Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
tablestikus
Member

Повідомлення

MSiAventador: 29.06.2025 15:32
tablestikus: 29.06.2025 13:07 feniks_tm
планари у свисток - це потужно! :weep:
Radio Bay: 29.06.2025 13:24
Планари для вулиці теж таке собі :)
Це якась пласка шутка з 1913 року? :lol:
Єрєсь!
MSiAventador
Member

Повідомлення

tablestikus
Kirin = 95% якості 7Hz Timeless за 42% ціни 7Hz Timeless - мій Best Buy All Time . :shuffle:
tablestikus
Member

Повідомлення

MSiAventador: 29.06.2025 15:56 tablestikus
Kirin = 95% якості 7Hz Timeless за 42% ціни 7Hz Timeless - мій Best Buy All Time . :shuffle:
мене ціферками не переконати, тіки власними тестами
lewerlin
Member

Повідомлення

feniks_tm: 29.06.2025 12:21Маю G6 та KA15 на руках. KA15, як на мене, грає помітно цікавіше.
Це не заслуга К15, а факап G6. Скільки вони мені не траплялись - ну таке собі. Коли їх на офф сайті роздавали за 80 баксів - то ок, а так...
Креатів взагалі якесь... Як в АЕ, мати топову Сябру, а фронт харчувати напряму з DSP, софтом правленим. І такого в них повно, софт головного мозку, блін.
feniks_tm: 29.06.2025 13:45STX II взагалі якась бідося, а не девайс, сумніваюсь що "перший" STX був чимось краще (Читаючи всю гілку, схоже, що таки був краще). Додати до цього фактор вживаного і взагалі можна отримати на виході гірше за встройку.
Перші Зонари(Д2, ST) були залізом здорової людини. Жаль тільки що внутрішні. STX II - передвісник Стрікс, а то вже родичі Креатіву.
l-m: 29.06.2025 15:03Мало сенсу те читати, там більшість слухає графіки, а не музику. У них там навіювання не гірше ніж аудіофайлів з анекдотів. Якщо першим покращує звучання позолочений кабель в розетку, то другим — красивий графік :lol:

Я не маю нічого проти вимірювань, але треба розуміти їх обмеження та те, що ті примітивні, що роблять на audiosciencereview, дуже мало кажуть про справжню якість звуку. Декілька разів стикався з тим що девайси з топу по їх вимірюваннях помітно поступались навіть по деталізації тим, що були ближче до низу їх чартів. Не кажучи вже про "музичність", характер звуку та інші суб'єктивні моменти.
100500 раз повторювали - грає тракт. Окремо ні цап, ні вуха жодного децибелу не видадуть :gigi: . А ще матеріал кожен звукореж ріже як хоче.
Стосовно відгуків, я згоден з Radio Bay - від людини з досвідом прослуховування і схожими смаками. Решта - то вже про загальні речі.
Radio Bay
Member

Повідомлення

feniks_tm: 29.06.2025 15:38Допоки це не відвертий хлам)
Саме так, можна зробити висновок працює девайс належним чином чи ні. Звісно, якщо в нього 10дБ різниця між каналами, то це так собі пристрій.
Якось бачив, як чморили Schiit Valgalla за графіки. Пішов поколупати відгуки на HeadFi.org. Чуваки з навушниками классу Sennheiser 8xx кайфують та клали на ці графики. Підкреслю, що у буржуїв стабільно працює схема 30 days money back guarantee. Не сподобалось за тиждень, запакував та відіслав у зад.

