Cyberpunk 2077 вийде на комп’ютерах Apple цього тижня

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Kapycta1_2_3: 15.07.2025 21:31ARM также делить не умеет, он умножает на целые числа, в общем он годится только для простых задач где не важны много инструкций и быстрых ядер
та невже? і як програми на смартах працюють, де проц не вміє навіть ділити, та й дійсні числа не підтримує. Жах напевне :lol: :lol:
Tiufin: 15.07.2025 21:33але у кожній темі пишете про емейзінг епл ікспірієнс :D Що з вами не так?
а я за правду і прогрес. А то і далі будуть у світі жити такі користувачі як Kapycta1_2_3
Nekros: 15.07.2025 21:55 У твоєму відео чувак так і каже що в тих тестах де 5090 зливає не є повноцінними ГПУ тестами типу у фотошопі де використовується більше ЦПУ.
це програми які вміють використовувати ГПУ
але ви ж вже не заперечуєте що проц М4 - швидший за х86?
пс: якщо що - в одно-потоці вже так, і х86 не наздожене ніколи
Nick_888
Member

Повідомлення

Kapycta1_2_3: 15.07.2025 21:59
Nick_888: 15.07.2025 21:41

Шось ви вже в дєбрі полізли, змішали мухи і котлети, CPU та GPU - інструкції. Умовний GPU M4 Max відстає в сирій продуктивності від ДЕКСТОПНОГО (нагадую), це зрозуміло, але архітектурно не сильно і відстає. Епл чимало речей реалізувала, починаючи з М3. А новий Metal 4 ще більше приносить можливостей. Умовний M4/M5 Ultra спокійно може тягатись з 5090, але Епл не продає свої чіпи і робить все для своїх потреб, тому і не бачить сенсу масштабуватись настільки сильно.
Нет архитектура вообще разная, а то что я сравниваю спю и гпу, так они похожи, легче навести пример
Архітектури звісно різні, я про рівень реалізації.
Tiufin
Member

Повідомлення

DolfDolfi: 15.07.2025 21:30
yuriy_dd: 15.07.2025 20:04 інтеграшка М4 - сильно переважає будь яку іншу інтеграшку х86 і може змагатись з 5090 в робочих задачах, навіть при роботі від батареї

враховуючи що прогресу у Нвідіа - дуже мало, а М проци кожного року - у Нвідіа нема шансів :super: :super:

пс: я не граю, і мені абсолютно все одно на ігри
:super:
Мужик!! Залетів і швидко навалив купу :) Респект
Він так у кожній темі робить. Якісь проблеми у людини :D
dreikk91
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 15.07.2025 22:15
Kapycta1_2_3: 15.07.2025 21:31ARM также делить не умеет, он умножает на целые числа, в общем он годится только для простых задач где не важны много инструкций и быстрых ядер
та невже? і як програми на смартах працюють, де проц не вміє навіть ділити, та й дійсні числа не підтримує. Жах напевне :lol: :lol:
Tiufin: 15.07.2025 21:33але у кожній темі пишете про емейзінг епл ікспірієнс :D Що з вами не так?
а я за правду і прогрес. А то і далі будуть у світі жити такі користувачі як Kapycta1_2_3
Nekros: 15.07.2025 21:55 У твоєму відео чувак так і каже що в тих тестах де 5090 зливає не є повноцінними ГПУ тестами типу у фотошопі де використовується більше ЦПУ.
це програми які вміють використовувати ГПУ
але ви ж вже не заперечуєте що проц М4 - швидший за х86?
пс: якщо що - в одно-потоці вже так, і х86 не наздожене ніколи
Я так зрозумів м4 підходить тільки для монтажерів та дизайнерів
Tiufin
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 15.07.2025 22:15а я за правду і прогрес. А то і далі будуть у світі жити такі користувачі як Kapycta1_2_3
Це більше схоже на якісь нав'язливі ідеї )
Fen1xz
Member

Повідомлення

Ну на свиче ж недавно выпустили, авось и яблодрова как-то потянут, да графики не будет как на нормальных платформах, но что поделать макинтоши тоже хотят играть.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

dreikk91: 15.07.2025 22:28 Я так зрозумів м4 підходить тільки для монтажерів та дизайнерів
М4 підходить для досить широкого кола завдань, в мому випадку наприклад парсування тексту чи складних структур даних в памяті
звичайно що ніякі апаратні прискорювачі не використовую
Tiufin: 15.07.2025 22:23 Він так у кожній темі робить. Якісь проблеми у людини :D
я за правду. Ну що ж робити якщо є люди які досі вважають що АРМ - це проци лише для смарта
а деякі уніки які думають що проц не вміє ділити :lol:
доводиться виправляти

