Нестабільне енергоспоживання rx 9070 xt

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Автор
Повідомлення
Григорій23
Junior

Повідомлення

привіт, планую купити нову відеокарту, вибір стоїть між rtx 5070 ti та рх 9070 xt, більше схиляюся до rx 9070 xt через її ціну, але я виявив як на мене недолік в енергоспоживанні, воно не стабільне. У 80% ігрових тестах з оптимізованими іграми rx 9070 xt має різкі падіння та підвищення енергоспоживання з 320-330 ват до 150, 260, 200, 450 ват навіть, частіше за все коливання бувають у 30-50 ват, тоді як у 5070 ti це складає 10-20. В моменти просадок коливання фпс були в межах 10, а то взагалі без змін. Це відбувається не постійно, але доволі таки часто, приблизно раз на 1 хв., але й бувало частіше. Хоча я бачив стабільне енергоспоживання у деяких тестувальників, яке трималося на рівні 320-330 ват. Загалом я передивився 70+ відео з тестуваннями. В мене до вас питання:
1. Чому так відбувається?
2. Чи можуть бути фрізи?
3. Як це впливає на блок живлення?
4. Чи можна це якось виправити?
5. Чи краще докинути грошей та купити 5070 ti ?
alumem
Member

Повідомлення

1. Видео в студию, это может быть даже просто когда фср включишь или видеокарте не нужно работать на полную мощьность.
2. Неа.
3. Если блок не полное старье то никак.
4. зачем?
5. 5070ти стоит купить если вы оцените поддержку апскейлера в большем количестве игор + лучшую работу с лучами или если вы работаете/стримите за пк.
Ну и про фрейм генератор забыл.
Странно что вас споживання смутило а не хотспот или температура памяти.
Если разница в 150+-доляров то я бы очень хорошо подумал.
Вообще 9070xt выглядит достойно особенно с памятью от самсунга.
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

юзаю 9070 xt з бп 750вт. Все ок.
Поставив андервольт -25% (штатний тдп 340вт) та -50мв. Швидкі таймінги та +150 по памяті. різниці фпс не відчуваю зі стоком.
Фрізів також немає.
Григорій23
Junior

Повідомлення

декілька відео, дивіться на споживання, думаю цього достатньо
падіння на 70 ват та повернення
підвищення на 60 ват та повернення
підвищення на 70 ват та падіння на 40 ват
тут взагалі не зрозуміло що коїться
падіння на 50 ват та повернення
Ektalion
Member

Повідомлення

Ви перший раз в житті побачили тести?

Споживання в кожній грі буде різним. Залежно від навантаження на відеокарту.
Васильович
Member

Повідомлення

Григорій23: 10.06.2025 13:24думаю цього достатньо
Якщо цього достатньо, то навіщо було спеціально реєструватися і взагалі ставити якісь питання? :rolleyes:
Купуй 5070 Ti і тішся :dontknow:
Ektalion
Member

Повідомлення

Васильович: 10.06.2025 13:46 Якщо цього достатньо, то навіщо було спеціально реєструватися і взагалі ставити якісь питання? :rolleyes:
Купуй 5070 Ti і тішся :dontknow:
Людина має переживати про температуру, але чомусь хвилює коливання споживання :laugh:
Mixx
Member

Повідомлення

Не тема а якась шиза...

В 2 словах - ривки споживання та завантаження в тих відео - особливості моніторингу, не більше, не менше.

Дивитеся на фпс та лінію фреймтайму, де цп вивозить - вона всюди рівна, фпс стабільний.

Нема про що говорити.
Григорій23
Junior

Повідомлення

можна якісь відповіді по темі і по конкретним питанням? чи ви читати не вмієте?
дякую першим 2-м людям за відповіді
FirstTDM
Member

Повідомлення

Григорій23: 10.06.2025 15:52можна якісь відповіді по темі і по конкретним питанням?
1. Так функционирует эта видяха... так задумано... надо смотреть настройки в конкретном случае...
2. Из-за прыжков энергопотребления? Нет.
3. Колебания в 30-50 Вт никак не влияют на нормальный БП с мощностью от 650 Вт и выше
4. Писать инженерам AMD... может они спец. прошивку выпустят... чтобы что? :)
5. Имхо, лучше взять NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti
OldGoodGames
Member

