World of Tanks (часть 4)

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Відповісти
Автор
Повідомлення
lewerlin
Member

Повідомлення

Hells Angels: 09.09.2025 11:20якщо дивитись на лєсту то кислий продав чи віддав права на гру(код) за бабло чи за відсоток від прибутку, просто так з барського плеча віддавати таке ніхто не буде
Я в іншій темі описував всю оборудку, вона наразі достатньо публічна.
спойлер
Лєста з початку аутсорсить ВГ - Кислий купує частку лєсти(не всю) через офшор і вливає бабло на кораблі - на початку війни лєсті формально(бо фактично вона і так інтегрована у ВГ і займалась СНД) передають права і "відпускають", частка все ще лишається в офшорі Кислого - не скована Євро-нормами лєста починає страшно доїти запоребрик(офіційна звітність за 2024 - 18млрд недовалюти обігу, 6млрд - чистий прибуток) - кремлівські швиденько пригадують Кислому донати на ЗСУ(там була гуманітарка, та все ж) і "націоналізують" прибутковий актив.
Саме Варгеймінг заробляє не те щоб дуже. До купи лєста продовжувала "аутсорсити" ВГ, сильно знижуючи витрати на розробку, тепер цього теж немає.
Якщо ВГ зараз халявою не набере пристойного натовпу "раків", йому все(вони ж не тільки в грі не думають, а і у витратах). А щоб у "задротів" не горіло, достатньо ранкед матчмейкінгу, якому ВГ вперто опирається від народження(і який би вирішив купу проблем).
Ostin
Member

Повідомлення

lewerlin: 09.09.2025 12:28ранкед матчмейкінг
То він же є там у вигляді відсотків виграних боїв і якомусь загальному числу, яке якось там хитро обраховується. І якісь там рангові бої колись були, де ти потієш заради рейтингу (давно не заходив, не знаю, що там зараз).
Чи про що мова? Якщо про те, що у випадковий бій треба формувати команду з урахуванням отого всього - то тут дійсно мимо, не треба такого. Хочеш задротити - ідеш у відповідний тип рейтингового бою, не хочеш - ганяєш раків. Така ж система і в каесочці. Була, принаймні, бо версію 2 я все ніяк не зберусь скачати)
І це нормальна робоча схема, де розділено рейтинги і вільне плавання.
lewerlin
Member

Повідомлення

Ostin: 09.09.2025 13:11То він же є там у вигляді відсотків виграних боїв і якомусь загальному числу, яке якось там хитро обраховується.
Це рейтинг, а мова саме про матчмейкінг(підбір команд) на його основі. Як в тих же Доті/КС. Кислий десь в 12-13му дуже емоційно реагував "ніякого балансу по скілу не буде!", видимо це досі для нього якесь табу.

Отправлено спустя 5 минут 10 секунд:
Ostin: 09.09.2025 13:11Хочеш задротити - ідеш у відповідний тип рейтингового бою
В танках немає постійного рейтингового режиму.
Ostin: 09.09.2025 13:11не хочеш - ганяєш раків.
Виганяєш раків з гри, так точніше. В ті й же доті, в анранкеді, все одно є прихований рейтинг. і не просто так. У всіх адекватних компетітів іграх він є. Бо сильний розкид по скілу псує катку ще до її старту.
Ostin
Member

Повідомлення

lewerlin
В такому варіанті гра перетвориться на суцільний челендж. Для цього має бути окремий відповідний режим. В KS є змагальний режим і щось там загальне. То хіба в ледачому режимі там команди за рейтингом формуються? Якщо так - то я, чесно, не в курсі.
lewerlin: 09.09.2025 13:24все одно є прихований рейтинг
Чесно, це хіба що за кількістю проведених боїв чи щось таке. Бо якщо я набухався, поставив коло себе літруху пивка і хочу в танчики, а мене кидає до задротів, з якими я вчора рейтинг копав - то я просто не буду катати цю гру. А ми ж пам'ятаємо цільову аудиторію гри, вірно? Бухло і однокнопковий арта-геймінг під пиво - це все про танчики.
rage11
Member

