Выбор компании по разработке интернет-магазина

Разговоры обо всем
Автор
Повідомлення
Georgin
Member

Повідомлення

Un1q
У 2021 році 2 фрілансери робили клон "Розетки" - вийшло трохи дорожче 7000$, але не пам'ятаю, скільки часу це зайняло. Кажу це, щоб Ви приблизно уявляли ціну. Навряд чи зараз буде дешевше.
І, як показала практика, мало склонувати функціонал - потрібна гарна розкрутка. Той проект не злетів саме через це. Але якщо Ви так впевнені у тому, що зможете перетягнути Ваших клієнтів за Вами - це добре.
Просто пам'ятайте, що Electronic Arts та Ubisoft теж були у цьому впевнені :)

Щодо варіанту "аби було за 500 доларів" - мушу розчарувати, але "аби було" починається десь з 1000-1500$ :)
За 500$ це буде "шо є шо нема" - якийсь давно забутий у репозиторії пет-проект з абсолютно базовим функціоналом (ніяких платіжних систем, ніякої статистики, ніякого порівняння товарів,
ніякої системи сповіщення покупців, абсолютний мінімум функцій у особистому кабінеті користувача, можливо навіть підтвердження реєстрації через пошту або мобільний там не буде).
Це буде щось дуже близьке до тестового завдання, яке іноді дають деякі компанії.

Приєднуюсь до тих, хто радить CMS. Сам не працював з ним, але ціни там мають бути суттєво нижчє.
shnok
Member

Повідомлення

EvgeniyK86: 21.08.2025 17:52 Я в цьому взагалі не шарю, але чому б просто не подивитись хто розробник якогось еталонного інтернет магазину (розетки наприклад) і не звернутись туди?
Посміявся, ви навіть не уявляєте скільки людей стоять и дивляться за такими гігантами як розетка і скільки це буде коштувати зараз. Автору раджу не поспішати, тому що багато люблять пром ( не я) і не факт що ваша аудиторія перейде на ваш сайт. Взагалі , з точки логіки звісно це перспективно, важко радити не розуміючи кількість продажів, але для початку я б не поспішав одразу робити наворочений сайт. Я також в цьому не розбираюсь, в мене оффлайн невелика справа, але коли люди кажуть звертатись до тих , хто робив сайти типу розетки, це взагалі далекі люди, які навіть не розуміють скільки це вартує

Отправлено спустя 1 минуту 54 секунды:
CMS наразі на мій погляд, кращий спосіб спробувати та зрозуміти , чи це того варте
EvgeniyK86
Member

Повідомлення

shnok
Я не радив конкретно розетку, і я розумію що там космічні бюджети. Але ж я не знаю які забаганки автора, тому і порадив еталонний для нього сайт. Якщо у нього є якийсь зразок сайту на який він орієнтується, то треба виходити на розробника того сайту. Моя порада була така.
tablestikus
Member

Повідомлення

Автору треба зрозуміти - чи хоче він щось унікальне з нуля під свої забаганки чи йому підійте стандартне підпиляне під нього формошльопство. Бо ці варіанти життєві, але мають протилежні цінники.
pelia
Member

Повідомлення

Просто щоб автор зрозумів, напишу розцінки своєї подруги, яка в принципі демпінгує некисло:
500 баксів за розробку дизайну сайту візитки на фігмі і ще декілька соток за верстку, котру забабахає її подруга.
Тобто до тисячі вічнозелених за сайт на півтори сторінки і це дуже дешево.

Розробляти систему з 0 трудозатратно, якщо ми говоримо за комерційну розробку за всіма стандартами, бо година одного адекватного дева коштує баксів 30 (це мінімум) і на це піде тисячі годин.
А потім не забудьте що ще доведеться платити за мейнтененс цього корабля і це також в мінімум декілька тисяч в місяць обійдеться (звісно що не гривень).

Звісно що я говорю не про якихось рандомних людей які роблять за 5 баксів за годину, а саме про нормальну контору, яка зробить красиво.