ви спробуйте використати факти
Afit
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 15.07.2025 20:04 інтеграшка М4 - сильно переважає будь яку іншу інтеграшку х86 і може змагатись з 5090 в робочих задачах, навіть при роботі від батареї

враховуючи що прогресу у Нвідіа - дуже мало, а М проци кожного року - у Нвідіа нема шансів :super: :super:

пс: я не граю, і мені абсолютно все одно на ігри
Юрий, открою секрет, почему срабатывает "магия". Потому что в "М" процессоре куча сопроцессоров. Тоесть под разные задачи есть свои ускорители вычислений. Но как только дело касается не стандартных вычислений, вся магия рушится и всё становится на свои места). И потом, как добавить порты? Как добавить ОЗУ? Кастомизации зиро.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Afit: 15.07.2025 23:22Юрий, открою секрет, почему срабатывает "магия". Потому что в "М" процессоре куча сопроцессоров. Тоесть под разные задачи есть свои ускорители вычислений. Но как только дело касается не стандартных вычислений, вся магия рушится и всё становится на свои места)
я компілюю та запускаю свій код - парсування тексту та робота з складними структурами, ніяких прискорювачів не використовую, можу той же код запустити у віртуальній машині з Лінукс на М4 - все одно скоріше працює ніж на х86

відкрию вам секрет - ви не тестували особисто, і те що ви кажете - це маячня яку самі придумали чи десь прочитали
daesz
Member

Повідомлення

Afit: 15.07.2025 23:22И потом, как добавить порты? Как добавить ОЗУ? Кастомизации зиро.
Ябкоюзери зазвичай не того складу розуму щоб цим займатись енівейз :D
MqM
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 15.07.2025 21:02
Ekz0rcyst: 15.07.2025 20:165090 угу повірили... Може і в якомусь специфічному завданні з врахуванням такого параметру як енергоефективність і порівняється
в робочих тестах Photoshop, Premiere Pro, After Effects, DaVinci Resolve - М4 швидше - це програми де люди заробляють гроші:

мак студіо М4 Макс - ще й дешевше коштує, і споживає в рази менше, і не шумить

я розумію що фанатам Нвідіа / х86 - це дуже важко прийняти чи усвідомити. Але така тепер реальність. Далі буде тільки гірше.
Ну відеографи завжди хвалили Епл, але на жаль це не доходить для 3d.
Розглядав техніку Епл для 3d - вийшло не рентабельно і не продуктивно, там якось хіба Cinema 4d працює

Відправлено через 1 хвилину 40 секунд:
Vlaad13: 15.07.2025 21:56 нарешті яблокофани зрозуміють наскільки їх компи гівно в ігровому плані
бо коли ігр немає - то і фпс порівняти немає можливості
як казав классик
Нет дворца - нет дворца
Зараз вже не так, навіть є пристойний результат у фламгаманах, але чув про ту саму продуктивність що на пк
f24gun69
Member

Повідомлення

Ні, щоб порадіти за єппл-юзерів, вони почали гівном плюватися... АСТАНАВІТЕСЬ :lol:
Afit
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 15.07.2025 23:26
Afit: 15.07.2025 23:22Юрий, открою секрет, почему срабатывает "магия". Потому что в "М" процессоре куча сопроцессоров. Тоесть под разные задачи есть свои ускорители вычислений. Но как только дело касается не стандартных вычислений, вся магия рушится и всё становится на свои места)
я компілюю та запускаю свій код - парсування тексту та робота з складними структурами, ніяких прискорювачів не використовую, можу той же код запустити у віртуальній машині з Лінукс на М4 - все одно скоріше працює ніж на х86

відкрию вам секрет - ви не тестували особисто, і те що ви кажете - це маячня яку самі придумали чи десь прочитали
Ну если так всё сказочно, то почему она в итоге - "В марте 2025 года стало известно, что Apple размещает заказы на поставку самых современных и мощных серверных ИИ-суперускорителей Nvidia GB300 NVL72 на сумму около $1 млрд. И к работе над построением собственного большого серверного кластера для поддержки приложений генеративного ИИ, который будет состоять из приблизительно 250 систем стоимостью $3,7 — $4 млн каждая" Почему не на своих? Они же гораздо быстрее и дешевле были бы
Востаннє редагувалось 15.07.2025 23:48 користувачем Afit, всього редагувалось 1 раз.
Nekros
Member

