~230 В

Разговоры обо всем
Автор
Повідомлення
Barmaloid
Member

Повідомлення

Пані та панове, про всяк випадок нагадую, що 1 липня, тобто завтра, у ваших розетках замість 220 буде 230 В.

Зображення
спойлер
https://glavred.net/ukraine/napryazheni ... 59956.html
P.S. Може комусь допоможе :shuffle:
sasha76
Member

Повідомлення

блин честно уже задрали этим.у нас давно уже 230 v стандарт если что.
f24gun69
Member

Повідомлення

sasha76: 30.06.2025 19:38 блин честно уже задрали этим.у нас давно уже 230 v стандарт если что.
Може у людини дефіцит спілкування
Adamantium
Ghost

Повідомлення

sasha76: 30.06.2025 19:38 блин честно уже задрали этим.у нас давно уже 230 v стандарт если что.
с 2014, ЕМНИП.
der_meister
Member

Повідомлення

в моей розетке постоянный ток 600 вольт. :super:
Barmaloid
Member

Повідомлення

спойлер
Зображення
:popcorn:
Timedemo
Member

Повідомлення

Barmaloid: 30.06.2025 21:59
спойлер
Зображення
спойлер
Зображення
waryag
Member

Повідомлення

:facepalm:

Судячи з посту, реле напруги принаймні на холодильник ти так і не поставив?

Під час ударів підарів по енергосистемі ти міг спостерігати там від 180 до 270 В. Раз бачив у себе 100(!) Вольт.
Timedemo
Member

Повідомлення

waryag: 01.07.2025 07:53 :facepalm:

Судячи з посту, реле напруги принаймні на холодильник ти так і не поставив?

Під час ударів підарів по енергосистемі ти міг спостерігати там від 180 до 270 В. Раз бачив у себе 100(!) Вольт.
якщо цей пост мені, то це не моя ситуація, а клієнта де стоїть сонячка моя, і в цей час робота йде від інвертора на якому 230в. ну і то ще не така критична ситуація, от коли 160в то вже важкувато холодильнику звичайному, інверторним і на 140в побарабану.
mult
Member

Повідомлення

У нас і до 22 року в розетці скакало від 180 до 267 бачив позначку.
В жеку сказали нам пофіг, ставте стабілізатор, типу таке скрізь, Вишневе, Київська обл.
Поставив стабілізатор на всю квартиру, отакий - volter prostor-14.
На пк додатково стоїть дбж APC Smart-UPS 1500i з правильною синусоїдою, ну це суто заради акумулятора, щоб комп не вирубався різко в разі відключення.
Востаннє редагувалось 01.07.2025 10:32 користувачем mult, всього редагувалось 2 разів.
Sharkoff
Member

Повідомлення

У мене постійно 240-250 :lol:. В любий момент холодильник або комп може згоріти. Думаю придбати вирівнювач струму на 10 кіловат приблизно. Або ж хоча б 6-8.
waryag
Member

Повідомлення

mult: 01.07.2025 10:24У нас і до 22 року в розетці скакало від 180 до 267 бачив позначку.
В жеку сказали нам пофіг, ставте стабілізатор, типу таке скрізь, Вишневе, Київська обл.
Цим займається не ЖЕК, а обленерго чи його філії. Якщо напруга стабільно завищена/занижена - перекидують на іншу фазу чи підстроюють трансформатор.
Якщо локальна схема погана - не повезло, але є деякий шанс, що можуть оновити. Від сусіда-зварювальника не врятує.

Відправлено через 55 секунд:
Sharkoff: 01.07.2025 10:28У мене постійно 240-250 :lol:. В любий момент холодильник або комп може згоріти. Думаю придбати вирівнювач струму на 10 кіловат приблизно. Або ж хоча б 6-8.
Дивись вище і задовбуй обленерго. Щоб швидше - підключай сусідів.
mult
Member

Повідомлення

waryag
Та я скрізь був і лаявся з обл енерго і писав і ходив, до дупи :)
В нас багато квартирний дім, ще й старий кирпичний.
В нас по стояку проводка алюмінєва.
Я вичитав що за новими стандартами повинні замінити на мідну.
Перепади в основному вранці і вечором, явно перекос фаз іде.
Вночі стабільно 220, зараз вже 230.
На всі мої скарги приходили цілі комісії з обл енерго і розказували як в нас все чудово з проводкою.
А потім я пішов на війну в перший день в 22-му і мені поки не до них, хоч зараз я більше дома поки після влк.
Ото поставили стабілізатор, а як закінчиться війна, якщо не розбомблять будинок то будем дивитись :)
Востаннє редагувалось 01.07.2025 10:53 користувачем mult, всього редагувалось 3 разів.
AccessDenied
Member

Повідомлення

Sharkoff
У меня зимой 2015 года было от 140 до 260 дома (верхний порог по реле, вырубало) + веерные отключения, о которых мало кто знает, но они были.
И ничего не сгорело. Советская техника, быть может пострадает, а импульсные БП выдерживают.
Даже дешёвый TP-Link тогда был и то, выжил.

Реле, конечно же, обязательная вещь. Если прыгнет до 280 или выше, тогда уже может отлететь что-то.
анти__бот
Member

Повідомлення

а в мене колись стабілізатор спалив сісонік прайм тітаніум, шкода :weep: :weep:
Timedemo
Member

Повідомлення

mult: 01.07.2025 10:24 У нас і до 22 року в розетці скакало від 180 до 267 бачив позначку.
Поставив стабілізатор на всю квартиру, отакий - volter prostor-14.
На пк додатково стоїть дбж APC Smart-UPS 1500i з правильною синусоїдою, ну це суто заради акумулятора, щоб комп не вирубався різко в разі відключення.
там не підходе стаб, вже стояв, він садив напругу до 150в. зараз там в кооперативі дачному скидаються коштами, буду ставити балансуючих 500квт акумів і два інвертора по 50квт. щоб в часи пік допомагати підтримувати мережу. ТП міняти там не можуть, кабелі нові тягнуть теж не можуть.

Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
Sharkoff: 01.07.2025 10:28 У мене постійно 240-250 :lol:. В любий момент холодильник або комп може згоріти. Думаю придбати вирівнювач струму на 10 кіловат приблизно. Або ж хоча б 6-8.
це не вилика напруга. після 270в починаються нюанси, і то не завжди.
sasha76
Member

Повідомлення

Barmaloid: 30.06.2025 21:59
спойлер
Зображення
у меня от 220 до 240 плавает в зависимости от нагрузки в доме.на реле стоит низ 195 верх 250.пока еще ни разу за несколько лет не срабатывало.
Rucha
Member

Повідомлення

Sharkoff: 01.07.2025 10:28 У мене постійно 240-250 :lol:. В любий момент холодильник або комп може згоріти. Думаю придбати вирівнювач струму на 10 кіловат приблизно. Або ж хоча б 6-8.
Норма 230±10%. Тобто 253 - це ще норма. Нічого від такої напруги згоріти не може.
Barmaloid
Member

Повідомлення

Ця країна на 100% корумпована, навіть електричного струму нормально додати не можуть. А де ще 5 відсутніх електронів, га ? :mad:
спойлер
Зображення
daesz
Member

Повідомлення

Barmaloid: 02.07.2025 17:28 Ця країна на 100% корумпована, навіть електричного струму нормально додати не можуть. А де ще 5 відсутніх електронів, га ? :mad:
спойлер
Зображення
Я підкупив твій обленерго і тепер ті 5В йдуть мені, живлять м2 та пам'ять на матплаті. Живи з цим :lol:
Відповісти