Тому так, взяти той же опенкарт, налаштувати його під себе, написати потрібні плагіни і розробити дизайн - це ваш вибір, може навіть в 10к влізете.
Un1q
Junior

Повідомлення

Для начала спасибо абсолютно всем, кто не поленился и высказал свое мнение/советы и свои размышления по поводу данной темы, вы крутые! B-)

Исходя из всего вышесказанного я точно понял, что создавать проект с 0 однозначно не потяну, с учётом затрат на него в десятки тысяч...

Получается, мой вариант бюджетом до 10 к $, написанный/склепанный на CMS. И я бы даже рискнул, но тут стоит изначальный вопрос – а к кому обратиться то? Деньги немаленькие (для меня), зарабатываются тяжелым трудом и пустить их в трубу, попав не недобросовестных разработчиков совсем не хочется.

Я на днях общался со со знакомым. Ему за 3000 $ сделали неплохой сайт (по крайней мере визуально + функционально со взгляда обычного покупателя) по моей же тематике и потом еще он около 2000 $ вложил на его "допиливание". Так вот он сказал откровенно, что за 3+ года работы до сих пор "не отбил" его при том что продает на нем не только чужую продукцию, но и свою. Он пробовал покупать рекламу (раскрутку) у "знающих продвигатетей". Результат по заказам был ровно до того момента как он оплачивал их услуги. А после – зась ) Вот я вообще и задумался после этого "а стоит ли вообще оно того"?

Вот если ближе к желаемому результату рассмотреть варианты близкой мне тематики, то они ниже. Заодно та и тот самый сайт знакомого. На одном из вариантов даже нашел разработчиков "Developed by Polyarix". Может слышал кто что про них? У них очень большой послужной список, но сейчас на странице "выполненных работ" почему-то они не отображаются, хотя до сегодня просматривал. Предполагаю что цена там конечно соответствующая...

Сайт знакомого: https://uafiltry.com.ua/
Привлекательные сайты схожей тематики:
https://filters.net.ua/
https://filter.ua/ua/

Про них что скажете? В плане что с 0 делались или таки шаблонные с использованием готовых платформ? Я просто в этом мягко говоря "не силен".

Меня интересует больше именно техническая составляющая. Наполнение и раскрутка - это уже дело второстепенное и наживное. Изначальная цель сделать хорошую живую основу именно интернет-магазина с возможностью беспроблемных доработок/улучшений.
DDV
Junior

Повідомлення

первый сайт сделан на ocStore (он же opencart), второй видимо самописный от Polyarix, третий на opencart
Вообще можно самому запилить на opencart, много знаний не нужно, по затратам если самому делать то в 100$ можно вложиться, это купить шаблон, и несколько модулей (доставка, новая почта, оплата), у monobank есть к стати бесплатный модуль оплаты/доставки для opencart mono checkout

То есть можно вложив пару сотен и неделю времени на чтение форумов, сделать простенький магазин, типа uafiltry.com.ua

Отправлено спустя 47 минут 1 секунду:
посмотрел Сайт знакомого: https://uafiltry.com.ua/, мне кажется, что его налюбили на 5000$, какой-то студент, под пивас слепил за пару часов из первых попавшихся модулей, еще и при попытке заказа ошибки лезут
спойлер
Зображення
tehnomad
Junior

Повідомлення

Un1q
Вам стоит написать ТЗ, все сразу станет сильно понятнее и проще.

Магазин на оксторе-опенкарте это ~500 долларов для старта, это шаблон + 15-20 нужных модулей + приличный хостинг на пару месяцев.

Причем для этого не нужно быть разработчиком, вы сами сможете всё установить и настроить, там просто.

Большинству, пожалуй даже 90% украинских магазинов, этого с головой хватает, такой набор покрывает все типичные хотелки.

Но, если вам требуется внутренняя система учета, либо интеграции с чем-то вроде 1С, либо предполагается хайлоад - тут уже цены резко растут.

Насколько именно они растут - рассуждать особо смысла нет, поскольку нет ТЗ, опять же.
Відповісти