Повідомлення

выкачал 11 гриль, непонравилось, лютое убожество :gigi:
lewerlin
Member

Повідомлення

Ostin: 09.09.2025 13:28Бо якщо я набухався, поставив коло себе літруху пивка і хочу в танчики, а мене кидає до задротів, з якими я вчора рейтинг копав - то я просто не буду катати цю гру.
Ну не знаю, не знаю :gigi: . Не танки, але на Мірану я якось бухим сів пограти - 2/3 блінків ворожого АМа були в мою стрілу :super: . Тверезим мені таке й не снилося :eek: .
Проте бухий скілловий гравець в принципі виняток - або пиво, або скілл, або унікум.
Ostin: 09.09.2025 13:28То хіба в ледачому режимі там команди за рейтингом формуються?
Є прихований. Там розкид більший, ніж в ранкеді, але приміром, маючи 3к ммр ранкеду, 6к ммр гравця в анранкеді, без паті, не зустрінеш(це в доті, в кс теж схоже).
Ostin: 09.09.2025 13:28А ми ж пам'ятаємо цільову аудиторію гри, вірно? Бухло і однокнопковий арта-геймінг під пиво - це все про танчики.
І при цьому економіка гри цвяхами прибита до результативності. Гра перетворюється на роботу в кращих традиціях корейських ммо, з казіком у вигляді матчмейкінгу. Казік на скілл-сетап прибрати найпростіше(рейтинг то вже є, навіть окремо по танках рахується).
Hells Angels
Member

Повідомлення

lewerlin: 09.09.2025 12:28якому ВГ вперто опирається від народження
треба робити не по основному скілу, а постійно відслідковувати гру аккаунтів хоча би по 20-30 катках, та кидати у відповідні матчі.
бо якщо брати наприклад по ВГ-рейту то умовний 11к, сідає за акк 4к та робить чудєса в катці.
mgerchik
Member

Повідомлення

lewerlin: 09.09.2025 13:24У всіх адекватних компетітів іграх він є. Бо сильний розкид по скілу псує катку ще до її старту.
знаю що тут тема про танки, але розкажіть це тому ж COD6 наприклад, він наче компетітів, хоча не адекватний :D
або той же Apex Legends, де нормального підбору гравців на катку взагалі не пригадати
VovaII
Member

Повідомлення

lewerlin: 09.09.2025 13:24Кислий десь в 12-13му дуже емоційно реагував "ніякого балансу по скілу не буде!", видимо це досі для нього якесь табу.
Бо і тоді розкид по вигравших/програвших буде однаковий для всих рівнів скілу. — Тобто нічого не зміниться, але топам доведеться більше потіти. І їм швидко набридне.
KPAH
Member

Повідомлення

WoT 2.0 какое-то недорозумение конечно, переодически игра не считывает нажатие клавиши А, то есть невозможно поворачивать налево. Вне игры проблем таких нет.
Hotspur
Member

Повідомлення

lewerlin: 09.09.2025 04:46Там якраз вологий рандом "скілових блогерів" - навіть на Малинівці стінка тт на стінку тт.
підтверджую :gigi:. вилізло на мене вчора штук 6 я аж в шоці був
Bender911
Member

Повідомлення

lewerlin: 09.09.2025 12:28 Саме Варгеймінг заробляє не те щоб дуже. До купи лєста продовжувала "аутсорсити" ВГ, сильно знижуючи витрати на розробку, тепер цього теж немає.
Якщо ВГ зараз халявою не набере пристойного натовпу "раків", йому все(вони ж не тільки в грі не думають, а і у витратах). А щоб у "задротів" не горіло, достатньо ранкед матчмейкінгу, якому ВГ вперто опирається від народження(і який би вирішив купу проблем).
А звідки інформація щодо їх заробітка. Подивився Deep research - немає публічних достовірних даних, але загальна оцінка непогана. Втрату російського ринку наче вже пережили.
спойлер
In summary, net income dynamics show a rise (2020→2021), crash (2022), and rebound (2023→2024). Total revenues follow a similar pattern. Other indicators like profit before tax and EBITDA mirrored these shifts – high in 2020–21, plunging in 2022, then improving afterward. Wargaming’s experience underscores its financial resiliency: despite a major setback in 2022, the company adapted quickly, trimmed operations, and is again generating profits (albeit at a lower absolute level) while investing in future growth. As Wargaming moves through 2025, it appears positioned for stable long-term operations, having overcome the most volatile period in its financial history.
lewerlin
Member

