Всім привіт! друзі, підкажіть будь ласка, хочу запускати вдома котел, майстер з газ кантори каже що потрібно до нього стабілізатор.
Питання от у чому - маю новий запакований UPS FSP 850VA у описі пише що даний безперебійник має вбудований стабілізатор, чи можна його використати замість стабілізатора?
Новини
Останні статті і огляди
UPS до котла
-
ikosike
Member
-
anatolikostis
Member
якщо форма вихідного сигналу синусоїда - можна, якщо ні - купляйте ДБЖ з вихідним сигналом синус з можливістю під'єднання окремого АКБ, взимку котел має працювати не 45хв, а 6-8 без світла, якщо що.ikosike: ↑ 13.06.2025 11:02UPS FSP 850VA
ще й встройка в такі ДЖБ (маленький акб гелевий) з часом виходить із ладу у 101% випадків.
-
Timedemo
Member
не можна. у нього не чиста синусоідаikosike: ↑ 13.06.2025 11:02 Всім привіт! друзі, підкажіть будь ласка, хочу запускати вдома котел, майстер з газ кантори каже що потрібно до нього стабілізатор.
Питання от у чому - маю новий запакований UPS FSP 850VA у описі пише що даний безперебійник має вбудований стабілізатор, чи можна його використати замість стабілізатора?
-
_VlaD_
Member
Так то в режімі упса синусоіда не чиста. Від мережі буде працювати як звичайний стабілізатор.Timedemo: ↑ 13.06.2025 12:25 не можна. у нього не чиста синусоіда
Але, є імовірність, що для його запуску потрібен буде акумулятор.
Типу, під'єднуємо до упса акум, запускаємо і від'єднуємо акум. Далі упс працюватиме як стабілізатор та видаватиме помилку що батарея не справна.
Якщо батарею не відімкнути, то при зникненні мережі упс почне генерувати апроксимований сунус і може спалити насос.
Але, то гемор. Простіше купити стабілізатор.
-
anatolikostis
Member
то є такий вередливий ДБЖ: хочу фільтрую, хочу не фільтрую?_VlaD_: ↑ 13.06.2025 17:17Так то в режімі упса синусоіда не чиста. Від мережі буде працювати як звичайний стабілізатор.Timedemo: ↑ 13.06.2025 12:25 не можна. у нього не чиста синусоіда
насправді він фільтрує і видає сигнал через себе Завжди, якщо окремо у нього не передбачена наскрізна розетка для потужних споживачів.
тому не треба вигадувати, а треба брати правильний Стаб або ДБЖ: одеський елекс чи щось подібне.
-
_VlaD_
Member
Будь-який лінійно-інтерактивний БДЖ просто пропускає через себе міську мережу, коли вона є. Тобто, там реле просто напряму подає те саме що і на вході. Чисту сінусоіду.anatolikostis: ↑ 13.06.2025 18:04 то є такий вередливий ДБЖ: хочу фільтрую, хочу не фільтрую?
Лише коли міська мережа пропадає та упс генерує струм з акумулятора, то тоді він буде видавати апроксимовану синусоїду, якщо така заявлена.
Якщо є встроєний стабілізатор, то він там трансформаторний і тому теж видає чисту сінусоіду при наявній міській мережі..
Отправлено спустя 3 минуты 35 секунд:
Не бачу сенсу сперечатись з людиною яка не розуміє принцип роботи БДЖ.anatolikostis: ↑ 13.06.2025 18:04насправді він фільтрує і видає сигнал через себе Завжди
Видавати сигнал просто замкнувши через реле вхід на вихід та генерувати його самостійно інвертором - це різні речі.
Або ви з онлайновими упсами сплутали. Почитайте чим відрізняються онлайн та лінійно-інтерактивні.
В онлайнових дійсно інвертор працює завжди. Але, зараз мова про конкретну модель лінійно-інтерактивну.
Востаннє редагувалось 13.06.2025 18:25 користувачем _VlaD_, всього редагувалось 1 раз.
-
anatolikostis
Member
тобто він уже і не стаб?_VlaD_: ↑ 13.06.2025 18:18лінійно-інтерактивний
ну ок, неправильно розумію...таке...
переплутали з оффлайн - буває
-
_VlaD_
Member
При чому тут це?anatolikostis: ↑ 13.06.2025 18:25тобто він уже і не стаб?
Лінійно-інтерактивні БДЖ бувають зі стабом і без нього.
БДЖ бувають двох основних типів:
Онлайн (безперервної дії) та лінійно-інтерактивні.
Останні ще можуть мати вбудований стабілізатор, а можуть бути без нього. Але це вже типу опції. Стабілізатор дозволяє БДЖ працювати у більшому діапазоні напруг без переходу на живлення від інвертора з батареї.
-
Timedemo
Member
ну якщо в людини питання по стабілізатору, значить є шанс що буде інколи просаджуватись напруга настільки що дбж буде переходити на акум, або вимкнуть світло і насос отримає кривий синус. краще вже просто стаб купить дешевий і не паритись._VlaD_: ↑ 13.06.2025 17:17Так то в режімі упса синусоіда не чиста. Від мережі буде працювати як звичайний стабілізатор.Timedemo: ↑ 13.06.2025 12:25 не можна. у нього не чиста синусоіда
Але, є імовірність, що для його запуску потрібен буде акумулятор.
Типу, під'єднуємо до упса акум, запускаємо і від'єднуємо акум. Далі упс працюватиме як стабілізатор та видаватиме помилку що батарея не справна.
Якщо батарею не відімкнути, то при зникненні мережі упс почне генерувати апроксимований сунус і може спалити насос.
Але, то гемор. Простіше купити стабілізатор.
