Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
FirstTDM
Member

Повідомлення

Gold_Star: 10.09.2025 21:55Та в сенсі, я вище під спойлером цілу купу скинув...
Ну... такое... я ни с чем ни спорю - просто это видео, а я люблю "тексты/числа" на приличных сайтах... или сотни каментов - значит люди купили и юзают...
STARL1GHT
Member

Повідомлення

mult: 10.09.2025 21:13 Найкраще кронштейн для монітора, якийсь якісний, ніяка рідна нога не зрівняється. У мене від OfficePro.
MaxZema: 10.09.2025 21:37 Рік назад взяв кронштейн (OfficePro MA501 17-32" Black) і не нарадуюсь! Як я жив без цього аксесуару?! :rotate:
Максимум ерги, мінімум зайвого на столі :super:

Минулого року собі припер зі США, ось таку: HUANUO Dual Monitor Mount. Наразі 40 баксів коштує.
StTechnik
Member

Повідомлення

MaxZema: 10.09.2025 21:37OfficePro MA501 17-32" Black
Я 801 взял. он на больший вес. Сам моник 9кг и плюс запас нужен. Висит как там и родился. Действительно очень качественные кронштейны. :up:
tablestikus
Member

Повідомлення

Striker
Member

Повідомлення

Затестив лоб в лоб 2 свої монітори - OLED і IPS 2к 27". Що сказати - OLED, звичайно, краще. Але і на IPS, якщо погратися з налаштуваннями, можна отримати пристойну картинку, що в деяких моментах відразу і не помітиш великої різниці. Основні відмінності:
1. На OLED більш яскраві кольори, що очевидно, але і на IPS нормальні.
2. Чорний дійсно чорний на OLED, але погравшись з налаштуваннями на IPS, чорний також непогано виглядає. :think:
3. Що найбільше вразило. Не чорний, а саме білий колір. На IPS він якийсь не дуже яскравий, трохи сірий, а от на OLED він прям яскраво білий, як зуби з реклами зубної пасти. Велика різниця відчувається в відео з всякими HDR OLED 4k і в іграх.
4. Це стосується тільки мого IPS монітору. Покриття наче матове, але блікує сильно, на OLED також видно відображення, але несильно. Але краще за ці покриття на моєму старому Asus Tuf Full HD, там взагалі весь екран майже чорний хоч під сонцем, але це йому все одно не домомогло ніяк, відправився сьогодні в коробку і на відпочинок на шафі.
В цілому, OLED кращий, але навіть не через більш насичені кольори, а більше всього за рахунок чудового білого та чорного кольору. Це мої спостереження, у когось може бути зовсім інший досвід.
Трохи фото для порівняння, через них не завжди можна побачити те, що видно в реалі, але щось таки видно)
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
FirstTDM
Member

Повідомлення

Striker: 13.09.2025 22:32В цілому, OLED кращий, але навіть не через більш насичені кольори, а більше всього за рахунок чудового білого та чорного кольору.
Да. Так и есть. Яркий белый и глубокий черный очень заметно показывают все преимущества OLED, особенно в HDR. Где это всё больше видно, где-то меньше, но разница существенная.
StTechnik
Member

Повідомлення

Striker
Ну вот ты и нашел основное преимущество. Оно называется «бесконечный контраст». Его не может воспроизвести ни одна матрица на другой технологии (микроЛЕД пока не учитываем). Плазменые телики могли. Но у них по сути end of life и в мониторы они не пошли.
mult
Member

Повідомлення

Striker
З кольорами можна погратись, поставити налаштування яке ближче до srgb.
Плюс зменшити саму насиченість кольорів навіть на srgb профілі.
В моєму моніторі багато хто рекомендує зменшити їх насиченість.
Думаю це актуально для всіх олед.
Особисто мені не подобається коли є перенасичення кольорів і все виглядає занадто насичене.
Думаю тут кожен повинен регулювати на свій смак.
Nutbar
Member

Повідомлення

Striker: 13.09.2025 22:32 OLED кращий, але навіть не через більш насичені кольори, а більше всього за рахунок чудового білого
Найсмішніше, що навіть в цій темі періодично трапляється критика оледів за "відсутність справжнього білого" :rotate:
FirstTDM
Member

Повідомлення

mult: 13.09.2025 23:25Плюс зменшити саму насиченість кольорів навіть на srgb профілі.
Лучше не играться, а если надо именно так, то выбрать в настройках sRGB... хотя, никто и не запрещает подобрать под свой вкус...
Vader
Member