Повідомлення

Bender911: 09.09.2025 22:37А звідки інформація щодо їх заробітка.
В момент віджиму лєсти, це все виливалось в публічний простір прямо з місцевої податкової. Треш був лютий :super: (по більше б).
VovaII: 09.09.2025 16:43але топам доведеться більше потіти. І їм швидко набридне.
Орієнтація на "топів" масовим іграм завжди боком вилазила. В кращому разі гра ставала нішевою, але ВГ в цьому напрямі не рухаються, тому кращого разу не буде.
Hells Angels: 09.09.2025 15:59треба робити не по основному скілу, а постійно відслідковувати гру аккаунтів хоча би по 20-30 катках, та кидати у відповідні матчі.
Так як в доті, не грав рік - на калібровку. Все вже вигадано раніше.
mgerchik: 09.09.2025 16:27але розкажіть це тому ж COD6 наприклад, він наче компетітів, хоча не адекватний :D
або той же Apex Legends, де нормального підбору гравців на катку взагалі не пригадати
Це не довгограючі проєкти. Актівіжн завтра перекриє черговим номером в серії, ЕА не звикати хоронити ігри. А ВГ нікуди перетягати аудиторію, їм буквально списувати з КС/Ліги/Доти, бо час наклепати "кошиків"(як ті ж хойо) вони втратили. ДНК гри писалось манагерами всяких Аллодів, і поки ВГ цього не усвідомлять і не знайдуть в собі яєць виправити, їх чекає доля всіх подібних ігр, хіба що інерція більша, час такий.
VovaII
Member

Повідомлення

lewerlin: 10.09.2025 08:23Орієнтація на "топів" масовим іграм завжди боком вилазила. В кращому разі гра ставала нішевою, але ВГ в цьому напрямі не рухаються, тому кращого разу не буде.
Про це ж він і казав. Бо їх "балансир" працює приблизно так: третина - перемог, третина - програшів, третина - як зможеш. Доказом цього були фіолетові 67% у всіх стримерів. Хто не зрозумів, 67% це дві третини. Третина - перемог, + третина - як зможеш(більшість із них могли).
Потім ці фіолетові 67% прикрили. Видно дойшло, що паляться.
0trog0
Member

Повідомлення

Хлопці, як працює екіпаж з техніки 10 рівня, яка купується за бони і рахується нагородною? Так, як з преміумною, коли основний екіпаж з дерева розвитку садиш без штрафів у нагородну? Бо шось гуглиться так собі, а ШІ видає якусь дивину типу "з нагородної можна пересадити на звичайну без штрафів". Тобто навпаки, аніж з преміумною.
Питання в чому. Має бути один екіпаж на два танка. Один із них нагородний 10 рівня (куплений за бони), інший звичайний танк 11 рівня. В який танк вкачувати екіпаж? Чи потрібно два екіпажі в такому випадку і порівняння з преміум тут не працює?
В мене зазвичай на кожну звичайну десятку є своя преміум машина вісімка, куди саджаю основний екіпаж десятки без штрафів.
destructX
Member

Повідомлення

0trog0: 12.09.2025 13:33 Хлопці, як працює екіпаж з техніки 10 рівня, яка купується за бони і рахується нагородною? Так, як з преміумною, коли основний екіпаж з дерева розвитку садиш без штрафів у нагородну? Бо шось гуглиться так собі, а ШІ видає якусь дивину типу "з нагородної можна пересадити на звичайну без штрафів". Тобто навпаки, аніж з преміумною.
Питання в чому. Має бути один екіпаж на два танка. Один із них нагородний 10 рівня (куплений за бони), інший звичайний танк 11 рівня. В який танк вкачувати екіпаж? Чи потрібно два екіпажі в такому випадку і порівняння з преміум тут не працює?
В мене зазвичай на кожну звичайну десятку є своя преміум машина вісімка, куди саджаю основний екіпаж десятки без штрафів.
Так і з боновими десятками, на кожну свій склад танкістів. Посадити інший екіпаж без штрафу можна тільки в премімум техніку
0trog0
Member

Повідомлення

destructX: 12.09.2025 13:51на кожну свій склад танкістів. Посадити інший екіпаж без штрафу можна тільки в премімум техніку
Ясно, дякую.
VovaII
Member

Повідомлення

А наче були розмови, що за щось(можливо голду) екіпаж можна буде довчити на декілька аналогічних машин? Чи передумали?
Hotspur
Member

Повідомлення

VovaII: 12.09.2025 14:05 А наче були розмови, що за щось(можливо голду) екіпаж можна буде довчити на декілька аналогічних машин? Чи передумали?
Зараз цього немає
Hells Angels
Member

Повідомлення

0trog0: 12.09.2025 13:33Хлопці, як працює екіпаж з техніки 10 рівня, яка купується за бони і рахується нагородною?
все що жовте може приймати будь-який екіпаж тої нації та класу без штрафів.
Винятком є лише TS-54 на нього можна садити будь-який екіпаж америки

Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
lewerlin: 10.09.2025 08:23Так як в доті, не грав рік - на калібровку.
як мінімум така система потрібна і в каністрах, а то 43-45% топ то срака.
Відповісти