Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Striker
Member

Повідомлення

Vlaad13
Давай так - якщо у сабжа після твоєї поради щось згорає, то ти йому компенсовуєш за все, якщо все таки погорить. Я вивчав докладно цю тему перед апгрейдом, і дійшов висновку, що краще заплатити 8к за новий БЖ (можна і за 5к, теж норм), чим ризикувати картою за 40к.
Vlaad13: 10.07.2025 16:47дивишся як горить п'ята точка у червоних
Це взагалі не в тему, аби щось гавкнути.
Схоже на зелений понос.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Striker: 10.07.2025 16:55 Vlaad13
Давай так - якщо у сабжа після твоєї поради щось згорає, то ти йому компенсовуєш за все, якщо все таки погорить. Я вивчав докладно цю тему перед апгрейдом, і дійшов висновку, що краще заплатити 8к за новий БЖ (можна і за 5к, теж норм), чим ризикувати картою за 40к.
1. Як ми дізнаємось що у когось дійсно щось згоріло і це не фантазія?
2. Звісно що краще купити новий блок живлення з 12 кабелем. Але підключення по двом різним кабелям витримує 375 ват. У 4080 це приблизно 320 ват. І звідки камрад взяв 450 я не розумію
3. Саме тому 12 кабель найкраще що придумував куртка, просто береш вставляєш один кінець в карту інший в блок живлення і спокійно користуєшся.
Temson
Junior

Повідомлення

Vlaad13: 10.07.2025 16:23
у 4080 споживання 300 -350 ват, 450 не завжди навіть у 4090 є
Виходив з умовного підрахунку, що на кожний кабель у перехіднику треба десь 150 Вт. В якомусь відео огляді чи статті таке бачив. Це, звісно, умовно так поділяють.
Суть навіть не в цьому, а в тому, як краще підключити виходячи з наявного БЖ та кабелів.
Також цікаво чи хтось використовує цей БЖ DeepCool DQ850-M-V2L с цим кабелем Deepcool GP-PCI-E-12VHPWR (6933412796565) ?
Чи може хтось знає, якого виробника PCI-E 8 pin сумісний з DeepCool?
Patruletz
Member

Повідомлення

Temson: 10.07.2025 15:34Чи може хтось знає, якого виробника PCI-E 8 pin сумісний з DeepCool?
на форумі чел робить кабелі під замовлення, замовте у нього додатковий кабель чи банально новий 3*8pin to 12vhpwr і все :dontknow:
Vlaad13: 10.07.2025 16:47які будуть заходити і розповідати про роз'єм якого вони ні разу в житті вживу не бачили
сапфір нітро+ та ще декілька карт піддані анафемі :gigi:
Ektalion
Member

Повідомлення

Patruletz: 10.07.2025 18:33 сапфір нітро+ та ще декілька карт піддані анафемі :gigi:
Asrock Taichi 9070xt ще і на тому все.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Temson: 10.07.2025 18:08
Vlaad13: 10.07.2025 16:23
у 4080 споживання 300 -350 ват, 450 не завжди навіть у 4090 є
Виходив з умовного підрахунку, що на кожний кабель у перехіднику треба десь 150 Вт. В якомусь відео огляді чи статті таке бачив. Це, звісно, умовно так поділяють.
Суть навіть не в цьому, а в тому, як краще підключити виходячи з наявного БЖ та кабелів.
Також цікаво чи хтось використовує цей БЖ DeepCool DQ850-M-V2L с цим кабелем Deepcool GP-PCI-E-12VHPWR (6933412796565) ?
Чи може хтось знає, якого виробника PCI-E 8 pin сумісний з DeepCool?
черз пісю теж 75 ват іде :laugh:
так яка карта буде - можна норм сказати?
якщо 4080 там буде достатньо 2 кабелюк
GreenMile
Member

Повідомлення

Temson: 10.07.2025 15:34 Вітаю.
У мене кілька питань про підключення відеокарти до БЖ.
Маю такий БЖ - Deepcool DQ850-M-V2L. Може тут є власники цього БЖ?
Цей БЖ має чотири гнізда для кабелів PCI-E, але тільки два кабелі в комплекті, і на кожному по два (6+2)Pin. В ньому нема 12VHPWR.
Чи хтось підключав до цього БЖ відеократу з 12VHPWR, яка потребує 450Вт та має в комплекті перехідник на три 8pin (типу RTX4080)? Яким чином ви таку карту підключали?
Бачу в асортименті Deepcool є кабель GP-PCI-E-12VHPWR (6933412796565). Це з одного кінця 12VHPWR а з другого два 8pin. І він може видати до 600 Вт. У того ж Corsair та Seasonic такий є. Але в техпідтримці Deepcool мені відповіли, що він не сумісний з DeepCool DQ850-M-V2L. Окремо купити ще кабель PCI-E 8(6+2)Pin для цього БЖ поки не знаю де (бо навіть на сайті виробника нема).

