Перевидання Neverwinter Nights 2: Enhanced Edition виходить наступного місяця

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
koniyoto
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Перевидання Neverwinter Nights 2: Enhanced Edition виходить наступного місяця

Перевидання, не ремастер. Гра з часів, коли ідея тупого переносу ДнД правил на ПК ввжалась чудовую думкою. Ню-ню. Ще тоді ця гра була душною. А зараз, коли Ларіан показали як робити ПК ігри про "маленьких чоловічків" це дуууже сумнівний реліз.
tablestikus
Member

Повідомлення

koniyoto
Чудова гра була, з задоволення її повністю проходив.
koniyoto
Member

Повідомлення

tablestikus: 10.06.2025 11:00 koniyoto
Угу, в мне теж колись була ВАЗ 2111. Здавалась чудовою. А коли пішки під стіл ходив, так мені і ЗАЗ 968, що у батька був - здавався чудовою машиною. З того часу і автомобілі змінилися і мій досвід став значно багатшим. А от з іграми у людей в голові якась вавка. От грали вони у щось давно, воно їм тоді сподобалось і ВСЕ. Вони вірять у те, що та гра як відчувалась класною, так повинна відчуватись такою ж через 10 - 20 - 30 років. І того, що ігри весь цей час розвивались вони або не помічають, або не хочуть помічати. І говорячи про розвиток, я не маю на увазі лише графіку. Я маю на увазі механіки, інтерфейс навіть керування грою. Тому тупе перевидання старих ігор це, повертаючись до аналогії з автомобілем, пороги зроблені з монтажної піни та підкрашені чорним, зношені у нуль шини.
lewerlin
Member

Повідомлення

Господи, її оригінальну, Обсідіан, ледве допиляли технічно, до притомного стану. Там костилі, на костилях, підперті костилями. Зверху ще й рушій, дуже не толерантний до "покращень"(CDPR підтвердять). Якщо це не буде тотальний багодром, то мені жаль тваринок в лісах.
koniyoto: 10.06.2025 10:56Ще тоді ця гра була душною.
Кому як. Білдмейкінг, в цій частині, окремою грою був :gigi: .

Отправлено спустя 4 минуты 22 секунды:
koniyoto: 10.06.2025 11:13Вони вірять у те, що та гра як відчувалась класною, так повинна відчуватись такою ж через 10 - 20 - 30 років.
Хороша гра відчувається хорошою, незалежно від віку. Очам лише до графіки адаптуватись. Якщо в НВН2 додати можливість скіпнути повзання по локації - ціни їй не буде.
koniyoto
Member

Повідомлення

lewerlin: 10.06.2025 11:27 Хороша гра відчувається хорошою, незалежно від віку. Очам лише до графіки адаптуватись. Якщо в НВН2 додати можливість скіпнути повзання по локації - ціни їй не буде.
А скіпнути не вийде. Будете повзати, якщо будете грати. І нікуди не дінетесь. Про те, що "хороша гра" відчувається такою незалежно від віку я навіть сперичатись не буду, настільки це маячня. Можливо якщо "ігровий" досвід з початку 2000, то ще якось це можна натягнути на глобус, хоча більшіть "хороших" ігор навіть з тих часів потребують допрацювання напилком. А тупо перевидання. Ну - смачного, що тут можу скзати.
Dilfin
Member

Повідомлення

koniyoto: 10.06.2025 11:13
Угу, в мне теж колись була ВАЗ 2111. Здавалась чудовою. А коли пішки під стіл ходив, так мені і ЗАЗ 968, що у батька був - здавався чудовою машиною. З того часу і автомобілі змінилися і мій досвід став значно багатшим. А от з іграми у людей в голові якась вавка. От грали вони у щось давно, воно їм тоді сподобалось і ВСЕ. Вони вірять у те, що та гра як відчувалась класною, так повинна відчуватись такою ж через 10 - 20 - 30 років. І того, що ігри весь цей час розвивались вони або не помічають, або не хочуть помічати. І говорячи про розвиток, я не маю на увазі лише графіку. Я маю на увазі механіки, інтерфейс навіть керування грою. Тому тупе перевидання старих ігор це, повертаючись до аналогії з автомобілем, пороги зроблені з монтажної піни та підкрашені чорним, зношені у нуль шини.
А чудова книжка, з красивою і цікавою історією, може бути чудовою, чи фільм з цікавим сюжетом, ні? Це кара сучасного суспільства, коли маркетолухи їм впарюють красиві картинки, але без душі і змісту, комп'ютерна графіка фотореалістична, але світ пустий, не живий, персонажі, як біороботи і весь сюжет заключається в тому, що побіжи туди, принеси щось і за то получиш новий скіл...
Востаннє редагувалось 10.06.2025 12:00 користувачем Dilfin, всього редагувалось 1 раз.
yariksom
Member

