Мышь для Геймера! На чем остановиться?

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
zelenuchka
Member

Повідомлення

creater_ua: 15.04.2025 01:07
7mindfields: 15.04.2025 00:43 А всі оці darmoshark, attack shark, vxe, mchose?
Motospeed (Darmoshark) X6 Max дуже крута миша на свій прайс, форма легендарної Endgame Gear XM2w 4k(Ninjutso Sora 4k) вага 45 грам і доволі живуча по батареї, що здивувало. Найкраща з всіх Darmoshark, хіба ще є M5 Pro, але та чисто пальцева міні-миша. Інші Darmoshark наче і не погані, але губляться серед конкурентів. Тестував ще 3 інші Darmoshark, загалом 5 мишей цієї компанії за останній рік, Motospeed X6 Max номер1 серед них
Немного не соглашусь, сам пользовался X6 Max ...
В техническом плане она достойна, а вот формой - не каждому подойдет, учитывая формы предыдущих моделей Motospeed. Плюс софт - плакать хочется.
Поэтому я в итоге перепаял свичи на сайленты (хорошо, что там старая добрая механика :beer: ), убрал легкий претревел на левой кнопке и отдал жене :super:
Она до этого пользоватась с ноутом Anywhere 3 и удивлялась - "чего "новая" такая легкая" :D
спойлер
X6Max.jpg
Sofeno
Junior

Повідомлення

Які є відносно недорогі вайрлесс миші з оптичним енкодером колеса? Зараз маю rival 3 wireless і треба іноді робити профілактику, бо скролить стає нереально. Перед цим була сама дешева кабельна, і там тоже скрол померав
feniks_tm
Member

Повідомлення

Sofeno: 02.06.2025 12:34 Які є відносно недорогі вайрлесс миші з оптичним енкодером колеса? Зараз маю rival 3 wireless і треба іноді робити профілактику, бо скролить стає нереально. Перед цим була сама дешева кабельна, і там тоже скрол померав
З недорогого навряд щось знайдете притомне, більшість брендів відходять від використання оптичних енкодерів, чомусь. З безпроводу перше що спадає на думку це Lamzu Paro, G502X Wireless та Basilisk V3 Pro. Але недорогими їх у мене язик не повернеться назвати. Альтернатива - dustproof версії механічних енкодерів, житимуть значно довше, але навряд безсмертні теж. Я б на вашому місці розглянув щось з Incott, G23 чи G24. Там TTC Gold Dustproof та хотсвап основних свічів.
Hells Angels
Member

Повідомлення

Sofeno: 02.06.2025 12:34відносно недорогі вайрлесс миші з оптичним енкодером колеса?
Lenovo Legion M7 у нас були у сірих магазах, ще як варіант амазон/яйки
Бесценно
Member

Повідомлення

Доречі, може комусь буде цікаво). Купив на ali по choice sale day в якогось продався VXE R1 Pro Max, вийшла в 12 доларів. (Хоча спочатку дивився на R1 SE+, її можна знайти в районі 16-18$).
Це моя перша безпровідна мишка. До цього була A4Tech Bloody V3. Ця просто дуже легесенька, таке враження що вона пуста в середині. За такі гроші з такою автономністю наврядчи щось знайдете.
zelenuchka
Member

Повідомлення

feniks_tm: 02.06.2025 12:52
Sofeno: 02.06.2025 12:34 Які є відносно недорогі вайрлесс миші з оптичним енкодером колеса? Зараз маю rival 3 wireless і треба іноді робити профілактику, бо скролить стає нереально. Перед цим була сама дешева кабельна, і там тоже скрол померав
З недорогого навряд щось знайдете притомне, більшість брендів відходять від використання оптичних енкодерів, чомусь. З безпроводу перше що спадає на думку це Lamzu Paro, G502X Wireless та Basilisk V3 Pro. Але недорогими їх у мене язик не повернеться назвати. Альтернатива - dustproof версії механічних енкодерів, житимуть значно довше, але навряд безсмертні теж. Я б на вашому місці розглянув щось з Incott, G23 чи G24. Там TTC Gold Dustproof та хотсвап основних свічів.
Ничего удивительного. Производители в погоне за весом ставят алюминиевые шурупы (!!!), чтобы снизить вес на 0,07г ... понятное дело, что под нож попадают и оптические энкодеры, которые существенно массивнее своих механических собратьев, а надежность тут спорная.
И, как вы правильно отметили, есть дастпруп энкодеры. Оптика это все маркетинг (100 раз уже об этом писал). Исключение это "игры производителя" со скролингом (как сделано на Basilisk или МХ от Logi), т.е. когда это прям "фишка" ... с механикой такой функционал провернуть сложнее. Но это удел небольшого числа пользователей.
Бесценно: 02.06.2025 14:22 Доречі, може комусь буде цікаво). Купив на ali по choice sale day в якогось продався VXE R1 Pro Max, вийшла в 12 доларів. (Хоча спочатку дивився на R1 SE+, її можна знайти в районі 16-18$).
Це моя перша безпровідна мишка. До цього була A4Tech Bloody V3. Ця просто дуже легесенька, таке враження що вона пуста в середині. За такі гроші з такою автономністю наврядчи щось знайдете.
Ну это же рандом ... либо сейл какой-то был лютый.
VXE R1 Pro Max за такие деньги это прекрасное ус-во.
VBerezovsky
Member

