Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
MSiAventador
Member
Вінстон Черчиль колись казав...
-
Hotspur
Member
гарно але дорогоMSiAventador: ↑ 30.08.2025 12:01Вінстон Черчиль колись казав...
-
MSiAventador
Member
Дешевше буде вже без фемтоклоків, без Руун Ріді , дорогих радіодеталей і з дешманським підсиленням навушників.Hotspur: ↑ 30.08.2025 12:21гарно але дорогоMSiAventador: ↑ 30.08.2025 12:01Вінстон Черчиль колись казав...
Відправлено через 2 хвилини 28 секунд:
Що цікаво, фарбування корпусу срібної версії молодшої К15 помітно краще за срібну К17.
-
Hotspur
Member
питання які треба навушники щоб це оцінитиMSiAventador: ↑ 30.08.2025 12:28Дешевше буде вже без фемтоклоків, без Руун Ріді , дорогих радіодеталей і з дешманським підсиленням навушників.
-
MSiAventador
Member
Я вихожу з того що навіть якщо куплю HEDDAudio HEDDphone TWO за 94000 грн. я почую все але це не буде грати і близько як підлогова акустика за 94000 грн.Hotspur: ↑ 30.08.2025 13:21питання які треба навушники щоб це оцінитиMSiAventador: ↑ 30.08.2025 12:28Дешевше буде вже без фемтоклоків, без Руун Ріді , дорогих радіодеталей і з дешманським підсиленням навушників.![]()
-
Scoffer
Member
Це дивлячись в якому приміщенні. Завезеш в голий кабінет 4*4 - підлогова акустика гратиме як з відра, а навушники всюди однаково.MSiAventador: ↑ 30.08.2025 13:54Я вихожу з того що навіть якщо куплю HEDDAudio HEDDphone TWO за 94000 грн. я почую все але це не буде грати і близько як підлогова акустика за 94000 грн.
-
MSiAventador
Member
...а навушники всюди однаково не вміють в "лазерскан" точне розташування музикантів, співаків і інструментів.Scoffer: ↑ 30.08.2025 14:18Це дивлячись в якому приміщенні. Завезеш в голий кабінет 4*4 - підлогова акустика гратиме як з відра, а навушники всюди однаково.MSiAventador: ↑ 30.08.2025 13:54Я вихожу з того що навіть якщо куплю HEDDAudio HEDDphone TWO за 94000 грн. я почую все але це не буде грати і близько як підлогова акустика за 94000 грн.
-
Scoffer
Member
Вміють якщо голову затиснути в лещатаMSiAventador: ↑ 30.08.2025 14:42...а навушники всюди однаково не вміють в "лазерскан" точне розташування музикантів, співаків і інструментів.
Відправлено через 52 хвилини 13 секунд:
Взагалі я вважаю що значення сцени сильно перебільшене. Типу добре якщо вона є, але якщо немає то і біс з нею. На іншому записі музиканти помінялись місцями і все, вже сцена не та, то що, не слухати чи що? А в студійних записах, як правило, вона просто відсутня бо все записано окремо і зведено.
-
Radio Bay
Member
+Scoffer: ↑ 30.08.2025 15:35Вміють якщо голову затиснути в лещата
А я вважаю, що то головне, бо побудова віртуально простору головне при прослуховуванні музику. Це створює простір в якому ти заходишься.Scoffer: ↑ 30.08.2025 15:35Взагалі я вважаю що значення сцени сильно перебільшене
Тут у сусідній гилці взагалі ржач про сцена змінюється при переміщенні на 1мм і це пояснює різниці між цапами
-
Filabatya
Member
Radio Bay
А фііо к11 то нормальне щось? І поясніть одичалому що то таке р2р і чого ця версія дорожча за просту? Так розумію що це аналог моєї стх) Дякую
А фііо к11 то нормальне щось? І поясніть одичалому що то таке р2р і чого ця версія дорожча за просту? Так розумію що це аналог моєї стх) Дякую
-
Scoffer
Member
Ну, то таке, чиста смаковщина. Хочеш будувати сцену - будуй.Radio Bay: ↑ 31.08.2025 07:50А я вважаю, що то головне
Вуха розрізняють відстань до об'єкта фазовим методом до 2кГц приблизно, і по різниці гучністі десь після 4кГц. В діапазоні 2-4 розрізняють погано. Звідси простий висновок - до 2кГц необхідні фазолінійні динаміки, а після 4х - динаміки з однаковою АЧХ, не обов'язково лінійною чи ідеальною, головне щоб максимально однаковою в обох колонках, і буде тобі щастя зі сценою. Проблемка тут в тому що ділити полоси в діапазоні 2-4 теж не дуже добре через найвищу чутливість вуха щодо абсолютних значень амплітуди, на слух стик сприйматиметься як аномальні тональності інструментів. От так і виходить що ділити полоси в основному діапазоні особливо і ніде. Широкоплосники 200Гц-10кГц з підпором зверху і знизу можуть зіграти правильно, але діаграма направленості буде ніяка.
