Ну да, там и Луганская область, которой фактически нет. Потом они поясняют, что это держслужбовці, которые переехали, предприятия которые переехали, переселенцы и т.д. Так что, это всё очень отдалённо от реальной жизни. В комментах - 15 тыс. это уже более-менее, у многих и меньше может быть. В общем, у всех всё по разному.Hotspur: ↑ 14.09.2025 14:39ця таблиця не має відношення до реальності бо військові виплати+чиновники+до вирахування податків
Новини
Останні статті і огляди
PON в квартиру
-
Avenger80
Member
-
shatun
Member
Подивись на це так. Маємо умовного сісадміна умовної мережі Сільпо.lewerlin: ↑ 14.09.2025 11:14Якщо робота хоч скільки кваліфікована і затребувана, то ЗП нижче ринку - проблема виключно працівника, який на ній сидить.Avenger80: ↑ 27.08.2025 15:16Есть и обычные люди с обычными профессиями - грузчики, водители, продавцы, инженеры, рядовые бухгалтера и т.д. и т.п.
Якщо кваліфікації немає, або бігаєш по різних професіях(не ростеш як спец), то хто тобі лікар?
Їх проблеми. Низькокваліфікована робота, це чисто перекантуватись, поки не знайдеш краще. На постоянку люди там сидять чисто від невігластва(до чого я особисто відношусь ні разу не толерантно)... ...В нас же ж люди не просто ЗП хочуть, а щоб ще й нічого не вчити, роботу не міняти і взагалі "зробіть мені, раз такі розумні", тьфу.
На касах і складах там сидять за умовні 9-12 тис. враховуючи усялякі хитрощі з "мінусами". Фактично на них "хазяїва", м'яко кажучи, і "економлять".
То виходить, що той сісадмін свою умовну 1 тис. $ отримує виключно за їх рахунок. Нє?
Тоді є ще декілька непоганих пояснень для дуже успішних і добре забезпечених viewtopic.php?p=2988882#p2988882
-
Avenger80
Member
Тут и ещё прикол в нашей сейчас реальности, как заныли большие сети и вообще когда разрешили выезжать - 18-22, типа их основной рабочий контингент... типа теперь вообще капец будет.shatun: ↑ 14.09.2025 15:08Подивись на це так. Маємо умовного сісадміна умовної мережі Сільпо.
На касах і складах там сидять за умовні 9-12 тис. враховуючи усялякі хитрощі з "мінусами". Фактично на них "хазяїва", м'яко кажучи, і "економлять".
То виходить, що той сісадмін свою умовну 1 тис. $ отримує виключно за їх рахунок. Нє?
Тоді є ще декілька непоганих пояснень для дуже успішних і добре забезпечених viewtopic.php?p=2988882#p2988882
Отправлено спустя 7 минут 38 секунд:
Вот иногда и складывается такое впечатления, что вот такие админы у нас и сидят в основном на форуме, а не слесари Васи и кассиры.shatun: ↑ 14.09.2025 15:08Маємо умовного сісадміна умовної мережі Сільпо.
-
tablestikus
Member
я б скоріш сказав би що там сисадмін сидить за 20к грнshatun: ↑ 14.09.2025 15:08Подивись на це так. Маємо умовного сісадміна умовної мережі Сільпо.lewerlin: ↑ 14.09.2025 11:14
Якщо робота хоч скільки кваліфікована і затребувана, то ЗП нижче ринку - проблема виключно працівника, який на ній сидить.
Якщо кваліфікації немає, або бігаєш по різних професіях(не ростеш як спец), то хто тобі лікар?
Їх проблеми. Низькокваліфікована робота, це чисто перекантуватись, поки не знайдеш краще. На постоянку люди там сидять чисто від невігластва(до чого я особисто відношусь ні разу не толерантно)... ...В нас же ж люди не просто ЗП хочуть, а щоб ще й нічого не вчити, роботу не міняти і взагалі "зробіть мені, раз такі розумні", тьфу.
