Новини
Останні статті і огляди
Выбор монитора
-
Vader
Member
Gold_Star

-
mult
Member
В мене правда матовий олед, але телевізор глянцевий.
Для прибирання просто осівшої пилюки на екран, я використовую грушу для продувки оптики.
Невелика така з трубочкою, по монітору поздував і не торкаєшся його.
А якщо треба протерти то є спрей для протирки окулярів і спеціальна мікрофібра
Цей спрей не дає ні розводів і має антистатичниий ефект проти пилюки.
Суто рідини для моніторів щось не дуже подобаються.
Брав ще для ips монітора як брендові дорогі, так і простіші, то розводів вони залишали немало і доводилось довго з ними боротись.
Для прибирання просто осівшої пилюки на екран, я використовую грушу для продувки оптики.
Невелика така з трубочкою, по монітору поздував і не торкаєшся його.
А якщо треба протерти то є спрей для протирки окулярів і спеціальна мікрофібра
Цей спрей не дає ні розводів і має антистатичниий ефект проти пилюки.
Суто рідини для моніторів щось не дуже подобаються.
Брав ще для ips монітора як брендові дорогі, так і простіші, то розводів вони залишали немало і доводилось довго з ними боротись.
-
Vader
Member
mult
Спрей для окулярів?де купити і який?хочу спробувати.
Спрей для окулярів?де купити і який?хочу спробувати.
-
mult
Member
Vader
В закладах типу люкс оптика, де перевіряють зір і можна зробити окуляри тоді в них.
А який, думаю немає різниці, у нас такий fashion style accessories.
Це якийсь фірмовий бренд повязаний з оптикою.
Я просто користувавсь окулярами після травм ока на війні то і спрей був.
В один момент треба було протерти монітор, з самого підходящого знайшлось це, вроді як непогано
Ці спреї є в дорожньому форматі, типу малесеньких бутилочок, якраз на пробу можна взяти.
В закладах типу люкс оптика, де перевіряють зір і можна зробити окуляри тоді в них.
А який, думаю немає різниці, у нас такий fashion style accessories.
Це якийсь фірмовий бренд повязаний з оптикою.
Я просто користувавсь окулярами після травм ока на війні то і спрей був.
В один момент треба було протерти монітор, з самого підходящого знайшлось це, вроді як непогано
Ці спреї є в дорожньому форматі, типу малесеньких бутилочок, якраз на пробу можна взяти.
Востаннє редагувалось 17.06.2025 11:01 користувачем mult, всього редагувалось 1 раз.
-
FirstTDM
Member
https://rozetka.com.ua/408860079/p408860079/Vader: ↑ 17.06.2025 10:39Спрей для окулярів?де купити і який?хочу спробувати.
Для очков, оптики, электронных книг, матовых IPS/VA, старых глянцевых OLED - идеально!
Для всех видов экранов, особенно новых - не знаю, не уверен...
-
mult
Member
FirstTDM
Але там написано не використовувати для моніторів.
Мабуть через то що мають антисептичні властивості, може агресивний склад.
Походу любий не можна таки використовувати.
В мене без антисептичних властивостей і на пляшці намальовані як окуляри так і монітори.
В описі теж вказано що можна використовувати для моніторів.
Ось знайшов в інтернеті
https://optika-fielmann.ua/sprej-fashio ... -30ml-s008
Але там написано не використовувати для моніторів.
Мабуть через то що мають антисептичні властивості, може агресивний склад.
Походу любий не можна таки використовувати.
В мене без антисептичних властивостей і на пляшці намальовані як окуляри так і монітори.
В описі теж вказано що можна використовувати для моніторів.
Ось знайшов в інтернеті
https://optika-fielmann.ua/sprej-fashio ... -30ml-s008
Востаннє редагувалось 17.06.2025 11:33 користувачем mult, всього редагувалось 2 разів.
-
FirstTDM
Member
Ни с чем не спорю - потому и предупредил про новые мониторы... на старых матовых - вполне хорошо...mult: ↑ 17.06.2025 11:04Але там написано не використовувати для моніторів.
-
Nutbar
Member
Зустрічне питання.Artem_M: ↑ 16.06.2025 21:07 Питання до власників глянцевих моніторів.