Повідомлення

f24gun69: 15.07.2025 23:44 Ні, щоб порадіти за єппл-юзерів, вони почали гівном плюватися... АСТАНАВІТЕСЬ :lol:
Це вони вилізли перші і почали казати що М4 працює на рівні 5090 але програє у 3 рази :gigi:
tornadox
Member

Повідомлення

Tiufin: 15.07.2025 22:23Він так у кожній темі робить. Якісь проблеми у людини :D
Я вже не впевнений чи це людина чи якийсь застарілий LLM, більше тем крім як
"Х86 це регрес, а АРМ це прогрес" не видає нічого. Вирази і фрази одні і ті самі, десь галюцинував що тестував всі макбуки, потім виявилося що нічого не має, потім десь замовив з США, але жодного ніякого бенчмарку власного не виклав, хоча ніби як має доступ до якогось тредріппера. Просто адміністрація ігнорує.
Nekros
Member

Повідомлення

tornadox: 15.07.2025 23:51 Я вже не впевнений чи це людина чи якийсь застарілий LLM, більше тем крім як
"Х86 це регрес, а АРМ це прогрес" не видає нічого.
Когось він мені нагадує
«Інтел це перший ешелон, вісім декодерів» :gigi:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Afit: 15.07.2025 23:47Ну если так всё сказочно, то почему она в итоге - "В марте 2025 года стало известно, что Apple размещает заказы на поставку самых современных и мощных серверных ИИ-суперускорителей Nvidia GB300 NVL72
різного типу/рівня задачі - вимагають різних рішень
ви не можете запустити на ноуті задачі навчання LLM
вам потрібно трохи повчитись щоб почати говорити і розуміти такі теми
Nekros: 15.07.2025 23:48 Це вони вилізли перші і почали казати що М4 працює на рівні 5090 але програє у 3 рази :gigi:
я ж навіть написав конкретно де виграє, не дивно що фанатам х86 - все потрібно повторювати
але мені не важко, ось - почитайте пару раз: :lamer: :lamer:

в робочих тестах Photoshop, Premiere Pro, After Effects, DaVinci Resolve - М4 швидше - це програми де люди заробляють гроші:
5090 - на папері має колосальну перевагу в TOPS - у 88 разів більш потужна, але в тестах Blender чи Geekbench 6 AI - швидша лише в 1.5-3 рази
це просто тотальний позор для 5090

Tiufin: 15.07.2025 22:23Він так у кожній темі робить
тепер ви розумієте чому потрібно поторювати для фанатів х86?

Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
tornadox: 15.07.2025 23:51 Я вже не впевнений чи це людина чи якийсь застарілий LLM, більше тем крім як
правда ж вас бісить, що ви нічого довести не можете? :lol: :lol:

Відправлено через 53 секунди:
Nekros: 15.07.2025 23:54 «Інтел це перший ешелон, вісім декодерів» :gigi:
колись Інтел - був дійсно найкращим, конкурентів не було
але зараз завдяки АРМ - конкуренція дуже хороша
я не вірю що х86 зможе, через тупикову архітектуру
Nekros
Member

Повідомлення

Ти на приколі? Тип з твого відео прямо каже що ті тести де 5090 відстає майже не використовують 5090. Ці тести ЦПУ
yuriy_dd: 15.07.2025 23:59 5090 - на папері має колосальну перевагу в TOPS - у 88 разів більш потужна, але в тестах Blender чи Geekbench 6 AI - швидша лише в 1.5-3 рази
це просто тотальний позор
Позор для М4 який ти позиціонуєш як рівню 5090 :gigi:
О дивина, у тестах ЦПУ 5090 чомусь не працює, а у тестах ГПУ у 3 рази швидша за М4
Перечитай пару раз може дійде :gigi:
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Оце юрчика деде попаяло. В північній півкулі страждає не тільки раптор лейк від спеки, а ще й півкулі в голові юрчика деде.
або юрасик просто жирний вкидувач :gigi:
Extra
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 15.07.2025 23:59 колись Інтел - був дійсно найкращим, конкурентів не було
але зараз завдяки АРМ - конкуренція дуже хороша
я не вірю що х86 зможе, через тупикову архітектуру
Я, звісно, розумію, що тотальне вульгарне безпринципове макодрочево - це у декого такий стиль життя, але все ж таки хоча б іноді треба давати рукам спокій та почекати результату тестів.
Відповісти