Огляд та тестування ігрового 27″ WQHD-монітора ASUS ROG Strix OLED XG27AQDPG з частотою оновлення 500 Гц

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
StTechnik
Member

Повідомлення

Свидетели Святого мерехтиння тут? Щас Свидетели выгорания подтянутся 🫠
tablestikus
Member

Повідомлення

Archer: 19.09.2025 22:24
tablestikus: 19.09.2025 22:10
Ми два дні в темі моніторів намагалися на моєму оледі побачити мерехтіння, але так і не змогли (
Що мені с того що ви не побачили мерехтіння на вашому моніторі, якщо я його бачу на своєму... Мені не потрібно було два дні щоб це побачити, я це побачив у перший день використання у грі.
Ну так ти потужно увірвався з мерехтінням оледів. А не сказав що саме у тебе і на твоїй моделі.
Striker
Member

Повідомлення

Я на своєму OLED від Gigabyte також помічав мерехтіння, бо я дуже чутливий до таких речей, але щось воно мене не напрягало, в іграх взагалі не бачу.
white_noise
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 19.09.2025 15:39 що саме підказати? якщо на офф сайті нема софту\оновлень прошивки, значить для твоєї моделі їх нема і вони непотрібні) у мене на асус було 2 прошивки.

справа в тому що на офсайті ( https://www.asus.com/ru/displays-deskto ... ame=MG279Q ) нема жодної прошивки на нього, ні старої ні нової. а народ в інтернетах пише що вони в природі існують, от я і питаю може хтось щось знає де і як
maxn
Member

Повідомлення

Archer: 19.09.2025 22:37 Так я бачив що пропонують розвести етиловий спирт с водою в співвідношенні 30 на 70
госпади
https://tabletki.ua/%D0%A1%D0%BF%D0%B8% ... -70/28624/
Enjthesilence
Member

Повідомлення

white_noise: 20.09.2025 12:04
Enjthesilence: 19.09.2025 15:39 що саме підказати? якщо на офф сайті нема софту\оновлень прошивки, значить для твоєї моделі їх нема і вони непотрібні) у мене на асус було 2 прошивки.

справа в тому що на офсайті ( https://www.asus.com/ru/displays-deskto ... ame=MG279Q ) нема жодної прошивки на нього, ні старої ні нової. а народ в інтернетах пише що вони в природі існують, от я і питаю може хтось щось знає де і як
тут не підкажу, якщо на оф сайті нема, питай на тих форумах, якщо то звісно вже не некро теми. а в тебе якісь конкретні проблеми з монітором, навіщо тобі прошивка?
Ektalion
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 19.09.2025 15:33 серед QD-OLED 2к-240гц за свій прайс зараз непоганий MSI MAG 273QP X24
І чим він вигідніше за Alienware AW2725DF ?
Archer: 19.09.2025 22:08 Всі нахвалюють ці oled-и, і хоч хтось би написав про їх мерехтіння та захисне покриття... Мав необережність протерти вологою мікрофіброй і тепер маю чудові сині смуги на моніторі. Дуже дорога і не практична річ, що ips при всіх своїх недоліках не такий же і поганий вибір, принаймні не потрібно над ним трястись і здувати пилинки.
На правах реклами. Не містить спирту :dontknow:
спойлер
Зображення
unique-neon
Member

Повідомлення

Друзі, все звичайною водичкою з під крану і двома ганчірками (волога і суха) нормально витирається
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Ektalion: 20.09.2025 14:18 І чим він вигідніше за Alienware AW2725DF ?
ціною? він майже на 5к дешевший
Ektalion
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 20.09.2025 15:03 ціною? він майже на 5к дешевший
спойлер
Зображення
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Ektalion: 20.09.2025 15:15
Enjthesilence: 20.09.2025 15:03 ціною? він майже на 5к дешевший
спойлер
Зображення
*273QP бачу
ти правий, я попередньо вказав не той монітор) MSI MAG 271QP QD-OLED X24 цей мав на увазі, 2к qd oled, 240 hz - цей за 23600 можливо взяти
ASTON
Member

Повідомлення

Telcontar: 19.09.2025 15:42 В цьому місяці повинні вийти перші монітори на Tandem OLED від того ж Asus PG27AQWP-W і XG27AQWMG та Gigabyte MO27Q28G. Гігу в євро-регіоні оцінили у 600 євро. Другий Asus буде на сотку-півтори дорожче, але технологія цікавіша за QD OLED імхо і можливо довговічніша.
Giga наче матова - щось всі не радять брати матове покриття. Я сам на Giga націлився спочатку. Але тепер із-за цих порад про глянець-мат не знаю.
Ektalion
Member

