Мобільна GeForce RTX 5090 демонструє 20% збільшення ігрової продуктивності в 250-ватному режимі

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Enjthesilence
Member

Повідомлення

StTechnik: 21.07.2025 21:16
Alligator: 21.07.2025 21:13 StTechnik, я без флейма, игровой ноут без 220 разве что сапера может запустить в играбельном виде.
Согласен целиком и полностью. Если честно - я вообще не сильно понимаю такой вид девайсов. Но допускаю, что свою немалую нишу они все таки имеют.
а що тут важко зрозуміти? банально при частих переїздах, легше з собою ноут тягати ніж системник, монітор і периферію. кому треба менший девайс з можливістю пограти беруть подібні ноути, все. в мене брат все літо живе на дачі, працює у місті, кожен день возить свій "ігровий" ноут на роботу і потім додому пограти.
daesz
Member

Повідомлення

Від цього геймінгу кінчики пальців, буквально, горять :gigi:
Koluchiy
Member

Повідомлення

Alligator: 21.07.2025 20:54
StTechnik: 21.07.2025 16:46 Я могу конечно ошибаться, но недалек тот час, когда в качестве батареи для ноутбука будет выступать Ecoflow Delta Pro на 3,5 кВт/ч. Ну а чо. Мобильное решение. У нее колесики есть.
Разве так не где-то с RTX3000? Игровой ноут это возможность без выхода с игры переходить от розетки с одной комнаты к розетке во второй комнате, даже без розетки не поиграть в игрульки, для GPU банально потребление батарей не то.
Ще варінат - якщо часто переїзжаєш. Ще варіант коли маєш проблеми зі здоров'ям та можеш гратися тільки лежачи за ноутом.
waryag
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 21.07.2025 22:13а що тут важко зрозуміти? банально при частих переїздах, легше з собою ноут тягати ніж системник, монітор і периферію. кому треба менший девайс з можливістю пограти беруть подібні ноути, все. в мене брат все літо живе на дачі, працює у місті, кожен день возить свій "ігровий" ноут на роботу і потім додому пограти.
При частих переїздах можна тягати компактний системник або консоль, а периферію залишати на місці - грати на голому ноуті незручно.
Або взагалі обрати портативку, чи легенький ноут та хмарні сервіси. Варіантів море.
Koluchiy: 22.07.2025 00:48Ще варіант коли маєш проблеми зі здоров'ям та можеш гратися тільки лежачи за ноутом.
"Проблему" вирішує банальний геймпад. Ще й зручніше буде.
Alligator
Member

Повідомлення

waryag: 22.07.2025 05:33При частих переїздах можна тягати компактний системник або консоль, а периферію залишати на місці - грати на голому ноуті незручно.
Або взагалі обрати портативку, чи легенький ноут та хмарні сервіси. Варіантів море.
Грати чисто на ноуті в цілому норм і дійсно ігровий ноут найкращий варіант для тих самих моряків чи вахтенною схемою роботи, наприклад піротехніком в полях.
waryag: 22.07.2025 05:33"Проблему" вирішує банальний геймпад. Ще й зручніше буде.
Ну блютуз клавомиш не відміняли, тим паче, що телевізор можно зручно на стінку повішати.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

waryag: 22.07.2025 05:33
Enjthesilence: 21.07.2025 22:13а що тут важко зрозуміти? банально при частих переїздах, легше з собою ноут тягати ніж системник, монітор і периферію. кому треба менший девайс з можливістю пограти беруть подібні ноути, все. в мене брат все літо живе на дачі, працює у місті, кожен день возить свій "ігровий" ноут на роботу і потім додому пограти.
При частих переїздах можна тягати компактний системник або консоль, а периферію залишати на місці - грати на голому ноуті незручно.
Koluchiy: 22.07.2025 00:48Ще варіант коли маєш проблеми зі здоров'ям та можеш гратися тільки лежачи за ноутом.
"Проблему" вирішує банальний геймпад. Ще й зручніше буде.
Він працює на тому ноуті і прекрасно грає на ньому, на дідька лисого йому потрібна консоль ще?
tornadox
Member

Повідомлення

alexeygalas
Абсолютно погоджуюся, в мене ігровий ноут щоб не тротлив прийшлося вирізати підставку на 2х120мм кулерах від 12в, та зняти повністю задню кришку. Це дозволило процесору 100->80 і ще десь 15 градусів на ВК, але рівень шуму вищий ніж на ігровому десктопі, та і по факту цей ігровий ноут вже зовсім не мобільний.
waryag
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 22.07.2025 08:10 Він працює на тому ноуті і прекрасно грає на ньому, на дідька лисого йому потрібна консоль ще?
Щоб було зручно, а не "прекрасно". А не як на "голому" ноуті, де екран маленький, клава майже завжди незручна і гріється, мишку підключати. Можливо - ще й підставку, геймпад, звук...
Багато дій виходить, у порівнянні зі стаціонарним ПК, де прийшов, включив і граєш, чи консоллю, де взагалі достатньо взяти в руки пад.