Повідомлення

zelenuchka: 09.06.2025 23:09 VXE R1 Pro Max за такие деньги это прекрасное ус-во.
Тільки колесо через місяць-два гуркотіти при скроллі починає, а так згоден.
Дима Динамит
Member

Повідомлення

хастлер не бери я такую взял https://hard.rozetka.com.ua/ua/467355994/p467355994/ в итоге поставил офисную простую)
Patruletz
Member

Повідомлення

VBerezovsky: 10.06.2025 09:02Тільки колесо через місяць-два гуркотіти при скроллі починає
він гуркотіти починає не тільки в миші за 15уе але й за 150 на 2-3 місяць, правда ще не зламавсь.
feniks_tm
Member

Повідомлення

Дима Динамит: 10.06.2025 11:16 хастлер не бери я такую взял https://hard.rozetka.com.ua/ua/467355994/p467355994/ в итоге поставил офисную простую)
Чогось очікувати від мишки за 15 баксів, доступної локально, це звісно сильно) З іншої сторони, докинути якісь 200 грн і вже можна замовити з аліка щось типу тієї ж ATK A9 чи R1 SE. Буде одразу і людська якість, і людська начинка, і безпровід.
Дима Динамит
Member

Повідомлення

feniks_tm: 10.06.2025 13:05
Дима Динамит: 10.06.2025 11:16 хастлер не бери я такую взял https://hard.rozetka.com.ua/ua/467355994/p467355994/ в итоге поставил офисную простую)
Чогось очікувати від мишки за 15 баксів, доступної локально, це звісно сильно) З іншої сторони, докинути якісь 200 грн і вже можна замовити з аліка щось типу тієї ж ATK A9 чи R1 SE. Буде одразу і людська якість, і людська начинка, і безпровід.
я ее брал еще в молдове за 400лей где то 800грн на наши ну в любом случаии моя офисная мышка HP за 100грн лучше и пользуюсь ей по сей день
Востаннє редагувалось 10.06.2025 13:28 користувачем Дима Динамит, всього редагувалось 1 раз.
sensey
Member

Повідомлення

Народ хто що скаже про Logi MX master3S? Норм апарат для геймінгу?
feniks_tm
Member

Повідомлення

sensey: 10.06.2025 13:21 Народ хто що скаже про Logi MX master3S? Норм апарат для геймінгу?
Якщо чисто для геймінгу, то таке собі, цеглина ще та. Судячи з оглядів, там ще і полінг рейт всього 125Гц, що взагалі неприйнятно, тим більше за таку ціну. Точно ні для ігр.
Аціо
Member

Повідомлення

mult: 15.04.2025 08:47 Проблема сучасних мишей, що вони масово робляться мабуть для китайців з маленькими ручками :)
У мене в принципі не велька лапа, десь 19 на 9.5 см.
Є таке повністю згоден.
До речі під вашу руку комфортна ширина миші це 68-72мм вширшки, саме ширина мишки на 90% критична для комфортного використання.
А у Китайців мишки це зазвичай 58-64мм, тобто більше для жіночих рук які мають трохи іншу пропорцію, у жінок коротші пальці та ноги анатомічно.
Мені взагалі лихо щось знайти адже 21 на 12.5 лапа, я вирішив це питання - накладка кастом 3D принтер, або якщо багато вільного часу - купую брус дерев'яний набір стамесок до рук наждачку та роблю накладку на корпус сам, з дерева дуже приємні накладки у користуванні виходять.
Melofon
Member

