тоді по вашій лозіці можна на одній карті виставити швидкість на 1100 обертів на іншій 2000 і потім температури зрівнювати?l-m: ↑ 14.07.2025 14:26це тому що ти не дуже розумнийVlaad13: ↑ 14.07.2025 14:17 отут мені не зрозумілоНіякого сенсу в цьому немає, адже різні кулери по різному охолоджують та по різному шумлять на однакових обертах.Vlaad13: ↑ 14.07.2025 14:17 якщо ви хочите потестити температури - зробіть тести з однаковими обертами вентиляторів![]()
Треба тестувати при однаковому рівні шуму (Noise Normalised), що зроблено. Хоча й рівень - 40 дБа - вибрано зависокий.
Новини
Останні статті і огляди
Вибір відеокарти
-
Vlaad13
Member
-
Hells Angels
Member
а як ти хочеш по обертам коли є 90мм вентилі та 100мм, там вже в дефолті девяностіки в програшіVlaad13: ↑ 14.07.2025 14:17отут мені не зрозуміло
-
Enjthesilence
Member
так і тести при 40 дба - це такий самий маразмl-m: ↑ 14.07.2025 14:26це тому що ти не дуже розумнийVlaad13: ↑ 14.07.2025 14:17 отут мені не зрозумілоНіякого сенсу в цьому немає, адже різні кулери по різному охолоджують та по різному шумлять на однакових обертах.Vlaad13: ↑ 14.07.2025 14:17 якщо ви хочите потестити температури - зробіть тести з однаковими обертами вентиляторів![]()
Треба тестувати при однаковому рівні шуму (Noise Normalised), що зроблено. Хоча й рівень - 40 дБа - вибрано зависокий.
-
AlexxUnder
Member
На ваш негатив я отвечу юмором:Геральт: ↑ 13.07.2025 20:46Так недалеко і до кадр/$. На слизьку стежину ступаєш ти, юний падаванAlexxUnder: ↑ 13.07.2025 20:35 Топ НВ не покупают не по причине её производительности, а по причине высокой цены.![]()
Які ще провокації? Ти в свому ж пості примудрився сам собі ж і заперечити. Бо тут вилка: або низькі продажі через погану швидкодію/якість, або низькі продажі не говорять геть ні про що.
А RTX 5070 хай беруть. Там промені, технології etc. Чим більше проданих зелених карт, тим нижча ціна на червоні/сині.
Там он в сусідній хтось заміну 3070 шукає, бо 8гіг вже стало не вистачати. Йому 5070 радять![]()
- спойлер
Почему фанат AMD не выходит на улицу? Потому что боится лучей
А почему фанат AMD не моется? Потому как боится мыла
Как видите в эту игру можно играть вдвоём.
Тут фанат AMD искал фото RX 9070 , ну как бы я прикрепил.
- спойлер
-
Геральт
Member
AlexxUnder
Фокус в тому, що 9070 з такою ціною навіть фанат АМД радити не буде. На відміну від 5070, яку чомусь вважають норм. варіантом.
Фокус в тому, що 9070 з такою ціною навіть фанат АМД радити не буде. На відміну від 5070, яку чомусь вважають норм. варіантом.
-
skyod69
Member
Купив вчора Sapphire Radeon RX 9060 XT 16GB PULSE GAMING OC на заміну RX6650XT 8gb Хеллхаунд,ну шо можу сказати...поки ганяв тільки Сталкера 2 і Forza Motorsport.
В Сталкері навіть в нативі можна досить непогано грати з 65 кадрів в 1080Р на Ростоку, а з ФСР3.1 і зовсім за сотку пре,причому картинка дуже чиста,мила майже не видно. Проц R5 5600 почав грузитись на 70%,а цього було 30-40%. По температурам- трохи за 60 град,в кімнаті- 25-28, хот-спот 85.
Доволі тиха,але в Фозці стає чути,коли грузиться трасса-далі тиша,стара була голосніша.Форца жере на ультрах близько 12 Гіг,на старій карті ульра не працювали,гра нечемно просила "нафіг з 8 гіг пішов".
В Сталкері навіть в нативі можна досить непогано грати з 65 кадрів в 1080Р на Ростоку, а з ФСР3.1 і зовсім за сотку пре,причому картинка дуже чиста,мила майже не видно. Проц R5 5600 почав грузитись на 70%,а цього було 30-40%. По температурам- трохи за 60 град,в кімнаті- 25-28, хот-спот 85.