Повідомлення

Дуже чекаю.
koniyoto
Member

Повідомлення

Dilfin: 10.06.2025 11:52
А чудова книжка, з красивою і цікавою історією, може бути чудовою, чи фільм з цікавим сюжетом, ні?
Є пара запитань. Скільки розвивались ці форми мистецства, та що у них найважливіше? У чому принципова різниця між книгою/фільмом/виставю/картиною та відеогрою? Якщо у вас будуть відповіді на ці запитання, то ви зрозумієте, чому "На Західному фронті без змін", написана майже 100 років тому досі актуальна (особливо сьогодні), а дуже багато "чудових ігор" яким лише чверть століття потребують допрацювання, щоб вони відчувались чудовими сьогодні.
Dilfin
Member

Повідомлення

koniyoto: 10.06.2025 12:01
Dilfin: 10.06.2025 11:52
А чудова книжка, з красивою і цікавою історією, може бути чудовою, чи фільм з цікавим сюжетом, ні?
Є пара запитань. Скільки розвивались ці форми мистецства, та що у них найважливіше? У чому принципова різниця між книгою/фільмом/виставю/картиною та відеогрою? Якщо у вас будуть відповіді на ці запитання, то ви зрозумієте, чому "На Західному фронті без змін", написана майже 100 років тому досі актуальна (особливо сьогодні), а дуже багато "чудових ігор" яким лише чверть століття потребують допрацювання, щоб вони відчувались чудовими сьогодні.
Звичайно, що потребують допрацювання, вдосконаленню немає меж, але головне історія, сюжет, переживання за долю героїв, навіть Сталкер 2, який вийшов недавно, також потребує великого допрацювання, якщо хтось хоче пережити емоції, які пережив колись, то він їх буде переживати, а хто не вірить, той відкриє, скаже: "ай, якась фігня, зараз графіка набагато краща ніж колись, в мене витечуть очі", то він ніколи не зможе пережити ті самі, або подібні емоції. Головне вірити, у деяких людей в голові цілі всесвіти, а у когось тільки пустота і голий розрахунок.
GAAndalf
Junior

Повідомлення

koniyoto: 10.06.2025 11:13
Людина написала про те, що гра була чудовою та мала задоволення пройти її 10-20-30 років тому. До чого хейт?
koniyoto
Member

Повідомлення

GAAndalf: 10.06.2025 12:52 До чого хейт?
Хейт? Які ж ми тендитні. Насправді це не хейт, це просто бажання бачити нові ігри, нові механіки, простіше кажучи прогрес. А не чергові ліниві перевидання.
proos
Member

Повідомлення

Просто шикарно :super:
Ставил её три раза в гоге и не мог играть, бсодила при моём разрешении, что только не делал, а тут такой подгон :jump: :jump:

Отправлено спустя 7 минут 11 секунд:
koniyoto: 10.06.2025 10:56коли Ларіан показали
Шо показали :lol: ? Когда почти прошёл второй акт, а в самых дальних закаулках игры тебе дропает зеленка, даже не синька :facepalm:
Это показали? Или показали уровни площадью 10х10 на десять этажей вверх, от которых просто рыгать охота и которые ты не хочешь исследовать потому что ты знаешь что в сундуке там будет зеленка? Это показали?
Наx не нужна та вариативность когда прокачки 12лвл, а исследовать игру вообще не интересно.
На счёт нвн 2, это не ваше просто, играйте в человека паука.
avuremybe
Member

Повідомлення

lewerlin: 10.06.2025 11:27Хороша гра відчувається хорошою, незалежно від віку.
Це швидше виключення, ніж правило.
Візьмемо до прикладу першого Відьмака. Він не такий вже і старий. Але керування і QTE-бойовка хоронять будь-яке бажання його перепроходити. Хоча гра, сама по собі, чудова.
Таких прикладів можна багато навести. Досвід змінюється, стандарти змінюються. Все змінюється.
VovaII
Member

