Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
Radio Bay
Member
То ти не слухав лебедину пісню встрійка та Дженелек. Я слухавHotspur: ↑ 05.08.2025 22:18просто USB свисток за 3-5 доларів абсолютно досить для всього що менше 1000-1200 доларів якщо мова про колонки. і сучасні встроені звукові цілком достатні, без жартів
С Мікрами буде теж саме. Любі монітори будуть грати те, що грає цап. У тому ж і концепція "розфарбовування моніторів", їх точність потрібна лише для того щоб точно зіграти те, що грає цап. Деякі збоченці типа мене між цапом та мониторами можуть встромити щось типа 6H8C "Фотон" (Ташкент) середини попереднього сторіччя
-
Hotspur
Member
я KRK слухав від встройки ріалтек 1220. все окRadio Bay: ↑ 05.08.2025 23:45То ти не слухав лебедину пісню встрійка та Дженелек. Я слухав
-
Radio Bay
Member
Так так і напишемо, Hotspur пофіг на джерелоHotspur: ↑ 05.08.2025 23:47я KRK слухав від встройки ріалтек 1220. все ок
-
lewerlin
Member
Я колись Свени за 20баксів ткнув в D2 і прозрів. А потім махнув шнурок на комплектний від ЗК і прозрів повторно.Hotspur: ↑ 05.08.2025 23:47я KRK слухав від встройки ріалтек 1220. все ок
Тейк "та вбудованки достатньо" - лісом. Вбудованок на ринку зоопарк і джунглі поруч, в плані якості і виконання. Гарна вбудованка - переплата за маму, там і більше сотні може намалюватись.
-
Radio Bay
Member
Я Свени 2.1 баксів за 50 у Schiit Lyr Multubit вмикав, головні були на ремонті. Був здивований, що вони такі звики вміють грати? Вони, мабуть також буди у шоціlewerlin: ↑ 06.08.2025 00:36Я колись Свени за 20баксів ткнув в D2 і прозрів
-
Hotspur
Member
тільки при дуже обмеженому бюджеті. все правильноRadio Bay: ↑ 06.08.2025 00:02Так так і напишемо, Hotspur пофіг на джерело
Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:
Вірю, але слухай ASUS Xonar D2 це 2007 рік, звукові тоді були не найкращіlewerlin: ↑ 06.08.2025 00:36Я колись Свени за 20баксів ткнув в D2 і прозрів. А потім махнув шнурок на комплектний від ЗК і прозрів повторно.
-
Radio Bay
Member
В обмеженому бюджеті треба дивитися по ситуації. Взагалі, ці загальні рекомендації таке собі.Hotspur: ↑ 06.08.2025 12:34тільки при дуже обмеженому бюджеті. все правильно
-
Hotspur
Member
цікава штука
-
Scoffer
Member
В пріоретизації. Типова колонка має десятки-одиниці відсотків спотворень, типовий підсилювач десяті-соті відсотка, а типовий цап тисячні-десятитисячні. На фоні колонки те що вносить в звук цап - десь на рівні гомеопатії. Тому береться колонка що називається "на всі гроші", на здачу купляється підсилювач, а на здачу від здачі - цап. Так отримується збалансована система. Влупити всі гроші в цап і сидіти на s-30 звісно можна, але контрпродуктивненько.tablestikus: ↑ 05.08.2025 21:23А в чому він правий?
-
Hotspur
Member
такScoffer: ↑ 07.08.2025 01:17В пріоретизації. Типова колонка має десятки-одиниці відсотків спотворень, типовий підсилювач десяті-соті відсотка, а типовий цап тисячні-десятитисячні. На фоні колонки те що вносить в звук цап - десь на рівні гомеопатії. Тому береться колонка що називається "на всі гроші", на здачу купляється підсилювач, а на здачу від здачі - цап.