Так що загалом ідеальна акустика технічно ну не те що зовсім неможлива, але, скажімо, вкрай складно піддається реалізації, зате ти можеш обрати два з трьох: сцена, діаграма направленості чи тональна вірність.
-
tablestikus
Member
Ось я вже кидав статтю гарну на цю темуFilabatya: ↑ 31.08.2025 09:31 Radio Bay
https://era-in-ear.com/tsap-spokoino-an ... 3GQduRzTyn
-
Hotspur
Member
питання що ти хочеш. Загалом К11 нормальнийFilabatya: ↑ 31.08.2025 09:31 Radio Bay
-
Z440_User
Member
Не меліть дурниць) Ну хіба якщо ви слухаєте через умовний "динамік телефону/ноутбуку" або портативну колонку яка десь там грає.Scoffer: ↑ 30.08.2025 15:35 Відправлено через 52 хвилини 13 секунд:
Взагалі я вважаю що значення сцени сильно перебільшене. Типу добре якщо вона є, але якщо немає то і біс з нею. На іншому записі музиканти помінялись місцями і все, вже сцена не та, то що, не слухати чи що? А в студійних записах, як правило, вона просто відсутня бо все записано окремо і зведено.
Сцена має не аби яке значення при саме прослуховуванні музики, а не фоновому буботінні.
Ну ще і сам музичний матеріал має значення, бо багато чого звучить однаково хоч на Hi-END, хоч на динаміку телефону, бо воно зведено з дикою компресією та без розкладення інструментів між каналами...
Як наочний приклад, робота Tobias'а Sammet'а, проект Avantasia, а саме альбом Moonglow. При мастерінгу вінілу щось накосячили і він звучить майже в моно, 99% звуку тупо по центру між колонками. Той 1% може бути зліва, або праворуч, але не покидає межі колонок зліва/праворуч. А ось цифрове видання цієї роботи звучить вже об'ємно, з глибиною та заповненням простору між лівою та правою колонкою, навіть іноді виходить за межі колонок. Вініл з цією роботою моє розчарування, але хай буде для колекції...
Ну і про мій еталон об'єму/сцени та того як треба робити зведення та мастеринг - це Pink Floyd "The Dark Side of the Moon".
В мене сетап з можливістю квадрозвуку для цифрового сигналу та стерео для аналогового. Є образ SACD цієї роботи виданий з оригінальних мастер-стрічок квадрофонічної версії. Також є квадрофонічний першопрес вінілу який на стерео-тракті відтворюється як звичайний стерео-вініл та звичайний стерео-першопрес. Так от, при порівнянні квадрофонічного sacd на 4.0 та вінілів на 2.0 - об'єм та сцена майже не втрачаються, є реальне відчуття що тилові колонки при стерео реально працюють та видають звук, хоча це фізично неможливо, бо квадро у мене реалізовано двома окремими стереопідсилювачами. Фронтальний бере сигнал з аналогових істочників+фронт аудіокарти, тиловий тільки тил з аудіокарти. При відтворенні вінілу в стерео, на композиції On the Run, біг реально відбувається по колу наче відтворюється квадро.
В композиції "Us and Them" вступне соло на саксофоні "приходіть" за саксофоністом звідкілясь із сусідньої кімнати праворуч правої колонки, доходить до неї, потім рухається по діагоналі в центр кімнати і трохи наближається до слухача і це про стерео з вінілу. В квадрофонічній версії SACD відбувається теж саме, тільки більш чіткіше бо працюють тилові колонки.
