Hoyoverse

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Відповісти
Автор
Повідомлення
lewerlin
Member

Повідомлення

daesz: 20.06.2025 21:52Думаю, це стандартна знижка яку дають більшість видавців ігор, щоб заохотити покупців купляти в ПК клієнті, де 100% доходу йде девелоперу й не треба ділитись із гуглом чи яблуком.
Якщо в Стімі - башляється Габену. В Епіку аналогічно.
У випадку з Геншином, гадаю просто має місце "втик" Хойо. Бо ціни там встановлені ще до гугл-податку і мали би бути переглянуті. Але ми настільки маленькі видимо, плюс війна, що нікому не цікаво. А от гачі, що прийшли після появи гугл-податку, вже як всі.
Kirakishou
Member

Повідомлення

Kirakishou: 20.06.2025 09:57В ВуВі в гривнях виходить навіть дорожче, ніж купувати в доларах. В плейсторі підписка коштує 224,99 грн, а в грі 4,99 доларів.
Встановив на іншому компі ВуВу із Епік Стор, там ціни в гривнях. Підписка коштує 199 грн.
lewerlin: 21.06.2025 12:26У випадку з Геншином, гадаю просто має місце "втик" Хойо. Бо ціни там встановлені ще до гугл-податку і мали би бути переглянуті. Але ми настільки маленькі видимо, плюс війна, що нікому не цікаво. А от гачі, що прийшли після появи гугл-податку, вже як всі.
Вони переглянули ціни після введення податку, але тільки в своєму клієнті для ПК. Нам підняли ціни на 20%. Підписка була 4,99 доларів, стала 5,99. Відповідно решта цін також піднялася на 20%. Я саме тому деякий час і купував через ВПН з Америки, щоб купувати без цих 20%, але потім і цю лавочку прикрили, почали вимагати пост код.
Але в Гугл Плей ціни залишилися без змін. Там навіть не те, що на 20% дешевше, там дешевше на 50% з врахуванням теперішнього курсу. Там ціни ще по старому курсу долара та без податку на Гугл.
В Епік Стор ціни також були без змін до кінця минулого року, і вони були на кілька гривень дешевше, ніж в Гуглі. Плюс за кожну покупку був кешбек 5%. Але потім замість магазину Епіків почав відкриватися магазин Хойо з цінами в доларах. Я написав про це в підтримку Епіків, мені днів через два чи навіть більше відповіли, що все в нормі, так і має бути. Ну так, то так. Після цього я видалив Епік Стор з ПК, бо тримав його лише заради того, щоб оплачувати в гривні, а не доларах.
Зараз встановлюю Зенлесс із Епіків - цікаво, чи вони там вже поставили ціни в гривнях. Бо приблизно півроку назад там ціни ще були в доларах. Але в ХСР Епіки також не відразу ціни в гривні завезли, якщо правильно пам’ятаю.
daesz
Member

Повідомлення

lewerlin: 21.06.2025 12:26
daesz: 20.06.2025 21:52Думаю, це стандартна знижка яку дають більшість видавців ігор, щоб заохотити покупців купляти в ПК клієнті, де 100% доходу йде девелоперу й не треба ділитись із гуглом чи яблуком.
Якщо в Стімі - башляється Габену. В Епіку аналогічно.
У випадку з Геншином, гадаю просто має місце "втик" Хойо. Бо ціни там встановлені ще до гугл-податку і мали би бути переглянуті. Але ми настільки маленькі видимо, плюс війна, що нікому не цікаво. А от гачі, що прийшли після появи гугл-податку, вже як всі.
Я качаю ПК клієнти безпосередньо із сайту гри, в не в стімі/епіку/іншому лаунчері, тож там 100% виручки з покупки йде виробнику :)
До того ж, в стімі також неможливо скачати ПК клієнт від санборну, тільки від хаоплею..
Kirakishou
Member

Повідомлення

Persona5: The Phantom X недоступна в Україні. Що ж, тепер жодної гри від Black Wings, SEGA та Atlus, якщо вони вважають нас недостойними грати в їх ігри. І мені все одно, яка з цих компаній відповідальна за це рішення.
Є ціла купа інших гача-ігор, які не проти отримати мої гроші.
Kirakishou
Member

