це все лише здогадки без реальних цифр, а їх нам ніхто не дасть. зрозуміло, що стратегія була перевести основний прибуток на модель підписок. а звільнення і закриття відбуваються не тільки серед студій майків, а й взагалі у сфері. звільняють "ковідний баласт" і впроваджують шіwaryag: ↑ 21.09.2025 13:02Стратегія незрозуміла: вони рахують прибутки геймпасу окремо від власних студій. У результаті в них геймпас росте і показує прибуток, а студії терплять збитки, скорочують персонал і закриваються.Enjthesilence: ↑ 20.09.2025 13:45не знаю скільки років їм ще треба відбивати те придбання, але особисто я взяв підписку геймпас як раз після того як ігри актібліз, бетезди з'явились у геймпасі, цікаво скільки ще мільйонів гравців зробили аналогічно, то ж стратегія майків зрозуміла
Що буде з ГП, коли студій стане недостньо для підтримання його роботи?
Новини
Останні статті і огляди
Microsoft знову підвищує ціни на консолі Xbox Series X/S, але поки що тільки в США
-
Enjthesilence
Member
-
waryag
Member
Цифр немає, зате є інформація від офіціалів, що внутрішні студії нічого не отримують за реліз ігор у ГП в перший день (крім падіння продажів).Enjthesilence: ↑ 21.09.2025 13:12це все лише здогадки без реальних цифр, а їх нам ніхто не дасть. зрозуміло, що стратегія була перевести основний прибуток на модель підписок. а звільнення і закриття відбуваються не тільки серед студій майків, а й взагалі у сфері. звільняють "ковідний баласт" і впроваджують шімені, як гравцю, норм що майки купили студії та я маю змогу за біг-мак меню на місяц проходити нові ігри.
По кількості звільнених і закритих студій майки сильно випереджають середнє по індустрії.
-
Enjthesilence
Member
внутрішні студії отримують до виходу своїх ігор, + вони все ще добре продаються за межами геймпасу, той самий копієчний ремейк обли, дуже непогані цифєрки мав у стимі. чи ти думаєш що бесезда так актібліз за бублік працюють?waryag: ↑ 21.09.2025 13:20Цифр немає, зате є інформація від офіціалів, що внутрішні студії нічого не отримують за реліз ігор у ГП в перший день (крім падіння продажів).Enjthesilence: ↑ 21.09.2025 13:12це все лише здогадки без реальних цифр, а їх нам ніхто не дасть. зрозуміло, що стратегія була перевести основний прибуток на модель підписок. а звільнення і закриття відбуваються не тільки серед студій майків, а й взагалі у сфері. звільняють "ковідний баласт" і впроваджують шімені, як гравцю, норм що майки купили студії та я маю змогу за біг-мак меню на місяц проходити нові ігри.
По кількості звільнених і закритих студій майки сильно випереджають середнє по індустрії.
-
Gold_Star
Member
Логіка вийшла з чатуSKYJAKER: ↑ 21.09.2025 11:23більшість консольщиків вуде грати в неї як і пкшники на ютубі
-
divinity
Member
Коли я продавав комплект 2600К, мені через 3 тижні дзвонив покупець, типу з 2060 комплект працює, а з 2080 щось не хоче. Ставити 6800 на сандік - це з тієї ж опери. Так, в мультиплеєрі ще можна пограти з умовною 1070, але б потужнішу карту я б не ставив.Kassatka: ↑ 21.09.2025 00:16Та якщо грошей зовсім обмаль, то краще i5-2400 + 16 Гб DDR3 + RX 580 на OLX купити, куди більше можливостей, ніж кастрована консоль. А якщо ще й розкошелитися на RX 580 у 8 Гб варіанті, то можна теж спокійно до 4K-телевізора підключатися й насолоджуватися 4K-геймінгом, на низько-середніх налаштуваннях. А так є залишки RTX 3060 12 Гб, б/в RX 6800 (XT) та чудова нова RTX 5060 Ti 16 Гб, у якої GDDR7 компенсував вузьку 128 біт шину. На моїй RX 6800 у 4K всі ігри, які не пробував (звісно лише нормальних жанрів, а не WASD-екшени/шутери) просто літають (30-70 FPS), продуктивності повністю вистачає (якщо без рейтресингу), нова RTX 5060 Ti 16 Гб має приблизно таку саму продуктивність у тестах.MrThree: ↑ 20.09.2025 23:25
І чим же це краще? Зараз одна відеокарта середнього сегменту коштує дорожче ps5 чи xbox series x(
Кожен поважаючий себе комп'ютерник вже за замовчуванням має володіти хоча б середнього класу комп'ютером, бо це його головний інструмент в житті для найрізноманітніших сценаріїв використання. А що йому дасть корисного володіти ще й консоллю на додачу до компа? Ексклюзиви бувають лише лайно-жанрів, стратегії навпаки найчастіше на консолях взагалі не випускаються. До телевізора з легкістю можна підключатися, геймпад теж купити й підключити. Якщо кортить ігрової підписки, то замість PS Store є XBOX Pass (плюс ще легкий доступ до піратства, та купа легальної шари через регулярні роздачі Епіків). Я от знаю, що ps5 чи xbox series x( мені абсолютно непотрібні, якщо б хтось мені подарував чи я десь виграв, то відразу продав би нафіг.