Відправлено через 3 хвилини 45 секунд:
ти плутаєш онлайн подвійного перетворення з інтерактивом, перший зажди генерує своє неважливо який вхід 110-300в, інтерактив клацає різні обмотки в диапазоні 180-280в, далі переходе на батарею і генерю погану синусоіду.anatolikostis: ↑ 13.06.2025 18:04то є такий вередливий ДБЖ: хочу фільтрую, хочу не фільтрую?_VlaD_: ↑ 13.06.2025 17:17
Так то в режімі упса синусоіда не чиста. Від мережі буде працювати як звичайний стабілізатор.
насправді він фільтрує і видає сигнал через себе Завжди, якщо окремо у нього не передбачена наскрізна розетка для потужних споживачів.
тому не треба вигадувати, а треба брати правильний Стаб або ДБЖ: одеський елекс чи щось подібне.
-
anatolikostis
Member
Timedemo
так, лінійка робить одне перетворення, а он-лайн - два перетворення, і от у формі сигналу після одного перетворення в лінійці я б не був такий впевнений, особливо беручі то уваги той факт, що у нас навіть синус в розетках пересраний гармоніками він нових пристроїв.
тому або правильний стаб або лишати той фсп зі старпосту і чекати першого ремонту котла
так, лінійка робить одне перетворення, а он-лайн - два перетворення, і от у формі сигналу після одного перетворення в лінійці я б не був такий впевнений, особливо беручі то уваги той факт, що у нас навіть синус в розетках пересраний гармоніками він нових пристроїв.
тому або правильний стаб або лишати той фсп зі старпосту і чекати першого ремонту котла
-
_VlaD_
Member
Тому я і написав що:Timedemo: ↑ 13.06.2025 21:04є шанс що буде інколи просаджуватись напруга настільки що дбж буде переходити на акум, або вимкнуть світло і насос отримає кривий синус.
Отправлено спустя 9 минут 24 секунды:_VlaD_: ↑ 13.06.2025 17:17під'єднуємо до упса акум, запускаємо і від'єднуємо акум
Знов не так ти все зрозумів.anatolikostis: ↑ 13.06.2025 22:14 Timedemo
так, лінійка робить одне перетворення, а он-лайн - два перетворення
Онлайн робить два перетворення завжди.
Інтерактив - одне перетворення, але робить він його лише тоді, коли вимкнули світло і він працює від батареї. Коли міська мережа є, то інтерактив не робить ніякого перетворення, а просто пропускає електроєнергію з входу на вихід. Якщо ДБЖ зі стабом, то може ще стабілізувати напругу за допомогою трансформатора, тому якість синуса не постраждає.
-
anatolikostis
Member
_VlaD_
якщо лінійка без стабу, то вже не лінійка а офф
якщо лінійка без стабу, то вже не лінійка а офф
-
1985god
Member
ikosike не разу не відповів
маю саморобну приблуду, яка на крайній випадко зробить з "поганої" синусоїди значно "кращу" синусоїду і воно буде працювати . Якщо ikosike буде цікаво - може написати в приват.
А якщо стаб то брати LVT https://www.lvt.lviv.ua/ або можна luxeon ~ 500 Вт чи іншого породистого китайця sven і тому подібне . але я б встатаки думав про резерв і таки використав інсуючий UPS з моєю приблудою . Або придбав в ломбарді якусь заряду станцію типу еко флов рівер 2 за 4500 грн звісно користовану ... , але вона не стабілізатор.
По правді кажучи стабілізатор НЕ потрібен котлу це просто така змова виробників стабілізаторів і котлів , якщо у вас на всю квартиру є реле напруги ( наприклад той же зубр , тут можна брати будь що крім китайців) то стаб вам не потрібен
Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
і змова виробнків котлів щоб відмовити у сервісі
Відправлено через 2 хвилини 21 секунду:
P.s. і не треба зважати на цифри на табло дешевих китайських стабів - вони працюють я перевіряв а цифри то для краси , то не вимірювальний пристрій
Відправлено через 42 секунди:
P.P.S якщо що то я продав певно 100 різних стабів і трошки цікавився тим питанням та експерементував
маю саморобну приблуду, яка на крайній випадко зробить з "поганої" синусоїди значно "кращу" синусоїду і воно буде працювати . Якщо ikosike буде цікаво - може написати в приват.
А якщо стаб то брати LVT https://www.lvt.lviv.ua/ або можна luxeon ~ 500 Вт чи іншого породистого китайця sven і тому подібне . але я б встатаки думав про резерв і таки використав інсуючий UPS з моєю приблудою . Або придбав в ломбарді якусь заряду станцію типу еко флов рівер 2 за 4500 грн звісно користовану ... , але вона не стабілізатор.
По правді кажучи стабілізатор НЕ потрібен котлу це просто така змова виробників стабілізаторів і котлів , якщо у вас на всю квартиру є реле напруги ( наприклад той же зубр , тут можна брати будь що крім китайців) то стаб вам не потрібен
Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
і змова виробнків котлів щоб відмовити у сервісі
Відправлено через 2 хвилини 21 секунду:
P.s. і не треба зважати на цифри на табло дешевих китайських стабів - вони працюють я перевіряв а цифри то для краси , то не вимірювальний пристрій
Відправлено через 42 секунди:
P.P.S якщо що то я продав певно 100 різних стабів і трошки цікавився тим питанням та експерементував
-
walkman3000
Member
ikosike
10 років працює сінпро 200s910, на ньому котел турбовий+6 сервоприводів+голова від фільтра.
10 років працює сінпро 200s910, на ньому котел турбовий+6 сервоприводів+голова від фільтра.