В AMD вважають, що в архітектури ARM немає переваг над x86

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

waryag: 09.09.2025 10:07Є ноути з десктопним сокетом
і що це дає? скільки % користувачів міняли проц?
waryag: 09.09.2025 10:07Брехня. слотами під пам'ять
ну не можна ж бути таким сліпим, я ж написав: память вже дуже часто розпаяна
вам по буквам пояснити що це означає?
де ви там побачили заперечення що є ноути з можливістю міняти?

пс: ви ж звичайно знаєте чому память розпаяна? може покажете ноути з такою самою швидвістю памяті як у М4 Про і вище?
пс2: але ви ж знаєте що якщо поміняєте память - у гарантії відмовлять
waryag: 09.09.2025 10:07 На націнку за об'єм ссд могли збудитися антимонопольники, але їм краще двивитися у стінку та думати, як зробити великі кишені непомітними )
ціни на апгрейд ССД у HP, Dell, Lenovo - десь такі самі, і користувачі купують
так само з оперативкою
але фанатам х86 - все божа роса

Відправлено через 40 секунд:
Аціо: 09.09.2025 10:14 Сам прифігів от зараз тримаючи в руках Alienware з дискретною відеокартою, сокет процесором що його не існує виявляється. :lol:
ще не пора той гроб викинути?
alexeygalas
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 09.09.2025 10:00Ейр - взагалі конкурентів не має - бо х86 - не вміє в енергоефективність, мало того що йому обовязковий кулер - хоч для якоїсь притомної швидкодії, так він ще й швидкість скидає коли від батареї
Якраз є ) От продав свій старий лептоп і наступного місяця собі замовляю цей
https://shop.lenovo.ua/notebooks/noutbu ... 078ra.html

Ейр в такій конфігурації коштує 110 і при цьому всеодно йде з унилим IPS 60Hz, унилим набором портів, тримає заряд так же а в деяких сценаріях менше навіть. Тому якраз саме ейр - оверпрайснута іграшка для веб серфінгу.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

alexeygalas: 09.09.2025 10:26Якраз є ) От наступного місяця собі замовляю
https://shop.lenovo.ua/notebooks/noutbu ... 078ra.html
258V - з охолодженням програє М4 - а без - аж страшно що може бути

але це чудово що є пропозиція - чекаю на результати тестування
alexeygalas: 09.09.2025 10:26Ейр в такій конфігурації коштує 110 і при цьому всеодно йде з унилим IPS 60Hz, унилим набором портів, тримає заряд так же а в деяких сценаріях менше навіть. Тому якраз саме ейр - оверпрайснута іграшка для веб серфінгу
конкуренція - це найкраще, не було би М проців - Інтел/АМД навіть і не шевелились би

Відправлено через 2 хвилини 8 секунд:
alexeygalas: 09.09.2025 10:26собі замовляю цей
а чому саме без охолодження активного хочете?
alexeygalas
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 09.09.2025 10:31258V - з охолодженням програє М4 - а без - аж страшно що може бути
Якби ти подивився тести - побачив, для чого те охолодження там. Щоб було тихо і комфортно. Того охолодження зовсім не чути, воно там з запасом. Air же при хорошому навантаженні починає гріти коліна.
yuriy_dd: 09.09.2025 10:31258V - з охолодженням програє М4
Смішно чути це при відсутності софту )) Я на 258V лишившись на самоті в будь-якому куточку світу зможу будь-що виконати. Від повсякденних задач до перепрошивки вузько спеціалізованого пристрою, хоч до ядерного реактору по USB зможу приєднатись ))

А щодо балів в бенчах - так він швидший, але вони обидва зроблені для простеньких легких задач, і обидва з ними справляється. От тільки ейр дорожчий і дає менше. Тому він і не вартий навіть уваги.