Повідомлення

avuremybe: 10.06.2025 14:14Але керування і QTE-бойовка хоронять будь-яке бажання його перепроходити.
Частково такі обмеження визначались наявним обладнанням і досвідом попередніх ігор, що йшли взагалі тільки на клавіатурі без мишки?
avuremybe
Member

Повідомлення

VovaII: 10.06.2025 14:27
avuremybe: 10.06.2025 14:14Але керування і QTE-бойовка хоронять будь-яке бажання його перепроходити.
Частково такі обмеження визначались наявним обладнанням
Що це за обмеження такі, в кінці 2007-го?
Думаю, то просто не надто вдалий вибір гейм-дизайнерів.
VovaII
Member

Повідомлення

avuremybe: 10.06.2025 14:30Що це за обмеження такі, в кінці 2007-го?
Ну що ж же примусило їх зробити таке керування? Не схоже, що тодішній технічний прогрес?
koniyoto
Member

Повідомлення

proos: 10.06.2025 13:57 Шо показали :lol: ? Когда почти прошёл второй акт, а в самых дальних закаулках игры тебе дропает зеленка, даже не синька :facepalm:
Это показали? Или показали уровни площадью 10х10 на десять этажей вверх, от которых просто рыгать охота и которые ты не хочешь исследовать потому что ты знаешь что в сундуке там будет зеленка? Это показали?
Наx не нужна та вариативность когда прокачки 12лвл, а исследовать игру вообще не интересно.
На счёт нвн 2, это не ваше просто, играйте в человека паука.
Щось ви не зрозуміли у BG3 (от зовсім), але це і не єдина гра Ларіанів. НВ2 я грав і НВ1 яграв, і ToEE я грав, і у настолку ДнД я грав, багато у що я грав коротше. А от з вашою гонкою за кольором речей, це не у BG3 і не у NW2, це скоріше Diablo (ні я не вважаю Diablo, що це щось погане).

Відправлено через 3 хвилини 34 секунди:
VovaII: 10.06.2025 14:33
avuremybe: 10.06.2025 14:30Що це за обмеження такі, в кінці 2007-го?
Ну що ж же примусило їх зробити таке керування? Не схоже, що тодішній технічний прогрес?
Ну, ви спробуйте пошукати релізи які відбулися у 2007 та у попередні пару рокі. Щось не бачу я там ніяких проблем з тим, щоб зробити бойову систему іншою.
lostsoulforever
Member

Повідомлення

koniyoto: 10.06.2025 12:57
Хейт? Які ж ми тендитні. Насправді це не хейт, це просто бажання бачити нові ігри, нові механіки, простіше кажучи прогрес. А не чергові ліниві перевидання.
тебе хтось змушує в це грати чи тобі у сраку перцю напхали і у тебе горить від того, що хтось хоче знову пограти у гру дитинства?
GAAndalf
Junior

Повідомлення

koniyoto: 10.06.2025 12:57
Ти подаєш бажане за дійсне, коли людина каже що їй гра сподобалася добіса років тому, а ти про своє та про прогрес.
Схоже твої бажання ніхто не втілював та ти пішов у топік показати який ти "інтелектуал" та за "прогрес", а інші ні, бо інакше ніяк не пов'язати спогади іншої людини та твої псевдоінтектуальни меседжи за прогрес.

PS. Якісні перевидання ніяк не шкодять прогресу, й можуть мати зворотний ефект у вигляді залучення прибутків від старих та нових гравців, а згодом й створення окремий ігор.
Ijachok
Member

Повідомлення

avuremybe: 10.06.2025 14:14
lewerlin: 10.06.2025 11:27Хороша гра відчувається хорошою, незалежно від віку.
Це швидше виключення, ніж правило.
Візьмемо до прикладу першого Відьмака. Він не такий вже і старий. Але керування і QTE-бойовка хоронять будь-яке бажання його перепроходити. Хоча гра, сама по собі, чудова.
Таких прикладів можна багато навести. Досвід змінюється, стандарти змінюються. Все змінюється.
Не повірите, мені перший Відьмак більше сподобався, ніж третій. Перепроходив десь між першим і третім. Якби був час, то саме його зараз перепройшов би, а не третього. При тому, що бойова частина другої частини теж сподобалась. А третя якось менше зайшла
Відповісти