Новини
Останні статті і огляди
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
mult
Member
Я після патчу 1.5 і 1.5.1 трохи пограв ще і видалив гру.
1.5 добряче так поламав і фізику і гру взагалі.
І гра в мене стала іти теж проблемно, неприєна дьоргана картинка.
В мене відеокарта і так не розрахована на 4к, а в сталкер якщо ставити низькі налаштування то картинка стає відвертою какашкою, тому що вибрали такий рушій "генії" розробники.
А на нормальних налаштуваннях з моєю слабою відеокартою гра іде дьоргано і неприємно, немає плавності в картинці.
І генератор кадрів не допомагає.
Та і нові патчі задовбали, які не покращують гру, а тільки додають нових проблем.
В них технічний стан гри жахливий, а вони то білочок додають, то мосінку то длс роблять, то попередню трилогію навіщось шліфують.
Як на мене, то спочатку базову гру треба довести до нормального стану, а потім вже всякі фішки добавлять.
Гра чудова, але розробники чудять щось не те.
Почекаю поки, не знаю скільки.
1.5 добряче так поламав і фізику і гру взагалі.
І гра в мене стала іти теж проблемно, неприєна дьоргана картинка.
В мене відеокарта і так не розрахована на 4к, а в сталкер якщо ставити низькі налаштування то картинка стає відвертою какашкою, тому що вибрали такий рушій "генії" розробники.
А на нормальних налаштуваннях з моєю слабою відеокартою гра іде дьоргано і неприємно, немає плавності в картинці.
І генератор кадрів не допомагає.
Та і нові патчі задовбали, які не покращують гру, а тільки додають нових проблем.
В них технічний стан гри жахливий, а вони то білочок додають, то мосінку то длс роблять, то попередню трилогію навіщось шліфують.
Як на мене, то спочатку базову гру треба довести до нормального стану, а потім вже всякі фішки добавлять.
Гра чудова, але розробники чудять щось не те.
Почекаю поки, не знаю скільки.
-
destructX
Member
Я з минулого року, з релізуmult: ↑ 27.07.2025 09:59 Почекаю поки, не знаю скільки.
-
mult
Member
destructX
Мабуть допоки розробники не перейдуть на останню версію рушію UE5, то гра так і буде мега не оптимізованою і лагучою.
А переходить хто зна чи вони можуть і бажають.
Мабуть допоки розробники не перейдуть на останню версію рушію UE5, то гра так і буде мега не оптимізованою і лагучою.
А переходить хто зна чи вони можуть і бажають.
-
FarCry
Member
mult
Після 1.5 все стало дуже сумно... Якщо до цього гра просто лагала, то тепер у мене:
- вильоти через переповнення RAM або VRAM. (48гб оперативки та 32гб на RTX5090 )
- Противники та NPC спавняться купою по 10 чоловік в одному місці і не можуть пересуватись.
- Противники можуть просто нічого не робити і нікого не бачити.
- Кровососи можуть спавнитись дюжинами, від яких не має спасу.
- Про кадрову частоту та плавність геймплею можна взагалі не розмовляти... Це кошмар, який вони не зможуть виправити ніяк. Криворукий код на кривому UE5 це вирок.
І не дивлячись на це все... я ніяк не можу її дропнути. Є цікаві місії, прикольний сюжет, дизайнери постарались на славу... український колорит в кінці кінців...
Після 1.5 все стало дуже сумно... Якщо до цього гра просто лагала, то тепер у мене:
- вильоти через переповнення RAM або VRAM. (48гб оперативки та 32гб на RTX5090 )
- Противники та NPC спавняться купою по 10 чоловік в одному місці і не можуть пересуватись.
- Про кадрову частоту та плавність геймплею можна взагалі не розмовляти... Це кошмар, який вони не зможуть виправити ніяк. Криворукий код на кривому UE5 це вирок.
І не дивлячись на це все... я ніяк не можу її дропнути. Є цікаві місії, прикольний сюжет, дизайнери постарались на славу... український колорит в кінці кінців...
-
0kie
Member
mult
FarCry
Хотел поставить это "чудо", но благодаря вам перенесу данный процесс мазохизма ещё на полгода. Спасибо за сэкономленные время и нервы!
