Новини
Останні статті і огляди
AMD випустила набір FidelityFX 2.0 SDK для спрощення інтеграції масштабування FSR 4
-
unique-neon
Member
Enjthesilence
Ну і що це доводить? Що повезло? Так і з радеонами тут кілька людей в гілці з проблемами не зустрічались.
Доречі згадав про споживання в простої з високогерцовими моніторами, на нв були ті самі +40-50 вт. Якщо скинути герцівку до 60гц і відключити інший монітор - +20 вт.
Ну і що це доводить? Що повезло? Так і з радеонами тут кілька людей в гілці з проблемами не зустрічались.
Доречі згадав про споживання в простої з високогерцовими моніторами, на нв були ті самі +40-50 вт. Якщо скинути герцівку до 60гц і відключити інший монітор - +20 вт.
-
Kirakishou
Member
Зробив 4К@60, стандарт синхронізації CVT. Це ніяк не впливає на споживання відеокарти. Тут справа в тому, що при перегляді відео частота пам’яті піднімається до 2425 MHz і через це вона починає споживати 60 W. Якщо не чіпати мишку, то з часом частота падає до 1538 MHz і вона починає споживати 45 W. При цьому немає жодного значення яке це відео, який кодек, чи задіяне апаратне декодування. Чи це відео на YouTube, чи це mpv, MPC-HC, PotPlayer, VLC чи навіть стандартний відеоплеєр Windows 11. Вона просто споживає 45-60 W при відтворенні відео.artko: ↑ 23.08.2025 14:13все ж спробуйте додати кастомний режим дисплею з cvt таймінгами.
-
artko
Member
Kirakishou
cvt - reduced blank точніше.
але цікаво, мені допомогало. зараз правда перейшов на іншу методу мінімізації споживання відеоплати - гібрідна графіка. монітор підключений до інтегрованої відеоплати процесора, дискретка вмикається автоматично тільки якщо треба пограти і відповідно споживання майже немає непотрібного.
cvt - reduced blank точніше.
але цікаво, мені допомогало. зараз правда перейшов на іншу методу мінімізації споживання відеоплати - гібрідна графіка. монітор підключений до інтегрованої відеоплати процесора, дискретка вмикається автоматично тільки якщо треба пограти і відповідно споживання майже немає непотрібного.
-
Kirakishou
Member
Я його й робив, бо просто CVT воно не дає створити. Це проблема чіплетної архітектури. Навіть коли я просто пишу це повідомлення, відеокарта споживає 35-50 Вт. Якщо згорнути всі вікна і не чіпати мишку, тоді частота пам’яті падає до 17 MHz і відеокарта споживає 10 Вт.artko: ↑ 23.08.2025 19:03cvt - reduced blank
-
unique-neon
Member
Я спробував. Проблему споживання в мене не вирішує. Плюс вимагає сильно понизити частоту (з 240 до 180, з 144 до 110), інакше не зберігає профіль.
Відправлено через 1 хвилину 28 секунд:
Під W11 зависають 3d програми/ігри, принаймні з комбо radeon+radeonartko: ↑ 23.08.2025 19:03іншу методу мінімізації споживання відеоплати - гібрідна графіка
-
artko
Member
в мене все ідеально, але linux. radeon + radeon.unique-neon: ↑ 23.08.2025 19:31 Відправлено через 1 хвилину 28 секунд:Під W11 зависають 3d програми/ігри, принаймні з комбо radeon+radeonartko: ↑ 23.08.2025 19:03іншу методу мінімізації споживання відеоплати - гібрідна графіка
-
unique-neon
Member
artko
Якщо ще гратимуть з лінуксом то спробую з наукового інтересу теж)
Якщо ще гратимуть з лінуксом то спробую з наукового інтересу теж)
-
Enjthesilence
Member
240 гц - досатньо для "високогерцового?" 25вт, з діскордом та хромом де крутиться відік (дс і хром з апаратним прискоренням) якісь дива. а я за радеон нічого і не кажу, я з червоними картами у себе не можу пригадати проблем і зеленими так само, абсолютно жодних.unique-neon: ↑ 23.08.2025 18:15 Enjthesilence
-
unique-neon
Member
Ще раз - що це доводить? Що вам "повезло"? Я казав що в вас DLDSR особисто відвалюється? Розширення свого монітора бачили? Наближається до 4К? У вас хоча би 2 монітора? Чи ви лише 240 серед повідомлень побачили? То я вам скажу що навіть один 4К@144 створює більше роботи для карти ніж ваш 2К@144Enjthesilence: ↑ 23.08.2025 22:33240 гц - досатньо для "високогерцового?" 25вт, з діскордом та хромом де крутиться відік (дс і хром з апаратним прискоренням) якісь дива.
