC1AL1ST
Member
Сравнил 60 и 70ти 
-
AlmstHappySndwch
Junior
Питали про 60
Можу ще й з rx580 порівняти, там зазвичай 75-80
-
Zeka
Junior
Всім привіт.
Збирав для роботи:
Процесор AMD Ryzen 7 7700 3.8(5.3)GHz 32MB sAM5 Tray (100-000000592)
Материнська плата Asus TUF GAMING B850-PLUS WIFI (sAM5, AMD B850)
Asus TUF Gaming P1 (90MP02G0-BPUA00 GIFT)
ОЗП Kingston DDR5 64GB (2x32GB) 6000Mhz FURY Beast Black (KF560C30BBEK2-64)
SSD-диск Samsung 990 PRO V-NAND 3-bit MLC 1TB M.2 (2280 PCI-E) NVMe 2.0 (MZ-V9P1T0BW)
Кулер Deepcool AK620 ZERO DARK (R-AK620-BKNNMT-G-1)
Корпус CHIEFTEC Hunter 3 Tempered Glass без БЖ (GS-03B-OP) Black
Блок живлення MSI MPG 850W PCIE5 (A850G)
Вставив стару:
Відеокарта Geforce GTX 1650 4gb GDDR5
Монітор
Dell u2722de 2560 x 1440
Зараз хочу купити нову карту, щоб пограти в Stalker 2, BF6 може ще в щось на кшталт Cyberpunk 2077.
Що буде раціональнішим вибором:
Відеокарта Asus TUF Gaming GeForce RTX 5070 OC 12288MB (найдорожча)
Відеокарта Asus PRIME GeForce RTX 5070 OC 12288MB (середня)
Відеокарта Asus TUF GeForce RTX 5060 Ti Gaming OC 16384MB (найдешевша)
Яка різниця між серіями TUF Gaming / Prime? Фабричний розгін?
Можливо, взагалі я можу взяти щось дешевше для моїх цілей.
Дякую за будь-які поради.
Збирав для роботи:
Процесор AMD Ryzen 7 7700 3.8(5.3)GHz 32MB sAM5 Tray (100-000000592)
Материнська плата Asus TUF GAMING B850-PLUS WIFI (sAM5, AMD B850)
Asus TUF Gaming P1 (90MP02G0-BPUA00 GIFT)
ОЗП Kingston DDR5 64GB (2x32GB) 6000Mhz FURY Beast Black (KF560C30BBEK2-64)
SSD-диск Samsung 990 PRO V-NAND 3-bit MLC 1TB M.2 (2280 PCI-E) NVMe 2.0 (MZ-V9P1T0BW)
Кулер Deepcool AK620 ZERO DARK (R-AK620-BKNNMT-G-1)
Корпус CHIEFTEC Hunter 3 Tempered Glass без БЖ (GS-03B-OP) Black
Блок живлення MSI MPG 850W PCIE5 (A850G)
Вставив стару:
Відеокарта Geforce GTX 1650 4gb GDDR5
Монітор
Dell u2722de 2560 x 1440
Зараз хочу купити нову карту, щоб пограти в Stalker 2, BF6 може ще в щось на кшталт Cyberpunk 2077.
Що буде раціональнішим вибором:
-
oversteve
Member
5060ті по ціні 5070 то точно не раціонально, туф з більш жирним охолодженням, ніж прайм, відповідно буде тихіше, але загалом і у прайма СО цілком достатняZeka: ↑ 03.10.2025 17:35 Що буде раціональнішим вибором:
так що все залежить від бажання/можливості витратити зайве бабло
ну і не забуваємо про дроселі