Благо, за игру ничего не платил и не планирую - хоть тут плюс имеется. 
FarCry
Хотел поставить это "чудо", но благодаря вам перенесу данный процесс мазохизма ещё на полгода. Спасибо за сэкономленные время и нервы!
-
Vpupkin
Member
Я почав грати з 1,5 і якось досі не побачив 10 кровососів, єдине що було так це взліт після хедшотів.FarCry: ↑ 27.07.2025 12:25Після 1.5 все стало дуже сумно... Якщо до цього гра просто лагала, то тепер у мене:
-
yanadmin
Member
-
VovaII
Member
Мабуть у них план, на рік, на перед. — Клепають на автоматі. Тим більше що це не оптимізаці/рушій.mult: ↑ 27.07.2025 09:59а вони то білочок додають, то мосінку то длс роблять,
Гадаю тим інша частина команди займається. Бо плигати з одної гри на іншу, мабуть складно?mult: ↑ 27.07.2025 09:59то попередню трилогію навіщось шліфують.
— Це щоб власники надкрутих ПК жирком не заплили.FarCry: ↑ 27.07.2025 12:25- Кровососи можуть спавнитись дюжинами, від яких не має спасу.
-
skyod69
Member
Оце ваша ср...на НВ таке робитьFarCry: ↑ 27.07.2025 12:25 mult
- вильоти через переповнення RAM або VRAM. (48гб оперативки та 32гб на RTX5090 )![]()
![]()
![]()
-На RX6650XT 8 Gb таки да,вильоти були і краші,особливо в Припяті,на RX9060XT 16Gb один чи два раза было ы то,коли пропускав заповнення шейдерів на початку гри ( ОЗП 32 Гига DDR 4)
-Один раз повнюстью гру пройшов,зараз перепроходжу за Варту і так скупчень майже не бачив,хоча одного разу 5 сталкерів респаун закинув на маленьку лодку:)
- Поведінка НПС та монтрів може бути дивною,але раніше за кілометр стріляли і через дерева не видно,зараз такого майже нема,навпаки- в приціл світиться НПС зеленим,підходиш,а то бандит і "лови маслину"
-Максимум бачив 4 (!) кровососа і маючи гарний зір вбити їх нема проблем...
- Не знаю що вам не подобається в плавності,я на рекомендовані налаштування графіки накинув ФСР 3 + єпік ( чи ФСР 4,хрен його маму знає) і жодних просадок нема.
-
FarCry
Member
Це буквально американські горки... Але якщо вам нормально - то не переймайтесь.skyod69: ↑ 28.07.2025 11:10 - Не знаю що вам не подобається в плавності,я на рекомендовані налаштування графіки накинув ФСР 3 + єпік ( чи ФСР 4,хрен його маму знає) і жодних просадок нема.
Ні FSR, ні DLSS по суті не дають майже ніяких покращень - бо гра просто знищує любий процессор. Тут без різниці чи у вас FHD, WQHD або 4К.
Також додаємо в котел просто ненормальні шлейфи від TAA, чи що вони туди засунули. Я в цілому вже ненавиджу майже всі іграшки на UE5. Кожен раз якась параша з оптимізацієй, милом чи "подьоргуваннями". Як же приємно було пройти Doom The Dark Ages після цього.
-
skyod69
Member
На старій карті були не шлейфи,а щось таке схоже на світлу тінь від зброї,справа від неї...зараз нічого подібного нема.FarCry: ↑ 28.07.2025 13:38Це буквально американські горки... Але якщо вам нормально - то не переймайтесь.skyod69: ↑ 28.07.2025 11:10 - Не знаю що вам не подобається в плавності,я на рекомендовані налаштування графіки накинув ФСР 3 + єпік ( чи ФСР 4,хрен його маму знає) і жодних просадок нема.
Ні FSR, ні DLSS по суті не дають майже ніяких покращень - бо гра просто знищує любий процессор. Тут без різниці чи у вас FHD, WQHD або 4К.