Зате якщо консолі не будуть дуже дешевими, то їх трохи менше купуватимуть, а трохи більше купуватимуть ігрові ПК/ігрові відеокарти. Відповідно при розробці й при продажі ігор більше уваги звертатимуть на ПК-аудиторію. Більше уваги приділятимуть тим жанрам ігор, що добре розраховані на клавомишу й погано на геймпад, зокрема мій улюблений жанр RTS, який зовсім захирів. При більшому попиті на відеокарти, а не консолі, доганяючі кампанії AMD та Intel більше уваги б приділяли підрозділу розробки відеокарт, а не так забили на них, як зараз.
Відправлено через 3 хвилини 4 секунди:На жаль, згоден.Kullerok: ↑ 20.09.2025 23:55И я побаиваюсь что чем дороже будет консоль тем дороже будут и карты. Я более чем уверен что так и будет.Просто ситуація стартового входження в ПК-геймінг та консольний геймінг несприятлива для ПК через нижчу вартість консолі, було б набагато краще, щоб такого демпінгу не було без паралельного підвищення цін на сам ПК. Але виробники консолей спеціально заманюють у свою інфраструктуру, щоб потім вже здерти три шкури.
Якщо грошей немає - то купується amd 5600/ intel 12400 + 16 ddr4 + плату найдешевшу і відяху на яку грошей вистачить (яка буде жерти 100-180 Вт, щоб і БП був дешевим). Некрофілією займатись щоб зекономити 2-3 тисячі, маючи карту рівня 6800 чи 2080 - це звиняйте якісь ізврат.
-
Kassatka
Member
Особисто я не уявляю, як в такі ігри як Кіберпанк грати не на Твічі і не на Ютубі. А взагалі от якраз і виходять мінімальні 30 FPS для най-найбюджетнішої ігрової збірки, а далі вже можна поліпшувати продуктивність збірки під свій гаманець.Tetronga: ↑ 21.09.2025 07:37 Щось ти дуже загнув. Сандіки вже давно нічого не тягнуть. Їх час вийшов, коли вийшов Кіберпанк, де Xeon 1230 (i7 3770) не міг видати більше 40 кадрів ніяк
То я й не мав на увазі ставити RX 6800 на сандік. Зараз як раз відяхи дорожчі за проци, тому так сильно економити й робити незбалансовану збірку нема сенсу, якщо вже є 13 тис. грн. на RX 6800 (XT). Сандік (чи аналогічний i5 3-го, 4-го ... покоління) я мав на увазі брати для мінімальної супербюджетної бомжезбірки. i5-2400 + RX 580 - це якраз мій рецепт такої мінімальної збірки, яку я сам зробив школяру з бідної родини як подарунок (при тому що сам особисто ще за пару років до того сидів на Core 2 Quad + Radeon HD 7750). От скажімо Core 2 Quad зараз повне дно, яке вже ні на що не спроможне, навіть просто під Він 10 без ігор гальмує. І так само відяху менше RX 470 брати нема сенсу, бо RX 470/580 на б/в ринку повно задешево, а щось слабше явно сильно постраждає продуктивність.divinity: ↑ 21.09.2025 16:03 Ставити 6800 на сандік - це з тієї ж опери. Так, в мультиплеєрі ще можна пограти з умовною 1070, але б потужнішу карту я б не ставив.
Некрофілією займатись щоб зекономити 2-3 тисячі, маючи карту рівня 6800 чи 2080 - це звиняйте якісь ізврат.
Під RX 6800 (XT) я б точно не брав би щось старіше і слабше за i3-10100, але Ваш варіант з Ryzen 5 5600/Core i5-12400 буде куди більш збалансованим, більш сучасним і більш перспективним до можливого апгрейду, бо все рівно проци зараз не дуже дорогі. І ще б під RX 6800 (XT) я б не економив так на оперативі й узяв би 32 Гб, щоб SSD не зношувати. 2800 грн. думаю можна дозволити на фоні вартості RX 6800 (XT) чи консолі.
Навіть якщо збірка з RX 6800 (XT) чи аналогом вийде дорожчою за консоль, то воно того варте піднакопичити трохи, враховуючи, наскільки більше можливостей комп'ютер дає.
-
Gold_Star
Member
Quick Resume дасть?Kassatka: ↑ 21.09.2025 21:36Навіть якщо збірка з RX 6800 (XT) чи аналогом вийде дорожчою за консоль, то воно того варте піднакопичити трохи, враховуючи, наскільки більше можливостей комп'ютер дає.
-
doc-oc
Member
Проклятые наркоманы! XBOX Sreries X шикарная консоль и если бы эксклюзивных и качественных игр было столько же, сколько было во времена XBOX/XBOX360, всё было бы нормально! Ну, а клоунада с ценами просто эпичная! Спустя пять лет после запуска консоли всегда теряли до половины стоимости! Эти же кретины, вместо того, чтоб и дальше продавать по привлекательной цене и хоть таким образом привлекать аудиторию, творят дичЬ.
Верните людей, которые запускали XBOX360, а Филю спустите в унитаз!
Верните людей, которые запускали XBOX360, а Филю спустите в унитаз!
-
Васильович
Member
Не сотвори собі кумираKassatka: ↑ 21.09.2025 00:16Кожен поважаючий себе комп'ютерник вже за замовчуванням має володіти хоча б середнього класу комп'ютером, бо це його головний інструмент в житті для найрізноманітніших сценаріїв використання.