Вот, кстати, такой вопрос. А есть какой то китайский программатор занедорого, что бы можно было проверять все вот эти старые биосы (такого типа как Бумик ищет) и при необходимости их прощить ? В идеале конечно с какой нить универсальной кроваткой, на разное количество ног. Или это я размечтался о такой штуке ?radical: ↑ 17.06.2025 08:21Ящо у вас є робоча мамка, можете десь надибать на барахолці флешку і спробувати прошити її хотсвапом. Я трохи згодом прошию, як вдома розгребуся, бо вже тиждень через бойлер спотикаюся, який треба ще повісити.
Новини
Останні статті і огляди
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор теми:
mklm
-
offece-trader
Member
-
radical
Member
Програматор точно є, але по ціні ch341a він точно не буде.
думаю, баксів від 20, а щось біль-менш фірмове і перевірене, з набором перехідників буде вже 40-50.
думаю, баксів від 20, а щось біль-менш фірмове і перевірене, з набором перехідників буде вже 40-50.
-
offece-trader
Member
Цена у нас в два раза больше чем в Китае. Надо накопить бесплатных монеток и заказать будет, пусть валяется.radical: ↑ 17.06.2025 21:35Програматор точно є, але по ціні ch341a він точно не буде.
-
spoglyadach
Member
Такий програматор як ви собі надумали що б прям шити біваси на материнки це буде коштувати навіть не 100 баксів, а мінімум пару сотень. Треба дивитись актуальні ціни звісно, але цінник там норм виходить з усіма перехідниками. Сумніваюсь що китайці там щось сильно копали та вигадували під мікросхеми 90-2000 років для здешевлення бо ринок цих девайсів півтора каліки.
А що за безкоштовні монетки, це ті що дають 0,5-1 доларів додаткової знижки?
-
WSavage
HWBOT OC Team
Вони самі, але у відповідному розділі є скидки до 70%spoglyadach: ↑ 18.06.2025 12:37 Такий програматор як ви собі надумали що б прям шити біваси на материнки це буде коштувати навіть не 100 баксів, а мінімум пару сотень. Треба дивитись актуальні ціни звісно, але цінник там норм виходить з усіма перехідниками. Сумніваюсь що китайці там щось сильно копали та вигадували під мікросхеми 90-2000 років для здешевлення бо ринок цих девайсів півтора каліки.
-
spoglyadach
Member
А блін щось таке пригадую, але мені там раніше показувало якісь товари далекі від моїх інтересів. Треба заглянуть що там зараз бо тих моенток в мене доволі багато
UPD: зайшов та й нічого не змінилось, товари що мені цікаві мають знижку 1-2% один 11% але я пару днів тому замовив цей же товар за 2.39 а тут із знижкою 11% пропонується за 3.79 аліексперс такий аліекспрес. Може я щось не так роблю і десь є розділ саме з товарами де 70% то підкажіть
UPD: зайшов та й нічого не змінилось, товари що мені цікаві мають знижку 1-2% один 11% але я пару днів тому замовив цей же товар за 2.39 а тут із знижкою 11% пропонується за 3.79 аліексперс такий аліекспрес. Може я щось не так роблю і десь є розділ саме з товарами де 70% то підкажіть
-
acidburn
Member
Старі флешки давно не шив, але пам'ятається свого часу кілька мамок на сокет7 врятував, просто накидаючи однотипну мікросхему на робочу зверху і прошиваючи обидві разом. Про аліекспрес та програматори за 200 баксів тоді ніхто не чув.spoglyadach: ↑ 18.06.2025 12:37 Такий програматор як ви собі надумали що б прям шити біваси на материнки це буде коштувати навіть не 100 баксів, а мінімум пару сотень.
-
ApostolCV
Member
В свій час після тестів CH341a купив нормальний программатор "під все" і ні разу не пожалів.
Наївно надіятися , що толковий айтем вам продадуть собі на збитки за 30% ціни.
Наївно надіятися , що толковий айтем вам продадуть собі на збитки за 30% ціни.
-
offece-trader
Member
Типа вот того который на пост выше был на видео с ютуба не хватит для старых флешек ? На али они по 2к грн +\- в зависимости от количества переходников. Бесплатные монетки, это совсем бесплатные, там по копейке капает за 5 минут нажимания кнопок, к новому году накапает на програматорspoglyadach: ↑ 18.06.2025 12:37 Такий програматор як ви собі надумали що б прям шити біваси на материнки це буде коштувати навіть не 100 баксів, а мінімум пару сотень. Треба дивитись актуальні ціни звісно, але цінник там норм виходить з усіма перехідниками. Сумніваюсь що китайці там щось сильно копали та вигадували під мікросхеми 90-2000 років для здешевлення бо ринок цих девайсів півтора каліки.
-
spoglyadach
Member
Поділіться методою як придбати за них той програматор бо в мене їх більше 15к тих монеток 
-
Бумик
Member
Потрібна допомога.
Зара хОчу хотсвапом прошити флешку біосу.Завантажив ДОС з рідною флехою ,коли вже в ДОС зайшло,то витягнув флешку,встановив ту,що хочу прошити на іншу материнку.Але при спробі перешити вілізае чексум та комп зависає.Які ключі потрібні при вводі команди,щоб воно шило без усіляких обмежень?
Гуглив,але щось там не розібрався з цими командами.
Зара хОчу хотсвапом прошити флешку біосу.Завантажив ДОС з рідною флехою ,коли вже в ДОС зайшло,то витягнув флешку,встановив ту,що хочу прошити на іншу материнку.Але при спробі перешити вілізае чексум та комп зависає.Які ключі потрібні при вводі команди,щоб воно шило без усіляких обмежень?
-
Reshacker
Member
Якщо авард то awdflash.exe bios.bin /py /sn /cd /cp /cc /r /wb , стикався колись з примусовою перепрошивкою материнки з nForce 520 АМ2 на АМ2+ модифікованим біосом....Бумик: ↑ 19.06.2025 19:55 Потрібна допомога.
-
Бумик
Member
перед файлом біоса пробіл,так?А після назви файлу також пробіл?Щось пише - Error parameters.
Чи перед слешамі теж пробіл треба робити?
Чи перед слешамі теж пробіл треба робити?
-
Reshacker
Member
Після назви файлу біос пробіл,перед назвою теж пробіл,перед слешами пробіл.
-
Бумик
Member
Якщо без ключів просто запускати флешер,ось що видає
- спойлер
- спойлер
Все рівно помилка,як на второму скріншоті.Reshacker: ↑ 19.06.2025 21:08 Після назви файлу біос пробіл,перед назвою теж пробіл,перед слешами пробіл.
-
radical
Member
флешер не розуміє деяких ключів просто
Отак що видає?
awdflash.exe bios.bin /py /sn /cd /cp /cc
і скачайте нормальний awdflash, хоча б шостої версії
Отак що видає?
-
Reshacker
Member
Я провтикав....це стара версія авдфлеш в тебе і не всі ключі розуміє. Спробуй отак awdflash.exe bios.bin /py /sn /cc /cp /cd
-
Бумик
Member
Зараз флешер 7 версіі закинув та інший файл прошивки,спробую.
Відправлено через 3 хвилини 50 секунд:
Відправлено через 3 хвилини 50 секунд:
так видає чексум знову,але інші букви та цифри.radical: ↑ 19.06.2025 21:22 флешер не розуміє деяких ключів просто
Отак що видає?