Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Vader
Member

Повідомлення

Я сразу говорю!ПРИЧЕМ ДАЖЕ,ОТВЕТСТВЕННО ЗАЯВЛЯЮ!Прежде чем смотреть этот Корсар,обязательно посмотрите в живую qd oled!Это совершенно разное изображение,цветопередача и картинка вообще!
Да,корсар как хаб,с кучей портов,и на фиг ненужной фичей,типа датчика приближения руки,к настройкам меню..это конечно прорыв..
Если б я не видел это в живую,я бы молчал!Я вас уверяю,весь кайф оледа-вы тащите на глянцевой панели!Хоть убейте! :gigi:
mult
Member

Повідомлення

В мене монітор матовий, а телевізор lg c1 глянець.
Я якось не помітив погіршення зображення на матовому як всі чомусь розповідають, що для оледа потрібен тільки глянець.
Хоча є різне матове покриття, більш агресивне мабуть таки погано
Vader
Member

Повідомлення

odessitmws
Это в выключенном виде,такой еффект..Естественно,что матовое покрытие,хавает черный цвет больше,чем отражение глянца..
Физика!
В живую,чернее уже чем у qd oled..ну не знаю куда B-)

Отправлено спустя 1 минуту :
mult
Шо ж вы сравниваете телевизор и монитор..Это надо сесть за 2 моника и посмотреть!Вопросы отпадут сразу!
mult
Member

Повідомлення

Vader
Так я ними користуюсь одночасно фактично.
Але в очі не кинулась якась різниця в зображенні, аби була явна різниця то думаю я помітив би зразу.
А так поки тут в темі не прочитав що є якась різниця, я навіть не знав про це :)
Але і поряд не порівнював.
Хоча є така можливість, я зараз не дома то не можу перевірити.
Приїду треба буде спробувати.
Якраз і матриці різні, правда покоління різні.
Vader
Member

Повідомлення

Я непонимаю смысла покупки олед моника,когда покрытием как у корсар,все уходит на прочь!Да он прикольный,да он технологичный,круче картинка чем ips,va!
Но блин!!В моем понимании-это не олед! :down:

Отправлено спустя 1 минуту 41 секунду:
mult
Не понял,какимы вы мониторами сейчас пользуетесь одновременно?Конкретно модели моников..

Отправлено спустя 3 минуты 47 секунд:
Единственное,чем я могу для себя оправдать покупку такого Корсара,это если у тебя в комнате очень ярко и ты не можешь изменить ситуацию с освещением..Например-окна на против,солнечная сторона..ну короче попадание прямого света на матрицу..Есть просто у некоторых людей,такие моменты дома..Банально,планировка хаты,и неимение места..
mult
Member

Повідомлення

Vader
Монітор samsung g80sd, телевізор lg c1.
Одночасно я мав на увазі що телевізор і монітор використовуються одночасно.
Я перемикаю ігри для геймада типу елден рінг на телевізор, в шутери граю на моніторі.
Поки тут не прочитав що для оледа потрібен тільки глянець то різниці взагалі не бачив.
Не кидалось в очі я маю на увазі.
Ще треба відмітити що у мого монітора як пишуть в оглядах дуже вдале матове покриття.
Ну типу мінімальне.
Може у того корсара більш агресивне.
Агресивне матове покриття мабуть на любому моніторі буде шкодити зображенню.
В принципі я і не спорю що глянець краще.
Головне його розташувати правильно щоб не було відблисків.
Востаннє редагувалось 13.06.2025 13:58 користувачем mult, всього редагувалось 1 раз.
Vader
Member

Повідомлення

mult
Не,тут даже нечего сравнивать..это разное.

Отправлено спустя 1 минуту 32 секунды:
mult
Дело не в агресивности матового покрытия,а в его наличии вообще!

Отправлено спустя 2 минуты 6 секунд:
Я че тут завелся :gigi: Просто кто то может себе выкупить Олед монитор,по названию!Типа у меня олед,и я все видел..не знаючи,как должен в действительности выглядеть олед..
Так вот,что бы не совершить ошибку,обязательно посмотрите и подумайте,что вам надо! ;)
tablestikus
Member

Повідомлення

FarCry: 13.06.2025 12:20 tablestikus
Зліва - WOLED / Справа - QD-OLED
Зображення
Якщо не бачите різницю, то взагалі не парьтесь. Вам буде комфортно на любому моніторі. :)
ОКей, у вимкненому стані при сильному світлі один чорний, інший трохи фіолетовий, але яке значення це дає коли обидва монітори увімкнені?

Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:
mult: 13.06.2025 13:14 В мене монітор матовий, а телевізор lg c1 глянець.
Я якось не помітив погіршення зображення на матовому як всі чомусь розповідають, що для оледа потрібен тільки глянець.
Хоча є різне матове покриття, більш агресивне мабуть таки погано
Думаю все дуже сильно залежить від освітлення кімнати і місця розташування монітору.
Gold_Star
Member

Повідомлення

odessitmws: 13.06.2025 13:01ну как бы олед и берут что бы на черном были выключенные пиксели и был чистый черный, а не фиолетовый
Якщо ви берете олед для того, щоб дивитися його не прямим зоровим контактом, а через камеру телефона, тоді залиште цей експірієнс при собі :)
В реалі взагалі нічого фіолетового чи рожевого на чорному фоні QD-OLED ви не побачите. Якщо поруч увімкнути білий світильник, то хіба глянувши на дзеркальне відображення ви побачите точний контур світильника у рожевому тоні. Але це не стосується ні самого зображення, ні чорного фону. Те, що камера піднімає рівень ISO намагаючись вловити деталі на поляризаційному склі QD-OLED - не має нічого спільного з тим, що вживу бачуть очі.
FarCry
Member

Повідомлення

Vader
Тут народ розділився на дві секти і немає сенсу навіть вести дискусію. :pray: :dispute:
Як казали в концлагері - "Jedem das seine" - "Кожному Своє" (Вибачайте за чорний гумор)

Телевізор в мене глянцевий - і це шикарно для 4К HDR фільмів.
Монітор спеціально брав матовий. Так, він трішечки псує сприйняття картинки, але про це забуваєш через 5 хвилин після першого використання. Зато я не сижу перед дзеркалом, коли мені потрібно працювати з текстом. Контраст та ідеальний чорний OLED-у нікуди не зникнуть через матове покриття.
Gold_Star
Member

Повідомлення

FarCry: 13.06.2025 14:25 Контраст та ідеальний чорний OLED-у нікуди не зникнуть через матове покриття.
Скажіть це Stop the FOMO, який кров'ю та потом знімав матову плівку з S95D лише щоб провести дослідження :rotate: Спойлер: воно того вартувало :gigi:
Vader
Member

Повідомлення

FarCry
:lol: Перед каким зеркалом?что за чушь?
Вот таких как вы и слушают!В выключенном состоянии,я себя едва вижу в отражении..В рабочем состоянии,ни то что зеркала,даже близко нет ни бликов..
А простите..Вы работаете на черном фоне белым шрифтом.. :lol:
Gold_Star
Member

Повідомлення

Vader: 13.06.2025 14:34В выключенном состоянии,я себя едва вижу в отражении..В рабочем состоянии,ни то что зеркала,даже близко нет ни бликов..
Підтверджую. У світлій кімнаті з включеним освітленням фон екрану залишається чорним. Якщо знизу дивитись на відблиск люстри на екрані - так, саме вона буде в рожевому тоні. При цьому екран все ще залишається чорним.
Взагалі дивно якось брати матовий монітор, який стоятиме напроти вікна, щоб замість чіткого відображення тупо пялитись у світлу пляму в сонячний день :rotate:
tablestikus
Member

Повідомлення

Коротше, на саму картинку різниця кольору у вімкненому стані не вплива як я зрозумів? Бо я полазив і так і не побачив нічого щоб на кольори впливало у себе на qd-oled.
Gold_Star
Member

Повідомлення

tablestikus
Попробуйте ліхтариком просвітити, може щось знайдете :gigi:
tablestikus
Member

Повідомлення

Gold_Star
Я вже шукав шим, дякую, заморився.
Artem_M
Member

Повідомлення

У всіх oled є баг у вигляді 3-5 сек затемненні при натисканні alt-tab для переходу зі гри в якісь додаток, чи win-d для переходу на робочий стіл? Спостерігаю таке при включеному у вінді hdr... Без hdr переходи відбуваються миттєво. Монітор MSI MAG 271QP...
Можливо є якісь спосіб це перемогти без виключення hdr?
tablestikus
Member

Повідомлення

Artem_M
пішов перевірив на своєму MSI MPG 321URX - нема такого лага.
Vader
Member

Повідомлення

Artem_M
Проверил у себя..Нет такого!hdr включен в Винде.
Artem_M
Member

Повідомлення

tablestikus: 14.06.2025 20:23 Artem_M
пішов перевірив на своєму MSI MPG 321URX - нема такого лага.
Vader: 14.06.2025 20:27 Artem_M
Проверил у себя..Нет такого!hdr включен в Винде.
Дякую зв швидку відповідь.
У вас кабель DP 1.4 ?
Відповісти