Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

зявились тести A19 Pro в Geekbench - і о диво, в одно-потоці він переганяє все що є на ринку зараз - включно з M4 та 9950X (якщо що - М4 швидший за 9950X)

образливо для х86, що найкращий проц для десктопу програє процу в мобільному :weep:

нові АРМ проци для Андроїд - також мають показати вражаючі результати - можливо навіть вищі ніж A19 Pro

х86 - це тупик, вони не те що не хочуть зробити швидше, вони не можуть це зробити

проблема лише в оптимізації софта
bes
Member

Повідомлення

Юра и Володя братья по ходу
StTechnik
Member

Повідомлення

bes: 14.09.2025 19:53 Юра и Володя братья по ходу
Да, как Биба и Боба.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

"Потужні" як наш "гарант додержання конституції"? Чи ще потужніші? Пану Юрію немає з ким поговорити про "архіважливість" якогось там прогресу в ARM от і доводиться теми на форумі строчити... От бідолашний...
Васильович
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 14.09.2025 19:48проблема лише в оптимізації софта
лише
спойлер
Зображення
Alexsandr
Member

Повідомлення

Опять тесты непонятно с какими алгоритмами на разных платформах.
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd

Який практичний сенс цього тесту? Стали більше якісь відірвані від реальності папуги? Сторінка в браузері почне відкриватися на мілісекунду швидше?
Чи айфон може змагатися з 9950х у практичних завданнях, для яких беруть 9950х?
yuriy_dd
Member

Повідомлення

waryag: 15.09.2025 00:22Який практичний сенс цього тесту?
такий точно як і будь якого тесту
тест Geekbench - найбільш популярний кросплатформний бенч, який намагається тестувати реальні сценарії користувача
більше детально можете почитати в них на сайті
деяке несприйняття цього тесту є у х86 - фанатів оскільки АРМ проци в ньому виграють
waryag: 15.09.2025 00:22Сторінка в браузері почне відкриватися на мілісекунду швидше?
саме так, хоча для тесту браузера є спеціалізований бенч - Speedometer 3.1
в якому проци М серії показують найкращі результати
що корелює з результатами тесту Geekbench
waryag: 15.09.2025 00:22 Чи айфон може змагатися з 9950х у практичних завданнях, для яких беруть 9950х?
я думаю що 9950х не зможе конкурувати з айфоном, оскільки я не знаю смартфону з процом 9950х, та я взагалі зараз нема жодного смарту з х86 процом - у звязку з абсолютно незадовільною енергоефективністю х86 проців :lol:
а кількість практичних завдань які люди виконують на смартах - просто зашкалює

з 9950х в десктопі конкурує М4, а також буде нова версія М5 - яка логічно також отримає суттєвий прирість швидкодії
Adamantium
Ghost

Повідомлення

о май гад, эти люди (нелюди) все еще существуют, капец..
не ну я как бы в курсе про Юрку, но все же..
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Snapdragon 8 Elite Gen 5 (раніше відомий як Snapdragon 8 Elite 2) досягне від 4.2 до 4.4 млн балів в AnTuTu.
Наразі, в таблиці AnTuTu, Red Magic 10 Pro є найшвидшим пристроєм з Snapdragon 8 Elite, із середнім балом 2.67 млн. Таким чином, збільшення становитиме щонайменше 58%.

Ще в червні прогнозували, що SoC матиме солідне покращення на 20-30% в одноядерному режимі Geekbench та на 10-15% у багатоядерному режимі порівняно з попередником, Snapdragon 8 Elite.

х86 - і близько нема такого зростання швидкодії, бо тупикова архітектура.
Fen1xz
Member

Повідомлення

Астрологи объявили осеннее обострение у Юрца. Количество комментариев про победу АРМ увеличилось вдвое.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

на противагу - Intel випустила процесор Core i5-110, на 14-нанометрах, який насправді є моделлю п'ятирічної давнини, але з ціною 200 доларів
Технічно це Core i5-10400

:lol: :lol:
lewerlin
Member

Повідомлення

"Прогресс АРМ процесорів" - від'ємний.
:popcorn:
StTechnik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 15.09.2025 07:03 на противагу - Intel випустила процесор Core i5-110, на 14-нанометрах, який насправді є моделлю п'ятирічної давнини, але з ціною 200 доларів
Технічно це Core i5-10400

