Новини
Останні статті і огляди
Продажі Cronos: The New Dawn перевищили 200 тисяч копій
-
yariksom
Member
Предлагаю обсудить Продажі Cronos: The New Dawn перевищили 200 тисяч копій
Я вже мабуть дуже старий "всього 27 мільйонів доларів" звучить в голові як оксюморон.
цікаво скільки мільйонів на Neverwinter Nights використали або Star Wars: Knights of the Old Republic.
Baldurs Gate 3 не знаю скільки в розробці коштувала.
Я вже мабуть дуже старий "всього 27 мільйонів доларів" звучить в голові як оксюморон.
цікаво скільки мільйонів на Neverwinter Nights використали або Star Wars: Knights of the Old Republic.
-
big_bang
Member
silent hill + bioshock ?
і десь поряд dead space пробігав
судячи з трейлера
судячи з трейлера
-
Artem_M
Member
Так і є, плюс Калісто протокол.big_bang: ↑ 09.09.2025 09:13 silent hill + bioshock ?
судячи з трейлера
Хоча, як на мене всі ці ігри на голову вище за Кронос. Добре, що не придбав, хоч і планував.
Спробував торент-едішн, вистачило на 20 хвилин. Не зайшло... але це суб'єктивно.
-
vvv2
Member
Спробував з торента, на розпродажі куплю.
-
Prescott
Member
Цень - конь, игра довольно топорная, гривен за 500 +- было бы нормально.
-
divinity
Member
ну порахуй скільки розробка і реклама коштують. Он навіть на оверах вже 2 новини про гру, про яку я ніколи не чув. Тобто і сюди чумаданчик занеслиyariksom: ↑ 09.09.2025 09:05 Предлагаю обсудить Продажі Cronos: The New Dawn перевищили 200 тисяч копій
-
Lekrs
Member
В списку на проходження, коли небудь...
-
Shaolin_Style
Member
все намного проще, это польский клон Dead Spacebig_bang: ↑ 09.09.2025 09:13 silent hill + bioshock ?
судячи з трейлера
-
big_bang
Member
NecroVision пам'ятаєте ?Shaolin_Style: ↑ 09.09.2025 10:57все намного проще, это польский клон Dead Spacebig_bang: ↑ 09.09.2025 09:13 silent hill + bioshock ?
судячи з трейлера
-
Enjthesilence
Member
так, дешевий клон дед спейс. (не за дешевий прайс) дуже камерний, мінімум персонажів, до рівня першого дед спейс не дотягує абсолютно. пройшов гру виключно через візуал, польский постапок прикольно виглядаShaolin_Style: ↑ 09.09.2025 10:57все намного проще, это польский клон Dead Spacebig_bang: ↑ 09.09.2025 09:13 silent hill + bioshock ?
судячи з трейлера
-
kairo
Member
Dead Space 2 коштував $60 млн.yariksom: ↑ 09.09.2025 09:05 Предлагаю обсудить Продажі Cronos: The New Dawn перевищили 200 тисяч копій
-
mycolaevich
Member
Зараз багато хто порівнює вартість розробки і тиражі з ААА, а там бюджети регулярно за 200 мільйонів перевалюють.yariksom: ↑ 09.09.2025 09:05 Я вже мабуть дуже старий "всього 27 мільйонів доларів" звучить в голові як оксюморон.
БГ3 близько 100 мільйонів обійшлась.
-
NUN4AG
Member
А як це працює?нещодавно команда розробників розкрила бюджет гри — він склав лише $27 мільйонів. Для окупності грі потрібно вийти на мільйон копій
27$ млн. бюджет.
1 млн. копій з цінником базової версій в 50-60$ (Китай - 32.3, США - 60, Польща - 63.55, ЄС - 70.5) - це 50-60 млн.
Окупність - це 2X ціна бюджету? А бюджет не враховує всі витрати на розробку? Чи окупність - це про набиті кишені інвесторів та жирні бонуси керівникам за досягення певного рівня продаж?
Я думав, що окупність - це коли виходиш в нуль з погляду на всі витрати (а бюджет і має враховувати всі витрати), а потім починається вже чистий прибуток.
Ну і як я казав після новини з анонсом ціни проєкту - "ну шо його казать коли воно канєшно". Хтось витрачає на розробку 300-500 млн. і вішає цінник 70$, а хтось 60$ на гру з бюджетом в 10-20 разів менше.
Я ніколи не вважав, що гроші важливіші за талант або що величезні бюджети АААА проєктів повністю виправдані, але виглядає ця історія якось зовсім дико...
Востаннє редагувалось 09.09.2025 12:02 користувачем NUN4AG, всього редагувалось 1 раз.
