HDMI 2.1Artem_M: ↑ 14.06.2025 20:31tablestikus: ↑ 14.06.2025 20:23 Artem_M
пішов перевірив на своєму MSI MPG 321URX - нема такого лага.У вас кабель DP 1.4 ?
Новини
Останні статті і огляди
Выбор монитора
-
tablestikus
Member
-
Vader
Member
Да 1.4 из коробки,через него подключен.
-
Artem_M
Member
Vader: ↑ 14.06.2025 20:33 Да 1.4 из коробки,через него подключен.
Дідько... У мене 1.4 з коробки. Тепер дилема. Тестувати із hdmi 2.1 чи повертати.tablestikus: ↑ 14.06.2025 20:32 HDMI 2.1
Воно не критично, але напрягає.
От вам і найдешевший oled.
-
Vader
Member
Artem_M
Это какой у вас монитор?Все-увидел)
Отправлено спустя 34 секунды:
Может чего в настройках включено,или выключено
Гуглили проблему?
Может чего в настройках включено,или выключено
-
Artem_M
Member
Проблему гуглив, асоціюють її з DSC... Але вкл/викл цієї фічі не допомогло, ні мене, ні іншим. Можливо комплектний кабель "простенький" і не витягуює всього потоку із включеним HDR...Vader: ↑ 14.06.2025 20:56 Artem_M
Может чего в настройках включено,или выключеноГуглили проблему?
-
Gold_Star
Member
Відповідь у вашому ж питанні. При переході з SDR на HDR та навпаки йде зміна відеосигналу на ходу. Так само як при зміні роздільної здатності теж потрібно чекати кілька секунд. Це нормально і ніякого багу тут немає, воно є усюди не в залежності від моделі монітору чи пристрою, до якого він підключений.Artem_M: ↑ 14.06.2025 20:20 У всіх oled є баг у вигляді 3-5 сек затемненні при натисканні alt-tab для переходу зі гри в якісь додаток, чи win-d для переходу на робочий стіл? Спостерігаю таке при включеному у вінді hdr... Без hdr переходи відбуваються миттєво. Монітор MSI MAG 271QP...
Можливо є якісь спосіб це перемогти без виключення hdr?
-
Artem_M
Member
Але вище мені відповіли власники оледів, що у них такого немає...Gold_Star: ↑ 14.06.2025 21:37 Відповідь у вашому ж питанні. При переході з SDR на HDR та навпаки йде зміна відеосигналу на ходу. Так само як при зміні роздільної здатності теж потрібно чекати кілька секунд. Це нормально і ніякого багу тут немає, воно є усюди не в залежності від моделі монітору чи пристрою, до якого він підключений.
-
Vader
Member
Artem_M
Загуглил эту тему..Это массовое явление..Я и не знал,что такое есть..
Отправлено спустя 59 секунд:
Gold_Star
Еще раз,что должно быть?что мне включить,что бы у меня лагало
Отправлено спустя 22 секунды:
Ща проверим!
Отправлено спустя 4 минуты 19 секунд:
Не знаю.HDR в винде включен..При сворачивании игры,например,выходит моментально на рабочий стол,без каких либо задержек..Вы об этом?у кого то типа пару секунд задержка в виде черного экрана?
Загуглил эту тему..Это массовое явление..Я и не знал,что такое есть..
Gold_Star
Еще раз,что должно быть?что мне включить,что бы у меня лагало
Отправлено спустя 22 секунды:
Ща проверим!
Отправлено спустя 4 минуты 19 секунд:
Не знаю.HDR в винде включен..При сворачивании игры,например,выходит моментально на рабочий стол,без каких либо задержек..Вы об этом?у кого то типа пару секунд задержка в виде черного экрана?
-
Gold_Star
Member
Наскільки я розумію, у вас це відбувається при запуску гри в SDR, що говорить про те, що в системі вимкнений AutoHDR (примусовий запуск SDR-гри в HDR). Або це якась специфічна гра, яка навіть AutoHDR не підтримується.Artem_M: ↑ 14.06.2025 21:40Але вище мені відповіли власники оледів, що у них такого немає...
Отправлено спустя 2 минуты 46 секунд:
Ох і ці оледи. Усюди з ними є підвох. То червоніють, то фіолетіють, то очі випалюють, то в дзеркало перетворюються, тепер ось темніють наче падають в обморокVader: ↑ 14.06.2025 21:47Это массовое явление..Я и не знал,что такое есть..
-
Vader
Member
Gold_Star
Даже,если б у меня была такая проблема,а я это проблемой не считаю,я готов был бы мириться,только ради картинки!
Даже,если б у меня была такая проблема,а я это проблемой не считаю,я готов был бы мириться,только ради картинки!
-
Artem_M
Member
Гра кп2077, hdr у грі активований.Gold_Star: ↑ 14.06.2025 21:50 Наскільки я розумію, у вас це відбувається при запуску гри в SDR, що говорить про те, що в системі вимкнений AutoHDR (примусовий запуск SDR-гри в HDR). Або це якась специфічна гра, яка навіть AutoHDR не підтримується.
Можливо це і відбувається при переході із гри в hdr на робочий стіл в sdr?