Відправлено через 2 хвилини 18 секунд:
yuriy_dd: 09.09.2025 10:33а чому саме без охолодження активного хочете?
Він з активним охолодженням )) І там СО як для 28вт H процессора, тож цей малюк ні в іграх ні в CineBench не тротлить по температурам ніколи, залишаючись прохолодним і тихим
спойлер
Зображення
Саме те, що мені потрібно на решту часу після роботи. Для ігор є RTX 4080, працюю на MacBook M4 Pro. Для решти задач - цього вистачить з головою

А для жінки фотографа придбав про модель, яка із аналогічним набором пам*яті теж значно дешевша за MB PRO 16 ))
https://psref.lenovo.com/Detail/Yoga_Pr ... 83L00057RA
Востаннє редагувалось 09.09.2025 10:46 користувачем alexeygalas, всього редагувалось 1 раз.
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 09.09.2025 10:24 і що це дає? скільки % користувачів міняли проц?
Кому потрібно, той має таку можливість.
yuriy_dd: 09.09.2025 10:24ну не можна ж бути таким сліпим, я ж написав: память вже дуже часто розпаяна
вам по буквам пояснити що це означає?
де ви там побачили заперечення що є ноути з можливістю міняти?
процитую і виділю
yuriy_dd: 09.09.2025 10:00так всі ноути на х86 - це теж лише готові рішення, память вже дуже часто розпаяна, лише ССД поміняти можна
Хоча й заміна ссд, на фоні еплу - це неймовірна можливість для економії :laugh:
yuriy_dd: 09.09.2025 10:24ціни на апгрейд ССД у HP, Dell, Lenovo - десь такі самі, і користувачі купують
так само з оперативкою
але фанатам х86 - все божа роса
І знову брехня. На х86 є вибір, в тому числі у перелічених. І переплачують за пам'ять корпорати або ламери. Тим більше, часто можна знайти краще рішення.
alexeygalas
Member

Повідомлення

waryag: 09.09.2025 10:46І переплачують за пам'ять корпорати або ламери.
Дуже не справедливо.

V V V V
alexeygalas: 09.09.2025 10:38 А для жінки фотографа придбав про модель, яка із аналогічним набором пам*яті теж значно дешевша за MB PRO 16 ))
https://psref.lenovo.com/Detail/Yoga_Pr ... 83L00057RA
64Gb тут чітко необхідно, бо під час роботи юзається в максималі біля 40
Ну і на захист розпаяної пам*яті - вона ближче до цп розміщується і як правило LPDDRX з вищими частотами, моделі зі слотами всі поголовно йдуть 5600. Девайс тонший з розпаяною. А брати потрібно необхідний об*єм під задачі із запасом.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

alexeygalas: 09.09.2025 10:38 258V - з охолодженням програє М4 - а без - аж страшно що може бути
Якби ти подивився тести - побачив, для чого те охолодження там
то значить конкурента макбук ейр від х86 - таки нема?
alexeygalas: 09.09.2025 10:38Щоб було тихо і комфортно
якщо є охолодження - то тихо не буде. А оновлення вінди - розкрутить будь яку СО
alexeygalas: 09.09.2025 10:38А щодо балів в бенчах - так він швидший, але вони обидва зроблені для простеньких легких задач
тільки макбук ейр - може і важкі задачі крутити, і багато хто переходить з про на ейр - купа відгуків від тих хто перейшов, і ще й дешевше
waryag: 09.09.2025 10:46 і що це дає? скільки % користувачів міняли проц?
Кому потрібно, той має таку можливість.
точно, можливість - це ж дуже важливо
waryag: 09.09.2025 10:46І знову брехня. На х86 є вибір, в тому числі у перелічених
але є де так точно як на макбук, головне не бачити цього

може знаєте ноут, який у всьому кращий за макбук, і дешевше?
alexeygalas
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 09.09.2025 10:54то значить конкурента макбук ейр від х86 - таки нема?
Дивлюсь в книгу - бачу ...
Я ж вам скинув. Ось цей Yoga Slim 7i. Він дає за свій прайс значно більше, ніж дає Air. MB Air на його фоні - сіра мишка
yuriy_dd: 09.09.2025 10:54якщо є охолодження - то тихо не буде. А оновлення вінди - розкрутить будь яку СО
Подивіться тести даної моделі і зрозумієте, як сильно ви далеко від даної теми
спойлер
Ви дуже сильно хапаєтесь за нагрів як за рятівну соломинку, коли закінчуються аргументи. Особисто мене ні нагрів ні вентилятори не хвилюють. Якби в Ейрі вони були - було би навтіь краще. Не пік би коліна. Ставити чи не ставити - це особісте рішення кожного вендора, але скільки у мене було маків на моїй пам*яті - Apple завжди нехтували опіками своїх користувачів ))
yuriy_dd: 09.09.2025 10:54тільки макбук ейр - може і важкі задачі крутити, і багато хто переходить з про на ейр - купа відгуків від тих хто перейшов, і ще й дешевше
Дурня повна

