Выбор смартфона / коммуникатора

Смартфоны, планшеты, другие мобильные устройства и телекоммуникации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ostin
Member

Повідомлення

leif: 11.08.2025 13:31як її визначати?
Я особисто до енергетики ставлюсь доволі байдуже, але уявімо наступну ситуацію: власник смартфону відкрито каже - я з цією річчю пив, гуляв, в туалеті на дівок... дивився, іноді бувало соплі на ній розмазував, коли хворів. Ну і пару раз перепив і трохи забруднив його харчовими відходами. Розумна людина й так це розуміє, що таке може бути. Але я повертаюсь до питання - в разі такої відвертості, цей смартфон все ще цікавий чи ні? ;)
Смартфон - річ дуже близька до особистої гігієни. Комусь досить протерти спиртом і спати спокійно. Хтось буде уявляти, як ворожі нечистоти лізуть з усіх щілин. Це нормальна людська реакція на чужий засіб гігієни, між іншим. :rotate:
Filabatya
Member

Повідомлення

Найчастіше дорожчі смарти зі склом плівкою і в чехлі юзаються, треба просто брати не по низу ринку тай все і не в ломбарді)
leif
Member

Повідомлення

Ostin: 11.08.2025 13:40Я особисто до енергетики ставлюсь доволі байдуже, але уявімо наступну ситуацію: власник смартфону відкрито каже - я з цією річчю пив, гуляв, в туалеті на дівок... дивився, іноді бувало соплі на ній розмазував, коли хворів.
ну, це все цілком матеріальні речі, апелювання до них я цілком розумію. але енергетика?))

особисто я вживаних смартфонів ніколи не мав за все життя. був один вживаний телефон кнопочний, сіменс SL45i, ще коли в школі вчився і технології були трохи на іншій стадії розвитку. неймовірна ідея того, що можна об'єднати телефон і мп3-плеєр (ще й з непоганою на той час якістю звуку) мене повністю захопила і я був готовий на все :laugh:

Відправлено через 2 хвилини 7 секунд:
Filabatya: 11.08.2025 13:43Найчастіше дорожчі смарти зі склом плівкою і в чехлі юзаються
от до речі так, я свій смарт з першої хвилини юзаю в чохлі і зі склом, 100% часу. якщо зняти чохол і скло, ну фіг знає скільки там мої соплів в середину залетіло, не думаю, що не можна якось зачистити і це.
Avenger80
Member

Повідомлення

leif
Честно, особо б/у и не покупал. Никогда не было мысли купить клавиатуру б/у, ну просто она у меня и так дешёвая - Логитеч офисная, за 300грн. :gigi: Видеокарта - это другая вещь, она дорогостоящая и далеко от тела - поэтому можно и купить, МП - тоже самое. Автомобиль тоже можно б/у, т.к. многие не могут себе позволить новое с салона. Но смартфон - я никогда не продавал его, ну так как хожу или до упора с ним или отдаю ближайшим родственникам и не покупал б/у - ну просто не хочу. В общем, на счёт смартфона правильно Ostin написал.
Ostin: 11.08.2025 13:30Вона з ним падає, лежить на столі з харчами, іноді в туалеті буває, брудниться, мокріє. І хто-за що іще там відбувається. Плюс знос акумулятора без можливості оригінальної заміни (що робить смарти 3+ років абсолютно беззмістовною купівлею).
Плюс смартфон это не прям такая долговечная вещь, чтоб его ещё после кого-то покупать... Да, флагманы ходят дольше, но всё равно - а на фига мне прям флагман, но б/у трёхлетней давности, уже и аккумулятор подсел и всё остальное. В общем, это всё спорный вопрос и дело предпочтений.
Востаннє редагувалось 11.08.2025 13:56 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
leif
Member

Повідомлення

Avenger80: 11.08.2025 13:50Автомобиль тоже можно б/у, т.к. многие не могут себе позволить новое с салона.
припущу, що статистично в більшості випадків все таки можуть, але краще куплять биток зі штатів, щоб бути крутіше) а потім "ого які запчастини дорогі, бліііін", але ж зато їздиш на крутій тачці B-)

Відправлено через 59 секунд:
Avenger80: 11.08.2025 13:50ну просто не хочу
право ваше, я ні в чому не переконую, просто посміхнувся з тейку про енергетику) без негативу :beer:

