Після оновлення ШІ Copilot від Microsoft може бачити все на вашому екрані

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Vermeer
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Після оновлення ШІ Copilot від Microsoft може бачити все на вашому екрані

Забиваем в поиск youtube "autounattend windows 11" и выпиливаем этот морок ещё на этапе установки
yurarad
Member

Повідомлення

Наверное кто этим пользуется это пригодится и расширит возможности для взаимодействия:) А так, пока таким не пользуюсь, может быть в будущем станет чем-то для меня полезным, наверное...
1234waltz
Member

Повідомлення

Тепер доведеться випилювати ще більше spyware та слідкувати кожне оновлення.
спойлер
Треба знов на linux повертатись.
Denverson
Junior

Повідомлення

Звучить наче все для людей, але зважаючи на те, що ШІ має на меті перш за все збір даних, не виключено що і без бажання користувача будуть збиратись подібні дані, прямо з робочого столу. Обійтись повністю без Windows неможливо, але те як вони нав'язують подібні інструменти...схоже доведеться ставити Linux для повсякдення, а вінду для ігор та роботи(бо MS Office на жаль незамінний). Навіть не через те що є що приховувати, а через те, що не люблю коли пхають отак носа без моєї згоди. Бо будь який застосунок на телефоні маючи права доступу до мікро, камери та носія даних вже збирає потрібну інфу, а що казати про програми, ще й від виробника ОС які по замовчуванню отримують весь доступ. Тому тепер Windows + Linux і хай майки собі збирають дані як я граю)
1234waltz
Member

Повідомлення

Vermeer: 17.07.2025 14:19 Забиваем в поиск youtube "autounattend windows 11" и выпиливаем этот морок ещё на этапе установки
Воно має такий прикол, пару раз на рік встановлювати назад якісь шматки свого spyware, нажаль.
Rex
Member

Повідомлення

Я вірно розумію, що режим інкогніто в браузері від цього не допоможе, і воно всерівно побачить, що я дивлюсь?
yurarad
Member

Повідомлення

Denverson: 17.07.2025 14:21 Звучить наче все для людей, але зважаючи на те, що ШІ має на меті перш за все збір даних, не виключено що і без бажання користувача будуть збиратись подібні дані, прямо з робочого столу. Обійтись повністю без Windows неможливо, але те як вони нав'язують подібні інструменти...схоже доведеться ставити Linux для повсякдення, а вінду для ігор та роботи(бо MS Office на жаль незамінний). Навіть не через те що є що приховувати, а через те, що не люблю коли пхають отак носа без моєї згоди. Бо будь який застосунок на телефоні маючи права доступу до мікро, камери та носія даних вже збирає потрібну інфу, а що казати про програми, ще й від виробника ОС які по замовчуванню отримують весь доступ. Тому тепер Windows + Linux і хай майки собі збирають дані як я граю)
Есть такое ощущение что они и в Linux засунут свои руки когда в историю уйдет Линус Торвальдс...
Ostin
Member

Повідомлення

Rex: 17.07.2025 14:27побачить, що я дивлюсь
Ну хоч хтось нарешті оцінить мої специфічні смаки :lol: :lol: :lol:
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Rex: 17.07.2025 14:27 Я вірно розумію, що режим інкогніто в браузері від цього не допоможе, і воно всерівно побачить, що я дивлюсь?
звичайно допоможе, капелюх з окулярами не просто так з'являється в тому режимі.
DDt
Member

Повідомлення

yurarad: 17.07.2025 14:27 Есть такое ощущение что они и в Linux засунут свои руки когда в историю уйдет Линус Торвальдс...
ну чего, ядро линукса не держится на одном Торвальдсе, не думаю что с его уходом могут закрыть код