Або може хтось ще використовує зараз БЖ, у якого тільки два кабелі PCI-E і на кожному кабелі по два конектора (6+2)Pin. Як ви підключили відик з перехідником на три кабелі?
Може хтось знає сумісні та 100% працюючі з цим БЖ кабелі?

Треба ваш фідбек.
Дякую.
Ніяк, купляйте додатковий кабель, або просто міняйте БЖ на нормальний.
4080
4080_psu.jpg
Тут уже один такий був, що спалив 3090, бо не було кабеля додаткового в БЖ, включив як є і вграв карту.
В цілому, можна підключити як є, в воно навіть має працювати, просто по одному кабелю БЖ буде більше навантаження іти, але з часом це може призвести до наслідків. Або не произвести :)
Кабелі тут хтось на форумі виготовляв, я думаю, можна одразу замовити 3х8пін -> 12vhpwr.
Або поміняти БЖ.
Або зіграти в рулетку.
PiRaTUA
Junior

Повідомлення

Забрав сьогодні XFX Mercury AMD Radeon RX 9070XT OC Magnetic Air Edition with RGB
Дуже масивне охолодження і класно придумано с магнітними прополерами.
Vlaad13
Member

Повідомлення

замовляти додатковий кабель - як на мене ще гірший варіант чим підключати двома
вже краще продати старий БЖ та купити нормальний бж на 12vhpwr

Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
Patruletz: 10.07.2025 18:33
Temson: 10.07.2025 15:34Чи може хтось знає, якого виробника PCI-E 8 pin сумісний з DeepCool?
на форумі чел робить кабелі під замовлення, замовте у нього додатковий кабель чи банально новий 3*8pin to 12vhpwr і все :dontknow:
Vlaad13: 10.07.2025 16:47які будуть заходити і розповідати про роз'єм якого вони ні разу в житті вживу не бачили
цікаво що заспівають червоні коли всі радеони перейдуть на 12vhpwr кабель :lol:
Patruletz
Member

Повідомлення

Vlaad13: 10.07.2025 18:57замовляти додатковий кабель
що не так з ним буде, розпіновку зберігаєш і все, не бачу жодних проблем
Striker
Member

Повідомлення

Що ви тут замовляти збираєтесь, перехідники йдуть в комплекті з відеокартами.
GreenMile
Member

Повідомлення

Striker: 10.07.2025 20:26 Що ви тут замовляти збираєтесь, перехідники йдуть в комплекті з відеокартами.
Уважніше б почитали, чи що. Перехідник на три коси, а у автора з БЖ є лише дві.
Striker
Member

Повідомлення

GreenMile
Це якось додасть третю окрему лінію чи шо?
FirstTDM
Member

Повідомлення

Striker: 10.07.2025 21:08Це якось додасть третю окрему лінію чи шо?
Зображення
Temson
Junior

Повідомлення

Patruletz: 10.07.2025 18:33 на форумі чел робить кабелі під замовлення, замовте у нього додатковий кабель чи банально новий 3*8pin to 12vhpwr і все :dontknow:
А є його контакти?

Тут справа в тому, що на сайті DeepCool є кабель Deepcool GP-PCI-E-12VHPWR (6933412796565) два 8 pin на 12VHPWR.
Цей БЖ DeepCool DQ850-M-V2L має специфікацію ATX 2.31.
Deepcool на своєму сайті в описі до кабелю пише, що його можна підключити до БЖ ATX 2.0 та користуватися відеокартами Nvidia 40-й серії без заміни БЖ.
PCIe 5.0 COMPATIBILITY
The DeepCool 12VHPWR cable utilizes two PCIe ports on your current modular DeepCool ATX 2.0 power supply and converts them to a single 12VHPWR connector found on 40-series GPUs, eliminating the need for messy adapters.
Також гнізда на БЖ мають маркування CPU/PCI-E. Тобто можна туда підключати як PCI-E, так и ATX12V.
Роз'єм живлення ATX12V 8-pin, що використовується в блоках живлення стандарту ATX 2.31, зазвичай забезпечеє потужність до 300 Вт.
Якщо так, то кабель Deepcool GP-PCI-E-12VHPWR (разом з БЖ) має забезпечити до 600Вт.
Але чомусь техпідтримка Deepcool стверджує, що цей кабель не сумісний з цим БЖ. Намагаюсь розібратися де лижі не їдуть.
GreenMile
Member

Повідомлення

Striker: 10.07.2025 21:08 GreenMile
Це якось додасть третю окрему лінію чи шо?
Буде як картинці, яку я вище викладав. Буде більш-менш рівномірне навантаження на шлейфи БЖ і роз'єми, якщо підключати двома шлейфами - по одному буде текти більший струм і буде більше падіння напруги, більший нагрів роз'ємів.