Відправлено через 2 хвилини 42 секунди:
l-m: 29.06.2025 15:03Якщо першим покращує звучання позолочений кабель в розетку, то другим — красивий графік
Не треба чіпатися до крайнощів
MSiAventador
Member

Повідомлення

lewerlin: 29.06.2025 17:17
feniks_tm: 29.06.2025 12:21Маю G6 та KA15 на руках. KA15, як на мене, грає помітно цікавіше.
Це не заслуга К15, а факап G6. Скільки вони мені не траплялись - ну таке собі. Коли їх на офф сайті роздавали за 80 баксів - то ок, а так...
Креатів взагалі якесь... Як в АЕ, мати топову Сябру, а фронт харчувати напряму з DSP, софтом правленим. І такого в них повно, софт головного мозку, блін.
У вас точно був АЕ ? Бо у мене АЕ-5 чи ні найперша в Україні і там відпочатку БЕЗДОГАННО працює Дірект-режим ESS9016K2M на фронти без застосування DSP чи SoundCore3D.
tablestikus
Member

Повідомлення

Оце неочікувано підсилювач від UniFi
https://eu.store.ui.com/eu/en/category/ ... ts/upl-amp
lewerlin
Member

Повідомлення

tablestikus: 29.06.2025 21:36Оце неочікувано підсилювач від UniFi
https://eu.store.ui.com/eu/en/category/ ... ts/upl-amp
Це не користувацька штука. Це для невеликих публічних площ, типу кафешок, маленьких виставок і т.д(для великих не піде, там шнурки надто довгі, великі трансформатори потрібні). В цілому вписується в лінійку Убіків, під їх профіль.
Radio Bay
Member

Повідомлення

lewerlin: 30.06.2025 01:03Це не користувацька штука. Це для невеликих публічних площ, типу кафешок, маленьких виставок і т.д(для великих не піде, там шнурки надто довгі, великі трансформатори потрібні). В цілому вписується в лінійку Убіків, під їх профіль.
Ні разу не бачив, щоб проф підсилювачі спали в консюмерський сетап, хоча змоги були
lewerlin
Member

Повідомлення

Radio Bay: 30.06.2025 12:28Ні разу не бачив, щоб проф підсилювачі спали в консюмерський сетап, хоча змоги були
Це проф не в сенсі, проф. звук, а в сенсі менеджменту/інтеграції. До звуку там вимоги, щоб масового слухача задовольнити.
В тебе, припустимо, кафешка/автосалон/великий магазин, розділено на кілька зон. В кожній зоні по дві-п'ять-десять колонок. І крутити це мають адміністратори/менеджери/офіціанти і була можливість дати потік з якогось сервера/хмари. І щоб швидко можна перекинути все на джерело клієнта, якщо якийсь захід(весілля там в когось).
Для "великих" ресторанів/готелів/ТЦ там свої рішення за кілобакси(в мене в готелі були звукотрансформатори, марку не пам'ятаю, британські. Дві стійки по 4шт., 8к за штуку). А от окремими кафешкам малого бізнесу, якраз такі убіки підуть, враховуючи, що є за 400-500 баксів прикольні оллінклюзів юніфайки(маршрутизатор/вайфай контролер/відеореєстратор все в одному) і в тебе скоріш за все, кругом буде юніфай і все одне з одним дружитиме.
Ostin
Member

Повідомлення

l-m: 29.06.2025 15:03девайси з топу по їх вимірюваннях помітно поступались навіть по деталізації тим, що були ближче до низу їх чартів. Не кажучи вже про "музичність", характер звуку та інші суб'єктивні моменти.
Суб'єктивна деталізація може мати місце, коли навушники підкреслюють якісь певні частоти, на які реагує певна людина, визначаючи їх як "детальність". Ну і "музичність та інші обертони" - то вже після досягнення певної технічності звуку, а то можна до ламп повернутись і слухати "аналогово та музично" аж по вінця. Тут кожному своє, звісно.
lewerlin: 29.06.2025 17:17грає тракт. Окремо ні цап, ні вуха жодного децибелу не видадуть
Ось так і є. В мене з недавнього досвіду СУТТЄВО змінився характер звуку моїх навушників-вкладнів після використання іншого кабелюки. Як видно з моїх постів, я ні разу не віруючий аудіофіл, який вислуховує. Я схильний довіряти технічним замірам, а потім перевіряти їх на практиці. Але факт є факт - кабель змінив тональність вух, додав вищих частот, що зробило навушники ніби детальнішими.
Про відгуки людей зі схожими уподобаннями все ніби так, але цих людей знайти ще треба, і ось тут головна проблема, яка забере найбільше часу) Вкупі з власним досвідом по перебору обладнання :rotate: Тобто читаєш відгуки - слухаєш (а часто його треба купити, бо ні в кого із знайомих немає) - порівнюєш враження - купуєш інше. Головне - не забувати продавати те, що не дуже підійшло, бо дружина не оцінить шафу з аудіодевайсами, які не використовуються :D
l-m: 29.06.2025 15:03справжню якість звуку
Окрім тих вимірювань, які примітивні і мають обмеження, ніякого іншого об'єктивного вимірювання немає. На жаль. Сам термін "якість звуку" все ще не визначений об'єктивно повною мірою. Бо, як виявилось, суб'єктивна якість дуже і дуже "гуляє" від одного користувача до іншого.
MSiAventador
Member

