ТакVovaII: ↑ 14.08.2025 17:03Це ж там зробили оновлений рушій для Сталкера. Буквально років з 5-6 тому. А що саме на нього переносили і що випускали, я вже не відслідковував.avuremybe: ↑ 14.08.2025 14:17Там дійсно сформувалась велика і міцна фан-база.
Це, банально, з модів можна спостерігати.
Новини
Останні статті і огляди
Розробники переведуть S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl на Unreal Engine 5.5.4 для кращої продуктивності
-
avuremybe
Member
-
Hotspur
Member
наче і зараз немаєVovaII: ↑ 14.08.2025 09:23Тобто нові? Спочатку ж ніяких не було?
Відправлено через 1 хвилину 46 секунд:
Відьмак 3. на релізі грати було неможливо одні баги квестів+попадання в текстури. а зараз гра десятиліттяmult: ↑ 14.08.2025 07:58Прикладів такого море, кібер панк, No Man's Sky і тп
-
Zealoth
Member
Сказки выдумывать не надо на ровном месте. Оно конечно было 10 лет назад, но склерозом то еще не страдаем.Hotspur: ↑ 14.08.2025 18:35 Відьмак 3. на релізі грати було неможливо одні баги квестів+попадання в текстури. а зараз гра десятиліття
-
Hotspur
Member
ти відгуки стіма почитай часу випуску. бо пам'яті немає в тебеZealoth: ↑ 14.08.2025 19:35Сказки выдумывать не надо на ровном месте. Оно конечно было 10 лет назад, но склерозом то еще не страдаем.
-
Zealoth
Member
"Неможливо було грати", что мне помнить если я ее без патчей до дыр затер за две недели подряд на выходе. Ты мне лучше скажи что такое приключилось что играть было невозможно? Потому что у меня на 660 и качегарящем феноме 965 она отлично игралась, в отличии от сталкера открывались все двери и работали все скрипты в главных и второстепенных заданиях, а там их было прилично. Была пара графических глитчей который фиксились перезаходом.Hotspur: ↑ 14.08.2025 19:56ти відгуки стіма почитай часу випуску. бо пам'яті немає в тебеZealoth: ↑ 14.08.2025 19:35Сказки выдумывать не надо на ровном месте. Оно конечно было 10 лет назад, но склерозом то еще не страдаем.
-
Hotspur
Member
1 пропадали квестові персонажіZealoth: ↑ 14.08.2025 20:05Ты мне лучше скажи что такое приключилось что играть было невозможно?
2 не зараховувались квести коли мали
3 застрягання в текстурах
Відправлено через 23 секунди:
посміявсяZealoth: ↑ 14.08.2025 20:05в отличии от сталкера открывались все двери и работали все скрипты в главных и второстепенных заданиях
-
NUN4AG
Member
Тільки вчора завершив своє ретельне проходження S.T.A.L.K.E.R. 2, під час якого отримав один з найбільш контроверсійних ігрових досвідів за останні 20 років.
- Розгорнуті враження
- З одного боку:
1. Чудова атмосфера та саунд як одна з його складових.
2. Непоганий масштабний світ - сам по собі опенворлд не без умовностей, але є цікаві та красиві регіони та окремі локації.
3. Креативний підхід розробників до створення деяких сховищ.
4. Відносно непогана шутерна складова (ганплей, наявний арсенал, анімації та деталізація моделей зброї та її модифікації) - хоч і не еталонна як для 2025-го, але краща ніж в трилогії.
5. Кінематографічність у порівнянні з трилогією.
Але ж на противагу:
1. Яке воно баговане на 9-й (!!!) місяць після релізу. Боти зліпалися в кучу, в Поліссі прямо на території Енергетику з ботами зліпалися мутанти (кровосісі, снорки, тушкани, кабани і т.д.), стан AI в грі досі далекий від нормального (могли заходити в аномалії один за іншим, мутанти не помічали ніяких ботів крім мене, або NPC могли прогулюватися як у ліс по гриби коли навколо їх творився справжній апокаліпсис - мутанти, десятки ворожих NPC і т.д., або 10 ботів вистілюють повну обійму в одного тушкана який пасеться десь в кущах за 50 метрів від них), поламаний ragdoll та інші коллізії (боти які злітали на небо і залишалися там після вбивства), "вмираючі" боти на землі, яких неможливо вилікувати, а вони все волають та волають, артефакти в кількох локаціях спавнилися під текстурами і т.д. і т.п.