Чим ви їх протираєте? Яким матеріалом і засобом. Читав, що у oled моніторів дуже ніжний дисплей і з'являються подряпини навіть від мікрофібри. Але разом з тим виробники радять використовувати засоби для чищення моніторів зі складом етанолу до 70%...
А що ви з тими моніторами таке робите, що їх треба прям чимось вологим протирати? Пальцями тицяєте? За роки користування хіба пилюку чимось сухим змахував і все
-
Vader
Member
Nutbar
Тю..Вы не чихаете?Куда бы вы не чихали,закрываясь,отворачиваясь,все равно ЛЕТИТ!
Домашние животные..тоже лазят..мой кот тоже чихает и это может быть в сторону монитора!Есть любители пожрать за компом,необязательно во время игры..тоже микро брызги летят..А яблочко пробовали кушать,смотря какое ни будь кино? 
Отправлено спустя 2 минуты 22 секунды:
Nutbar
В общем не верю в такую чистоплотность!Разве что в лаборатории,где все стирильно..и то..
Тю..Вы не чихаете?Куда бы вы не чихали,закрываясь,отворачиваясь,все равно ЛЕТИТ!
Отправлено спустя 2 минуты 22 секунды:
Nutbar
В общем не верю в такую чистоплотность!Разве что в лаборатории,где все стирильно..и то..
-
mult
Member
Vader
Від яблук в мене були самі більші проблеми
Стараюсь коло монітора тепер не жерти, але ж воно кортить чимось перекусить поки граєш
В принципі якщо поряд нічого не їсти то монітор чистий доволі довго, хіба пилюка може сідати, яку можна просто здуть грушкою.
Я бачив у друзів монітори, там тупо жахіття, особливо в кого діти.
Від яблук в мене були самі більші проблеми
Стараюсь коло монітора тепер не жерти, але ж воно кортить чимось перекусить поки граєш
В принципі якщо поряд нічого не їсти то монітор чистий доволі довго, хіба пилюка може сідати, яку можна просто здуть грушкою.
Я бачив у друзів монітори, там тупо жахіття, особливо в кого діти.
-
Vader
Member
mult
У меня идеальный порядок!Все равно,когда во время игры,в порыве гнева,в слух кричишь да пошло оно на .........й!!!!!слюни мои летят!Затем в дело идет тряпка и химия!
Отправлено спустя 10 минут 51 секунду:
Nutbar
Интересно,вы когда в дискорде на связи с тиммейтами в игре,ну или просто на связи в наушниках,одеваете маску?сидя за монитором..Или строго пишим в чат?
Короче,я не верю!Либо вы вообще не играете,а моник служит,сугубо декором,раз только пыль в пятилетку..
Отправлено спустя 3 минуты 19 секунд:
mult
У кого дети-там вообще ..опа!Знакомому сынуля маркером,обозначил нужные координаты,на монике за 40000..Самое интересное-маркер не спиртовой,а лайнер..Он нифига не вытирается...покрытие монитора матовое..Шикарно!
У меня идеальный порядок!Все равно,когда во время игры,в порыве гнева,в слух кричишь да пошло оно на .........й!!!!!слюни мои летят!Затем в дело идет тряпка и химия!
Отправлено спустя 10 минут 51 секунду:
Nutbar
Интересно,вы когда в дискорде на связи с тиммейтами в игре,ну или просто на связи в наушниках,одеваете маску?сидя за монитором..Или строго пишим в чат?
Короче,я не верю!Либо вы вообще не играете,а моник служит,сугубо декором,раз только пыль в пятилетку..
Отправлено спустя 3 минуты 19 секунд:
mult
У кого дети-там вообще ..опа!Знакомому сынуля маркером,обозначил нужные координаты,на монике за 40000..Самое интересное-маркер не спиртовой,а лайнер..Он нифига не вытирается...покрытие монитора матовое..Шикарно!
-
DEVES
Member
Совершил незапланированную покупку и остался доволен
27" Acer Nitro VG272UV3bmiipx (UM.HV2CD.302)
2K QHD IPS / 180Hz / 1 ms (GtG) / 8-Bit / DCI-P3 95% / HDR400 / FreeSync Premium / G-Sync Compatible / Speaker
Не могу понять, что за панель такая тут используется?