Відправлено через 14 хвилин 24 секунди:
Temson: 10.07.2025 21:36 Тут справа в тому, що на сайті DeepCool є кабель Deepcool GP-PCI-E-12VHPWR (6933412796565) два 8 pin на 12VHPWR.
Цей БЖ DeepCool DQ850-M-V2L має специфікацію ATX 2.31.
Deepcool на своєму сайті в описі до кабелю пише, що його можна підключити до БЖ ATX 2.0 та користуватися відеокартами Nvidia 40-й серії без заміни БЖ.
PCIe 5.0 COMPATIBILITY
The DeepCool 12VHPWR cable utilizes two PCIe ports on your current modular DeepCool ATX 2.0 power supply and converts them to a single 12VHPWR connector found on 40-series GPUs, eliminating the need for messy adapters.
На сайті діпкула зазначено трохи інше: Пардон, в очі довблюсь.
Temson: 10.07.2025 21:36Але чомусь техпідтримка Deepcool стверджує, що цей кабель не сумісний з цим БЖ. Намагаюсь розібратися де лижі не їдуть.
Та все просто, підтримка не хоче на себе брати зайву відповідальність, навіть якщо фізично ці кабелі сумісні, але тут прямим текстом зазначено, що кабель може бути застосовний з БЖ АТХ3.0, а у вас 2.31 от і все.
Я думаю, що цей кабель нормально підійде (якщо розпіновка співпадає) до вашого БЖ, бо справа не в кількості кабелів, а в перекосі навантаження. Купляйте, перевіряйте, шо вам сказати. Моніторте температуру роз'ємів під навантаженням, щоб не поплавило.
Patruletz
Member

Повідомлення

Striker
Member

Повідомлення

GreenMile: 10.07.2025 21:56Буде як картинці, яку я вище викладав. Буде більш-менш рівномірне навантаження на шлейфи БЖ і роз'єми, якщо підключати двома шлейфами - по одному буде текти більший струм і буде більше падіння напруги, більший нагрів роз'ємів.
Та це зрозуміло, я енергетик за освітою і працюю енергетиком, якщо що. Не побачив, що там 4 виходи на блоці. Значить повинно бути все ок з 3х8pin конектором.
Temson
Junior

Повідомлення

GreenMile: 10.07.2025 21:56 Та все просто, підтримка не хоче на себе брати зайву відповідальність, навіть якщо фізично ці кабелі сумісні, але тут прямим текстом зазначено, що кабель може бути застосовний з БЖ АТХ3.0, а у вас 2.31 от і все.
Вибачте, але там Не сказано, що цей кабель може застосовний з БЖ АТХ3.0. Може я не туди дивлюся? Я дивлюся на глобальному сайті і такого там не бачу.
luckygamerks
Member

Повідомлення

Vlaad13: 10.07.2025 18:57 замовляти додатковий кабель - як на мене ще гірший варіант чим підключати двома
вже краще продати старий БЖ та купити нормальний бж на 12vhpwr

Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
Patruletz: 10.07.2025 18:33

цікаво що заспівають червоні коли всі радеони перейдуть на 12vhpwr кабель :lol:
Мені наприклад більше цікаво коли ти вже повзрослієш і перестанеш всякую єрунду писати. Ти тут у кожному повідомлені кричиш про якихось міфічних фанатів, в той час коли твої мнимі фанати мовчать. Тобі всяди, якісь фанати маряться, чогось ти вважаєш, що вони за всяку фігню переживають. Тобі, що ні з ким побалакати? Чи то таке житєве кредо, просто писати всякую фігню, аби щось ляпнуть і не важливо чи є в цьому хоч якийсь сенс. Я тут бачу не так багато фанатів, піди в дзеркало глянь, може одного з них впізнієш. А може не фанат, а просто на зарплаті? Хоча на рахунок зарплати не впевнений, бо таке відчуття, що ще десь в школі вчися, в класі та 7-9. Я доречі хочу похвалити твою аватарку, вона так тобі личить.

Отправлено спустя 13 минут 34 секунды:
Мені наприклад взагалі глибоко по барабану карта від червоних чи від зелених, чи то взагалі інтел. Головне, щоб вона давала саме те, що в конкретний момент від них необхідно. Хай сьогодні це будуть зелені, а наприклад завтра станеться якийсь технологічний прорив у амд чи у інтел, то звісно ж більш цікавими будуть їхні карти. Яка різниця, як називається компанія?
Відповісти