Відправлено через 10 хвилин 43 секунди:
І ще "невеличкий" нюанс. Карта фігню рапортує в HWiNFO - міряти треба з розетки, і порівнювати з інтеграшкою зі знятою дискреткою. Тоді й дізнаєтесь, скільки насправді тягне дискретка. Там мінімум буде +10 Вт зверху
Відправлено через 9 хвилин 30 секунд:
Ой, так, пам'ять повернулась. НВ будучи в повному простої, коли монітори підключені до інтеграшки і на дискретці взагалі нічого не відбувалось, тягнула додатково 35-40 Вт, лол. З підключеними моніторами звичайно було побільше, десь під 60.
-
Enjthesilence
Member
Перше, в мене 2к 240гц, де ти там 144 побачив не знаю.
А як мені окремо заміряти споживання гпу з розетки? А кулери, а все інше залізо? 4к можу через длдср увімкнути без проблем (хоч воно і споживає більше за нативне) а більш смішно, що це все заради 20-40 вт споживання, неймовірно багато так, критична проблема сьогодення, геймченджер
Ще звичайно цікаво, що в усіх оглядах чомусь всім також "везе" і в них низьке idle споживання, на моїй 3080 було так само і що це доказує?
що твої лякалки, про dsc та споживання йдуть з проблемних кейсів, а у більшості все чудово працює. люди пишуть, коли щось ламається чи працює неправильно, а коли все працює як треба стабільно, вони не створюю гілку на реддіт
А як мені окремо заміряти споживання гпу з розетки? А кулери, а все інше залізо? 4к можу через длдср увімкнути без проблем (хоч воно і споживає більше за нативне) а більш смішно, що це все заради 20-40 вт споживання, неймовірно багато так, критична проблема сьогодення, геймченджер
-
DDt
Member
вставлю своих пять копеекartko: ↑ 23.08.2025 19:35в мене все ідеально, але linux. radeon + radeon.unique-neon: ↑ 23.08.2025 19:31 Відправлено через 1 хвилину 28 секунд:
Під W11 зависають 3d програми/ігри, принаймні з комбо radeon+radeon
debian 13, nVidia + radeon, вроде всё норм работает
-
unique-neon
Member
nVidia + radeon в мене також наче нормально працювало на w10, хоча в інших були відгуки, що кадри з відео пропадаютьDDt: ↑ 24.08.2025 12:44вставлю своих пять копеек
Відправлено через 10 хвилин 57 секунд:
очі розбуй, читати почниEnjthesilence: ↑ 24.08.2025 12:14Перше, в мене 2к 240гц, де ти там 144 побачив не знаю.
Вася, яке відношення dldsr має до бітрейта що йде через кабель?!Enjthesilence: ↑ 24.08.2025 12:144к можу через длдср
Не знаю що в тебе там 3080 доказує. У мене ватметр доказуєEnjthesilence: ↑ 24.08.2025 12:14на моїй 3080 було так само і що це доказує
Уявляєш, таки пишуть про вищезгадані проблемиEnjthesilence: ↑ 24.08.2025 12:14люди пишуть, коли щось ламається чи працює неправильно, а коли все працює як треба стабільно
Підсумки дискусії:
- Ти якийсь із "першого ешелону" з своєю НВ, не ясно чому ти взагалі почав мене цитувати і що хочеш довести
- Розмова з тобою антипродуктивна
- Хто зна чого втягуєш мене у свій трикутник Карпмана, де НВ жертва, а ти весь такий Бетмен. Я пас, далі без мене.
- Відеверто кажучу я в блекліст тебе давно додав, щоб не читати нескінченні беззмістовні пости про святу НВ
- На далі не відповідаю на твої зверення на будь-яку тему і будь-яке повідомлення протягом місяця. Хочеш дискутувати, приводь якісь притомні аргументи, а не "ля-ля тополя, свята-н'відія, я в доміку"
-
Enjthesilence
Member
"один 4К@144 створює більше роботи для карти ніж ваш 2К@144"unique-neon: ↑ 24.08.2025 12:59nVidia + radeon в мене також наче нормально працювало на w10, хоча в інших були відгуки, що кадри з відео пропадаютьDDt: ↑ 24.08.2025 12:44вставлю своих пять копеек
Відправлено через 10 хвилин 57 секунд:очі розбуй, читати почниEnjthesilence: ↑ 24.08.2025 12:14Перше, в мене 2к 240гц, де ти там 144 побачив не знаю.
