Після drunkdeer a75 pro бачу що відвик від гучної механіки. Поклав назад до коробки
Які нормальні сайлент магнітні світчі можна придбати? Саме варіанти з силіконовими поставками цікавлять.
Або свіжі моделі магнітних клавіатур на сайлент світчах.
У гатерона genty були, але там пачка буде в ціну того Irok'аaaleksandrenko: ↑ 16.07.2025 10:21 Отримав IROK MG75 pro.
Після drunkdeer a75 pro бачу що відвик від гучної механіки. Поклав назад до коробки![]()
Які нормальні сайлент магнітні світчі можна придбати? Саме варіанти з силіконовими поставками цікавлять.
Або свіжі моделі магнітних клавіатур на сайлент світчах.
Тільки Gamakay TK75HE V2 наче.aaleksandrenko: ↑ 16.07.2025 10:21Або свіжі моделі магнітних клавіатур на сайлент світчах
Щось я схоже теж звик до тишини Raesha, хоча у мене навіть не сайленти на моїй. JET75 теж здалась заголосною після моєї. Ірок там і по відосам було зрозуміло, що дуже голосна з упором на клакі профіль. Хотів пощупати її і може довести до розуму заміною свічів і шумки+плейту, допоки не побачив реліз WEIKAV K-ONE 80, пощупаємо її.aaleksandrenko: ↑ 16.07.2025 10:21 Після drunkdeer a75 pro
воно непогано працює давно вже. я ж брав attack shark k85(магнітну) собі на потестити, все там (крім софту, який "web" тільки під вінду) працювало як заявлено майже рік тому. і після неі почав полювати на кейхронleif: ↑ 18.07.2025 00:07- всі ці рапід тригери, socd і змінна актуація працюють добре на "народному вутінгу", принаймні наскільки можна оцінити за пару годин гамінгу
Просто нагадаю, що вутінг за свою пластикову 60ту погремушку просить 200$. А звучить вона з коробки обʼєктивно гірше за клави по 20-30баксів. 80ка ще хоч якось, але стаби теж дупа, особливо на пробілі. У стокових лекерів там ще й воблу стему добіса, хочеш кращі - доплати.leif: ↑ 18.07.2025 00:07
а, ще що можу одразу сказати, що алю корпус ну зовсім простенький. якщо алю настільки простий, то пластикові мабуть зовсім погрємушечні. якщо хтось розглядає собі fun60, то я думаю покупка ультра версії має сенс (за умови, що вона влізає в бюджет)
Побачив новий шортс з тайпінгом (якщо то можна так назвати, потикав пару кнопокleif: ↑ 18.07.2025 00:07рідні капи жахливі
в смислі, з коробки? будь-який стаб, якщо він не бракований, можна підтюнити трохи і він нормально працюватиме (звісно, що не кожен юзер стане це робити, але це вже інше питання). я бачив не один огляд вутінгу 80ки зі стоковими стабами, де все окей з ним. можливо вже дотюненимfeniks_tm: ↑ 18.07.2025 09:15але стаби теж дупа, особливо на пробілі.
і вона чудово продається, а значить все правильно роблятьfeniks_tm: ↑ 18.07.2025 09:15Просто нагадаю, що вутінг за свою пластикову 60ту погремушку просить 200$.
вони там навіть на оф. сайті попереджають, що таке може бути, тобто, у когось розпізнається без попередньо встановленого він-драйверу, а у когось ні, і спочатку треба поставити він-драйвері, після чого все норм працює, але не думаю, що це може мати стосунок до технології реєстрації натискань, це про інше.feniks_tm: ↑ 18.07.2025 09:15Дивно, що софт не запрацював.
Ну, за 200+ очікуєш трошки кращого. Коли береш щось до 100, то ще можна змиритись, що треба ручками допилити. А вкидувати поверх вже уплачених 200-300+$ щоб воно хоч якось було по-людськи (і акцент саме на цьому, мова не йде про "ідеально" навіть), ну якось вже не то... Збирайте вже тоді кастом на Venom'ах.leif: ↑ 18.07.2025 10:31 в смислі, з коробки? будь-який стаб, якщо він не бракований, можна підтюнити трохи і він нормально працюватиме (звісно, що не кожен юзер стане це робити, але це вже інше питання). я бачив не один огляд вутінгу 80ки зі стоковими стабами, де все окей з ним. можливо вже дотюненим
стаби в будь-якому випадку, як би добре вони не були змащені з заводу, потрібно регулярно перемазувати і юзеру доведеться це робити рано чи пізно. можливо ЦА вутінга дивиться на це якось інакше, але особисто я не бачу великої проблеми, якщо це доведеться зробити одразу після покупки і я б їх перемазав, навіть якби вони були змащені нормально, як для заводу, просто тому що ручне змащення стабів все одно дасть кращий результат.feniks_tm: ↑ 18.07.2025 10:34Ну, за 200+ очікуєш трошки кращого.