Доволі тиха,але в Фозці стає чути,коли грузиться трасса-далі тиша,стара була голосніша.Форца жере на ультрах близько 12 Гіг,на старій карті ульра не працювали,гра нечемно просила "нафіг з 8 гіг пішов".
-
daesz
Member
Якщо вони при цьому видають одинаковий рівень шуму - то так.Vlaad13: ↑ 14.07.2025 14:35тоді по вашій лозіці можна на одній карті виставити швидкість на 1100 обертів на іншій 2000 і потім температури зрівнювати?l-m: ↑ 14.07.2025 14:26
це тому що ти не дуже розумний
Ніякого сенсу в цьому немає, адже різні кулери по різному охолоджують та по різному шумлять на однакових обертах.
Треба тестувати при однаковому рівні шуму (Noise Normalised), що зроблено. Хоча й рівень - 40 дБа - вибрано зависокий.![]()
-
atropgeon
Member
del
-
AlexxUnder
Member
В Сталкер 2 не завезли FSR 4? Или вы просто перепутали?skyod69: ↑ 14.07.2025 21:58В Сталкері навіть в нативі можна досить непогано грати з 65 кадрів в 1080Р на Ростоку, а з ФСР3.1
-
Vlaad13
Member
Так вони ж пишут приблизний рівень шумуdaesz: ↑ 14.07.2025 23:58Якщо вони при цьому видають одинаковий рівень шуму - то так.Vlaad13: ↑ 14.07.2025 14:35
тоді по вашій лозіці можна на одній карті виставити швидкість на 1100 обертів на іншій 2000 і потім температури зрівнювати?![]()
Чому коли робиться тест водянок виставляються приблизно однакові оберти
У мене таке враження що у вас зовсім дах поїхав
Виставляти 1100 і 2000 обертів і потім казати що тест норм
-
l-m
Member
Моєму коту пояснити щось легше ніж тобі.Vlaad13: ↑ 15.07.2025 08:11Так вони ж пишут приблизний рівень шуму
У мене таке враження що у вас зовсім дах поїхав![]()
Виставляти 1100 і 2000 обертів і потім казати що тест норм![]()
-
daesz
Member
Показники температур без контексту не мають значення, а єдиний інший критерій, який важливий при виборі ВК окрім температур - це рівень шуму. І шум вимірюється децибелами, а не обертами.Vlaad13: ↑ 15.07.2025 08:11Так вони ж пишут приблизний рівень шуму
-
skyod69
Member
Пише в налаштуваннях гри шо ФРС 3.1 ( версія Сталкера 1.5.1),але коли ставив драйвери всплила картинка від АМД шо ФСР 3= ФСР 4. Десь на IXBT читав що в 9000 серії АМД працює така заміна десь в 60 іграх,зроблена за допомогою ШІ. Та й візуально на однакових налаштуваннях картинка дуже відрізняється від старої карти.AlexxUnder: ↑ 15.07.2025 05:50В Сталкер 2 не завезли FSR 4? Или вы просто перепутали?skyod69: ↑ 14.07.2025 21:58В Сталкері навіть в нативі можна досить непогано грати з 65 кадрів в 1080Р на Ростоку, а з ФСР3.1
Востаннє редагувалось 15.07.2025 11:11 користувачем skyod69, всього редагувалось 1 раз.
-
Vlaad13
Member
Це зрозуміло що рівень шуму буде різний - і рівень шуму теж впливаєdaesz: ↑ 15.07.2025 08:47Показники температур без контексту не мають значення, а єдиний інший критерій, який важливий при виборі ВК окрім температур - це рівень шуму. І шум вимірюється децибелами, а не обертами.Vlaad13: ↑ 15.07.2025 08:11
Так вони ж пишут приблизний рівень шуму
Добре зайдемо з іншого боку
Ось тест СРО з нашого сайту
https://www.overclockers.ua/ua/cooler/m ... a15-240/2/
Як вони роблять беруть декілька водянок, встановлюють однакові оберти і пишуть температуру та рівень шуму - оце норм тест, а не так як у них.
Тепер вам зрозуміло як повинен був виглядати цей тест?