Повідомлення

VBerezovsky: 10.06.2025 09:02
zelenuchka: 09.06.2025 23:09 VXE R1 Pro Max за такие деньги это прекрасное ус-во.
Тільки колесо через місяць-два гуркотіти при скроллі починає, а так згоден.
Смазка скрола убирает любой треск и ненормальный шум, я свой сам смазал тефлоновой смазкой и он теперь нереально тихий, но когда даже новый потрескивал частенько особенно от прокрутки вверх и меня это напрягало, посмотрим на сколько долго этого хватит, но обычно такая смазка никуда не утекает. Если что у моей R2 энкодер F-Switch E-10, многие писали что хороший энкодер, топовый этого брэнда, но после смазки он стал идеальным.
mult
Member

Повідомлення

Аціо
В мене зараз Logitech G502X і вона мені комфортна, то думаю у ваших словах є сенс :)
Треба звернути на це увагу.
zelenuchka
Member

Повідомлення

sensey: 10.06.2025 13:21 Народ хто що скаже про Logi MX master3S? Норм апарат для геймінгу?
Это шутка? Или речь про "сапера" и "пасьянс-косынка"? Тогда подойдет. :beer:
Аціо: 10.06.2025 13:58
mult: 15.04.2025 08:47 Проблема сучасних мишей, що вони масово робляться мабуть для китайців з маленькими ручками :)
У мене в принципі не велька лапа, десь 19 на 9.5 см.
Є таке повністю згоден.
До речі під вашу руку комфортна ширина миші це 68-72мм вширшки, саме ширина мишки на 90% критична для комфортного використання.
А у Китайців мишки це зазвичай 58-64мм, тобто більше для жіночих рук які мають трохи іншу пропорцію, у жінок коротші пальці та ноги анатомічно.
Мені взагалі лихо щось знайти адже 21 на 12.5 лапа, я вирішив це питання - накладка кастом 3D принтер, або якщо багато вільного часу - купую брус дерев'яний набір стамесок до рук наждачку та роблю накладку на корпус сам, з дерева дуже приємні накладки у користуванні виходять.
Darmoshark M3 PRO MAX
Размеры, мм - 129.50*66.20*39.60mm
Очень удобный девайс для средней и большой руки ... плюс (для меня) симметрична.
mult: 10.06.2025 14:57 Аціо
В мене зараз Logitech G502X і вона мені комфортна, то думаю у ваших словах є сенс :)
Треба звернути на це увагу.
Да ну ... если только для специфических задач ... а так кирпич еще тот :rotate:
Выше написал чем этот кирпидон заменить. :super:
mult
Member

Повідомлення

zelenuchka
Ну я знаю що таке легкі миші :) в мене була і lamzu maya x і ще схожі.
G502x за сучасними мірками тяжка звісно, але користуватись нормально, в моїй молодості всі такі були і ще важчі і грали у все без проблем :)
В ній головне форма.
А рекомендована вами симетрична, що мені мабуть не підійде, бо та ж мая х не підійшла, і я зрозумів чому.
Симетрична форма, отой рівномірний горб без скосу до низу де мізинець мені якраз доставляв дискомфорт і постійно боліла рука.
Звісно замінити g502x на щось більш легше можна, головне форму підібрати, teevolution наприклад.
GreenMile
Member

Повідомлення

Сама по собі миша крута, мабуть одна з найкращих, що я тримав у руці, довго тримає заряд, магнітний скрол взагалі бімба.
Але ії основні плюшки не для ігор, а для роботи, тому якщо першочергова задача - геймінг, краще взяти щось інше за ці гроші.
Із мінусів - стирається оте "софт тач" покриття з часом.
sensey
Member

Повідомлення

GreenMile: 16.06.2025 18:31
Сама по собі миша крута, мабуть одна з найкращих, що я тримав у руці, довго тримає заряд, магнітний скрол взагалі бімба.
Але ії основні плюшки не для ігор, а для роботи, тому якщо першочергова задача - геймінг, краще взяти щось інше за ці гроші.
Із мінусів - стирається оте "софт тач" покриття з часом.
Так миша вогонь, користуюсь вже рік купив ще одну такуж. І так стирається те покриттся але лікується новими з аліекспресу. В іграх особливого дискомфорту не відчув. Правда в шутери не граю. :gigi:
Відповісти