-
Pathfinder
Member
- Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера
Scoffer: ↑ 30.08.2025 15:35Вміють якщо голову затиснути в лещатаMSiAventador: ↑ 30.08.2025 14:42...а навушники всюди однаково не вміють в "лазерскан" точне розташування музикантів, співаків і інструментів.![]()

-
Radio Bay
Member
Повна субїективщіна. Так, я будую простір у якому знаходжусь, а ти дивишься на якісь дурні ціфірик. Розумієш який ти недалекий у моіх очах? У мене тут баби, пальми, крокодили, бегемоти, а у тебе ціфірки. Тому тебе дівки і не кохаютьScoffer: ↑ 31.08.2025 10:32Ну, то таке, чиста смаковщина. Хочеш будувати сцену - будуй
-
Hotspur
Member
подивить К7 BT я сам на нього облизуюсь бо К9 дорогуватийFilabatya: ↑ 31.08.2025 09:31 Radio Bay
Відправлено через 1 хвилину 36 секунд:
йому жінка за дівок по голові надає кастрюлеюRadio Bay: ↑ 31.08.2025 15:35Повна субїективщіна. Так, я будую простір у якому знаходжусь, а ти дивишься на якісь дурні ціфірик. Розумієш який ти недалекий у моіх очах? У мене тут баби, пальми, крокодили, бегемоти, а у тебе ціфірки. Тому тебе дівки і не кохають
Відправлено через 3 хвилини 51 секунду:
досить адекватне відео на тему що купіть спочатку акустику
-
Scoffer
Member
От давай не плутати. В сферичному вакуумі я тільки за сцену. Але в реальній реальності для того щоб бути розумним і красивим спочатку доведеться ще стати і багатим.Z440_User: ↑ 31.08.2025 14:34Не меліть дурниць) Ну хіба якщо ви слухаєте через умовний "динамік телефону/ноутбуку" або портативну колонку яка десь там грає.
У мене зараз під рукою лише Sound BlasterX G6 і Pioneer HRM-7, більш серйозна апаратура в іншій локації, але думаю і ці згодяться. Так от, сцени в упор немає. Розкладення по інструментам є, в різні вуха грають, так, але вони не стоять вчотирьох переді мною як на сцені. Можна конкретну композицію з альбому щоб я переслухав більш уважно?Z440_User: ↑ 31.08.2025 14:34Ну і про мій еталон об'єму/сцени та того як треба робити зведення та мастеринг - це Pink Floyd "The Dark Side of the Moon".
-
Z440_User
Member
Ок, ось найбільш яскраві приклади того, що я чую при віддтворенні стерео з вінілу "The Dark Side of the Moon", те що от прям кидається у вуха, але важливий момент опису: в мене рівностороний трикутник між слухачем та фронтальними колонками, з довжиною кожної сторони 3 метри:Scoffer: ↑ 31.08.2025 15:50 У мене зараз під рукою лише Sound BlasterX G6 і Pioneer HRM-7, більш серйозна апаратура в іншій локації, але думаю і ці згодяться. Так от, сцени в упор немає. Розкладення по інструментам є, в різні вуха грають, так, але вони не стоять вчотирьох переді мною як на сцені. Можна конкретну композицію з альбому щоб я переслухав більш уважно?
1.) «Speak to Me» - вступ, спочатку починається НЧ вібрація, потім вона стає чіткіша і нагадує стук серця, але поки що не локалізується, потім по росту гучності вона вже локалізується прямо над головою, по центру і є розуміння що це войлочна колотушка бас-бочки. Навколо тебе з'являються інші звуки/фрази, вони не обмежені простором трикутника, а виходять за його межі. Із збільшенням гучності - вони збираються вгорі, прямо над головою, звук стає майже моно і...
2.) ... починається другий трек «Breathe», звук згори над головою падає вниз на слухача та розтікається по всій кімнаті, заповнюючи весь простір і навть відчуття що десь в сусідніх кімнатах він теж є. Як воду з тазика вилили на слухача і вона розтеклася по всій хаті.
3.) «On the Run» - тут мова про ефекти, стерео зведено та оброблено в 1972-1973рр так що слух сприймає це все як просторовий звук і кроки бігуна по колу натурально чути наче у тебе багатоканал, а не просто зліва-направо та в зворотньому напрямку бігає.
4.) «Time» - то більше мова про технічну якість апаратури, той перезвон годинників не повинен зливатися в кашу, годинники повинні локалізуватись, також повинно бути чутно бас від звону великих підлогових годинників (їх 2 чи 3 в тому перезвоні)
5.) «Money» - квакання гітари Гілмора коли він вступає, повинно бути десь трохи позаду лівого плеча.
6.) «Us and Them» - про саксофон я вже писав, на приспіві є ще момент коли бас Вотерса спускається вниз, а потім взагалі падає зовсім в низ (нижче 40Гц), цей момент мало де чутно.
Якось так, це і про сцену і про заповненість кімнати і про здатність відтворення частотного діапазону. Як воно в навушниках - не можу сказати, я ними майже не користуюся (останній раз десь пів року тому, а може і рік), тому просто не пам'ятаю як воно звучить в них.
-
Hotspur
Member
Такс шановні є більш нагальні питання
FiiO K7 BT - 260 доларів
FiiO K9 ESS - 373 долара
шо з цього брати під 880 250 ом та Elac Debut 3.0 DB63
FiiO K7 BT - 260 доларів
FiiO K9 ESS - 373 долара
шо з цього брати під 880 250 ом та Elac Debut 3.0 DB63