-
lewerlin
Member
Сісадмін в умовному сільпо отримуватиме 450-500. Взагалі якраз у адмінів-не-девопсів одній з найнижчих ЗП в айті. Я коли в 5* готелі працював, в мне було 600+плюшки(халявні обіди) і то це було вище ринку. Адміни роблять багато "незрозумілої роботи", і якщо ти співбесідуєш з людиною яка далека від айті, або не має довіри керівництва - більше як енікейщику(300-400) тобі не погодять(ну або вже наїлись енікейщиками і горить, тоді платять просто за знання купи незрозумілих слів)
Приміром в УкрАвто, електрики сервісу отримували втричі більше мене. У менеджерів ЗП плавала, могла бути 500, а могла і 2к(якщо вони телефонію не ігнорили)
Взагалі це трохи міф про айтішників, я постійно бачив(я ж адмін, повний доступ до всього) зп 1-2к у кваліфікованих людей на "простих" посадах - слюсарів, покоївок, супортів кц. Вони звісно вкалували, але їм і платили.
-
shatun
Member
До речі - по темі. Приблизно місяця півтора тому прийшов СМС від провайдера типу "ми підвищили вам швидкість не змінюючи ціну"
Було 100/200/300 мбіт/сек. Тепер щвидкість 150/250/400 мбіт/сек. Рівно через одну оплату підняли ціни на 100 гр...
Але цифру я не зі стелі взяв, якщо що...
Було 100/200/300 мбіт/сек. Тепер щвидкість 150/250/400 мбіт/сек. Рівно через одну оплату підняли ціни на 100 гр...
Тому і пишу "умовно". Насправді в торгових мережах сисадмінів більше ніж "один" в залежності від кількості маркетів по місту. І в них також є якась своя ієрархія.lewerlin: ↑ 14.09.2025 15:49Сісадмін в умовному сільпо отримуватиме 450-500. Взагалі якраз у адмінів-не-девопсів одній з найнижчих ЗП в айті.
Але цифру я не зі стелі взяв, якщо що...
-
lewerlin
Member
Треба комусь заносити сраку юзерам, треба комусь займатись СКС, комусь мережею, комусь серверами, комусь сервісами(кожен окремо), комусь інтеграціями. комусь бізнес процесами/закупівлями, etc. Як правило, це намагаються звалити на одного адміна, по факту виходить НачІТ+адмін+інколи енікейщик. Якщо структура велика, то вже людей може бути багато. В корпорації це вже буде департамент з окремими відділами. Часто на Айті ще вішають СКД і відеонагляд.
На практиці, в тебе є чувак, який працює довше всіх і знає всю інфру(вона завжди унікальна). раптом що - він самий авторитет у начальства. Може додаватись людина "новіше", але скілова, вона займається чимось новим(свіжі інтеграції) і тягне "складні" речі(мережу/віртуалізацію/бекапи). Ще можна додати студента-улюбленця тіточок-бухів, бо він їх вчить кнопки тицяти і бігає з обжимкою(і всі думають що от він працює!, а решта х.. валяють...). В ролі "енікейщика" ситуативно можуть всі, навіть CTO(НачАйті), бігати
-
Hotspur
Member
потужністьlewerlin: ↑ 14.09.2025 18:13Ще можна додати студента-улюбленця тіточок-бухів, бо він їх вчить кнопки тицяти і бігає з обжимкою(і всі думають що от він працює!, а решта х.. валяють...).
-
Rucha
Member
І нащо свої збочення наводити як норму? 10 TB це в рази більше ніж треба звичайному користувачу.tablestikus: ↑ 14.09.2025 11:48Ну в мене тисяча роздач десь на 16Тб об'ємуlewerlin: ↑ 14.09.2025 11:33
В клієнті з півсотні роздач. Комп увімкнений годин 16 на добу. За минулий місяць, я ледве терабайт трафіку вибрав(і ще по роботі бекапи закачувались на комп).
-
Ekz0rcyst
Member
Rucha
А скільки треба "звичайному" користувачу?
А скільки треба "звичайному" користувачу?
-
Rucha
Member
Ekz0rcyst
"в рази менше ніж 10 TB". Ось ви скільки споживаєте?
"в рази менше ніж 10 TB". Ось ви скільки споживаєте?
-
Adamantium
Ghost
Ekz0rcyst
И еще бы хоть отдаленно понимать, кто такой простой юзер, а кто нет?
глянул свою статистику - ровно 338Гб за неделю, итого ~ 1.4Тб в месяц
Я простой юзер или уже не очень?
И еще бы хоть отдаленно понимать, кто такой простой юзер, а кто нет?
глянул свою статистику - ровно 338Гб за неделю, итого ~ 1.4Тб в месяц
Я простой юзер или уже не очень?