І це я ще багато чого забув. Мені страшно уявити що було на релізі чи пояснити як це можна було не полагодити за 9 (!!!) місяців.
2. Особисто я не у захваті від початкової мотивації та навіюваності Скіфа, вибору сторін головних сторон конфлікту у грі, кінцівкок (як процесу їх проходження так і підсумків цих кінцівок), але після кінцівки Clear Sky і за таке дякую.
3. "A-Life 2.0" - це якась ганьба. Постійний спавн ботів/монстрів біля тебе. В мене таке відчуття, що я під час проходження вбив 10К монстрів та ще більше ботів, немов це не Зона, а якийсь популярний курорт.
І це при тому, що вони збільшили відстань спавну в останніх патчах. А до цього вороги взагалі падали на голову Скіфу?
4. Графіка нерівномірна. Інколи з художньої та технічної точки зору дуже якісно виглядає, а інколи ріже око (НДІЧАЗ, реалізація освітлення - тіней, відображень і т.д.).
5. Бектрекінг та відсутність фасттревелу, які через систему "A-Life" та локації з безперервним спавом ворогів бісять ще більше вже десь через 30-50 годин (з моїх 200+).
Що заважало реалізувати фасттревел завдяки можливість викликати провідника по умовній рації (натиснув потрібну кнопку, пішла анімація з рацією і на екрані відкривається мапа з вибором точки в яку тебе "веде" провідник).
Не змогли це реалізувати на технічному рівні? В 2025-му.
Але ж розмір ігрового світу збільшився в рази і вони мали розуміти, що бігати такі відстані з лутом по одним і тим самим локаціям - ще та забава, а без нього в грі дуже важко як мінімум до певного моменту.
6. Дебільна економіка. Полагодити "червоний" предмет коштує дорожче, ніж потім його продати, з луту зібраного десь в канаві можна заробити більше, ніж за артефакт чи сюжетний квест.
7. Не дуже ергономічний UI інвентаря, особливо скриньки трофеїв, де 100 тонн хабара треба постійно скролити замість того, що розбити його по категоріях на різні "сторінки".
8. Відсутність бінокля (через порожній світ та спавн біля ГГ?), можливості встановлювати кілька користувацьких міток на мапі.
і т.д. і т.п.
Якщо все перелічувати, то назовуть хейтером, який до всього чіпляється.
Гра унікальна, я отримав від неї +/- те, чого і очікував після CoP як дуже важливого етапу розвитку серії (особливо зважаючи на 15-річну паузу і скепсіс щодо того хто і яким може його зробити), але технічний стан на 9-й місяць після релізу навіть мене неприємно здивував.
Настав час GsC навчитися вже адекватно оцінювати власні можливості (симуляція, переноси, зміни рушія і т.д.), щоб наступну частину не довелось чекати ще 15 років і щоб гру після релізу не виправляли роками.
Вони продавали за предзамовленням Ultimate з майбуиніми сюжетними DLC починаючи з червня 2021-го (4 роки назад), а через рік після релізу проєкту вони покращують продуктивність, додають аномалії, покращують A-Life і т.д. - те, що треба було робити до релізу або максимум в перший місяць-два.
Коли ж вийдуть ці сюжетні доповнення (зважаючи на масштаб мапи це мають бути DLC мінімум на 5-10 годин кожне з купою нового контенту)? В 2026-му? А фіксити їх будуть до 2027-го? Нормально для контенту, за який брали гроші ще в 2021-му (і це не на Kickstarter чи в рамках Early Access)
-
Gold_Star
Member
Цікавий факт - передзамовлення в геймпасі на Сталкер 2 було ще в 2021 роціKeyser Soze: ↑ 13.08.2025 21:12Майки посмотрели на это "чудо" и сказали куда им дорога