-
vltk
Member
Hotspur
не так
Он полностью не прав как и господин Скофер. Неверно оценивать восприятие звука (даже не музыки) с точки зрения одних нелинейых искажений. Не важно даже вес четных и нечетных гармоник и тип искажений. При выборе среднеухового слушателя по восприятию и жанровости в оценке звука по тракту от источника сигнала, его преобразования, усиления и наконец формирования звукового поля с акустики в зоне прослушивания, все имеет значение и слабо коррелирует с техническими графиками. Для Скофера есть только 0 и 1 в цифровом потоке, сигнал/шум и все виды искажений. Это взгляд глухого упрямого пионера-инженера радиотехника. Просто пойдите в толковый аудиосалон и послушайте (спросите как и что слушать) высококачественный источник, цап, усиление и акустику. Попросите заменить любую компоненту (включая соединения, даже цифровые) и услышьте громадную разницу. По вопросу, все источники и преобразователи (цап) звучат по разному а дальше тракт только усиливает эту разницу. И сверточность функций влияющих на звук в начальных компонентах не маскируется одной из функций (нелинейные искажения) предпоследнего компонента - акустики. Иначе комната прослушивания влияющая на сигнал самым максимальным образом определяла бы просто вообще все. Джиттер, фаза, групповые задержки, направленность импульса из скажем горна и даже всякий демпфер фактор усилка должны пониматься правильно, но потом все равно окончательная доводка на слух Не в безэховой камере (там только акустические измерения). И это не значит, что на это все надо западать, можно быть меломаном, получать удовольствие от музыки даже из мыльницы, но по средствам и важности для себя, желательно найти методом тыка (сравнений) свой уровень достаточности. Извиняюсь за много текста.
не так
Он полностью не прав как и господин Скофер. Неверно оценивать восприятие звука (даже не музыки) с точки зрения одних нелинейых искажений. Не важно даже вес четных и нечетных гармоник и тип искажений. При выборе среднеухового слушателя по восприятию и жанровости в оценке звука по тракту от источника сигнала, его преобразования, усиления и наконец формирования звукового поля с акустики в зоне прослушивания, все имеет значение и слабо коррелирует с техническими графиками. Для Скофера есть только 0 и 1 в цифровом потоке, сигнал/шум и все виды искажений. Это взгляд глухого упрямого пионера-инженера радиотехника. Просто пойдите в толковый аудиосалон и послушайте (спросите как и что слушать) высококачественный источник, цап, усиление и акустику. Попросите заменить любую компоненту (включая соединения, даже цифровые) и услышьте громадную разницу. По вопросу, все источники и преобразователи (цап) звучат по разному а дальше тракт только усиливает эту разницу. И сверточность функций влияющих на звук в начальных компонентах не маскируется одной из функций (нелинейные искажения) предпоследнего компонента - акустики. Иначе комната прослушивания влияющая на сигнал самым максимальным образом определяла бы просто вообще все. Джиттер, фаза, групповые задержки, направленность импульса из скажем горна и даже всякий демпфер фактор усилка должны пониматься правильно, но потом все равно окончательная доводка на слух Не в безэховой камере (там только акустические измерения). И это не значит, что на это все надо западать, можно быть меломаном, получать удовольствие от музыки даже из мыльницы, но по средствам и важности для себя, желательно найти методом тыка (сравнений) свой уровень достаточности. Извиняюсь за много текста.
-
Killy
Junior
а я думав Ви знали шо то за штука коли мені відповідали))
-
StTechnik
Member
Я ж тоже заинтересовался. Почитал ттх - очень вполне себе интересный апарат. DSD есть, размер крупнее чем у меня сейчас, ЦАП на АК (сейчас на ESS), цена побольше но то бог с ней. В принципе пока я его себе не хочу, т.к. непонятно куда девать тот что есть и я почти уверен что разницу в звуке я точно не услышу. Из очевидных удобств еще - БТ (в текущем нет), но я не сильно понимаю зачем мне он т.к. это устройство у меня исключительно для слушания за столом когда работаю.Hotspur: ↑ 07.08.2025 00:07цікава штука
-
Scoffer
Member
Я цю басню вже тищу раз чув. Вухо максимально фіговий вимірювальний інструмент, мені звечора може подобатись як грає система, а зранку вона ж в тій же локації на тих же композиціях вже щось й якось не так. Що це значить, що бабайка вночі підмінила тракт?))) Тільки бездушна машина здатна оцінити точно і однозначно.vltk: ↑ 07.08.2025 02:05Просто пойдите в толковый аудиосалон и послушайте
Просто маячня. Подвійний сліпий тест ніколи в житті не пройдешvltk: ↑ 07.08.2025 02:05включая соединения, даже цифровые) и услышьте громадную разницу
Вона і вирішує взагалі все. Занеси акустику в пусту кімнату і її ж в мало-мальськи підготовлену. Хоча б килими на стінах розвісь в циган-стайлі. Буде радикально різний звук, котрий підтвердиться і натурними замірами в тому числі. Я тому постійно кажу: немає можливості/бажання/натхнення робити аудіопідготовку - беріть навушники, а в кімнаті без неї ставте бумбокс, чи як казав мій дід, брехунець.vltk: ↑ 07.08.2025 02:05Иначе комната прослушивания влияющая на сигнал самым максимальным образом определяла бы просто вообще все.