Повідомлення

Ну все, я пійшов у нірвану. B-)
Зображення
Зображення
Radio Bay
Member

Повідомлення

MSiAventador: 01.07.2025 21:00Ну все, я пійшов у нірвану
І що то? :D
MSiAventador
Member

Повідомлення

Radio Bay: 01.07.2025 23:33
MSiAventador: 01.07.2025 21:00Ну все, я пійшов у нірвану
І що то? :D
K17
https://www.fiio.com/k17
Radio Bay
Member

Повідомлення

Чекаємо відгуків :beer:

Відправлено через 54 хвилини 43 секунди:
MSiAventador
Подивився докладніше, цікава штука
tablestikus
Member

Повідомлення

Виходу на саб нема, чи це чисто під вуха взяв?
MSiAventador
Member

Повідомлення

Radio Bay: 02.07.2025 10:45
Чекаємо відгуків :beer:

Відправлено через 54 хвилини 43 секунди:
MSiAventador
Подивився докладніше, цікава штука
Офігєнна штука, тут гратися не перегратися з її примочками від MQA до LDAC.
Зображення
Зображення

Тут навіть є пентаконівській балансний вхід, як раз під мій шнур ATAUDIO Green Rose Pentaconn 4.4mm to 2RCA (6N OCC 99,9999%)

Звук неймовірний, і в стоці і з DSP і з PEQ і з фільтрами АКМ.
Деякі речі не очевидні: MQA шильдик з,явився в режимі USB, в режимі Стримінгу з Рууну - не з,являвся.
В самому Рууні в базі пристроїв вже є К17, тільки сьогодні вранці цей пункт знайшов.
Фільтра АКМ у іншому порядку розташовані в пристрої, не так як в інструкції.

Відправлено через 12 хвилин 34 секунди:
tablestikus: 02.07.2025 10:49 Виходу на саб нема, чи це чисто під вуха взяв?
Це для музики, саб не потрібен коли є MONITOR AUDIO Silver 500 .
Доречі навушники на швидку тестонув і я в шоці що треба гейн накручувати. У К17 4000mV і 5 !!! позицій гейна, так от для міні планарів Кірін потрібен High 3-ій з 5 гейн , а для Сенхайзерів 500 - SuperHigh 4-ий з 5-и гейн.
Ковбасить динаміка навушники шикарно - набагато сильніша за Креатив АЕ-5, а от з Марантцем 5012 требі подовше порівнювати, у Марантца через потенціометр прямо з HDAM-а валить динаміка на навушники.
Тут в К17 доречі ФііО пійшли шляхом Марантца, на тракту навушників стоять дискретні елементи, ON Semiconductor MJE243/253 в класі АВ, а не ОРА.
Radio Bay
Member

Повідомлення

MSiAventador
USB від компа?
MSiAventador
Member

Повідомлення

Radio Bay: 02.07.2025 13:43 MSiAventador
USB від компа?
Так.
Другий Type-C на фото працює на налаштування PEQ, у режимі "RS232".

Третій порт позаду USB-A для постійного локального сховища аудіо.
Четвертий порт попереду Type-C для швидкого під,єднання сховища, коли в нього вставлена флешка цей 4-ий порт перетягує на себе функцію локального сховища.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Відповісти