-
ilcattivo
Member
Overclockers зафіксували однакові оберти, HU – однаковий рівень шуму. Для користувача пріорітетною метрикою буде саме шум. Якщо відеокарта тиха, то не важливо скільки там крутяться кулери, хоч 1100 хоч 1800.Vlaad13: ↑ 15.07.2025 12:20Це зрозуміло що рівень шуму буде різний - і рівень шуму теж впливаєdaesz: ↑ 15.07.2025 08:47
Показники температур без контексту не мають значення, а єдиний інший критерій, який важливий при виборі ВК окрім температур - це рівень шуму. І шум вимірюється децибелами, а не обертами.
Як вони роблять беруть декілька водянок, встановлюють однакові оберти і пишуть температуру та рівень шуму - оце норм тест, а не так як у них.
Єдине що не вистачає з тестів HU так це замірів при різних рівнях шуму. Вони чомусь обрали рівень 40 дб, але було б цікаво подивитись що буде при 30, 35 дб
-
Vlaad13
Member
а чому ви вирішили що для когось буде прріоритетом саме шум а не температури?ilcattivo: ↑ 15.07.2025 12:53Overclockers зафіксували однакові оберти, HU – однаковий рівень шуму. Для користувача пріорітетною метрикою буде саме шум. Якщо відеокарта тиха, то не важливо скільки там крутяться кулери, хоч 1100 хоч 1800.Vlaad13: ↑ 15.07.2025 12:20
Це зрозуміло що рівень шуму буде різний - і рівень шуму теж впливає
Єдине що не вистачає з тестів HU так це замірів при різних рівнях шуму. Вони чомусь обрали рівень 40 дб, але було б цікаво подивитись що буде при 30, 35 дб
чому вони не можуть зробити як нормальні тестери з Оверклокерів - вказати однакові оберти і різний рівень шуму?
якщо ви трохи подумаєте - зрозумієте навіщо так зроблено
і чому тестери з оверклокерів не роблять тести по цій системі
-
AlexxUnder
Member
Скажу так, что сам искал идеальных охлад и сам собирал систему СЖО в 2014 году, где радиатором был радиатор от ВАЗ 2106. И шум важен и температуры! Это показатели, которые оба важны! И сравнивать только по одному , а по другому нет - это кощунство! Должен быть паритет и многие ищут именно его!
-
Vlaad13
Member
та тут люди вже сто років сидять на цьому форумі і досі не розуміють як мають виглядати тести
хоча б зайшли в будь який тест з головної сторінки нашего сайту та подивилися б - якщо немає власного розуму
хоча б зайшли в будь який тест з головної сторінки нашего сайту та подивилися б - якщо немає власного розуму
-
ilcattivo
Member
Нажаль, канал Hardware Unboxed ведуть австралійці і малоймовірно, що вони слідкують за нашим форумом. Але я знаю вихід!Vlaad13: ↑ 15.07.2025 14:35 та тут люди вже сто років сидять на цьому форумі і досі не розуміють як мають виглядати тести
хоча б зайшли в будь який тест з головної сторінки нашего сайту та подивилися б - якщо немає власного розуму![]()
Зробіть власне відео з тестами. В назві відео напишіть щось типу Hardware Unboxed fake tests, misleading, forgery і т.п., ну і додайте відповідну thumbnail картинку. Стів порветься і випустить ще одне відео де буде більше тестів і більше деталей, ну і ще хвилин 15 пониє про те які ви не праві
-
Vlaad13
Member
я можу підказати ще кращий вихід - заходите прям зараз на головну сторінку сайту - там вибираєте будь який огляд і дивитесь як це має виглядатиilcattivo: ↑ 15.07.2025 15:33Нажаль, канал Hardware Unboxed ведуть австралійці і малоймовірно, що вони слідкують за нашим форумом. Але я знаю вихід!Vlaad13: ↑ 15.07.2025 14:35 та тут люди вже сто років сидять на цьому форумі і досі не розуміють як мають виглядати тести
хоча б зайшли в будь який тест з головної сторінки нашего сайту та подивилися б - якщо немає власного розуму![]()
Зробіть власне відео з тестами. В назві відео напишіть щось типу Hardware Unboxed fake tests, misleading, forgery і т.п., ну і додайте відповідну thumbnail картинку. Стів порветься і випустить ще одне відео де буде більше тестів і більше деталей, ну і ще хвилин 15 пониє про те які ви не праві
з Хардвере мені давно все ясно з них на редіті тільки лінивий не сміявся - особливо після їх останніх тестів
що з аркою обісрались, що з новими дровами від амуде, тепер з цим
у них правий той - хто більше платить, це вже весь редіт давно зрозумів і тільки до вас ця інфа ніяк не може дійти