-
Radio Bay
Member
Ми слухаємо, шо б отримувати задоволення. Пофіг на виміри, які не можуть пояснити різниця між звичайним елепродротом та проф дротом за $3.Scoffer: ↑ 07.08.2025 11:31Вухо максимально фіговий вимірювальний інструмент
Стар пісня від тих, хто сам їх не робив. "Ти ніколи не відрізниш писану болванку за 50 центів та фірмовій СД за $30 бо це цифра". Ага, 10 з 10, там нічого відрізняти, є бас або нема. З тих пір ржи над апологетами сліпих тестів. Вони сами про це нічого не знаютьScoffer: ↑ 07.08.2025 11:31Просто маячня. Подвійний сліпий тест ніколи в житті не пройдеш
-
MSiAventador
Member
То ми спотворення обраховуємо: по середньому чи сумуємо ?Scoffer: ↑ 07.08.2025 01:17Типова колонка має десятки-одиниці відсотків спотворень, типовий підсилювач десяті-соті відсотка, а типовий цап тисячні-десятитисячні. На фоні колонки те що вносить в звук цап - десь на рівні гомеопатії.tablestikus: ↑ 05.08.2025 21:23А в чому він правий?
Давайте вже якось визначатись.
-
Scoffer
Member
MSiAventador
Як би ти їх не рахував, хоч раком, хоч боком, а спотворень будь-яких видів менше одиниць відсотків та і то в тихому режимі, а не на номіналі, не мають лише електростати. Щось я тут не бачу щоб хтось собі додому затарабанив басову електростатичну панель 3*4 метри щоб почати перейматись а що ж там далі по тракту за проблеми йдуть
Як би ти їх не рахував, хоч раком, хоч боком, а спотворень будь-яких видів менше одиниць відсотків та і то в тихому режимі, а не на номіналі, не мають лише електростати. Щось я тут не бачу щоб хтось собі додому затарабанив басову електростатичну панель 3*4 метри щоб почати перейматись а що ж там далі по тракту за проблеми йдуть
-
MSiAventador
Member
-
Radio Bay
Member
Я все чекаю, поки рівень сибілянтів ці вимірялкіни виміряють, та процент впливу на звук або нехай йдуть ...
Вимір рівня сибілянтів на двох акустичних кабелях або .... українців туди не посилаю
Мабуть, якщо сибілянти неможна виміряти то їх нема ))))))))))))))))
Вимір рівня сибілянтів на двох акустичних кабелях або .... українців туди не посилаю
Мабуть, якщо сибілянти неможна виміряти то їх нема ))))))))))))))))
-
Hotspur
Member
їх 5 видів.Killy: ↑ 07.08.2025 10:56а я думав Ви знали шо то за штука коли мені відповідали))
Відправлено через 48 секунд:
згоден з твоїм тортомMSiAventador: ↑ 07.08.2025 15:12У кожного свій досвід і свій поділ торта.
Відправлено через 1 годину 4 хвилини 51 секунду:
все можна виміряти. для прикладу опір USB кабелів відрізняється в 10 разів.Radio Bay: ↑ 07.08.2025 15:43Мабуть, якщо сибілянти неможна виміряти то їх нема