Выбор акустики

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
Radio Bay
Member

Повідомлення

Hotspur: 13.06.2025 00:56так. тому я за 1700
Та нехай вже хоч щось бере :)

Я писав до того, що може буде розумніше зовсім забути про той SMSL. Я у Дакмастера на демках чув як ті дешеві СМСЛі грають до апа, тому може й віиреслити його з рівняння і все стане на свої місці. якщо будуть душити роздуми нехай бере 1700. Просто от 2 рішення, підкине монетку. Я 100% думки що буде ліпше навіть мати не хочу, остогидла ця тема. 1855 без СЛМС або 1700 з СЛМС. Купить 1855, сам послухає що ліпше :)
tablestikus
Member

Повідомлення

Мені тут ще оцей цап нарадили
SMSL Sanskrit 10th SK10 MKIII Hifi Audio DAC Decoder XU-316 AK4493S DSD512 Coxial Optical USB 32bit 768kHz With Remote Control
Ostin
Member

Повідомлення

tablestikus: 13.06.2025 11:06SMSL Sanskrit 10th SK10 MKIII
Оце було б чудово порівняти Pegasus II з цим SMSL) Тут ціновий розрив якраз на порядок (в 10 разів). От би послухати коментарі по звуку в порівнянні)
Radio Bay
Member

Повідомлення

Ostin: 13.06.2025 11:08Оце було б чудово порівняти Pegasus II з цим SMSL) Тут ціновий розрив якраз на порядок (в 10 разів). От би послухати коментарі по звуку в порівнянні)
Дуже цікаво було б, я тільки за конкуренцію

Відправлено через 6 хвилин 2 секунди:
Ostin: 13.06.2025 11:08Тут ціновий розрив якраз на порядок (в 10 разів)
Хтось вірить мєджік від SMSL за $150 )
Дакмастер, задається, його твікав, може там є до і після
Entar
Member

Повідомлення

Radio Bay: 12.06.2025 12:45 В тебе є 2 стандартних шляхи підключення:

- Із встріки по оптиці
- USB → SLMS → аналог → Едіки

Так ти змоделюєш реальній шлях підключення, але з іншими колонками
Прослухав, з телевізора:
1) В колонки 2750 db по оптиці з телевізора.
2) оптика → SLMS → аналог → Едіки

Різниця є, але я от чесно не можу ні сказати в чому конкретно вона заключається, а головне - не маю впевненості, що вона обумовлена не рівнем гучності (з смсл він при тих же налаштуваннях регулятора на колонках більше, і я затрудняюсь підібрати такий же).
Здається через smsl баси сильніше відчуваються, або в якихось їх частотах є певний пік, але мені важко визначити що через щось із цього звук прямо радикально інший/кращий.
Телевізор самсунг 7002. Не знаю чи можна вірити в цьому питанні чату GPT але він каже:
спойлер
У меня телевизор Самсунг недорогой 7002 , стоит ли подключать эти колонки напрямую к телевизору по оптике или лучше от телевизора оптику в ЦАП smsl m3, а от него по rca к телевизору?

ChatGPT сказал:
У тебя Samsung 7002 — бюджетная модель Smart TV.

Колонки Edifier R2750DB — отличного уровня.

Есть ЦАП SMSL M3, пусть и старичок, но всё ещё добротный.

⚙️ Два варианта подключения:
🔵 Вариант 1:
Телевизор → оптика → Edifier R2750DB

Это самый простой путь.

Телевизор передаёт цифровой сигнал напрямую в колонки, они сами его декодируют.

Минус:

У Samsung 7002 дешёвый оптический выход с ограниченным качеством сигнала — зачастую 16 бит / 48 кГц, а иногда даже хуже.

У колонок Edifier встроенный ЦАП очень базовый — не вытягивает детализацию. Всё играет, но звук "бюджетный", плоский, без кайфа.

🟢 Вариант 2 (рекомендуется):
Телевизор → оптика → SMSL M3 → RCA → Edifier R2750DB

Оптический кабель идёт в SMSL M3, где ЦАП качественно обрабатывает цифровой сигнал.

Затем по аналоговому RCA сигнал идёт в колонки.

Результат:

Гораздо более насыщенный и чистый звук.

Улучшение по всем фронтам — динамика, детализация, сцена.

Особенно это заметно на вокале, оркестровке, кино и качественной музыке.

🧠 Почему так?
Встроенный ЦАП в R2750DB — "на сдачу", рассчитан на удобство, а не качество.

SMSL M3 — хоть и недорогой, но честный аудиофильский ЦАП, который намного лучше обрабатывает звук.

В результате — Edifier звучит как Hi-Fi, а не как компьютерная акустика.