Повідомлення

Nutbar: 13.09.2025 23:36
Striker: 13.09.2025 22:32 OLED кращий, але навіть не через більш насичені кольори, а більше всього за рахунок чудового білого
Найсмішніше, що навіть в цій темі періодично трапляється критика оледів за "відсутність справжнього білого" :rotate:
угу,і критикують ті,хто це чув у ютубі,не маючи оледа..Це ж класика. :gigi:
walkman3000
Member

Повідомлення

Vader: 13.09.2025 23:58
Nutbar: 13.09.2025 23:36 Найсмішніше, що навіть в цій темі періодично трапляється критика оледів за "відсутність справжнього білого" :rotate:
угу,і критикують ті,хто це чув у ютубі,не маючи оледа..Це ж класика. :gigi:
так а якщо проблема є, то чому її не можна обговорювати без самого пристрою?
mult
Member

Повідомлення

FirstTDM
Ну у відгуках багато хто зменшує насиченість кольорів на оледах.
Я не маю на увазі скрутить щоб воно було все не живе і бліде.
Щоб було насичене, але не занадто.
У мене за замовчуванням стоїть на 30, я зменшив до 20 і я не скажу що є якась велика різниця.
Кольри такі ж насичені і яскраві.
І це на профілі srgb, на двох інших там взагалі все горить аж больно дивитись, особливо червоний.
Якщо дальше скручувать то вже починають ставати блідими і не гарними.
Тут кожному своє.
Добре що є такі налаштування, щоб кожен міг сам виставити на свій смак за бажанням.
Striker
Member

Повідомлення

mult: 14.09.2025 07:45Ну у відгуках багато хто зменшує насиченість кольорів на оледах.
З кольорами я також грався ще в перший день, і також спочатку прикручував насиченість, бо було або все жовте, або червоне. Але тут треба шукати якийсь баланс. От, для прикладу.
спойлер
Зображення
Тут на OLED якось все пересвіченим виглядає. Бо стояв режим FPS і колірна температура щось типу Природній, а на Нормальний переключаєш і кольори стають краще. Я ще вчора помітив в Сталкері, що на IPS трава зеленіша. :eek: Потім покрутив налаштування і на OLED трава стала така, як і на IPS. Сьогодні ще буду гратися в налаштування.
tablestikus
Member

Повідомлення

Striker: 14.09.2025 08:49
mult: 14.09.2025 07:45Ну у відгуках багато хто зменшує насиченість кольорів на оледах.
З кольорами я також грався ще в перший день, і також спочатку прикручував насиченість, бо було або все жовте, або червоне. Але тут треба шукати якийсь баланс. От, для прикладу.
спойлер
Зображення
Тут на OLED якось все пересвіченим виглядає. Бо стояв режим FPS і колірна температура щось типу Природній, а на Нормальний переключаєш і кольори стають краще. Я ще вчора помітив в Сталкері, що на IPS трава зеленіша. :eek: Потім покрутив налаштування і на OLED трава стала така, як і на IPS. Сьогодні ще буду гратися в налаштування.
Це вже іде суб'єктивна вкусовщина. Ну тобто загальне враження може бути загальним у більшості, а ось по тим же кольорам комусь тепліші, комусь холодніші більше в очі заходять. Я он на своєму з готовими пресетами довго грався між користувацьким, sRGB та Adobe RGB - по ітогу залишився на sRGB, але ініші два теж ок і я не те що можу дуже описати що саме в них краще\гірше, просто трохи інше.
Vader
Member

Повідомлення

После прочтения всей этой билиберды на кучу страниц,не изменил ,ни одной настройки :gigi:
Разговоры ни о чем :lol:
feniks_tm
Member

Повідомлення

Vader: 14.09.2025 11:17 После прочтения всей этой билиберды на кучу страниц,не изменил ,ни одной настройки :gigi:
Ніколи не зрозумію навіщо брати монітор з розширеним покриттям, щоб потім його юзати в srgb. Єдине виключення - професійна робота з кольором, і то, якщо треба саме srgb. Споживання контенту і ігри на srgb для мене виглядають абсолютно ніяк, сіра фігня.
спойлер
Зображення
walkman3000
Member

Повідомлення

Vader: 14.09.2025 11:17 После прочтения всей этой билиберды на кучу страниц,не изменил ,ни одной настройки :gigi:
мониторы берут не только для игр
tablestikus
Member

Повідомлення

feniks_tm: 14.09.2025 11:23
Ніколи не зрозумію навіщо брати монітор з розширеним покриттям, щоб потім його юзати в srgb. Єдине виключення - професійна робота з кольором, і то, якщо треба саме srgb. Споживання контенту і ігри на srgb для мене виглядають абсолютно ніяк, сіра фігня.
спойлер
Зображення
Головне щоб ти бачив цю різницю
Vader
Member

Повідомлення

feniks_tm
Правильно,поэтому-только hdr.
Відповісти