Змащення змащенням, але там себе стаби паршиві, судячи з відгуків. І змащення стокових мало чим і не всім допомогає, доводиться міняти на щось адекватніше.leif: ↑ 18.07.2025 10:42 треба було домазувати -- не пощастило, але в таких процесах як заводське змащення можливі інколи косяки, це не дивно
не бачив такого в жодному огляді, який мені траплявся і Діма з сакредкібз також мені про це нічого не казав, коли ми розмовляли про 80ку. скаржився на те, що в 80ці стаби ПЦБ-маунт і до них довго добиратись -- це так, і скаржився на те, що там пцб фоам до стабу пробілу занадто щільно прилягає і коли збираєш клавіатуру, він може зсунутись і завадити руху скоби (тому його краще взагалі там підрізати) -- теж так, але на самі стаби жодних скарг не було, а він продав цих вутінгів вже чимало. ну і по вигляду наскільки я можу оцінити (а у мене чимало різних стабів є) -- цілком адекватна стандартна конструкція. що саме там "паршивого" то?feniks_tm: ↑ 18.07.2025 10:45І змащення стокових мало чим допомогає, треба міняти одразу на щось адекватніше.
Спишемо це на мою передвзятість, але достатньо бачив відгуків людей стосовно саме проблемних стабів на 80ці, можливо новіші партії і краще в цьому плані.leif: ↑ 18.07.2025 10:54не бачив такого в жодному огляді, який мені траплявся і Діма з сакредкібз також мені про це нічого не казав, коли ми розмовляли про 80ку. скаржився на те, що в 80ці стаби ПЦБ-маунт і до них довго добиратись -- це так, і скаржився на те, що там пцб фоам до стабу пробілу занадто щільно прилягає і коли збираєш клавіатуру, він може зсунутись і завадити руху скоби (тому його краще взагалі там підрізати) -- теж так, але на самі стаби жодних скарг не було, а він продав цих вутінгів вже чимало. ну і по вигляду наскільки я можу оцінити (а у мене чимало різних стабів є) -- цілком адекватна стандартна конструкція. що саме там "паршивого" то?feniks_tm: ↑ 18.07.2025 10:45І змащення стокових мало чим допомогає, треба міняти одразу на щось адекватніше.
Цей персонаж з магніток крім вутінга взагалі нічого не визнає, а в альтернативу наводить Razer... це взагалі смішно. Який би він там "експерт" по кастомах не був, але його думка мені абсолютно іррелевантна.Діма з сакредкібз
та все він прекрасно розуміє, просто він же продавець, при чому він категорично не хоче продавати сегмент дешевих клавіатур: ні НЕ, ні на металевому контакті, це не його ніша, він так собі вирішив. але ж продавати щось треба, ось він і обґрунтовує якось це) його думка як клавіатурного ентузіаста і як продавця стосовно таких моментів можуть мати серйозні розбіжності. на вутінгах, вочевидь, можна краще заробитиfeniks_tm: ↑ 18.07.2025 11:00Цей персонаж з магніток крім вутінга взагалі нічого не визнає
треба більше конкретики: які саме у людей виникали проблеми, як змінювалась ситуація після ручного змащення і т.д.feniks_tm: ↑ 18.07.2025 11:00Спишемо це на мою передвзятість, але достатньо бачив відгуків людей стосовно саме проблемних стабів на 80ці
хотів вам скинути. ось про таке побачив в огляді на rtings рішення для лінукс:artko: ↑ 14.07.2025 18:52я подивився теж.. там веб умовний - воно пропонує завантажити "драйвер" під win, і потім типу у веб буде. такий "веб" в мене на attack shark є. під лінухом - не працює, зовсім.
та це вже неактуально, у кейхрона з цим проблем ніяких нема(бо в нього повноцінне все). дякуюleif: ↑ 18.07.2025 11:10 хотів вам скинути. ось про таке побачив в огляді на rtings рішення для лінукс:
https://www.reddit.com/r/linux_gaming/c ... eb_driver/
пишуть, що мало б працювати, але лінукса у мене немає, то ж про свій досвід не скажу)
Там все ще може стакатись з кривими капами у деяких випадках. Ось як приклад банальна заміна кейкапу на пробілі значно покращує ситуацію: Ось ще цікавий коментар А тут можемо припустити, якщо він вже мастив нові стаби, то і зі стоковими він теж встиг погратись.leif: ↑ 18.07.2025 11:10 треба більше конкретики: які саме у людей виникали проблеми, як змінювалась ситуація після ручного змащення і т.д.
при чому це потрібно від людей, які взагалі розуміють, що таке змащення стабів, як це правильно робиться і мають достатньо досвіду. а серед власників вутінгів таких не дуже багато)
Прямо там звісно ж не написано, але випадки з відповідними "вердиктами" теж можна знайти.leif: ↑ 18.07.2025 11:39 і де саме ти побачив там про "кривизну"?
