ASRock поліпшила стабільність роботи процесора у свіжих прошивках для плат AM5

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Earanak
Member

Повідомлення

Аціо: 31.08.2025 04:09 Earanak
А хочете ще вам нагадаю, як начитавшись ви жахливих історій за АМД тут переймались,
ну що як справдились ці історії? 4 планки ніколи не заведуться @5000+ на АМД? І оте все інше реальної шизи?
Я никогда не писал того что 4 плашки не заведутся на АМД в 5000+. Более того я скидывал примеры в том числе где и 7000Mhz фигачат в четыре плашки. А так же результаты моих коллег я скидывал, где было больше 5000, хотя они совершенно не шарят в настройке памяти. Например я писал что у некомпетентных в разгоне ОЗУ людей не удавалось память настроить в 6000.
Earanak: 07.05.2025 13:44У меня среди коллег с 192-256гб памяти никто так и не смог стабилизировать память на 6000Mhz. Но они особо и не старались и не шарят, да и времени в это не вкладывали.
И да, я так переживал покупая 9950X3D что в первые несколько же дней и погнал его вместе с памятью, распереживался )) В моих сообщениях были муки выбора между разной памятью и платами, были сомнения по бифуркации PCI-E линий, были шутки на тему прошивки Биоса до первого включения компа, шутки что срок годности X3D процов ~3 месяца :gigi: Но переживаний и близко не было.
Аціо
Member

Повідомлення

Earanak: 31.08.2025 04:22
Аціо: 31.08.2025 04:09 Earanak
А хочете ще вам нагадаю, як начитавшись ви жахливих історій за АМД тут переймались,
ну що як справдились ці історії? 4 планки ніколи не заведуться @5000+ на АМД? І оте все інше реальної шизи?
Я никогда не писал того что 4 плашки не заведутся на АМД в 5000+.
Так але питати питали, і переймались адже перепитували у людей пам'ятаю це навіть ви же і написали - що начитавшись "дуже вумних переймались".
Проведіть аналогію.
Адже мене вже тіпає від Мясай фанатиків, і у 90%+ саме Мясай фанатики які ніколи не мали Асрок - "точно знають з особистого досвіду що Асрок це 3й ешелон!" і це звичайно у вас не шиза ага.
І от дивно особисто мені, чомусь користувачі Гіги чи Асус якось більш адекватні набагато рідше шизять, а коли просто дзеркально Мясай фанатика порадуєш на користь там Асрок чи ще когось, вони наче і все розуміють.
Вас там Мясай не опромінює якимось проміннями щастя чи радості?
Earanak
Member

Повідомлення

Если я правильно помню - Это был сарказм про очень умных, которые в глаза ни разу больше 32гб ОЗУ не видали и рассказывали кулстори про то что четыре плашки не гонятся. Я с 2019 года гоняю минимум 128гб, к слову на Асроке. И в моей профессии это вечная проблема, все сидят с вагоном памяти но не шарят как ее настраивать.

По поводу брендов - Мне вообще плевать что кто там думает по поводу брендов плат. У меня и Асусы и Мси и Асроки были и есть. Начхать, я по большей части презираю фанатов брендов, хотя это немного грубо звучит, не так жестко.

У меня например чуть ли не впервые за все время два раза у ряду плата одного бренда. Обычно как то так выходило что я их чередовал. И как я писал я хотел в этот раз брать ASUS Heroe но я уже неоднократно говорил - PCI-E бифуркация меня не устроила. Да собственно и по видяхам у меня были Асус/Гига/Палит/Мси. Так уж случалось.

Сфига ты мне про фанатов Мси пишешь я не понимаю, в любом случае - хватит приписывать мне смыслы и слова которых не было. Вяжи, мне такое не по душе.
Востаннє редагувалось 31.08.2025 05:27 користувачем Earanak, всього редагувалось 2 разів.
Аціо
Member

Повідомлення

Earanak: 31.08.2025 05:17 Если я правильно помню - Это был сарказм про очень умных, которые в глаза ни разу больше 32гб ОЗУ не видали и рассказывали кулстори про то что четыре плашки не гонятся. Я с 2019 года гоняю минимум 128гб, к слову на Асроке.