Повідомлення

Ця ситуація з блокуванням нашої країни мене розізлила. Видалив зі списку бажаного в Стімі всі ігри від Сєги та Атлус. Ще пригадав, що я ще раніше бачив, що гра недоступна в нашому регіоні, але потім чомусь про це забув. В Google Play для ПК ніяких обмежень для України немає. Гру можна завантажити і грати. Але щоб не ставити Google Play на комп’ютер, я завантажив інсталятор з реддіту. Схоже, що як і у випадку з цінами в Геншині, Гугл плювати хотів на хотілки розробників і не відмовляється від грошей з будь-якої країни. При реєстрації в грі вона бачить, що я із України і спокійно дає пройти реєстрацію і грати далі. Тому не зрозуміло, навіщо вони зробили обмеження в Стімі для України.
Зараз граю в цю гру. Графіка така ж застаріла, як і в інших іграх серії, але історія цікава. Хоча загалом не певен, що гратиму в цю гру. Можливо, колись пройду сюжет, але грати в неї, як в гачу, бажання немає. Японські розробники, за рідкими виключеннями, вже давно програли китайським і корейським. Єдине унікального, що ще залишилося у японців, це потужна школа озвучування. Але чи витримає вона конкуренцію з нейромережами? Коли персонаж гри одним голосом буде говорити на всіх мовах світу. З потрібною інтонацією і тембром. Таким, яким його бачить автор. І при таких тенденціях відмовлятися від грошей 78 країн світу, в тому числі не самих бідних? Там що, ідіоти в керівництві Сєги та Атлуса? Питання риторичне.
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou: 27.06.2025 08:14Persona5: The Phantom X недоступна в Україні. Що ж, тепер жодної гри від Black Wings, SEGA та Atlus, якщо вони вважають нас недостойними грати в їх ігри. І мені все одно, яка з цих компаній відповідальна за це рішення.
Я от також хейтвотчив як лост арк загнувся, разом із блу протоколом :rotate:
Kirakishou: 27.06.2025 21:31Гугл плювати хотів на хотілки розробників і не відмовляється від грошей з будь-якої країни. При реєстрації в грі вона бачить, що я із України і спокійно дає пройти реєстрацію і грати далі. Тому не зрозуміло, навіщо вони зробили обмеження в Стімі для України.
Мені здається, що таке із абсолютно всіма іграми в гуглі, не в залежності від того з якої країни, пам'ятаю грав декілька років тому якусь гачу яка була у софт лаунчі в Індонезії, Малайзії та Філіпінах, навіть віпіен не потрібно було вмикати, оновлення всі ставило, дозволяло купляти в $ і тд.
Kirakishou: 27.06.2025 21:31І при таких тенденціях відмовлятися від грошей 78 країн світу, в тому числі не самих бідних? Там що, ідіоти в керівництві Сєги та Атлуса? Питання риторичне.
ПСА чи не самий великий регіон в гача геймінгу і бачу в списку весь регіон в лоці : В'єтнам, Малайзія, Індонезія, Філіпіни, навіть Японія, Тайвань, Сингарур та ГонгКонг :lol:
Kirakishou
Member

Повідомлення

daesz: 27.06.2025 22:13ПСА чи не самий великий регіон в гача геймінгу і бачу в списку весь регіон в лоці : В'єтнам, Малайзія, Індонезія, Філіпіни, навіть Японія, Тайвань, Сингарур та ГонгКонг :lol:
Ну з цими країнами ще зрозуміло, у них має бути свій сервер, який запуститься через деякий час. Для Китая також окремий сервер. І навіть з Бельгією зрозуміло, там законодавчо заборонені лутбокси. Але навіщо блокувати Україну, Ізраїль, Грузію, Вірменію, Азербайджан, Єгипет, Саудівську Аравію, Катар, Сейшельські Острови і т.д. Адже той же Узбекистан, Киргизію чи Казахстан не заблоковано. Це просто якийсь ідіотизм. Я не знаю, як це можна пояснити. Коли реєструєшся в грі, вона визначає, що ти з України і дає тобі пройти реєстрацію та грати. Навіщо тоді це блокування, якщо в самій грі в списку країн є Україна?
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou: 27.06.2025 22:31Коли реєструєшся в грі, вона визначає, що ти з України і дає тобі пройти реєстрацію та грати. Навіщо тоді це блокування, якщо в самій грі в списку країн є Україна?
:think:
Якийсь анекдот.
Truman444
Junior

Повідомлення

Як вам новий ендгейм режим в геншині, той що з трьома босами?
Як на мене, то в них вийшло. Перші три рівні зовсім прості, тобто примогеми отримають всі. Четвертий - десь по складності як 12 поверх безодні. Ну і пʼятий рівень - складніший за 12 поверх, але його все ще можна пройти. Я граю майже з релізу і безодня вже давно не являється проблемою, а цей 5 рівень - прям те що треба. Я давно не отримував такого челеджу від геншина, прям кайф, коли оптимізуєш команду по максимуму і закриваєш на останніх секундах :super: Шостий рівень, зі скінами на зброю, не для мене - то для китів.
Це були плюси. А тепер до мінусів. Деякі боси прям дуже специфічні і потребують прям конкретний тип команди. Ну і те що ми стартуємо без енергії. Як розумник у міхойо до цього додумався?
Але загалом мені сподобалось :)
Kirakishou
Member

Повідомлення

Truman444
Спробував після вашого повідомлення. Якби вони ще давали пробних персонажів, то це взагалі було б найкраще, що вони останнім часом зробили в Геншині. На мою думку, кожен повинен мати змогу отримати всі прімогеми з ендгейму. Я би навіть додав до обов’язкових нагород косметику. А для складних рівнів залишив тільки всякі штуки, які дають змогу крафтити артефакти і реролити їх стати, що для новачків або казуальних гравців не має великої цінності, на відміну від китів і мінмаксерів.
daesz
Member