Відправлено через 44 секунди:
Avenger80: 11.08.2025 13:50В общем, это всё спорный вопрос и дело предпочтений.
абсолютно. обговорити, звісно, можна, але сперечатись немає про що, кожен сам собі вирішує
7mindfields
Member

Повідомлення

Avenger80: 11.08.2025 13:50 Видеокарта - это другая вещь, она дорогостоящая и далеко от тела - поэтому можно и купить, МП - тоже самое. Автомобиль тоже можно б/у, т.к. многие не могут себе позволить новое с салона.
Класика подвійних стандартів, двічі ж ставив це питання тобі, телефон б/в брати не можна на останні кошти, він обовʼязково мав пережити всі екстремальні кейси з забрудненнями і падіннями, а от б/в відео можна і взяти (ризик не ризик, бо з відеокартою менше контактують), авто також, водій і пасажири ж ніяк не взаємодіють з салоном, та й ресурсу в авто немає на відміну від телефону :laugh:
Востаннє редагувалось 11.08.2025 14:09 користувачем 7mindfields, всього редагувалось 1 раз.
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 11.08.2025 14:01водій і пасажири ж ніяк не взаємодіють з салоном (повірив), та й ресурсу в авто немає на відміну від телефону
Зображення
Avenger80
Member

Повідомлення

7mindfields
Двойные стандарты от стоимости и долговечности вещи. А смартфон - это личный расходный недолговечный аппарат, который покупается под собственные нужды с учётом возможного бюджета покупающего. Хотя можно ещё и в кредит взять, конечно. Заграницей так и делается, только не от бедности, а от удобства, платить 50 баксов в месяц при зарплате 5000 баксов. Остальное - это ухищрения чтоб обойти ограничения. Вот почему ты покупаешь б/у всё время, а не новое - денег не хватает на флагман? А если б хватало - та побежал бы и купил новый сразу же... А мне не нужен флагман, я к нему не стремлюсь как ты. Я просто хочу новую вещь, пускай и не флагман. А у тебя стиль жизни - выискивать б/у, а у меня нет. И смартфон не фетиш, а просто рабочая лошадка. В общем, спорить можно вечно. Каждый прав по своему. :)
7mindfields
Member

Повідомлення

Avenger80: 11.08.2025 14:12 7mindfields А смартфон - это личный расходный недолговечный аппарат
Вдома лежить se t650i перешитий під k770i, досі тримає заряд кілька годин від рідної акб, і дзвонить
Avenger80: 11.08.2025 14:12 Вот почему ты покупаешь б/у всё время, а не новое - денег не хватает на флагман? А если б хватало - та побежал бы и купил новый сразу же...
Не вистачає, але це ж не я тут розповідаю про переваги redmi 14c при цьому
Ostin
Member

Повідомлення

Ні, відеокарти б\в теж не можна брати просто наосліп або з лоха в незнайомого продавця. Бо це річ підвищеної небезпеки в наш час :D Воно в тренді, воно актуальне і популярне, воно могло майнити і воно оверпрайс нове. Тут всі зірки зійшлись, щоб кинути чергового поціновувача халяви.
Але загальне правило як і завжди - на останні гроші б\в брати не можна.
Avenger80
Member

Повідомлення

7mindfields: 11.08.2025 14:21Вдома лежить se t650i перешитий під k770i, досі тримає заряд кілька годин від рідної акб, і дзвонить
Недолговечный не только физически, а и по возможностям и ПО, хотя тут есть нюанс, который ты сейчас обернёшь в свою пользу - чем дороже смартфон, тем он мощнее и тем он дольше может продержаться на плаву по сравнению со смартфоном, который дешевле. Но всё равно есть ресурс аккумулятора, который около 5-6 лет максимум. А вообще, ты бы ещё кнопочный телефон в пример привёл - у моего отца Nokia 220 продержалась 13 лет и потухла. :)
Ostin
Member

Повідомлення

Avenger80: 11.08.2025 14:29Nokia 220 продержалась 13 лет и потухла. :)
А 1100 з ліхтариком все ще працює :rotate:
Avenger80
Member

Повідомлення

7mindfields: 11.08.2025 14:24Не вистачає, але це ж не я тут розповідаю про переваги redmi 14c при цьому
А никто и не говорит, что redmi 14c крутой аппарат, я такого не писал. Просто у каждого человека свои потребности - тому человеку, которому покупал совершенно был не нужен флагман б/у пятилетней давности, ему нужен был просто новый смартфон для телеграмма и Youtube.
Ostin
Member

