Выбор смартфона / коммуникатора

Смартфоны, планшеты, другие мобильные устройства и телекоммуникации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Striker
Member

Повідомлення

Юра Ray
4G (LTE) — це високошвидкісний мобільний інтернет четвертого покоління.
https://kyivstar.ua/support/mobile-inte ... ake-4g-lte
А саме зв'язок (розмови) буде через 2G після відключення 3G. 5G в нас ще немає або дуже обмежено. Коли зникне 3G, то на 2G буде дуже велике навантаження і відповідна якісь розмов, у брата в іншому місті вже таке відбулося і це ні разу не добре саме для цього смартфону. Потім треба буде користуватися через костиль VoLTE, але якщо на Lifecell це можливо, то на інших під великим питанням. Ви не задумувались чому така велика знижка на цей Honor 200? Отож. Але я таки думаю купити такий дружині, бо потрібна память (зараз вього 128 Гб, не вистачає) і кращий по фото, щоб фоткати малого. Але ми вже багато років на Lifecell на контактах, нам простіше.
Я б не довіряв ШІ в подібних питаннях.
Юра Ray
Junior

Повідомлення

Striker
В такому випадку це дісно хреново) У мене Lifecell та Vodafone. Але Vodafone мій основний оператор ( розмови, інтернет, смс )... Тепер треба міркувати) Але з частини заліза та камер він дуже непоганий), тепер стає зрозуміло чому така знижка. От біда прийдется напевно буде переходити на тарифи Lifecell, а він не дуже до вподоби.
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

Юра Ray
Striker
водафон вже норм працює з VoWiFi та з VoLTE, не бачу щось вігадувати...
Купив нещодавно бюджетнік Редмі Нот 14 4г (за 130 баксів) і одразу в приложухі водафон підключив ці функції + активував в телефоні.
І мені написало що в 3г мережах нема VoLTE ...

Що відключають 3г = це дійсно печаль, але вишки переходять і без 3г на Е якщо дохне заряд, коли були жостки блекаути - то е світло є 3\4 , вимакають - оператор перекидує всіх на Е.
Можливо енергоспоживання 3г та 4г не сільно і відрізняється, щоб його обслужувати і залишати.
В цілому при блекаутах 2г для тг каналів та звонку підійде, а кому треба гігабайти качати - то це вже ставіти оптіку або старлінк.

Юра Ray
не парьтесь , норм телефон, ну і зараз нема роумінгу по Уа = якщо нема связі, то вибираєте що краще ловить і користуєтесь.
Rucha
Member

Повідомлення

Не розумію, за які потенційні проблеми зі зв`язком маються на увазі в Honor 200? Він підтримує всі технології зв`язку від 2G до 5G в повному обсязі. Чому кіпіш?
Shpoker
Member

Повідомлення

Rucha
в профилях волте, которых нет у наших гoвнoпровайдеров, как оказывается (не думал что это может быть проблемой пока не почитал малость теории)
Alexsandr
Member

Повідомлення

Юра Ray: 30.08.2025 19:57 Єдине, що вам може знадобитися - це переконатися, що ваш мобільний оператор повністю підтримує та активував ці послуги на вашій SIM-карті.
Там похоже все хуже. Нужно что бы оператор поддерживал вашу модель смартфона Я не пойму что за прикол такой. У меня после обновления андриода volte вообще исчез из меню. Можно с танцами принудительно включить, но гарантий на любой смартфон нет.
HONOR в списке моделей у КС отсутствует как таковой.
У себя позже придется таки принудительно включать, судя по форумам это реально.
Evergod
Member

Повідомлення

VoLTE нормально работает только если телефон официально продается в Украине ( в прошивке есть соответствующий профиль VoLTE), телефон есть в списке оператора, VoLTE активирован для вашего номера. Если выключат 3G то будет звонки через 2G, интернет через 4G с вытекающими неудобствами.
Rucha
Member

Повідомлення

Evergod
Volte легко вмикається навіть для тих смартфонів, які офіційно не підтримуються. Там навіть рут не потрібен. Ключове слово - Shizuku.
Striker
Member

Повідомлення

Rucha
Я так і бачу, як 99% звичайних користувачів почнуть вивчати і розбиратися в цьому. Та ніхто навіть цю тему тут не піднімав поки я не почав. Звичайний користувач буде просто користуватися і матюкатися потім, що зв'язок лайно. Телефон з нюансом, доволі суттєвим.
Evergod
Member

Повідомлення

Rucha
Так так, Shizuku + IMS + танці з бубном, знаєм. І те що в налаштуваннях з'являється перемикач ще не значить що воно стабільно працює.
gekka33
Junior

Повідомлення

нормально работает только если телефон официально продается в Украине
да уж, пикселей в списке нет вообще,а я только только взял 8а (((
Evergod
Member