Вася, яке відношення dldsr має до бітрейта що йде через кабель?!Enjthesilence: ↑ 24.08.2025 12:144к можу через длдср
Не знаю що в тебе там 3080 доказує. У мене ватметр доказуєEnjthesilence: ↑ 24.08.2025 12:14на моїй 3080 було так само і що це доказує
Уявляєш, таки пишуть про вищезгадані проблемиEnjthesilence: ↑ 24.08.2025 12:14люди пишуть, коли щось ламається чи працює неправильно, а коли все працює як треба стабільно
Підсумки дискусії:
- Ти якийсь із "першого ешелону" з своєю НВ, не ясно чому ти взагалі почав мене цитувати і що хочеш довести
- Розмова з тобою антипродуктивна
- Хто зна чого втягуєш мене у свій трикутник Карпмана, де НВ жертва, а ти весь такий Бетмен. Я пас, далі без мене.
- Відеверто кажучу я в блекліст тебе давно додав, щоб не читати нескінченні беззмістовні пости про святу НВ
- На далі не відповідаю на твої зверення на будь-яку тему і будь-яке повідомлення протягом місяця. Хочеш дискутувати, приводь якісь притомні аргументи, а не "ля-ля тополя, свята-н'відія, я в доміку"
ти ще й не знаєш як працює dldsr, я тебе нормально запитав, як мені зробити для тебе тест споживання)
я тобі притомні аргументи наводжу, ти відповідаєш "ну і що це доводить?"
hwinfo не підходить, тести текпаверап не підходять, як зручно))
кидаю тести оглядів з мінімальним idle, ігнор)
кажу, що жодних проблем на червоних і зелених не зустрічав у відповідь: "зелений фанатік" Вася, гуляй, все з тобою зрозуміло, "не фанатік" ти наш
-
unique-neon
Member
Між словом, а це десктоп? Дискретка повністю засинає? Бо під віндою nvidia, як вище писав, все ж таки ні (radeon же засинає).DDt: ↑ 24.08.2025 12:44вставлю своих пять копеек
-
DDt
Member
да, десктоп, конфиг в профиле, дрова из офф репunique-neon: ↑ 24.08.2025 13:30Між словом, а це десктоп? Дискретка повністю засинає? Бо під віндою nvidia, як вище писав, все ж таки ні (radeon же засинає).DDt: ↑ 24.08.2025 12:44вставлю своих пять копеек
гибернацию я не включал, из сна норм выходит
НО я не тестировал принципиально как работает сон, мне для десктопа это не сильно важно
UPD: наверное, тут стоит уточнить, а что такое "Дискретка повністю засинає"? как она может засыпать "не полностью" и ка это можно определить? а то может она у меня засыпает не полностью а я об этом и не знаю
-
unique-neon
Member
Ні, я мав на увазі підключення через інтеграшку, чи при цьому в простої/на робочому столі дискретка засинає. Ну це видно по ватметру.DDt: ↑ 24.08.2025 13:42да, десктоп, конфиг в профиле, дрова из офф репunique-neon: ↑ 24.08.2025 13:30
Між словом, а це десктоп? Дискретка повністю засинає? Бо під віндою nvidia, як вище писав, все ж таки ні (radeon же засинає).
НО я не тестировал принципиально как работает сон, мне для десктопа это не сильно важно
-
DDt
Member
Да, монитор подключен через интеграшку. Игры или сами видят дискретку (если запускаю через Lutris Heroic Launcher) или в стиме в параметрах игры прописываю оффлоад.unique-neon: ↑ 24.08.2025 13:49Ні, я мав на увазі підключення через інтеграшку, чи при цьому в простої/на робочому столі дискретка засинає. Ну це видно по ватметру.DDt: ↑ 24.08.2025 13:42
да, десктоп, конфиг в профиле, дрова из офф реп
по ваттметру не мерял, но nvtop говорит что в простое 10-13вт
-
unique-neon
Member
DDt
Ага, ну значить як на вінді)
Ага, ну значить як на вінді)
-
DDt
Member
в смысле "не засыпает" как и у тебя под виндой? а как должно быть? вроде 10вт +/- в простое это нормально для 3060, или ты хочешь сказать что она должна в таком режиме около 0 потреблять?
-
tablestikus
Member
10Вт імхо багато скоріш 5Вт.DDt: ↑ 24.08.2025 14:07в смысле "не засыпает" как и у тебя под виндой? а как должно быть? вроде 10вт +/- в простое это нормально для 3060, или ты хочешь сказать что она должна в таком режиме около 0 потреблять?