🔚 Вывод:
🔋 Подключать через SMSL M3 — однозначно лучше, звук будет чище, глубже, и ты наконец услышишь, на что твои R2750DB способны.
Это как раз тот случай, когда даже с бюджетным ТВ можно получить отличный звук, если пропустить его через хороший ЦАП.
Но я такой разницы о какой он говорит не слышу. Но в другом посте, лень копировать, он же пишет что разница может быть незаметной если слушать ютуб :)

Отправлено спустя 2 минуты 33 секунды:
Ще питання. Я задовбався тягати цей свій цап на роботу.
В мене навушники на роботі
KZ Audio KZ Audio ZS10 PRO X BLACK
Коли я слухаю їх через звуковуху делловскького корпоративного ноута, воно звучить значно гірше ніж через цей цап.
Я б взяв якийсь відносно недорогий портативний цап для навушників щоб слухати на роботі не через ноут, що можете порекомендувати мінімально прийнятне?

І чи можна (і на що звертати увагу) брати їх б.в.? Я б взяв б.в. якийсь Фііо із тих що коштують нові 4000 - з 1500 якщо це реально :)

Отправлено спустя 5 минут 54 секунды:
Radio Bay: 13.06.2025 09:35 Та нехай вже хоч щось бере :)

Я писав до того, що може буде розумніше зовсім забути про той SMSL. Я у Дакмастера на демках чув як ті дешеві СМСЛі грають до апа, тому може й віиреслити його з рівняння і все стане на свої місці. якщо будуть душити роздуми нехай бере 1700. Просто от 2 рішення, підкине монетку. Я 100% думки що буде ліпше навіть мати не хочу, остогидла ця тема. 1855 без СЛМС або 1700 з СЛМС. Купить 1855, сам послухає що ліпше :)
Замовив 1700, завтра приїдуть, послухаю, якщо почую що воно краще моїх sven bf-11 - залишу :) Все-рівно це для ПК, для телевізора буду про акустику думати прям сильно крутішу ніж мої 2750 db нескоро нескоро=після війни і після заміни мого бюджетного самсунга 7002 на крутий великий олед
Тепер питання більше по цапам і по тому чи треба мені якийсь fiio k11 чи його аналоги
Ostin
Member

Повідомлення

Entar: 13.06.2025 12:17разницы о какой он говорит не слышу
Як бачимо, каток в дії і причісує будь-який аналог до того вигляду, як вирішили в Едіфаєр.
На 1700, який має пустити звук напряму, буде цікавіше порівняти.
Entar
Member

Повідомлення

Ostin: 13.06.2025 12:26 Як бачимо, каток в дії і причісує будь-який аналог до того вигляду, як вирішили в Едіфаєр.
На 1700, який має пустити звук напряму, буде цікавіше порівняти.
Ну або я не знаю чи правильно я їх тестую.
Або різниця між цифрою з телевізора і аналогом з цього підсилювача незначна по якості і я її не дуже уловлюю.

1700 потестую завтра, надіюсь. Але це буде вже не тест "цифра проти аналога з цапа".
Я зможу протестувати лише встройку Realtek ALC892, проти creative rx проти s.m.s.l.
Востаннє редагувалось 13.06.2025 12:35 користувачем Entar, всього редагувалось 1 раз.
Ostin
Member

Повідомлення

Entar: 13.06.2025 12:17Я б взяв якийсь відносно недорогий портативний цап для навушників щоб слухати на роботі не через ноут, що можете порекомендувати мінімально прийнятне?
Тут кілька градацій: щось типу провода для телефону в ціні до 20$, щось з DSD256 (не факт, що це треба, просто показує рівень цап) в ціні 25-30, і щось з парними виходами (3,5 + 4,4 баланс) в ціні десь 50+ (є і дешевше).
Пам'ятаючи, що хочеться якийсь темний звук, щоб високих мало, я особисто не даватиму рекомендацій, але загалом воно все буде грати як мінімум "нормально". Цапи від Venture Electroncs (Devastator, Megatron) можуть навалити потужності, якщо це треба. І ціна на них помірна. Загалом, варто трохи заглибитись в огляди і вибрати щось за смаком.

Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
Entar: 13.06.2025 12:17І чи можна (і на що звертати увагу) брати їх б.в.? Я б взяв б.в. якийсь Фііо із тих що коштують нові 4000 - з 1500 якщо це реально :)
Брати б\в можна, але не треба. Причина - новий з алі на розпродажі буде коштувати дешевше, ніж в будь-кого із бариг на олх, які продають вже вживаний товар.
Entar
Member

Повідомлення

Ostin: 13.06.2025 12:34 Тут кілька градацій: щось типу провода для телефону в ціні до 20$, щось з DSD256 (не факт, що це треба, просто показує рівень цап) в ціні 25-30, і щось з парними виходами (3,5 + 4,4 баланс) в ціні десь 50+ (є і дешевше).
Буду вдячний за бренди і посилання на приклад чогось в районі 30-50$ якісного.
Бо fiio нові получається для цієї цілі мабуть задорогі і надлишкові
Radio Bay
Member

Повідомлення

Entar: 13.06.2025 12:17Різниця є, але я от чесно не можу ні сказати в чому конкретно вона заключається
Якщо чітко не можеш для себе сформулювати різницю, забий. Різниця повинна формулюватися чітко, а то буває її вислуховують, вислуховують та на решті вигадують
Entar
Member

Повідомлення

Radio Bay: 13.06.2025 12:51 Якщо чітко не можеш для себе сформулювати різницю, забий. Різниця повинна формулюватися чітко, а то буває її вислуховують, вислуховують та на решті вигадують
Ну от коли я порівнюю навушники з ноутбучної встройки і з цапу мого, то там 100% чітко :)
Radio Bay
Member

Повідомлення

Entar: 13.06.2025 12:57Ну от коли я порівнюю навушники з ноутбучної встройки і з цапу мого, то там 100% чітко
От тобі і приклад запам'ятай, як то буває, а то буває вислухавують там шось. Це відомий саморозвід, вислухати те чого нема )
Entar
Member

Повідомлення

Radio Bay: 13.06.2025 13:02 От тобі і приклад запам'ятай, як то буває, а то буває вислухавують там шось. Це відомий саморозвід, вислухати те чого нема )
Тут ще по потужності або якомусь іншому параметру типу опору може бути момент, як я розумію.)
Наприклад певний тип басів, такий який відчувається тілом, на моїх 2750 відчувається тільки від певного рівню гучності (але такий рівень гучності на постійній основі не сподобається сусідам :( ).
Radio Bay
Member

Повідомлення

Entar: 13.06.2025 13:05Тут ще по потужності або якомусь іншому параметру типу опору може бути момент, як я розумію.)
Потужність так, треба рівняти. Опір, тобі, як кінцевому споживачу пофіг, в тебе просто повинно гарно грати.
Entar: 13.06.2025 13:05Наприклад певний тип басів, такий який відчувається тілом, на моїх 2750 відчувається тільки від певного рівню гучності (але такий рівень гучності на постійній основі не сподобається сусідам ).
Томи тракти, та саби, які вміють грати тихо, то окрема тема і то недешево. Не всі вміють грати тихо
Ostin
Member

Повідомлення

Entar: 13.06.2025 12:37fiio нові получається для цієї цілі мабуть задорогі

Якраз в бюджеті Snowsky/FiiO RETRO NANO, якщо душа хоче фііо, а тут цілий фарш з блютузом і батарейкою.
Із варіантів щось типу Fosi Audio DS2 або Venture Electronics Devastator щоб дешевше. Про них всіх є огляди, можна (і дуже варто) ознайомитись. І величезна купа аналогів.
MSiAventador
Member

Повідомлення

Ostin: 12.06.2025 16:05
MSiAventador: 12.06.2025 16:02сміттєві динамікі
То де починаються не сміттєві динаміки в активній акустиці? Без катка, звісно ж.
https://buchardtaudio.com/collections/a ... versary-10
Radio Bay
Member

Повідомлення

Hotspur: 13.06.2025 20:17це початок ?
Кінець, це мередіан, все
DEVES
Member

Повідомлення

MSiAventador: 13.06.2025 19:00
Ostin: 12.06.2025 16:05
То де починаються не сміттєві динаміки в активній акустиці? Без катка, звісно ж.
https://buchardtaudio.com/collections/a ... versary-10
Не лишним будет дополнить, что 90% от стоимости это "цена" за корпус из дуба, который десятки лет томился набирался силы в каком-нибудь болоте. :)
Radio Bay
Member

Повідомлення

DEVES: 14.06.2025 00:49Не лишним будет дополнить, что 90% от стоимости это "цена" за корпус из дуба, который десятки лет томился набирался силы в каком-нибудь болоте
Та там люди працюють

Відправлено через 54 хвилини 21 секунду:
DEVES: 14.06.2025 00:49Не лишним будет дополнить, что 90% от стоимости это "цена" за корпус из дуба, который десятки Тиоально дебид илои ьак получилост

Відправлено через 16 хвилин 19 секунд:
На ніч
Відправлено через 10 хвилин 9 секунд:
DEVES: 14.06.2025 00:49Не лишним будет дополнить, что 90% от стоимости это "цена" за корпус из дуба, который десятки лет томился набирался силы в каком-нибудь болоте.
Даже не знаю, что сказать, Или сам сделай, покажи, спрлобнлсти , давай. Капец 90% )))))))))))))))))))))
Відповісти