PON в квартиру

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Hotspur
Та тут як на мене кроляча норма більш глибока ніж здається. Справа в тому, що не кожен може або не кожен готовий, з абсолютно різних причин, змінити місце роботи. В когось зобов'язання як годувальника в сім'ї і такий крок має бути максимально зваженим (хоча мій близький товариш змінював роботу саме через сім'ю і все ок), хтось з банального страху, що не потягне нове робоче місце або вже звик і не може вилізти зі своє шкаралупи (покинути зону комфорту доволі таки важко особливо свідомо). І це я ще навіть не дійшов до економічного питання, самої ЗП, а це базова річ. От і виходить, що кожен як пристосується так і живе і відповідно від свого досвіду і міркує, що й як.
Hotspur
Member

Повідомлення

Avenger80: 27.08.2025 14:59А как же очереди такого же планктона на твоё место за забором? Т.е. если продавец в магазине уволится, другой на замену ему не придёт работать? Ты знаешь какая текучка в супермаркетах, к примеру?
я знаю автодилера який думав так само а потім закрився коли уйшли 3 менеджера з продажів. тому що сидіти на касі і продавати сотнями мільйонів авто це різні роботи і 2 не вміють люди
Avenger80
Member

Повідомлення

Hotspur: 27.08.2025 15:12я знаю автодилера який думав так само а потім закрився коли уйшли 3 менеджера з продажів. тому що сидіти на касі і продавати сотнями мільйонів авто це різні роботи і 2 не вміють люди
Это частный сектор. А если взять государственный сектор - то там по фиг на всё - предприятия могут держаться на честном слове и на обычных людях, которые всё стерпят -зарплату, труд. Точно так и в супермаркетах - к примеру, за 15 тыс. с утра до вечеру рыбу разделывать - уйдёт человек, а на место придёт ещё куча. Не все ж крутые сисадмины с долларовой зарплатой. Есть и обычные люди с обычными профессиями - грузчики, водители, продавцы, инженеры, рядовые бухгалтера и т.д. и т.п. Вот это и есть местный рынок труда и там, в основном в каждом городе примерно один и тот же уровень зарплат плюс-минус и это далеко не 50-100 тыс. в месяц. :)
Hotspur
Member

Повідомлення

Avenger80: 27.08.2025 15:16 Есть и обычные люди с обычными профессиями - грузчики, водители, продавцы, инженеры, рядовые бухгалтера и т.д. и т.п. Вот это и есть местный рынок труда
їх вже немає. виїхало 8-10 млн
Avenger80
Member

Повідомлення

Hotspur
Возможно... сейчас совершенно другой рынок труда и для работника и для работодателя, чем до войны, очень искажённый по различным факторам и с нюансами.
Royter
Member

Повідомлення

Стоит менять местного оператора на водафон оптический интернет у первого цена 540гр и 600мбит а у второго 250грн но скорость до гига вот у второго пугает ограничение 10тб как то так.
Avenger80
Member

Повідомлення

Royter
10Тб - это до фига (вы его попробуйте израсходовать для начала), но конечно, интересное ограничение для домашнего инета, это ж не мобильный. :)
Royter
Member

Повідомлення

Местный оператор зажрался лупит цену раз пол года
lewerlin
Member

Повідомлення

Avenger80: 27.08.2025 15:16Есть и обычные люди с обычными профессиями - грузчики, водители, продавцы, инженеры, рядовые бухгалтера и т.д. и т.п.
Якщо робота хоч скільки кваліфікована і затребувана, то ЗП нижче ринку - проблема виключно працівника, який на ній сидить.
Якщо кваліфікації немає, або бігаєш по різних професіях(не ростеш як спец), то хто тобі лікар?
В розрізі цін на інет - це взагалі тупий наїзд. В нас з якого боку не глянь, як на зп не перераховуй - ціна/якість інету тупо некст левел, в порівнянні з Європою.
250 за гігабітний PON в місті, цілком адекватно. В мене зараз 330, але це в селі, з IPTV в довісок, і є навіть другий провайдер за 200, але мутнуватий.
Avenger80: 27.08.2025 15:16Не все ж крутые сисадмины с долларовой зарплатой.

Їх проблеми. Низькокваліфікована робота, це чисто перекантуватись, поки не знайдеш краще. На постоянку люди там сидять чисто від невігластва(до чого я особисто відношусь ні разу не толерантно). Пам'ятаю, коли в 5* готелі працював, постійно не вистачало адекватних кухарів. В мене було кілька знайомих, з передмість, які легко могли б там працювати, але... боялись Києва :rip: , і лишались в місцевих форах/сільпо/кафешках.
В нас же ж люди не просто ЗП хочуть, а щоб ще й нічого не вчити, роботу не міняти і взагалі "зробіть мені, раз такі розумні", тьфу.
tablestikus
Member

Повідомлення

Avenger80: 14.09.2025 09:33 Royter
10Тб - это до фига (вы его попробуйте израсходовать для начала), но конечно, интересное ограничение для домашнего инета, это ж не мобильный. :)
Ізі :D

