Новини
Останні статті і огляди
Огляд та тестування ігрового 27″ WQHD-монітора ASUS ROG Strix OLED XG27AQDPG з частотою оновлення 500 Гц
-
Afit
Member
Предлагаю обсудить Огляд та тестування ігрового 27″ WQHD-монітора ASUS ROG Strix OLED XG27AQDPG з частотою оновлення 500 Гц
Ну це просто монітор мрії, для мене. І справа навіть не в частоті оновлення, а в: поєднанні чудової OLED матриці і 1440р., при 27 дюймах; приємним дизайном; мінімум іншого функціоналу, накшталт динаміків і того ж тайп-С, що впливає на ціну. Нажаль час не той, але він прийде і щось подібне обов'язково придбаю
Ну це просто монітор мрії, для мене. І справа навіть не в частоті оновлення, а в: поєднанні чудової OLED матриці і 1440р., при 27 дюймах; приємним дизайном; мінімум іншого функціоналу, накшталт динаміків і того ж тайп-С, що впливає на ціну. Нажаль час не той, але він прийде і щось подібне обов'язково придбаю
-
Lekrs
Member
Як буде1000гц, тоді апгрейднусь.
-
big_bang
Member
Середня вартість, грн 44 999
Ок
Бідний юзер бідкається що взяти в кредит - iphone чи монік ?
Ок
Бідний юзер бідкається що взяти в кредит - iphone чи монік ?
-
Nutbar
Member
Ціна занадто висока як для 1440р. Частота? Ну може комусь і треба аж стільки. Мені здається я б не побачив різницю між 360 і 500, та й відповідну гру ще пошукати. І для тих ігор в оледі мабуть і необхідності нема. Чому DP лише 1.4? За такі гроші якось прям зажали.
На мою думку, краще зовсім трошечки доплатити і дивитись 4к моделі. В 1440р у оледів є питання з чіткістю шрифтів, та й не тільки.
На мою думку, краще зовсім трошечки доплатити і дивитись 4к моделі. В 1440р у оледів є питання з чіткістю шрифтів, та й не тільки.
-
Enjthesilence
Member
серед QD-OLED 2к-240гц за свій прайс зараз непоганий MSI MAG 273QP X24
-
white_noise
Member
десь читав що ASUS випускає оновленні прошивки на свої монітори але для свого профільного MG279Q я прошивок так і не знайшов, та й взагалі інфи як їх обновляти. ніхто не в темі? може підкажете?
-
Enjthesilence
Member
що саме підказати? якщо на офф сайті нема софту\оновлень прошивки, значить для твоєї моделі їх нема і вони непотрібні) у мене на асус було 2 прошивки.white_noise: ↑ 19.09.2025 15:37 десь читав що ASUS випускає оновленні прошивки на свої монітори але для свого профільного MG279Q я прошивок так і не знайшов, та й взагалі інфи як їх обновляти. ніхто не в темі? може підкажете?
-
maxn
Member
Что за бред? QD oled матрицы все одинаковые, куча мониторов с этой матрицей, почти в 2 раза дешевле.Afit: ↑ 19.09.2025 14:34
И "мінімум іншого функціоналу" судя по всему ему не сильно помогли с ценой
Если вам не надо, как вы говорите, 500 Гц - то хуже выбора чем это монитор просто нет.
-
Telcontar
Member
В цьому місяці повинні вийти перші монітори на Tandem OLED від того ж Asus PG27AQWP-W і XG27AQWMG та Gigabyte MO27Q28G. Гігу в євро-регіоні оцінили у 600 євро. Другий Asus буде на сотку-півтори дорожче, але технологія цікавіша за QD OLED імхо і можливо довговічніша.
-
Nutbar
Member
Telcontar
За півціни то прям точно цікавіше. Але подивимось якою вона буде в Україні.
За півціни то прям точно цікавіше. Але подивимось якою вона буде в Україні.
-
Yurius
Member
del,перепутал.
-
Enjthesilence
Member
то напевно MO27Q2AYurius: ↑ 19.09.2025 16:05 del,перепутал.
-
Yurius
Member
Так,побачив 280гц ,як і в майбутньому тандемі ,і сплутав їх.
-
Afit
Member
А у них точно будет такой же внешний вид? Дизайн? Точность по цвету? По регулировке что там у дешёвых? Или показатели по гостингу сравнимы?maxn: ↑ 19.09.2025 15:42Что за бред? QD oled матрицы все одинаковые, куча мониторов с этой матрицей, почти в 2 раза дешевле.Afit: ↑ 19.09.2025 14:34
И "мінімум іншого функціоналу" судя по всему ему не сильно помогли с ценой.
Если вам не надо, как вы говорите, 500 Гц - то хуже выбора чем это монитор просто нет.