Повідомлення

gekka33
Ну в лайфа есть в списке пиксели и 8а тоже, в этом случае если в меню само не появилось VoLTE то можно активировать через вышеописанный способ.
waryag
Member

Повідомлення

Klon: 30.08.2025 21:42Що відключають 3г = це дійсно печаль, але вишки переходять і без 3г на Е якщо дохне заряд, коли були жостки блекаути - то е світло є 3\4 , вимакають - оператор перекидує всіх на Е.
У водафона був прикол - при відключеннях світла показував 5 полосок 4г... поки ти не починаєш ним користуватися. І тільки тоді показує рельну картину з практичною відсутністю зв'язку :laugh:
Rucha
Member

Повідомлення

waryag
А це точно прикол водафону, а не телефону?
waryag
Member

Повідомлення

Rucha: 31.08.2025 11:32А це точно прикол водафону, а не телефону?
Не точно, але цей же телефон ("білий" поко х3про) з київстаром не показував таких стрибків.
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

waryag
так було таке ж саме - перемикав на лайф 3г\кс 2г .
Далі зовсім водафон 4г відвалився , можливо тримали до останнього, потім залишили тількі звонки по 4г а інет вирубили (вот це не затестив, треба було комусь звякнути).

Ну тут претензія що показувало, а кіевстар через часа два викинув на 2г, лайф само більше протримався - можливо у нього менше обонентів.

Отправлено спустя 32 минуты 22 секунды:
Юра Ray
Вчора та сьогодні дзвонив с VoWiFi та VoLTE с водафона (на водафон та кіевстар), все окей, помітка в гуглзвонілкі є:
спойлер
Зображення
Телефон Редмі Нот 14 4г з алі - глобал прошивка
Alexsandr
Member

Повідомлення

waryag: 31.08.2025 10:25 У водафона був прикол - при відключеннях світла показував 5 полосок 4г... поки ти не починаєш ним користуватися. І тільки тоді показує рельну картину з практичною відсутністю зв'язку :laugh:
Возможно и есть в вариациях. После принятия указания, что бы вышки еще дольше работали без света водафон реализовал подход урезания всем скорости и похоже переход на 1 поток активный с устройства. Решил слушать музыку - менеджеры не работают, решил по ним позвонить, инет отпал... обновляется приложение, жди, ничего больше с инетом связанное не работает. После последнего отключения вроде бы такого не наблюдал, но и не проверял.

Отправлено спустя 49 секунд:
Klon: 31.08.2025 13:18 Телефон Редмі Нот 14 4г з алі - глобал прошивка
Редми и вообще сяоми в списке на VoLTE
Striker
Member

Повідомлення

Скоро дуже багато смартфонів стануть неактуальними після відключення 3G операторами. При покупці нового смартфону треба обов'язково дивитися на списки підтримки VoLTE у операторів, щоб не залишитися в дурнях. Як приклад, у брата в його місті після відключення 3G Київстар стало нереально нормально розмовляти через 2G, бо постійні відбої виклику, ква-ква, слова чути через раз, тобто співрозмовника нормально не чути, як ми зазвичай звикли. Деякі відносно старі моделі підтримуються, але далеко не всі. Наприклад, у Lifecell можна включити VoLTE на Huawei nova 5t дружини, а от на мій Honor 20 Pro вже ні. Спробую пізніше вставити свою сімку в телефон дружини і підключити свій номер до VoLTE, і чи буде він працювати тоді на моєму Honor ще невідомо. Якщо не буде, то доведеться купувати новий смарт, вже й так прийшов час оновитися.
Тому Honor 200 і коштує 10к в Алло, бо скоро він виявиться неактуальним в плані зв'язку. Брат навіть прошивку скачав подивитися, які там IMS, каже, що взагалі нічого там немає. Ще спробує вставити свою сімку в цей телефон в Алло, в нього вже підключений VoLTE на номері, чи буде він там працювати. Якщо ні, то це буде скам.
DuckRider
Member

Повідомлення

Сони тоже нет в списках поддерживаемых, в сервисном меню на лайфе волте не доступно, потому что телефоны официально не продаются тут ещё до времен волте у операторов. А что самое смешное, у меня в городе 4г и не пашет нормально - постоянно вываливается в 3г, даже 2г и тот не везде пашет, зато эти клоуны уже переходят куда-то там.
На запросы к лайфу он морозится на счёт того будет телефон volte поддерживать или нет, сервисное меню говорит, что не доступно в этой сети, оператор не понимает разницу volte и 4г и говорит, что если 4г работает, то всё норм будет
Artem_K
Member

Повідомлення

В мене у налаштуваннях на Київстарі "Дзвінки через мережу 4G" були одразу доступні, на Водафоні ні. Зараз з цікавості подивився - у Водафона теж з'явилося. Чи працює, треба під час дзвінків подивитися - телефона (Nothing) у базах операторів не має бути.
Відповісти