Продажі Cronos: The New Dawn перевищили 200 тисяч копій

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
yariksom
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Продажі Cronos: The New Dawn перевищили 200 тисяч копій

Я вже мабуть дуже старий "всього 27 мільйонів доларів" звучить в голові як оксюморон.
цікаво скільки мільйонів на Neverwinter Nights використали або Star Wars: Knights of the Old Republic.
Baldurs Gate 3 не знаю скільки в розробці коштувала.
big_bang
Member

Повідомлення

silent hill + bioshock ?
і десь поряд dead space пробігав B-)

судячи з трейлера
Artem_M
Member

Повідомлення

big_bang: 09.09.2025 09:13 silent hill + bioshock ?
судячи з трейлера
Так і є, плюс Калісто протокол.
Хоча, як на мене всі ці ігри на голову вище за Кронос. Добре, що не придбав, хоч і планував.
Спробував торент-едішн, вистачило на 20 хвилин. Не зайшло... але це суб'єктивно.
vvv2
Member

Повідомлення

Спробував з торента, на розпродажі куплю.
Prescott
Member

Повідомлення

Цень - конь, игра довольно топорная, гривен за 500 +- было бы нормально.
divinity
Member

Повідомлення

yariksom: 09.09.2025 09:05 Предлагаю обсудить Продажі Cronos: The New Dawn перевищили 200 тисяч копій

Я вже мабуть дуже старий "всього 27 мільйонів доларів" звучить в голові як оксюморон.
цікаво скільки мільйонів на Neverwinter Nights використали або Star Wars: Knights of the Old Republic.
ну порахуй скільки розробка і реклама коштують. Он навіть на оверах вже 2 новини про гру, про яку я ніколи не чув. Тобто і сюди чумаданчик занесли :laugh:
Lekrs
Member

Повідомлення

В списку на проходження, коли небудь...
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

судячи з трейлера
все намного проще, это польский клон Dead Space
big_bang
Member

Повідомлення

Shaolin_Style: 09.09.2025 10:57

судячи з трейлера
NecroVision пам'ятаєте ?
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Shaolin_Style: 09.09.2025 10:57

судячи з трейлера
так, дешевий клон дед спейс. (не за дешевий прайс) дуже камерний, мінімум персонажів, до рівня першого дед спейс не дотягує абсолютно. пройшов гру виключно через візуал, польский постапок прикольно вигляда
kairo
Member

Повідомлення

yariksom: 09.09.2025 09:05 Предлагаю обсудить Продажі Cronos: The New Dawn перевищили 200 тисяч копій

Dead Space 2 коштував $60 млн.
mycolaevich
Member

Повідомлення

yariksom: 09.09.2025 09:05 Я вже мабуть дуже старий "всього 27 мільйонів доларів" звучить в голові як оксюморон.
Зараз багато хто порівнює вартість розробки і тиражі з ААА, а там бюджети регулярно за 200 мільйонів перевалюють.
БГ3 близько 100 мільйонів обійшлась.
NUN4AG
Member

Повідомлення

нещодавно команда розробників розкрила бюджет гри — він склав лише $27 мільйонів. Для окупності грі потрібно вийти на мільйон копій
А як це працює?
27$ млн. бюджет.
1 млн. копій з цінником базової версій в 50-60$ (Китай - 32.3, США - 60, Польща - 63.55, ЄС - 70.5) - це 50-60 млн.
Окупність - це 2X ціна бюджету? А бюджет не враховує всі витрати на розробку? Чи окупність - це про набиті кишені інвесторів та жирні бонуси керівникам за досягення певного рівня продаж?
Я думав, що окупність - це коли виходиш в нуль з погляду на всі витрати (а бюджет і має враховувати всі витрати), а потім починається вже чистий прибуток.

Ну і як я казав після новини з анонсом ціни проєкту - "ну шо його казать коли воно канєшно". Хтось витрачає на розробку 300-500 млн. і вішає цінник 70$, а хтось 60$ на гру з бюджетом в 10-20 разів менше.
Я ніколи не вважав, що гроші важливіші за талант або що величезні бюджети АААА проєктів повністю виправдані, але виглядає ця історія якось зовсім дико...
Востаннє редагувалось 09.09.2025 12:02 користувачем NUN4AG, всього редагувалось 1 раз.
mycolaevich
Member

Повідомлення

NUN4AG
З тих 50-60 мільйонів треба 30% лишити стіму і псн. А потім ще Епікам за анріл.
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

kairo: 09.09.2025 11:33
Dead Space 2 коштував $60 млн.
речь о первой части которую делали EA Redwood Shores и стоила она 25-27$
kairo
Member