Зображення
Avenger80
Member

Повідомлення

lewerlin: 14.09.2025 11:14Їх проблеми. Низькокваліфікована робота, це чисто перекантуватись, поки не знайдеш краще. На постоянку люди там сидять чисто від невігластва(до чого я особисто відношусь ні разу не толерантно). Пам'ятаю, коли в 5* готелі працював, постійно не вистачало адекватних кухарів. В мене було кілька знайомих, з передмість, які легко могли б там працювати, але... боялись Києва :rip: , і лишались в місцевих форах/сільпо/кафешках.
В нас же ж люди не просто ЗП хочуть, а щоб ще й нічого не вчити, роботу не міняти і взагалі "зробіть мені, раз такі розумні", тьфу.
Так правильно вы всё пишите - есть такое понятие как зона комфорта, неуверенность в своих силах. Для высоких успехов и зарплат - нужен характер, харизма, уверенность в себе. :) Ну и стартовые позиции тоже, т.к. можно просто тупо по знакомству или ещё как-то устроиться на работу с высокой ЗП и не быть вундеркиндом.

Отправлено спустя 2 минуты 26 секунд:
tablestikus
Ну это у вас, может торренты сутками туда сюда гоняете, а у меня ну никак не получается выйти 1-1,5, ну может 2 и то это я с запасом прибавил. Обычно у меня - 1,3Тб в месяц.
lewerlin
Member

Повідомлення

Avenger80: 14.09.2025 11:19Для высоких успехов и зарплат - нужен характер, харизма, уверенность в себе. :)

В першу чергу, потрібно попрацювати з низькій ЗП, на резюме і кваліфікацію. Запис в трудовій, хоча б річний, компенсує майже все(окрім відбитої голови). А якщо ще й іноземна є, хоч базово, то до війни, для Києва, це було відразу 1,5к$+.
Ну і мій особистий біль(як адміна) - нехтування ПК, він зараз потрібен буквально всім, навіть вахтерам. Просто замість сраного серіальчику, сядь пошпіль, хоч в танки. Хоч клавіатури не боятимешся.

Отправлено спустя 3 минуты 18 секунд:
Avenger80: 14.09.2025 11:21Ну это у вас, может торренты сутками туда сюда гоняете, а у меня ну никак не получается выйти 1-1,5, ну может 2 и то это я с запасом прибавил. Обычно у меня - 1,3Тб в месяц.
В клієнті з півсотні роздач. Комп увімкнений годин 16 на добу. За минулий місяць, я ледве терабайт трафіку вибрав(і ще по роботі бекапи закачувались на комп).
tablestikus
Member

Повідомлення

lewerlin: 14.09.2025 11:33
Avenger80: 14.09.2025 11:21Ну это у вас, может торренты сутками туда сюда гоняете, а у меня ну никак не получается выйти 1-1,5, ну может 2 и то это я с запасом прибавил. Обычно у меня - 1,3Тб в месяц.
В клієнті з півсотні роздач. Комп увімкнений годин 16 на добу. За минулий місяць, я ледве терабайт трафіку вибрав(і ще по роботі бекапи закачувались на комп).
Ну в мене тисяча роздач десь на 16Тб об'єму
Filabatya
Member

Повідомлення

Royter
В водафон зараз акція 125грн до кінця 27 року за гігабіт оптика. Треба перепідключитись :gigi:
Avenger80
Member

Повідомлення

Filabatya: 14.09.2025 12:12В водафон зараз акція 125грн до кінця 27 року за гігабіт оптика. Треба перепідключитись :gigi:
Вообще Лафа. Главное чтоб качество было нормальное и техподдержка адекватная.
Filabatya
Member

Повідомлення

Раз в півроку нет випадає на півгодинки вночі, або технічне обслуговування мережі вночі на годинку дві. Світло офф 2.4 ггц розквів :lol:
Royter
Member

Повідомлення

Filabatya: 14.09.2025 12:12 Royter
В водафон зараз акція 125грн до кінця 27 року за гігабіт оптика. Треба перепідключитись :gigi:
Минус то что на подрядчике и нет своих бригад.
Hotspur
Member

Повідомлення

lewerlin: 14.09.2025 11:14В розрізі цін на інет - це взагалі тупий наїзд. В нас з якого боку не глянь, як на зп не перераховуй - ціна/якість інету тупо некст левел, в порівнянні з Європою.
250 за гігабітний PON в місті, цілком адекватно. В мене зараз 330, але це в селі, з IPTV в довісок, і є навіть другий провайдер за 200, але мутнуватий.
якщо трошки вивчити ринок можна взагалі лафу зробити. реально платити 100-150 грн за 100-200 Мбіт по оптиці прямо в хату :rotate: просто аналіз і невеличкі переговори. при середній ціні по ринку 200-300
Avenger80
Member

Повідомлення

lewerlin
Кстати, снова оффтоп про ЗП. :)
спойлер
Зображення

И то в комментариях возмущаются, что и такой зарплаты нет у очень большого количества людей. Типа редкие фантазёры.
Hotspur
Member

Повідомлення

Avenger80: 14.09.2025 14:37И то в комментариях возмущаются, что и такой зарплаты нет у очень большого количества людей.
ця таблиця не має відношення до реальності бо військові виплати+чиновники+до вирахування податків
Відповісти