Відправлено через 3 хвилини 10 секунд:
Alligator: 22.07.2025 08:00Грати чисто на ноуті в цілому норм і дійсно ігровий ноут найкращий варіант для тих самих моряків чи вахтенною схемою роботи, наприклад піротехніком в полях.
Інколи він виправданий, але дуже часто це п0рнопародія на десктоп.
alexeygalas
Member

Повідомлення

tornadox
Але виправдвння дійсно є. Річ універсальна, якщо як деякі, не сидіти на одному місці довше місяця. Тоді я б теж взяв самий жирний легіон на 5080 і їздив би з ним по світу

Відправлено через 1 годину 4 хвилини 6 секунд:
tornadox
Доречі, нарешті компанія прислала новий macBook pro 16 m4 pro. Лежать поряд Late 2019 і новий.
Що можу сказати - відчувається економія на матеріалах. В 2019 алюміній відчувається товстішим, міцнішим. 2024 береш в руки - відчуття ніби бляшанку взяв, в середині якої є щось, що погано закріплено.
Трекпад став гірший. По 2019 вологими пальцями возиш - вони ковзають. По новому - прилипають.
Ніжки - це окремий фейспалм :lol: 2019 на моєму столі мертво лежить - його не зсунеш. 2024 ковзає по столу, зсувається мізинцем.
Короче мда - дешман. Lenovo Yoga Pro 9 за ці самі гроші по матеріалах значно якіснішим відчувається.

Розумію, що вони намагаються зберегти ціну на нові моделі і зробити його доступним, потрібно на чомусь кроїти. Але ніжки - пласкі тверді ніжки. Ну камон. В інженерному відділі студенти практиканти сиділи?
Lucas55
Member
Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

Повідомлення

Спочатку - вони робили нормальні ігрові ноути, які в стоковій комплектації могли видавати 200 ват тільки по ГПУ, з нормальними температурами.

Тепер - вони зменшили габарити таких ноутів в 2 рази, потім розбирають його, припаюють якісь перемички, щоб він міг видавати 200+ ват по гпу, потім додають до нього велику охолоджуючу підставку і ведро Азоту. Після чого ноутом можна користуватися :up:
:lol:
tornadox
Member

Повідомлення

alexeygalas
Так є, звісно, ну от зараз для себе розглядаю два ноути
Один AMD AI 9 HX 370
Другий на тому ж процесорі але в добавку ще 4070
Обидва асуси, різниця майже в тисячу $
Тобто на дискретці можна комфортно побавитися сучасні ігри. Але вбудований радеон теж не пасе задніх, і в принципі навіть нові ігри підуть на оптимізованих налаштуваннях. Ще плюс за варіант без дискретки, що там добре буде працювати лінукс і мабуть довше буде працювати від батареї.

Маю Mbp pro 14" з m4 pro, до того був mbp pro 16" 2019. Від останнього були дуже неприємні враження по шуму і нагріву. Плюс часто вискакували BSODи при відключенні тайп-сі адаптера. Новий прохолодний і поки проблем не було.
Ektalion
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 21.07.2025 22:13 а що тут важко зрозуміти? банально при частих переїздах, легше з собою ноут тягати ніж системник, монітор і периферію. кому треба менший девайс з можливістю пограти беруть подібні ноути, все. в мене брат все літо живе на дачі, працює у місті, кожен день возить свій "ігровий" ноут на роботу і потім додому пограти.
Справа навіть не в батареї, а через скільки часу в ньому все відвалиться від перегріву з таким споживанням. Грати на такому ноуті, то для камікадзе. Знайомий з стіму вічно жаліється, що його мясус рог за 2500+++$ перегрівається і рестарт робить.
tornadox
Member

Повідомлення

Ektalion
Порадьте йому охолоджуючу підставку, мені допомогло дуже.
alexeygalas
Member

Повідомлення

tornadox: 22.07.2025 12:31по шуму і нагріву.
За це я згоден, шасі 2019 вони зробили занадто тонким як для PRO і це звичайно вилізло боком. Як на мене unibody 2012 - найкращий корпус за весь час.
Свій омен буду продавати і на цей раз візьму ультра бук. 83HM0078RA
Працюю на маку, для кіберпуків є 4080S. А на решту потенційних задач його вистачить

Відправлено через 5 хвилин 11 секунд:
tornadox: 22.07.2025 12:55Порадьте йому охолоджуючу підставку
Навіть, якщо купити звичайну з нахилом аля книжкової і відірвати його трохи від столу, щоб забір повітря був кращий - вже буде великий еффект
tornadox
Member

Повідомлення

alexeygalas: 22.07.2025 13:03 Навіть, якщо купити звичайну з нахилом аля книжкової і відірвати його трохи від столу, щоб забір повітря був кращий - вже буде великий еффект
що цікаво процесор там 45 ват, а відеокарта 80 ват, але сам процесор гріється до 100 і тротлить далі вже гру. Як тільки охолодити процесор, системі стає значно краще.
alexeygalas: 22.07.2025 13:03Свій омен буду продавати і на цей раз візьму ультра бук. 83HM0078RA
Гарненький :)
От тому і думаю чи вартує переплачувати майже 1к за 4070 мобільну, дивлюся в сторону Vivobook S 15 OLED M5506WA-MA017 (хоч десктопної 4070 в мене немає)
waryag
Member

Повідомлення

tornadox: 22.07.2025 19:59що цікаво процесор там 45 ват, а відеокарта 80 ват, але сам процесор гріється до 100 і тротлить далі вже гру. Як тільки охолодити процесор, системі стає значно краще.
Гріється все в комплексі, для зв'язку між процом і відяхою навіть ставлять окрему теплотрубку. Тому андервольт/андерклок одного компоненту покращує температури іншого.
Відповісти