-
Gold_Star
Member
Vader
Це і не є проблемою. Наприклад, в консолях Xbox меню системи строго працює в SDR, далі при запуску гри в HDR чи при згортанні назад у систему так само зображення пропадає на кілька секунд. Тут банально немає за що хвилюватися, а то вже пішли спекуляції щодо економії на самому дешевому оледі
До речі, про червоніння, яке змусило тут камрада взяти не QD-OLED. Банальне не розуміння того, як працюють настройки налаштування колірної палітри при певному форматі відеосигналу приводить до формування поспішних висновків. А помилятися можуть навіть люди, які займаються цією справою. Далі у відео:
Це і не є проблемою. Наприклад, в консолях Xbox меню системи строго працює в SDR, далі при запуску гри в HDR чи при згортанні назад у систему так само зображення пропадає на кілька секунд. Тут банально немає за що хвилюватися, а то вже пішли спекуляції щодо економії на самому дешевому оледі
До речі, про червоніння, яке змусило тут камрада взяти не QD-OLED. Банальне не розуміння того, як працюють настройки налаштування колірної палітри при певному форматі відеосигналу приводить до формування поспішних висновків. А помилятися можуть навіть люди, які займаються цією справою. Далі у відео:
- спойлер
Усе вірно. У вас було вказано що HDR в системі включений, але для запуску робочого стола в HDR потрібно вибирати окреме налаштування. Взагалі HDR в вінді це ще така сирувата штуковина, яка тільки нещодавно там з'явилася та досі фікситься майкрософтом. Одному камраду для банальної можливості просто запустити гру в HDR приходилось відновлювати повний дамп системи, бо щось по ходу настройки в системі було зламаноArtem_M: ↑ 14.06.2025 22:13Гра кп2077, hdr у грі активований.
Можливо це і відбувається при переході із гри в hdr на робочий стіл в sdr?
-
Artem_M
Member
Ось тут я зламався... Тобто просто HDR на моніторі і вінді увімкнути не достатньо?Gold_Star: ↑ 14.06.2025 22:25 ... але для запуску робочого стола в HDR потрібно вибирати окреме налаштування.
Яке це окреме налаштування?
-
Gold_Star
Member
Artem_M
Для початку більше би вхідних даних.
Покажіть скріни настройок зображення в вінді. Також включіть в меню монітору інформацію про відеосигнал та скажіть чи показує HDR Off на робочому столі та що показує в момент переходу у гру.
Для початку більше би вхідних даних.
Покажіть скріни настройок зображення в вінді. Також включіть в меню монітору інформацію про відеосигнал та скажіть чи показує HDR Off на робочому столі та що показує в момент переходу у гру.
-
FirstTDM
Member
Разве?Gold_Star: ↑ 14.06.2025 22:25але для запуску робочого стола в HDR потрібно вибирати окреме налаштування.
1) Включаем HDR в винде
2) Auto HDR - НЕ обязательно включать
3) Включаем HDR в мониторе + выбираем соответствующий пресет Game/Movie/Desktop...
4) Включаем HDR в современной игре
Вроде де бы все настройки.
-
Djay
Member
Приветствую! Помогите с выбором монитора, желательно до 10 000.
Ато совсем запутался в этих подсветках и матрицах. Нужен 2К, до 180 Герцогов с Фри, Джи-синком для синглов. Ну отклик вроде у всех сейчас минимальный.
Рассматривал 2 модели, Acer Nitro VG272UV3bmiipx Black (UM.HV2CD.302) и Samsung Odyssey G5 S27CG550 Black (LS27CG550EIXCI) (хотя не особо выгнутый экран хотелось бы).
Ато совсем запутался в этих подсветках и матрицах. Нужен 2К, до 180 Герцогов с Фри, Джи-синком для синглов. Ну отклик вроде у всех сейчас минимальный.
Рассматривал 2 модели, Acer Nitro VG272UV3bmiipx Black (UM.HV2CD.302) и Samsung Odyssey G5 S27CG550 Black (LS27CG550EIXCI) (хотя не особо выгнутый экран хотелось бы).
-
Gold_Star
Member
Ще забули дописати "підключити три тюльпани, попередньо продувши роз'єми".FirstTDM: ↑ 15.06.2025 00:25Разве?Gold_Star: ↑ 14.06.2025 22:25але для запуску робочого стола в HDR потрібно вибирати окреме налаштування.
1) Включаем HDR в винде
2) Auto HDR - НЕ обязательно включать
3) Включаем HDR в мониторе + выбираем соответствующий пресет Game/Movie/Desktop...
4) Включаем HDR в современной игре
Вроде де бы все настройки.
Звичайно, що це далеко не усі настройки, в самому моніторі ще є по кілька параметрів HDR (тонмаппінг, палітра, активна чи статична яскравість), але зараз не про це. Якби ж то усе так просто було
-
Vader
Member
FirstTDM
В основном,игры сами говорят о том,что hdr активирован..У меня так-высвечивается в правом нижнем углу,уведомление об этом.. при входе в игру.
В основном,игры сами говорят о том,что hdr активирован..У меня так-высвечивается в правом нижнем углу,уведомление об этом.. при входе в игру.
-
FirstTDM
Member
А можно чуть конкретнее - какие еще есть настройки для HDR? Что там с рабочим столом под Win 11?Gold_Star: ↑ 15.06.2025 00:34Звичайно, що це далеко не усі настройки,
Угу... в разных мониторах - по разному бывает... мы сейчас не это обсуждаем.Gold_Star: ↑ 15.06.2025 00:34в самому моніторі ще є по кілька параметрів HDR
Да. Но в настройках многих игр можно On/Off в параметрах HDRVader: ↑ 15.06.2025 00:39В основном,игры сами говорят о том,что hdr активирован..У меня так-высвечивается в правом нижнем углу,уведомление об этом.. при входе в игру.
-
Vader
Member
Ну да можно..но мне нравится с hdr)