Denverson: 17.07.2025 14:21 Звучить наче все для людей, але зважаючи на те, що ШІ має на меті перш за все збір даних, не виключено що і без бажання користувача будуть збиратись подібні дані, прямо з робочого столу. Обійтись повністю без Windows неможливо, але те як вони нав'язують подібні інструменти...схоже доведеться ставити Linux для повсякдення, а вінду для ігор та роботи(бо MS Office на жаль незамінний). Навіть не через те що є що приховувати, а через те, що не люблю коли пхають отак носа без моєї згоди. Бо будь який застосунок на телефоні маючи права доступу до мікро, камери та носія даних вже збирає потрібну інфу, а що казати про програми, ще й від виробника ОС які по замовчуванню отримують весь доступ. Тому тепер Windows + Linux і хай майки собі збирають дані як я граю)
если видюха АМД - вполне можно и играть, с нВидией чуть сложнее и есть нюансы, но не всё прям так ужасно
dead_rat
Member

Повідомлення

А ви і витрачати замість мене будете?(с) B-)
AFU_power
Member

Повідомлення

Vermeer: 17.07.2025 14:19 Предлагаю обсудить Після оновлення ШІ Copilot від Microsoft може бачити все на вашому екрані

Забиваем в поиск youtube "autounattend windows 11" и выпиливаем этот морок ещё на этапе установки
а те шо геміні бачить все на екрані телефону в 15 андроїді нікого не смутило?
Rex
Member

Повідомлення

Enjthesilence
Тобто ШІ бачить інкогніто вкладку і призупиняє роботу з цим додатком? Чи працює воно з всіма браузерами - ІЕ, Хром, Опера, Фаєр, чи тільки з вбудованим Еджем?
Enjthesilence
Member

Повідомлення

AFU_power: 17.07.2025 14:42
Vermeer: 17.07.2025 14:19 Предлагаю обсудить Після оновлення ШІ Copilot від Microsoft може бачити все на вашому екрані

а те шо геміні бачить все на екрані телефону в 15 андроїді нікого не смутило?
та це ж класика) вже скільки років збирають інфу банально смартфони, та кожен думає що він пуп землі і комусь цікаво, як він наярує піструна на еплл м4 в інтернеті.
інша справа, коли телеметрія може погіршувати продуктивність, але це має бути прям щось дуже слабеньке, щоб побачити вплив на роботу.
Востаннє редагувалось 17.07.2025 14:55 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 1 раз.
cspp
Member

Повідомлення

Оно на ПК анализирует весь экран по скрину, никто специально различать вкладки браузера не будет, Я б не заморачивался, если б разрабатывал это.
1234waltz
Member

Повідомлення

AFU_power: 17.07.2025 14:42 а те шо геміні бачить все на екрані телефону в 15 андроїді нікого не смутило?
Поки що (конкретно на моєму телефоні з 15 андройдом) є опція не вмикати його взагалі, лишаючись на Асистенті. Але якщо увімкнути, то доволі цікава річ виходить, що це додаток на рівні ОС та частина ОС, який не видаляється через Плеймаркет і тп. Загалом тенденція доволі погана, бо альтернативи (як на десктопі) немає.

Відправлено через 48 секунд:
cspp: 17.07.2025 14:54 Оно на ПК анализирует весь экран по скрину, никто специально различать вкладки браузера не будет, Я б не заморачивался, если б разрабатывал это.
Суто технічно це взагалі не проблема розрізняти та аналізувати.
Entar
Member

Повідомлення

Я не бачу ніяких проблем крім одної - а чи можливо що якісь зловмисники получать доступ скажімо до якихось моїх паролів які побачить цей копілот?
Ну і друге, а піратству це не завадить?
dead_rat
Member

Повідомлення

Додати доступ до вебкамери і мацбутнє настане вже сьогодні :super:

Такий собі пост-апокаліпсис кіберпанк який ми заслужили
Sub-Zero
Member

Повідомлення

Неужели ты существуешь? Я уже думал что вокруг одни "мне нечего скрывать", "пускай шпионят", "вы все конспирологи", "одень шапочку из фольги".
Согласен с тобой, зажимают всё сильнее, а без компа нынче не обойтись. Разве что юзать только для игр и работы. Даже фотки хранить там уже не хочется. Распечатывать что ли придётся? :gigi: Я уже и забыл когда этими фотоальбомами пользовался.
Lekrs
Member

Повідомлення

Що ж, включу камеру і виведу на екран зображення, як наступний раз буду фапати :D
Відповісти