це ні про що. деякі стаби треба змащувати по-одному, деякі-по іншому, нам не відомого нічого про скіли автора, про те які результати він отримав зі стоком, що і як пробував. ну, йому вдалось краще змастити ТХ (бо їх апріорі легше правильно змастити) -- молодець. але це не означає, що стокові стаби вутінгу не можуть нормально звучати.feniks_tm: ↑ 18.07.2025 11:24А тут можемо припустити, якщо він вже мастив нові стаби, то і зі стоковими він теж встиг погратись.
Назад до кривих капів, старенький відос на каналі Wooting'а на щось натякає Сарказм, звісно ж. То вже природа pbt капів така.leif: ↑ 18.07.2025 11:49це ні про що. деякі стаби треба змащувати по-одному, деякі-по іншому, нам не відомого нічого про скіли автора, про те які результати він отримав зі стоком, що і як пробував. ну, йому вдалось краще змастити ТХ (бо їх апріорі легше правильно змастити) -- молодець. але це не означає, що стокові стаби вутінгу не можуть нормально звучати.feniks_tm: ↑ 18.07.2025 11:24А тут можемо припустити, якщо він вже мастив нові стаби, то і зі стоковими він теж встиг погратись.
з власного доствіду, як приклад, можу привести плейт маунт стаби ТХ і акко (вони однакові що для fun60, що для spr67). так, ТХ легше тюнити, але у мене виходить чудовий результат і з акко-стабами, різниця ледве-ледве помітна. я б сказав, що абсолютна більшість людей її ніколи не відчує, за умови правильного змащення.
я вже про це тут писав раніше, але велика кількість ентузіастів, починаючи від блек саймона використовує дешеві стаби в кастомах по кілька тисяч доларів і не париться, і не купують ніякі ТХ і навіть дюроки. і це не тому, що вони не цінують гарне звучання і роботу стабів, а тому що навіть стаби за $5 при наявності досвіду можна змусити працювати чудово і без проблем в абслютній більшості випадків. думка, що "дорогі стаби це скам" доволі поширена в клавіатурній двіжусі![]()
зачекайте, так а що робити з тим, що будь-яке мастило не вічне і перемазувати треба абсолютно будь-які стаби в будь-якій клавіатурі? добре, з коробки щось буде звучати краще - щось гірше, а далі що? іти за новою клавіатурою, яка краще змащена з заводу?feniks_tm: ↑ 18.07.2025 12:02Wooting, як ви уже самі і сказали, купують в основному люди, які взагалі не викупають за кастоми і модифікації/тюнінг клавіатур, і очікувати що вони зможуть в "правильне" змащення стабів ... ну таке.
здається, вутінг позиціонує себе, що у них найкращий софт для гамінгу (і це правда), ну оце все, що сама НЕ-технологія це добре для гамінгу, фішечки. про інше в їхніх маркетингових меседжах я якось не сильно зустрічав. але я правда не дуже десь це дивився, просто побіжне враження, можу помилятись.feniks_tm: ↑ 18.07.2025 12:02Тобто, вони як мінімум очікують, що воно з коробки буде хоча б на рівні "ОК", за такі то гроші. А в результаті маємо, що у багатьох з коробки біда з пробілом, що вже виходить за рамки "ОК", враховуючи позиціонування продукту як "еталон HE клавіатур".
особисто я після знайомства з fun60 теж не розуміюfeniks_tm: ↑ 18.07.2025 12:02А нафіга тоді саме Wooting, при наявності кучі альтернатив"
ну якось так.feniks_tm: ↑ 18.07.2025 12:02Якщо вже свідомо береш вутінг, щоб його модити, то бери вже дійсно чисто модуль і будуй кастом на його базі
розглянути альтернативи точно варто. треба дивитись конкретні кейси. але в більшості з них вутінг не буде найкращим вибором, хоча його часто купують. тут згоден.feniks_tm: ↑ 18.07.2025 12:02Хочеш хороший борд з коробки, маючи бюджет на вутінг - куча альтернатив.
Ну, принаймні китайці використовують плейтмаунт стаби з коробки і не треба морочитись з повним розбором, що значно полегшує і змащення, і заміну загалом. Змазка звісно ж не вічна, питання лише чи кінцевий користувач в це полізе взагалі, чи дійсно просто купить нову клаву, і тут уже під питанням, чи захоче він знову брати вутінг за 200)) Клави по 50$ якось підсвідомо і викинути не шкодаleif: ↑ 18.07.2025 12:12 зачекайте, так а що робити з тим, що будь-яке мастило не вічне і перемазувати треба абсолютно будь-які стаби в будь-якій клавіатурі? добре, з коробки щось буде звучати краще - щось гірше, а далі що? іти за новою клавіатурою, яка краще змащена з заводу?![]()