Востаннє редагувалось 14.09.2025 20:52 користувачем Adamantium, всього редагувалось 1 раз.
-
Rucha
Member
Adamantium
"Не простий" - це той що грається в датацентр, цілеспрямовано утилізує максимально канал, який йому надає провайдер "тисячею роздач на 16 TB". Всі інші - звичайні.
Через таких датацентерів "а що таке - я сплачую 400 грн!!!111" і починають вводити обмеження.
"Не простий" - це той що грається в датацентр, цілеспрямовано утилізує максимально канал, який йому надає провайдер "тисячею роздач на 16 TB". Всі інші - звичайні.
Через таких датацентерів "а що таке - я сплачую 400 грн!!!111" і починають вводити обмеження.
Востаннє редагувалось 14.09.2025 20:57 користувачем Rucha, всього редагувалось 1 раз.
-
Васильович
Member
"Звичайний/простий/середньостатистичний юзер" - це поняття, яке використовують маніпулятори, щоб знецінити вашу позицію і ствердити власнуAdamantium: ↑ 14.09.2025 20:48И еще бы хоть отдаленно понимать, кто такой простой юзер, а кто нет?
-
Rucha
Member
Коли вам провайдер введе обмеження через цих мамкіних качальників - подивимось що ви скажете.Васильович: ↑ 14.09.2025 20:56 "Звичайний/простий/середньостатистичний юзер" - це поняття, яке використовують маніпулятори, щоб знецінити вашу позицію і ствердити власну![]()
-
Васильович
Member
Скажу, що провайдер і є тим маніпулятором)Rucha: ↑ 14.09.2025 20:59подивимось що ви скажете
-
Ekz0rcyst
Member
Rucha
Ну мені 8ТБ не вистачає, бо резервні копії, бо своя особиста різна інформація, медіатека і тому подібне... 10ТБ це не так багато як може здались на перший погляд, - насправді це ще дуже економненько потрібно розпоряджатись місцем.
Ну мені 8ТБ не вистачає, бо резервні копії, бо своя особиста різна інформація, медіатека і тому подібне... 10ТБ це не так багато як може здались на перший погляд, - насправді це ще дуже економненько потрібно розпоряджатись місцем.
-
StTechnik
Member
А що таке - я сплачую 450 грн!!!!!!!11111Rucha: ↑ 14.09.2025 20:50Через таких датацентерів "а що таке - я сплачую 400 грн!!!111" і починають вводити обмеження.
И если честно - мне все равно что там у кого то не так. Мой гигабит я утилизирую как хочу и как считаю нужным. Ограничений нет никаких. 2 белых IP адреса.
Ты не забывай - сейчас очень многие работают дома. И иногда по сети приходится гонять не только ютубик и котиков, а иногда и виртуальные машины целиком.
Понапридумают всяких "обычных" пользователей блин )
-
Rucha
Member
Ти не забувай, що твій "гігабіт за 400 грн" це рівно до тих пір допоки це вигідно провайдеру. І чим більше "утилізаторів гігабіта" тим скоріше настане обмеження для тебе. І тоді вже тобі аби "ганяти віртуалки цілком" треба буде сплачувати не 400, а 4000, якщо не більше, бо це буде комерційний тариф.StTechnik: ↑ 14.09.2025 21:08 Мой гигабит я утилизирую как хочу и как считаю нужным. Ограничений нет никаких. 2 белых IP адреса.
Ты не забывай - сейчас очень многие работают дома. И иногда по сети приходится гонять не только ютубик и котиков, а иногда и виртуальные машины целиком.
Понапридумают всяких "обычных" пользователей блин )
-
StTechnik
Member
Rucha
В моей округе таких утилизаторов станет больше лет так через 500. Так что я не переживаю от слова Совсем.
Відправлено через 2 хвилини 59 секунд:
Короче идею я понял. Всем поголовно по 100 мегабит за 100 грн и все резко стали «обычные пользователи». И котиков можно качать без всяких ограничений. Всех уровнять. Где ж я это уже слышал?
В моей округе таких утилизаторов станет больше лет так через 500. Так что я не переживаю от слова Совсем.
Відправлено через 2 хвилини 59 секунд:
Короче идею я понял. Всем поголовно по 100 мегабит за 100 грн и все резко стали «обычные пользователи». И котиков можно качать без всяких ограничений. Всех уровнять. Где ж я это уже слышал?