:lol: :lol:
Скажи мне, блаженный, на кой хрен мне твой афигенно потужный и энергоэфективный М4 если я на нем не могу запустить MS SQL Server? Или базу на Oracle? Да я в принципе на нем ничего не могу запустить кроме Ютубчика и котиков. Про игры я скромно умолчу. Сравнивать с телефоном? А чо не с часами? Давай с еще каким то утюгом сравним? Я могу эти эмейзинги покупать на старте выхода. Только нахрена? Ответов нет.
Видел твоего родственника недавно в поезде. Едет такой весь «под латте на кокосовом». С макбуком. Краем глаза вижу - в виртуалке MS SQLStudio под виндой и педалит какой то селект через костыли. И нахрена козе баян?
Отвечать не надо. Это риторические вопросы.
Dremjke
Member

Повідомлення

StTechnik: 15.09.2025 07:38Видел твоего родственника недавно в поезде. Едет такой весь «под латте на кокосовом». С макбуком. Краем глаза вижу - в виртуалке MS SQLStudio под виндой и педалит какой то селект через костыли. И нахрена козе баян?
Отвечать не надо. Это риторические вопросы.
В голос :lol:
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Тепер точно усвідомився в тому що юрка деде це нейросетка яка може лише штампувати переможні реляції на форумі. Якщо це майбутнє ШІ яке нам пророчать то будуйте його без мене, будь ласка.
спойлер
ну або тімкук за далари просуває свою пропрієтарщину, яхз :laugh:
Alexsandr
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 15.09.2025 06:40 х86 - і близько нема такого зростання швидкодії, бо тупикова архітектура.
а есть что-то по тестам где хоть можно заглянуть в код или что-то универсальное по командам? Последний яблочный проц в 3Д проигрывает медиатек даже, включая энергоэфективность. Что заставляет задуматься про проиводительность в ЦП у яблока в целом.
Выдай подробный тест по процессору, плавая точкА, такая-то точка... ну что бы знать где слабые и не слабые места, ато может для яблока там 2+2+2+2 считается как 2*4, а на остальных как 1+1+1+1+1+1+1+1.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

StTechnik: 15.09.2025 07:38Скажи мне, блаженный, на кой хрен мне твой афигенно потужный и энергоэфективный М4 если я на нем не могу запустить MS SQL Server?
сидить собі така Майкрософт - а чи не варто портанути MS SQL Server на МакОС, щоб зробити щасливим 0.0% користувачів?
а х86 фанат робить виним Епл
фанатизм вбиває логіку?
StTechnik: 15.09.2025 07:38С макбуком. Краем глаза вижу - в виртуалке MS SQLStudio под виндой
тобто можливість таки є?
ну і фанат явно не знає, що це Майкрософт заборонила запускати Віндовс на М1 відразу коли він вийшов
може маєте ідеї чому?
StTechnik: 15.09.2025 07:38Про игры я скромно умолчу
дійсно краще мовчати, бо більшість кому треба ігри - грає на ігрових консолях
Alexsandr: 15.09.2025 09:32а есть что-то по тестам где хоть можно заглянуть в код или что-то универсальное по командам?
якщо у вас є достатньо знань для елементарної компіляції під АРМ - то ви це можете робити вже
Alexsandr: 15.09.2025 09:32Выдай подробный тест по процессору, плавая точкА, такая-то точка
є тести, шукайте / порівнюйте
в моїх тестах наприклад цілочисельна робота працює значно скоріше ніж аналогічне на х86
StTechnik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 15.09.2025 10:08а х86 фанат робить виним Епл
Ты дурак или дурак? "Фанат" х86 не делает виноватым Эпл. "Фанат" просто не сравнивает теплое с жидким и предпочитает использовать инструменты по назначению. Для котиков и ютубчика - одно, а под нормальные проф задачи - другое. И "фанату" абсолютно пофиг что там божественный М4 показывает в сферических конях в вакууме, если его тупо нельзя использовать для определенных нужд. Ну не умеет оно в энтерпрайз, хоть ты усрись. Зачем мне вещь которая не удовлетворяет то что мне нужно. И никакая Майкрософт не будет ничего портировать ради гика Юры с его религиозными пристрастиями. Под Линух есть MS SQL. Занимает 0.00001% рынка. Толку с этого 0. Так что пей латте на кокосовом и чаще гуляй на свежем воздухе.
7mindfields
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 15.09.2025 10:08 в моїх тестах наприклад
Ці тести з тобою в одній кімнаті?
Відповісти