По поводу брендов - Мне вообще плевать что кто там думает по поводу брендов плат. У меня и Асусы и Мси и Асроки были и есть. Начхать, я по большей части презираю фанатов брендов. У меня например чуть ли не впервые за все время два раза у ряду плата одного бренда. Обычно как то так выходило что я их чередовал. И как я писал я хотел в этот раз брать ASUS Heroe но я уже неоднократно говорил - PCI-E бифуркация меня не устроила. Да собственно и по видяхам у меня были Асус/Гига/Палит/Мси. Так уж случалось.

И хватит приписывать мне смыслы и слова которых не было. Вяжи, мне такое не по душе.
Ну а як вам таке твердження? Це точно не шиза, 100% об'єктивно!?

"А коли у ASrock і Biostar були норм плати то?
Все що у них норм вартує стільки ж, як такий самий норм Asus, тому який сенс брати третій ешелон не ясно"
Earanak
Member

Повідомлення

Это 100% субъективное чье то мнение. А что бы понять шиза или нет, мало вводных :dontknow: Вот по твоим сообщениям мне показалось что ты повернутый на Асроке, но ты уже сказал что ты просто хочешь дураком выглядеть, потому что тут все дураки :think:

Ладно, надеюсь вопросов ко мне нету. Ненавижу когда ко мне прилетают то чего не было или придумывают какие то смыслы на свой лад. Спокойной ночи.
Аціо
Member

Повідомлення

Earanak: 31.08.2025 05:29 Это 100% субъективное чье то мнение. А что бы понять шиза или нет, мало вводных :dontknow:
От знов прикидаєтесь - адже коли суб'єктивна думка, вона формується на кшталт з тверджень "краще чи гірше по показниках, ПЗ, устаткування".
А коли чотири виробника 1ї ланки - ОБ'ЄКТИВНО, Асус, Асрок, Гіга, Мясай.
І відвертий троль-шиз пише що Асрок 3го ешелону, у вас це суб'єктивно? - Це не об'єктивно, так аналогія - Норвегія у декого країна 3го світу, але це ж маячня, а не суб'єктивно зауважу.
Earanak
Member

Повідомлення

Я ничерта не понял претензии, и какого черта я должен отвечать за кого то написавшего в этой теме. В любом случае, удачи в борьбе за объективность, за Асрок, и за что то там ещё... А я ушел спать.
Аціо
Member

Повідомлення

Earanak: 31.08.2025 05:38 Я ничерта не понял претензии, и какого черта я должен отвечать за кого то написавшего в этой теме. В любом случае, удачи в борьбе за объективность, за Асрок, и за что то там ещё... А я ушел спать.
Гарних сновид, та мирного неба.
Nutbar
Member

Повідомлення

Аціо: 31.08.2025 03:08 Я так і не побачив у вашому ланцюжку де ризик, які 20 баксів, проблеми якісь хтось замовчує...
Навіть не знаю чи ви справді такий, чи робите вигляд, чи просто знущаєтесь. Хай буде перший варіант, розпишу ще раз, прям максимально доступно всі три пункти: ризик вбити процесор, 20 баксів різниці між материнкою асрок і точно такою ж за можливостями платою іншого виробника, відео з цього посту.
Аціо: 31.08.2025 03:08 Асрок має гарантію, замінює своє, а АМД замінює своє,
Моделюємо ситуацію:
Купляєте плату асрок, купляєте 9800x3d. Проц через два місяці виходить з ладу. Здаєте по гарантії, все ок, дійсно поки приймають такі випадки.
Декілька тижнів сидите без ПК.
Отримуєте новий камінчик.
Ризикнете поставити його в ту саму плату і опинитись в тій самій ситуації знову? І скільки разів готові це повторити?

Чи може краще було купити схожу плату іншого виробника, нехай трохи дорожче?
Аціо
Member

Повідомлення

Nutbar
1 Я відверто вище повідомив, що так дзеркально знущався місцями, та пояснив чому.