Повідомлення

Прев'ю інтерактабл "елмо" в китайському гфл2
спойлер
Обіцяли ще минулого року, але тільки тепер зробили :D
спойлер
https://www.bilibili.com/video/BV18rzpYQEtA/
Відправлено через 1 годину 29 хвилин 29 секунд:
sheesh
спойлер
Відправлено через 4 години 13 хвилин :
Nikke : collab w/ chainsaw man | nier | evangelion | etc
Arknights : collab w/ R6S | Dungeon Meshi | etc
Genshin : collab w/ Horizon
GFL : https://x.com/KansaiDorito/status/1940015375371915737
daesz
Member

Повідомлення

Сама гра, нажаль, не дуже через повну відсутність в ній лейтгейму. Просто фарм шмоток заради фарму :-/
Kirakishou
Member

Повідомлення

daesz
Якщо вже згадали про 2В, то я вчора забрав її за 20 круток в Нікке. Що круто, адже залишився цілим кешбек на ще двох дівчат. Якщо є бажання спробувати отримати 2В в Нікке, то саме зараз реран її банеру.
daesz
Member

Повідомлення

Дяк за нагадування, в мене вона, здається, на телефоні валялась :)

В мене жепа дуже сильно горіла від того, що Міка знову "втулила" апдейт із подвійним баннером і від цього гравці знову втратять крутки, але на диво все не так погано, хоча й все ще менше ніж було б з 1 баннером пер апдейт..
Зображення

Відправлено через 3 години 23 хвилини 41 секунду:
lewerlin
доречі, в гфл2 додали історію з івента Ульрід+Суомі, вважаю їх все ще найкраще написаними у всій грі. Рекомендую до проходження/прочитання :)
lewerlin
Member

Повідомлення

daesz: 05.07.2025 00:57lewerlin
доречі, в гфл2 додали історію з івента Ульрід+Суомі, вважаю їх все ще найкраще написаними у всій грі. Рекомендую до проходження/прочитання :)
Пізно. Я її дропнув і вертатись не збираюсь. Для мене, в ній надто негативний баланс ігрового досвіду. Як для людини, що прийшла після релізу, гра некомфортна. Сюжет не перекриває. Якщо в ту ж ВуВу я ще повернусь пройти і полазити по карті, то тут історія, як з Хойо - на все добре.
daesz
Member

Повідомлення

Незнаю чим вас зачепила вува - імхо найшірше що я грав із гач за останні роки 3, напевно :)
А на рахунок гфл2 почув :up:
lewerlin
Member

Повідомлення

daesz: 05.07.2025 03:09Незнаю чим вас зачепила вува - імхо найшірше що я грав із гач за останні роки 3, напевно :)
Вона не підпалювала мені п'яту точку. І всю "частину" першого патчу, відчувається, як в Готиках, Ньо-Вегасі, Відьмаку, Різенах, Сталкері, що розробники таки люблять свою гру. Косячать, лажають, але не відбувають чергу, як зараз у всіх іграх майже. Оця ірраціональність чіпляє завжди. З 2.0 вже не те, видно що пішов конвеєр.
Ну і після Хойо, на контрасті, дуже багато "позитивних перших вражень".
А ще мене не парить її закинути на деякий час. Якимось магічним чином, в ній для мене майже немає бісового фомо.
daesz
Member

Повідомлення

lewerlin
мені геймплейна частина таки підпалила точку, бо проходити її на андерлевелі практично було не реально.
Ну й основне що мене цікавить в іграх - це таки сюжетка (і наявність якого цікавого лору), а у вуві він був настільки прохідний і не цікавий, що я для себе не побачив нічого цікавого :-/
Для бачу більш реальним повернутись і пощупати якийсь сноубрейк, який і історія якусь там мав, і геймплейно був цікавий. Та чи навіть aether gazer :(
lewerlin
Member

Повідомлення

daesz: 05.07.2025 06:07а у вуві він був настільки прохідний і не цікавий, що я для себе не побачив нічого цікавого :-/
1.3 і 2.2 - розкішні, без жартів. таке чекаєш в хорошому фільмі побачити. Єдина претензія - аніме стилістика виглядає в них "чужою".
daesz: 05.07.2025 06:07мені геймплейна частина таки підпалила точку, бо проходити її на андерлевелі практично було не реально.
Це мене в іграх не харить зазвичай. Бо якщо треба гарно жмакати кнопки - то це залежить тільки від мене. Зверху ще звичка манчкінити в РПГ, тому навпаки, завжди оверлевел.
daesz
Member

Повідомлення

lewerlin: 05.07.2025 14:45Зверху ще звичка манчкінити в РПГ
Дивно, я в ММО завжди йшов в локи де моби чуть вищого лвла, щоб отримувати більше експи.
Відповісти