Це набір портів комп*ютера? Срслі?
спойлер
Зображення
Мені дуже шкода тих, хто міняє прошки на ейри. Але вони свідомо це роблять, тому - ні. Не шкода ))
Востаннє редагувалось 09.09.2025 11:13 користувачем alexeygalas, всього редагувалось 1 раз.
saren
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 09.09.2025 06:44 yuriy_dd
- що дорого макбук - купить мак міні, чи мак студіо. Чи навіть ейр. Але не купуйте макбук про.
А це що? Ти ж на притомних кажеш що шматок хламу для понтів в кав'ярнях буде швидше від батарейки працювати ніж 9950х та 5090. Чи ти знову наївся солей і пішов на форум розважатися? То хто з нас ще брехун? :laugh:
Похоже, что крокодилом ставится.
Или оно на зп у ёпла, или шизоид упоротый, дроны высматривает. :spy:
Аціо
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 09.09.2025 10:24 ще не пора той гроб викинути?
Ага і викидати звичайно вам до рук, тепер я зрозумів вашу мету, ну що можна сказати гарний план!
saren
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 09.09.2025 10:24 пс2: але ви ж знаєте що якщо поміняєте память - у гарантії відмовлять

Враньё. В ноутах, сколько мне не попадалось, кроме как на процу пломбы не было ни одной.

В прошлом году сдавал в гарантию леново легион, за 1.5 года до этого он полностью перебирался, по гарантии поменяли мать, ни вопроса не задали.
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 09.09.2025 10:54але є де так точно як на макбук, головне не бачити цього

може знаєте ноут, який у всьому кращий за макбук, і дешевше?
Будь-якому шматку лайна можна знайти сценарії, де він буде краще. :laugh:
yuriy_dd: 09.09.2025 10:54 точно, можливість - це ж дуже важливо
Саме так. Так само, як і модливості макбуків використовує на повну невелика частка споживачів, а більшість навряд чи помітила би різницю при заміні заліза на х86 зі збереженням зовнішнього вигляду. :rotate:
Аціо
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 09.09.2025 10:33 конкуренція - це найкраще, не було би М проців - Інтел/АМД навіть і не шевелились би
Не було б пива, риба і не з'явилась би у всесвіті!
Не було б підгузків, дітей би ніхто і не народжував!
Не було б України, і РФ взагалі ніколи не з ким не воювали!
Продовжуйте думку - вона дуже альтернативно потужна, прям незламна тощо!

saren: 09.09.2025 11:16
yuriy_dd: 09.09.2025 10:24 пс2: але ви ж знаєте що якщо поміняєте память - у гарантії відмовлять

Враньё. В ноутах, сколько мне не попадалось, кроме как на процу пломбы не было ни одной.

В прошлом году сдавал в гарантию леново легион, за 1.5 года до этого он полностью перебирался, по гарантии поменяли мать, ни вопроса не задали.
Ну таке трапляється, дійсно деякі виробники якщо додав ОЗП відмовляють в гарантії.
Особливо коли розумник додав ОЗП не від'єднавши акумулятор, через що коротнув КП процесора.