Смысл не в бюджетности, а в отсутствии лишнего, при основных возможностях. Вот что я имею ввиду
-
Nutbar
Member
Точно такий самий чорний прямокутник. З точно такими матрицями і кольорами.Afit: ↑ 19.09.2025 17:02 А у них точно будет такой же внешний вид? Дизайн? Точность по цвету?
Не бачив оледів з поганими регулюваннями.Afit: ↑ 19.09.2025 17:02 По регулировке что там у дешёвых?
Матриці ті самі. Який ще гостінг?Afit: ↑ 19.09.2025 17:02 Или показатели по гостингу сравнимы?
Суть в тому, що в тих "дешевших" моніторах такі самі "основні можливості", крім максимальної частоти.Afit: ↑ 19.09.2025 17:02Смысл не в бюджетности, а в отсутствии лишнего, при основных возможностях. Вот что я имею ввиду
-
maxn
Member
Вы бы ещё спросили будет ли такая же надпись Asus.Afit: ↑ 19.09.2025 17:02 А у них точно будет такой же внешний вид? Дизайн? Т
У олед матриц низкая цветовая точность посравнению с ips матрицами и цвета как правило перенасыщенs в угоду яркой картинке в мультимедиа контенте для которых они предназначены - для работы с графикой они не годятся, никакие, совсем.Afit: ↑ 19.09.2025 17:02 Точность по цвету?
Всё регулируется, и даже у дешевых Самсунгом настроек столько что это даже минус, пользователи которые пытаются что-то изменить в конечном итоге тонут в них, поэтому бойтесь своих желаний.Afit: ↑ 19.09.2025 17:02 По регулировке что там у дешёвых?
У олед мониторов нет гостинга, это очень быстрые матрицы. что QD что WOLED .... у всех.Afit: ↑ 19.09.2025 17:02 Или показатели по гостингу сравнимы?
А если мониторы построены на одной матрице то это значение будет одинаково.
Смысл в том что это самый обычный монитор, максимально обрезанный дополнительной переферией ( которая лишней не будет, и при наличии никак не мешает и стоит 4$) , но в то же время в 2 раза дороже точно таких же мониторов.Afit: ↑ 19.09.2025 17:02 Смысл не в бюджетности, а в отсутствии лишнего, при основных возможностях. Вот что я имею ввиду
Монитор сам по себе не плохой, но боюсь утверждение "Ну це просто монітор мрії" не имеет под собой ничего.
-
Afit
Member
Nutbar, maxn вы можете хоть усраться, доказывая что это то же самое что и у 2 раза дешевле моделях, но я в своей жизни уже прошёл этот стереотип и тоже так считал. Только попользовавшись и тем и тем видишь разницу.
Давайте, привидите пример в два раза дешевле, с такой же матрицей. Я имею ввиду не по частоте, а по остальным характеристикам. Будем разбирать
Давайте, привидите пример в два раза дешевле, с такой же матрицей. Я имею ввиду не по частоте, а по остальным характеристикам. Будем разбирать
-
Gold_Star
Member
Afit
Вам зрозумілою ж мовою сказали, що QD-OLED матриці усюди однакові, принаймні в рамках одного покоління. Їх усі випускає один виробник. Далі різниця вже в калібровці та можливостях прошивки в моніторі.
Вам зрозумілою ж мовою сказали, що QD-OLED матриці усюди однакові, принаймні в рамках одного покоління. Їх усі випускає один виробник. Далі різниця вже в калібровці та можливостях прошивки в моніторі.
-
leif
Member
як вам? є різниця чи одне і те ж?
-
Nutbar
Member
Це не правда. Вони й з заводу непогано відкалібровані, а якщо цього мало, то можна відкалібрувати самому не гірше будь-якого IPS. І кольори ніякі не перенасичені.maxn: ↑ 19.09.2025 17:26 У олед матриц низкая цветовая точность посравнению с ips матрицами и цвета как правило перенасыщенs в угоду яркой картинке в мультимедиа контенте для которых они предназначены - для работы с графикой они не годятся, никакие, совсем.
Різні "екстра" фічі, але те що турбує Afit одне й те ж.
Це не той випадок. QD-OLED матриці робить тільки самсунг і майже у всіх моніках за останні півтора року це матриці третього покоління. Абсолютно однакові за своїми можливостями і нюансами. Кольори, яскравість, гостінг (його відсутність) - все абсолютно однакове.Afit: ↑ 19.09.2025 17:46 Nutbar, maxn вы можете хоть усраться, доказывая что это то же самое что и у 2 раза дешевле моделях, но я в своей жизни уже прошёл этот стереотип и тоже так считал. Только попользовавшись и тем и тем видишь разницу.