Повідомлення

ASTON: 20.09.2025 18:04 Giga наче матова - щось всі не радять брати матове покриття. Я сам на Giga націлився спочатку. Але тепер із-за цих порад про глянець-мат не знаю.
На 100% матове покриття спотворює кольори.
Nutbar
Member

Повідомлення

ASTON
В мене матовий і це прям найкраще рішення. Зерно дуже мілке і нема ні кристалічного ефекту чи якихось інших неприємних нюансів. Хоча й ті в кого глянець теж не жаліються :)
Ektalion
Member

Повідомлення

Nutbar: 20.09.2025 19:34 В мене матовий і це прям найкраще рішення. Зерно дуже мілке і нема ні кристалічного ефекту чи якихось інших неприємних нюансів. Хоча й ті в кого глянець теж не жаліються :)
Найкраще рішення напівглянець. Повністю матове покриття знижує контрастність і чіткість.
Telcontar
Member

Повідомлення

ASTON: 20.09.2025 18:04 Giga наче матова - щось всі не радять брати матове покриття. Я сам на Giga націлився спочатку. Але тепер із-за цих порад про глянець-мат не знаю.
Так, матова. У Asus буде їх кастомний глянець.
Вибір типу залежить від умов освітлення у приміщенні, якщо позаду немає джерела світла, то краще буде глянець. :super:
Kassatka
Member

Повідомлення

FirstTDM: 20.09.2025 10:09
Kassatka: 19.09.2025 23:36Топові VA/IPS дисплеї вже майже не виготовляють, цей ціновий сегмент заполонили OLED.
Топовые мониторы на IPS - новые модели 2024/2025 годов:

EIZO CG2700X
ASUS ProArt PA32UCXR
Dell U3224KBA
Dell U4025QW
Samsung Odyssey 3D S27FG900XI
HP 740pm
BenQ PD3225U
ASUS ROG Swift PG32UQXR
Dell UltraSharp U3225QE
Пишучи слово "дисплеї" я мав на увазі як монітори, так і телевізори. Мені особисто краще смарт-ТВ в ролі монітора як універсальний пристрій 2 в 1, то з телевізорами там дуже сумна історія. Топові VA/IPS з хорошими характеристиками і корисними фічами припиняють виготовляти на користь OLED практично в усьому діапазоні діагоналей. Що ж стосується моніторів, то я просто не слідкую за сектором пристроїв з нікчемною діагоналлю 27"-32", як і за пристроями ширшими за співвідношення сторін 16:9. Для мене топовий 4K+ монітор повинен мати діагональ не менше 43 дюймів, інакше це просто гроші на вітер. От монітори 16:9 43+ дюймів я уважно відстежував, вчора подивився знову ситуацію на Хотлайні й побачив, що за останні 2 роки не з'явилося жодної нової геймерської моделі традиційного LED, а ті що є на ринку то частина з них зникають з продажу.
Наприклад Samsung Odyssey Ark S55BG970 вигнутий 55" VA 165 Гц залишився лише в 2 магазинах за оверпрайс, у той час як ASUS ROG Swift PG48UQ 48" OLED 138 Гц продається у 71 магазині. У 43 дюймах ніби вибір геймерських VA є, але найновішій моделі 2,5 роки, далі асортимент поки що не оновлювався.
FirstTDM: 20.09.2025 10:09 Новый стандарт - это 100-120Гц и выше... все согласились и все увидели преимущества... другое дело, что выше 240Гц может и не надо гнать, но маркетинг :)
Я не згоден. Для себе особисто не побачив ніякої переваги при переході з 60 Гц на 120 Гц, лише енергії більше жере. І я вибору не маю відмовитись від 120+ Гц на користь 8K@60 Гц.
Gold_Star
Member

Повідомлення

Kassatka: 21.09.2025 01:23Для себе особисто не побачив ніякої переваги при переході з 60 Гц на 120 Гц
Для 2д стратегій вистачить і 30 Гц
Kassatka
Member

Повідомлення

Gold_Star: 21.09.2025 01:39
Kassatka: 21.09.2025 01:23Для себе особисто не побачив ніякої переваги при переході з 60 Гц на 120 Гц
Для 2д стратегій вистачить і 30 Гц
Вистачить і 30 FPS, і 15 FPS, а от що стосується герців, то при 30 Гц курсор миші як желейний, що дуже неприємно. І я все-таки полюбляю круту реалістичну 3D-графіку у стратегій, хоча з задоволенням буду грати й з примітивною графікою, якщо геймплей цікавий.
Telcontar
Member

Повідомлення

Kassatka
Бо топові VA/IPS не можуть тягатися з OLED і втрачають свою популярність. Їх не купують - отже й виробникам немає сенсу їх виробляти.
Відповісти