Повідомлення

Час вже написати, що важливого має бути в гарному телефоні, щоб його можна було обрати пересічному) Бо якщо і 100, і 1000 доларовий забезпечують ті ж самі можливості, просто з різним комфортом - це так собі покращення) З точки зору ціна\якість, звісно. Бо ніхто ж не сперечатиметься, що дорожчим приємніше володіти і користуватись)
Alexsandr
Member

Повідомлення

Avenger80: 11.08.2025 14:29 Но всё равно есть ресурс аккумулятора, который около 5-6 лет максимум. А вообще, ты бы ещё кнопочный телефон в пример привёл - у моего отца Nokia 220 продержалась 13 лет и потухла. :)
У бати кнопочный хрен его знает сколько уже работает, самсунг, там даже календарь нельзя выставить правильно, просто не дает, считает,что дата очень неправильная :) Акум не менялся.

Отправлено спустя 1 минуту 39 секунд:
Avenger80: 11.08.2025 12:40
А теперь представьте ситуацию, денег и так не много для таких экспериментов, так ты вдруг влетаешь в ситуацию, когда у тебя ни телефона нормального, ни денег. Та плюс ещё моральный аспект - какая на нём была энергетика, сколько раз на него плевали, вытирали сопли и т.д.
Это смарт, один ответ, очень много. Спиртик и вся. Если энергетика, к бабке, священику или еще куда :)
Avenger80
Member

Повідомлення

Alexsandr: 11.08.2025 14:51У бати кнопочный хрен его знает сколько уже работает, самсунг, там даже календарь нельзя выставить правильно, просто не дает, считает,что дата очень неправильная :) Акум не менялся.
Жаль, что современные смартфоны, судя по форуму, не могут вытянуть ни по аккумулятору, ни по работоспособности также. Тут недавно писали, что через год или два года - это уже не жилец аккум. :) Хотя с кнопочными телефонами не сидели постоянно уткнувшись в экран, а сейчас, некоторые 24 часа в сутки в нём - вся жизнь в нём у некоторых. :gigi:
Rucha
Member

Повідомлення

Alexsandr: 11.08.2025 14:53 Это смарт, один ответ, очень много. Спиртик и вся.
"Спіртіком" видаляться поверхневі забруднення. Все те, що в щілинах, решітках, сітках - вся біологія залишиться від попереднього власника.
Bender911
Member

Повідомлення

Avenger80: 11.08.2025 14:54
Alexsandr: 11.08.2025 14:51У бати кнопочный хрен его знает сколько уже работает, самсунг, там даже календарь нельзя выставить правильно, просто не дает, считает,что дата очень неправильная :) Акум не менялся.
Жаль, что современные смартфоны, судя по форуму, не могут вытянуть ни по аккумулятору, ни по работоспособности также. Тут недавно писали, что через год или два года - это уже не жилец аккум. :) Хотя с кнопочными телефонами не сидели постоянно уткнувшись в экран, а сейчас, некоторые 24 часа в сутки в нём - вся жизнь в нём у некоторых. :gigi:
Це все історії про "раніше було краще" і "морозиво по 20 копійок". Міняли батареї на на нокію та сіменс разів 3-4, бо ті що продавались були такої собі якості.

У батьків смарти років 5 точно працюють без заміни батареї, бо вони не паряться, жаліють гроші на заміну.
YumaX
Member

Повідомлення

Avenger80: 11.08.2025 14:54Тут недавно писали, что через год или два года - это уже не жилец аккум. Хотя с кнопочными телефонами не сидели постоянно уткнувшись в экран,
Як тільки з'явився gprs, а особливо edge сиділи, не забуваємо, що акум тоді замінити було як два пальці, фізику ніхто не відміняв і деградували вони так само, якщо не швидше
Valdey377
Member

Повідомлення

Rucha: 11.08.2025 12:31
Valdey377: 11.08.2025 11:41 Золотые слова, проверить смартфон полностью можно , но кто тебе даст это сделать)
Неможливо перевірити телефон повністю. Може бути купа проблем, які вилазять не відразу, а згодом. Фіг ти таке перевіриш при купівлі.
Я же сказал шо нельзя)) Никто не даст
Відповісти