waryag: 09.09.2025 11:17 Саме так. Так само, як і модливості макбуків використовує на повну невелика частка споживачів, а більшість навряд чи помітила би різницю при заміні заліза на х86 зі збереженням зовнішнього вигляду. :rotate:
Ні ну от приклад - код, важко не помітити різниці, коли час праці 5-6 годин чи 12-18.
У х86 х64 окремі свої переваги, яких просто не досягнути зараз на Яблуках, навіть емулюючи процес препродакшену.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

alexeygalas: 09.09.2025 10:56Особисто мене ні нагрів ні вентилятори не хвилюють
а мене - хвилють, в тому числі коли ставити ноут на ліжко, забивається, горить, точка відмови
alexeygalas: 09.09.2025 10:56Це набір портів комп*ютера? Срслі?
ви не повірити - але в мене в ноут - нічого не включено, жодний порт не зайнятий
раніше коли користувався бізнес ноутами - то купував окремо доки - щоб коли прийшов на роботу вставив, і завелось відразу все - зовнішній монітор, мережа, колонки і тд
зараз таке точно - через один TB порт
тобто по суті - достатньо одного порту
ну ви ж не горбитесь за столом дивлячись в ноут цілими днями, у вас ж є великий монітор і все інше? чи ні ..
saren: 09.09.2025 11:16 Враньё. В ноутах, сколько мне не попадалось, кроме как на процу пломбы не было ни одной.
будь яка заміна і прихід в сервів з неоригінальним - підставав для відмови в гарантії. Таке є і я стикався.
Аціо: 09.09.2025 11:19 Не було б підгузків, дітей би ніхто і не народжував!
якесь у вас дуже збочене критичне мислення
конкуренція є серед виробників підгузків. Попит породжує пропозицію, наявність більше ніж одного хто пропонує - породжує конкуренцію між ними
Аціо
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 09.09.2025 11:34 якесь у вас дуже збочене критичне мислення
конкуренція є серед виробників підгузків. Попит породжує пропозицію, наявність більше ніж одного хто пропонує - породжує конкуренцію між ними
Ні я відмовляюсь вірити що людина могла відреагувати, так зрозумівши зміст мого повідомлення.
Так Адміністрація сайту зізнавайтесь! - Хто з вас під'єднав на сайт тренувати Яблучного ШІ бота!?
alexeygalas
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 09.09.2025 11:34ну ви ж не горбитесь за столом дивлячись в ноут цілими днями, у вас ж є великий монітор і все інше? чи ні ..
Так, і в мого MB зараз зайняті усі порти ))
USB-C фіз ключ доступу, монітор, usb-ethernet адаптер. Ну припустимо без Eth адаптеру можна обійтись. Але це ж все. В ейрі їх всього 2. Ну і що мене досі дратує - жодного USB-A. А позбуватись їх ще зарано.
Lenovo та інші навіть в ультра буках хоч один А порт але ставлять. Це повага до користувача.
Рятує Air лише, що вони повернули назад пропрієтарний порт зарядки MagSafe, який по суті звільняє один USB порт.
Востаннє редагувалось 09.09.2025 11:46 користувачем alexeygalas, всього редагувалось 2 разів.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Аціо: 09.09.2025 11:41 я відмовляюсь
ви заперечуєте що кращі проци для ноутів від АМД/Інтел - вийшли саме як результат конкуренції з М1?

може пошукайте як вони прямо заявляли - що їх мета догнати М1?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd
що вам ще по буквах пояснити? бо х86 фанатство відбиває мізки
Та дякую, не треба пояснювати тоннами посилань на тести де фотошоп та прем'єра запущені на ейрі без БЖ рвуть 5090 в 1.2кВт потужності.
І обидва дуже швидкі.
Скільки фпс в кіберпанк видає ваш ейр без БЖ?
Аціо
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 09.09.2025 11:44
Аціо: 09.09.2025 11:41 я відмовляюсь
ви заперечуєте що кращі проци для ноутів від АМД/Інтел - вийшли саме як результат конкуренції з М1?

може пошукайте як вони прямо заявляли - що їх мета догнати М1?
Я чудово знаю що ШІ формулює це саме так, ігноруючи - на справі АМД та Інтел випускали саме ШІ лопати, а не конкурента Яблука, отож ШІ татусь їх на справі штовхнув на це, тобто Куртка.
А от ШІ бот робить інше формулювання, бо його так навчили зацікавлені.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 09.09.2025 11:45 Скільки фпс в кіберпанк видає ваш ейр без БЖ?
для ігор - більшість використовує ігрові консолі

не знаєте чому?
Відповісти