TPV TPM270WQ1 KCAD8BN C1B
ChatGPT устверждает, что TPM270WQ1 это VA, а не IPS
P.S. И, как обычно, ACER в своём репертуаре и меняет матрицы/характеристики
Acer Nitro VG272UV3bmiipx (UM.HV2EE.301) снят с производства, но еще встречается в продаже
Час відгуку: 1 ms
Яскравість: 350 cd/m²
Acer Nitro VG272UV3bmiipx (UM.HV2CD.302) новая вариация, я такую купил
Час відгуку: 500 µs
Яскравість: 400 cd/m²
27" Acer Nitro VG272UV3bmiipx (UM.HV2CD.302)
2K QHD IPS / 180Hz / 1 ms (GtG) / 8-Bit / DCI-P3 95% / HDR400 / FreeSync Premium / G-Sync Compatible / Speaker
Не могу понять, что за панель такая тут используется?
Acer Nitro VG272UV3bmiipx (UM.HV2EE.301) снят с производства, но еще встречается в продаже
Час відгуку: 1 ms
Яскравість: 350 cd/m²
Acer Nitro VG272UV3bmiipx (UM.HV2CD.302) новая вариация, я такую купил
Час відгуку: 500 µs
Яскравість: 400 cd/m²
-
Melofon
Member
DEVES
А как можно глянуть те параметры что на первом фото?
А как можно глянуть те параметры что на первом фото?
-
DEVES
Member
Выключить монитор.
Зажать 4 кнопку (ближайшую к джойстику)
Включить монитор.
После включения отпустить 4 кнопку
Войти в меню (в верхнем углу меню должна появится красная буква F)
Нажать 2 кнопку (ближайшая к кнопке включения)
Откроется сервисное меню
-
Gold_Star
Member
Панель від Філіпс. Їх там безліч модифікацій, найпопулярніша це VA 75Hz 250cd (ту яку чатгпт знайшов), єдиний варіант - глянути чи міняється насиченість кольорів під горизонтальним боком.DEVES: ↑ 18.06.2025 12:15ChatGPT устверждает, что TPM270WQ1 это VA, а не IPS
-
Nutbar
Member
Відрізнити IPS від VA можна швидко методом пальця:DEVES: ↑ 18.06.2025 12:15 Не могу понять, что за панель такая тут используется?
- спойлер
-
Свегер
Member
DEVES
TPM270WQ1 - це не повна назва цієї панелі. Якщо, ввести TPM270WQ1 в Google пошуку, то знаходить багато різних модифікацій з різними типами матриць. Від гнутої та плоскої VA матриці до плоскої IPS.
Для перевірки, який це тип матриці, гадаю, можна спробувати метод, що запропонував Nutbar.
IPS или VA?
Виробники, різних брендів не тільки Acer, вже неодноразово, з часом, або в залежності від регіону де продається товар, ставили різні матриці в одній і тій же моделі монітора, тому, це наразі вже не дивина.
TPM270WQ1 - це не повна назва цієї панелі. Якщо, ввести TPM270WQ1 в Google пошуку, то знаходить багато різних модифікацій з різними типами матриць. Від гнутої та плоскої VA матриці до плоскої IPS.
Для перевірки, який це тип матриці, гадаю, можна спробувати метод, що запропонував Nutbar.
IPS или VA?
Виробники, різних брендів не тільки Acer, вже неодноразово, з часом, або в залежності від регіону де продається товар, ставили різні матриці в одній і тій же моделі монітора, тому, це наразі вже не дивина.
-
Melofon
Member
Так это вы про свой объяснили я так понял, а если монитор другого брэнда? У меня к примеру iiyama.DEVES: ↑ 18.06.2025 13:21Выключить монитор.
Зажать 4 кнопку (ближайшую к джойстику)
Включить монитор.
После включения отпустить 4 кнопку
Войти в меню (в верхнем углу меню должна появится красная буква F)
Нажать 2 кнопку (ближайшая к кнопке включения)
Откроется сервисное меню
-
Vader
Member
Не,мне нравится это все.. Сначала покупаем монитор,а потом ищем по нему инфу 
-
tablestikus
Member
У самурая є тільки шлях!Vader: ↑ 19.06.2025 09:21 Не,мне нравится это все.. Сначала покупаем монитор,а потом ищем по нему инфу![]()