-
mycolaevich
Member
NUN4AG
З тих 50-60 мільйонів треба 30% лишити стіму і псн. А потім ще Епікам за анріл.
З тих 50-60 мільйонів треба 30% лишити стіму і псн. А потім ще Епікам за анріл.
-
Shaolin_Style
Member
речь о первой части которую делали EA Redwood Shores и стоила она 25-27$
-
kairo
Member
Такі кошти можуть дозволити собі витрачати лише декілька студій і це зазвичай проекти із максимальним охопленням аудиторії, типу ГТА6, батл-роялі і тому подібне.NUN4AG: ↑ 09.09.2025 11:55Хтось витрачає на розробку 300-500 млн. і вішає цінник 70$, а хтось 60$ на гру з бюджетом в 10-20 разів менше.
-
NUN4AG
Member
Соні 30%.mycolaevich: ↑ 09.09.2025 11:57 NUN4AG
З тих 50-60 мільйонів треба 30% лишити стіму і псн. А потім ще Епікам за анріл
30% - це базова комісія Габена, а далі чим більше заробив - тим менший відсоток (25, 20).
Рушій можна свій зліпити. Але їм же потрібно ліпити по грі щороку, тому 5% за використання UE5 мабуть виправдане.
Все одно навіть ці 30-35% комісії - не привід називати виходом на окупність заробіток суми аналогічної бюджету.
-
kairo
Member
Усі три частини робила одна студія. EA Redwood Shores, це стара назва Visceral Games. На рахунок першої частини, це було 17 років тому.Shaolin_Style: ↑ 09.09.2025 12:13речь о первой части которую делали EA Redwood Shores и стоила она 25-27$
Відправлено через 5 хвилин 33 секунди:
30% від вартості продажу отримує Steam (Valve). Після досягнення 10 млн $ валового доходу комісія знижується до 25% (розробник отримує 75%). VAT (ПДВ) чи інші місцеві податки враховуються у фінальній ціні гри для покупця. Valve віднімає їх автоматично перед розподілом.NUN4AG: ↑ 09.09.2025 12:14Соні 30%.
30% - це базова комісія Габена, а далі чим більше заробив - тим менший відсоток (25, 20).
Рушій можна свій зліпити. Але їм же потрібно ліпити по грі щороку, тому 5% за використання UE5 мабуть виправдане.
Все одно навіть ці 30-35% комісії - не привід називати виходом на окупність заробіток суми аналогічної бюджету.
Виходить так:
30-25% Комісія магазину.
10-20% ПДВ.
5% Рушій.
Тобто, приблизно половину з продажів гри треба буде віддати. Ще треба враховувати, що маркетингові розходи не входять в виробничий бюджет.
-
n3w613
Junior
Игра продолжает поддерживатся,людям дальше платят зп(по крайней мере части),комиссии площадок от 10 до 30% и т.дNUN4AG: ↑ 09.09.2025 11:55А як це працює?нещодавно команда розробників розкрила бюджет гри — він склав лише $27 мільйонів. Для окупності грі потрібно вийти на мільйон копій
27$ млн. бюджет.
1 млн. копій з цінником базової версій в 50-60$ (Китай - 32.3, США - 60, Польща - 63.55, ЄС - 70.5) - це 50-60 млн.
Окупність - це 2X ціна бюджету? А бюджет не враховує всі витрати на розробку? Чи окупність - це про набиті кишені інвесторів та жирні бонуси керівникам за досягення певного рівня продаж?
Я думав, що окупність - це коли виходиш в нуль з погляду на всі витрати (а бюджет і має враховувати всі витрати), а потім починається вже чистий прибуток.
Ну і як я казав після новини з анонсом ціни проєкту - "ну шо його казать коли воно канєшно". Хтось витрачає на розробку 300-500 млн. і вішає цінник 70$, а хтось 60$ на гру з бюджетом в 10-20 разів менше.
Я ніколи не вважав, що гроші важливіші за талант або що величезні бюджети АААА проєктів повністю виправдані, але виглядає ця історія якось зовсім дико...
-
lividum
Member
Игра, конечно, максимально упрощена по сравнению с аналогами (Дедушка спейс (вне конкуренции с чем-либо), Каллисто). Отсутствие системы уклонений напрягает, нехватка ресурсов напрягает. Графика абсолютно не соответствует тем требованиям, что мы по факту имеем. Хотя у меня едет плавно и не статтерит. Единственное, так это атмосфера. Она здесь есть. История пока неясна. Ради этого можно поиграть. Но не за этот ценник. Она еще к тому же и короткая (16 -18 часов). Сайлент хилл 2 у меня занял 36 часов и стоил дешевле. По совокупности факторов цена ей адекватная гривен 600-800.