Повідомлення

NUN4AG: 09.09.2025 11:55Хтось витрачає на розробку 300-500 млн. і вішає цінник 70$, а хтось 60$ на гру з бюджетом в 10-20 разів менше.
Такі кошти можуть дозволити собі витрачати лише декілька студій і це зазвичай проекти із максимальним охопленням аудиторії, типу ГТА6, батл-роялі і тому подібне.
NUN4AG
Member

Повідомлення

mycolaevich: 09.09.2025 11:57 NUN4AG
З тих 50-60 мільйонів треба 30% лишити стіму і псн. А потім ще Епікам за анріл
Соні 30%.
30% - це базова комісія Габена, а далі чим більше заробив - тим менший відсоток (25, 20).
Рушій можна свій зліпити. Але їм же потрібно ліпити по грі щороку, тому 5% за використання UE5 мабуть виправдане.
Все одно навіть ці 30-35% комісії - не привід називати виходом на окупність заробіток суми аналогічної бюджету.
kairo
Member

Повідомлення

Shaolin_Style: 09.09.2025 12:13речь о первой части которую делали EA Redwood Shores и стоила она 25-27$
Усі три частини робила одна студія. EA Redwood Shores, це стара назва Visceral Games. На рахунок першої частини, це було 17 років тому.

Відправлено через 5 хвилин 33 секунди:
NUN4AG: 09.09.2025 12:14Соні 30%.
30% - це базова комісія Габена, а далі чим більше заробив - тим менший відсоток (25, 20).
Рушій можна свій зліпити. Але їм же потрібно ліпити по грі щороку, тому 5% за використання UE5 мабуть виправдане.
Все одно навіть ці 30-35% комісії - не привід називати виходом на окупність заробіток суми аналогічної бюджету.
30% від вартості продажу отримує Steam (Valve). Після досягнення 10 млн $ валового доходу комісія знижується до 25% (розробник отримує 75%). VAT (ПДВ) чи інші місцеві податки враховуються у фінальній ціні гри для покупця. Valve віднімає їх автоматично перед розподілом.

Виходить так:
30-25% Комісія магазину.
10-20% ПДВ.
5% Рушій.

Тобто, приблизно половину з продажів гри треба буде віддати. Ще треба враховувати, що маркетингові розходи не входять в виробничий бюджет.
n3w613
Junior

Повідомлення

NUN4AG: 09.09.2025 11:55
нещодавно команда розробників розкрила бюджет гри — він склав лише $27 мільйонів. Для окупності грі потрібно вийти на мільйон копій
А як це працює?
27$ млн. бюджет.
1 млн. копій з цінником базової версій в 50-60$ (Китай - 32.3, США - 60, Польща - 63.55, ЄС - 70.5) - це 50-60 млн.
Окупність - це 2X ціна бюджету? А бюджет не враховує всі витрати на розробку? Чи окупність - це про набиті кишені інвесторів та жирні бонуси керівникам за досягення певного рівня продаж?
Я думав, що окупність - це коли виходиш в нуль з погляду на всі витрати (а бюджет і має враховувати всі витрати), а потім починається вже чистий прибуток.

Ну і як я казав після новини з анонсом ціни проєкту - "ну шо його казать коли воно канєшно". Хтось витрачає на розробку 300-500 млн. і вішає цінник 70$, а хтось 60$ на гру з бюджетом в 10-20 разів менше.
Я ніколи не вважав, що гроші важливіші за талант або що величезні бюджети АААА проєктів повністю виправдані, але виглядає ця історія якось зовсім дико...
Игра продолжает поддерживатся,людям дальше платят зп(по крайней мере части),комиссии площадок от 10 до 30% и т.д
lividum
Member

Повідомлення

Игра, конечно, максимально упрощена по сравнению с аналогами (Дедушка спейс (вне конкуренции с чем-либо), Каллисто). Отсутствие системы уклонений напрягает, нехватка ресурсов напрягает. Графика абсолютно не соответствует тем требованиям, что мы по факту имеем. Хотя у меня едет плавно и не статтерит. Единственное, так это атмосфера. Она здесь есть. История пока неясна. Ради этого можно поиграть. Но не за этот ценник. Она еще к тому же и короткая (16 -18 часов). Сайлент хилл 2 у меня занял 36 часов и стоил дешевле. По совокупности факторов цена ей адекватная гривен 600-800. B-)
Відповісти