Також додаємо в котел просто ненормальні шлейфи від TAA, чи що вони туди засунули. Я в цілому вже ненавиджу майже всі іграшки на UE5. Кожен раз якась параша з оптимізацієй, милом чи "подьоргуваннями". Як же приємно було пройти Doom The Dark Ages після цього.
Screenshot 2025-07-28 at 13-19-32 S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl Patch v. 1.4 - PC performance graphics benchmarks of Graphics Cards and Processors Action _ FPS _ TPS TEST GPU.png
Різниця між картами в деталях,на які раніше не звертав уваги- обличчя схожі на справжні, надписи на ящиках та коробках не розмиті,а сліпі собаки...виявляється вони вкриті такими собі мерзенним рідким волоссям.
-
SaxOFFoN
Member
FarCry
Заради справедливості по UE5 - Wukong у мене завжди працював ідеально, Expedition 33 та Splitfiction - жодного вильоту чи глюку помічено не було протягом проходжень і це при тому що я туди ще й Optiscaler колхозив заради FSR4. І всі ці ігри візуально класні, особливо якщо все граєш на великому телевізорі, то після них багато чого навіть відносно сучасного виглядає сумно.
Заради справедливості по UE5 - Wukong у мене завжди працював ідеально, Expedition 33 та Splitfiction - жодного вильоту чи глюку помічено не було протягом проходжень і це при тому що я туди ще й Optiscaler колхозив заради FSR4. І всі ці ігри візуально класні, особливо якщо все граєш на великому телевізорі, то після них багато чого навіть відносно сучасного виглядає сумно.
-
unlnu
Member
відкрили можливість апгрейду, але чи вартий він того?
-
MAKKACIN
Member
Я б апгрейднув з делюкса але 500 грн віддати якось шкода не знаючи що за доповнення мають бути і в яку ціну
/
Шо думаєте? Апгрейдити чи і так норм? Всеодно після 3 проходжень поки в інше граю)
Шо думаєте? Апгрейдити чи і так норм? Всеодно після 3 проходжень поки в інше граю)
-
MaxZema
Member
Взяв за неділю до реліза Ультімейт і більше не думаюMAKKACIN: ↑ 08.08.2025 09:18 Я б апгрейднув з делюкса але 500 грн віддати якось шкода не знаючи що за доповнення мають бути і в яку ціну/
Шо думаєте? Апгрейдити чи і так норм? Всеодно після 3 проходжень поки в інше граю)![]()
-
alumem
Member
MAKKACIN
Пускай игру доделают, а потом можно и апгрейды делать
Пускай игру доделают, а потом можно и апгрейды делать
-
VovaII
Member
MAKKACIN: ↑ 08.08.2025 09:18Шо думаєте? Апгрейдити чи і так норм?
— Враховуючи, що доробляють не швидко, апгрейд мабуть можна до "чорної п'ятниці" відкласти? А з іншого боку — великій економії там ні звідки взятись буде.(доплачувати ж не будуть).alumem: ↑ 08.08.2025 10:50Пускай игру доделают, а потом можно и апгрейды делать
-
yanadmin
Member
Мені цікаво, апдейтнув з Делюкса на Ультімейт
-
mult
Member
Побачив дорожню мапу сталкер 2.
Пишуть що головним їх завданням на найближчий час оновлення двигуна до unreal engine 5.5.4.
Це доволі чудова новина.
Можливо тоді багато проблем зникне, типу продуктивності і іншого.
Треба чекати, можливо з часом буде щось дійсно нормальне
Прикладів з іншими іграми з купою проблем на старті і які потім стали шедеврами вистачає.
Пишуть що головним їх завданням на найближчий час оновлення двигуна до unreal engine 5.5.4.
Це доволі чудова новина.
Можливо тоді багато проблем зникне, типу продуктивності і іншого.
Треба чекати, можливо з часом буде щось дійсно нормальне
Прикладів з іншими іграми з купою проблем на старті і які потім стали шедеврами вистачає.
-
Hotspur
Member
Пройшов гру. Ну що тут можна сказати, дуже дуже атмосферно. В принципі як 1 Сталкер і так само багато філософії. Хотілось би більше зброї і не такі пусті величезні локації. Гра чудова і відносно довга. Чекаєм ДЛС