2 У вас невірні у рівнянні похідні, адже після халепи яким чином у вас залишилась стара Асрок дошка?
- Її ж замінюють на нову за гарантією.
- Друга можлива перемінна, Райзени відходили і на Гігі, і на Мясай, і на Асус.
Отож навіть якщо узяти іншого виробника і він вийде з залу, наприклад Мясай - а Мясай не визнавали проблему Мясай можливо і не замінить мені дошку, тобто от якраз з іншими які не визнали - мені не замінять системну плату, здогадуєтесь до чого веде ваше рівняння?
Тобто - Асрок визнає та міняє, а інші? Так майже певен Асус також міняє, та і Гіга скоріше за все не буде носом вертіти, а от Мясай має за собою купу відмов, брехні та ставлення до покупців як до скотиняк.
Nutbar
Member

Повідомлення

Аціо: 31.08.2025 11:36 яким чином у вас залишилась стара Асрок дошка?
- Її ж замінюють на нову за гарантією.
Та ні, чого б це? З платою все гаразд, вона залишається на 100% справною і готовою на пошук нової жертви. Немає гарантійного випадку. Може в когось виходило видавити заміну (дуже сумніваюсь), особисто в мене ні.

Та й який сенс, якщо в іншої такої ж будуть такі самі проблеми з досить великою ймовірністю?
Аціо: 31.08.2025 11:36 - Друга можлива перемінна, Райзени відходили і на Гігі, і на Мясай, і на Асус.
Конкретно 9000х3д майже виключно на асрок. З іншими випадків на порядок чи два менше, і не відомо ще чому, бо вибірка дуже мала.
Аціо: 31.08.2025 11:36 Отож навіть якщо узяти іншого виробника і він вийде з залу, наприклад Мясай - а Мясай не визнавали проблему Мясай можливо і не замінить мені дошку.
Так не дошки ж виходять з ладу. Та й їх гарантія то зовсім інше. Дійсно, до мсі були питання, але по факту в Україні +/- однаково всі обслуговують. Питання до всіх час від часу виникають. Загалом, це зовсім інша тема, не варто переводити стрілки.
Technetium
Member

Повідомлення

Nutbar: 31.08.2025 12:32 Та й який сенс, якщо в іншої такої ж будуть такі самі проблеми з досить великою ймовірністю?
А звідки, власне, саме береться ця ваша велика ймовірність? Реддітом користуються люди з різних країн, вже давно не ті часи коли було не зрозуміло що таке ваші твіттери і реддіти. До того ж проблема виключно на x3d процесорах які не купують за останні гроші, відповідно більш обізнана аудиторія власників. І при цьому випадків ну дісно менше 5% від конвеєра (це навіть якщо суто статично надбавити кількість за те що дійсно не всі йдуть писати на реддіт).

До того ж ще є такі фактори як оновлення біосів та, умовно, при виробництві проца могли недогледіти (адже амд все ж таки виконує гарантійні обов'язки і не називає проблемою дії виробників мат плат)
Nutbar
Member

Повідомлення

Technetium: 31.08.2025 13:05 проблема виключно на x3d процесорах які не купують за останні гроші
Я ж про це і пишу. Якою має бути ймовірність, щоб ви вирішили не переплачувати умовні $20, а ризикнули стикнутися з проблемами та незручностями, що вони викличуть?

Як на мене, то навіть 1% то забагато. А ви про 5% кажете (хоча мені здається, що відсоток більший, просто питання часу коли бімба спрацює). Економія не варта ризиків.
Аціо
Member

Повідомлення

Nutbar: 31.08.2025 12:32 Та ні, чого б це? З платою все гаразд, вона залишається на 100% справною і готовою на пошук нової жертви. Немає гарантійного випадку. Може в когось виходило видавити заміну (дуже сумніваюсь), особисто в мене ні.

Ви фантазуєте? А ну не буду вам заважати, а коли захочете дізнатись, а не вигадувати - скористуйтесь пошуком, та дізнайтесь, що та як.
Якщо вам самому складно запит створити, зверніться до ШІ асистента, він вам з десяток новин за це якраз запропонує.
А поки не буду вам заважати.

P.S. Так у вас Мясай - тому і заміни не буде, Мясай нічого не визнавали.
Nutbar
Member

Повідомлення

Аціо: 31.08.2025 17:07 Ви фантазуєте? А ну не буду вам заважати, а коли захочете дізнатись, а не вигадувати - скористуйтесь пошуком, та дізнайтесь, що та як.
:facepalm: :facepalm: :facepalm:

Говорю як є з власного досвіду. Плату не міняють, бо з нею все ок.

Фантазуєте тут лише ви.
Аціо: 31.08.2025 17:07 Так у вас Мясай - тому і заміни не буде
Це вже друга плата під AM5. Перша якраз була асрок і спалила мій попередній 9800х3д, про що я тут на форумі неодноразово писав.
Відповісти