Повідомлення

відповідь одна - R.A.D.E.O.N :)
waryag
Member

Повідомлення

Григорій23: 10.06.2025 11:05 привіт, планую купити нову відеокарту, вибір стоїть між rtx 5070 ti та рх 9070 xt, більше схиляюся до rx 9070 xt через її ціну, але я виявив як на мене недолік в енергоспоживанні, воно не стабільне. У 80% ігрових тестах з оптимізованими іграми rx 9070 xt має різкі падіння та підвищення енергоспоживання з 320-330 ват до 150, 260, 200, 450 ват навіть, частіше за все коливання бувають у 30-50 ват, тоді як у 5070 ti це складає 10-20. В моменти просадок коливання фпс були в межах 10, а то взагалі без змін. Це відбувається не постійно, але доволі таки часто, приблизно раз на 1 хв., але й бувало частіше. Хоча я бачив стабільне енергоспоживання у деяких тестувальників, яке трималося на рівні 320-330 ват. Загалом я передивився 70+ відео з тестуваннями. В мене до вас питання:
2. Чи можуть бути фрізи?
Це абсолютно нормальна робота сучасного заліза. Будь-якого. Агресивні бусти, купа технологій, сумнівна оптимізація ігор.

Саме для цього в стандарт БЖ АТХ 3.0 завезли вимоги витримувати короткочасне перевантаження вдвічі по загальному споживанню і втричі - по лініям відяхи.
Васильович
Member

Повідомлення

Григорій23: 10.06.2025 15:52можна якісь відповіді по темі і по конкретним питанням? чи ви читати не вмієте?
Ти б сам, троленятку, навчився читати - тоді на свої питання відповіді сам і прочитав би :rotate:
Григорій23
Junior

Повідомлення

дякую тільки за адекватні відповіді :)
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Григорій23: 10.06.2025 11:05 привіт, планую купити нову відеокарту, вибір стоїть між rtx 5070 ti та рх 9070 xt, більше схиляюся до rx 9070 xt через її ціну, але я виявив як на мене недолік в енергоспоживанні, воно не стабільне. У 80% ігрових тестах з оптимізованими іграми rx 9070 xt має різкі падіння та підвищення енергоспоживання з 320-330 ват до 150, 260, 200, 450 ват навіть, частіше за все коливання бувають у 30-50 ват, тоді як у 5070 ti це складає 10-20. В моменти просадок коливання фпс були в межах 10, а то взагалі без змін. Це відбувається не постійно, але доволі таки часто, приблизно раз на 1 хв., але й бувало частіше. Хоча я бачив стабільне енергоспоживання у деяких тестувальників, яке трималося на рівні 320-330 ват. Загалом я передивився 70+ відео з тестуваннями. В мене до вас питання:
2. Чи можуть бути фрізи?
rtx 5070 ti и вообще даже не думать, экономия - копейки, гемор потом будет.
Если бы 9070 стоила $200 - то нужно было бы думать. А при плюс - минус равной цене вообще АТИ брать - моветон. Если бы был третим Интел - тут бы я задумался, а так - зачем было вообще спрашивать?
чтобы сделать выбор - достаточно посмотреть ролик с уважаемого сайта и всё становится сразу понятно.
anatolikostis
Member

Повідомлення

володья811 опять шалит...
oh_boy
Member

Повідомлення

Гріша, бери нвіде і не пар мозги, не собі, не людям
waryag
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 10.06.2025 19:52 чтобы сделать выбор - достаточно посмотреть ролик с уважаемого сайта и всё становится сразу понятно.
А давно тестинг геймс из помойки с фейковыми тестами стал уважаемым сайтом?
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

waryag: 12.06.2025 09:42
Inqizitor2022: 10.06.2025 19:52 чтобы сделать выбор - достаточно посмотреть ролик с уважаемого сайта и всё становится сразу понятно.
А давно тестинг геймс из помойки с фейковыми тестами стал уважаемым сайтом?
Назови хоть один фейковый тест там! Хоть один.
waryag
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 12.06.2025 17:56 Назови хоть один фейковый тест там! Хоть один.
Навскидку поиск выдал это
спойлер
Відповісти