Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрито
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
oversteve
Member

Повідомлення

в фб викатило картинку на тему :gigi:
Зображення
AlexxUnder
Member

Повідомлення

Nouriel: 06.06.2025 12:52
AlexxUnder: 06.06.2025 08:04По итогу AMD обосралась так же , как и NVIDIA.
Фанаты AMD - вы как там?
а ті фанати з тобою в одній кімнаті? чи всі хто каже шо 8гб мало зразу записуються до фанатів амд? звернись до спеціаліста, у тебе проблеми з головою. :lol:
Судя по горящему пердаку владельца AORUS Radeon RX 6800 XT MASTER можно сделать много выводов...
ВЛК у меня - полностью здоров и пригоден к строевой службе от 17.01.2025г. А у вас?
Hells Angels
Member

Повідомлення

AlexxUnder: 06.06.2025 13:10ВЛК у меня - полностью здоров и пригоден
такі реалії що там всі здорові, ще є чим помірятись? :laugh:
AlexxUnder
Member

Повідомлення

Hells Angels: 06.06.2025 13:11
AlexxUnder: 06.06.2025 13:10ВЛК у меня - полностью здоров и пригоден
такі реалії що там всі здорові, ще є чим помірятись? :laugh:
Это называется сарказм :laugh:

Отправлено спустя 5 минут 43 секунды:
Без комментариев.
Вкладення
изображение_2025-06-06_131944198.png
Human being
Junior

Повідомлення

Вітаю!Гуру! Вибираю RX9070 між ASUS Radeon RX 9070 16384Mb PRIME OC і PowerColor Radeon RX 9070 16384Mb Hellhound. Перша за 30530гр.3 роки гарантії, друга 28600 2роки(наскільки це для Вас важливо?).Хотів Red Devil, але корпус до 330мм. Яка з них буде холодніша по хот споту та пам'яті? В стоці PRIME мабуть холодніша, але у Hellhoundа оберти як на мене занадто занижені (900),але це легко виправити без втрати тиші. Як сильно впливає тонкий радіатор (товщина відеокарти 41мм) та 4 теплотрубки у Hellhound та 5 труб у PRIME при її товщині 50мм на температуру? Може в кого є у використанні ці картки...Цікавить Ваша думка стосовно цього питання. :beer:
AlexxUnder
Member

Повідомлення

Human being: 06.06.2025 13:38 Вітаю!Гуру! Вибираю RX9070 між ASUS Radeon RX 9070 16384Mb PRIME OC і PowerColor Radeon RX 9070 16384Mb Hellhound. Перша за 30530гр.3 роки гарантії, друга 28600 2роки(наскільки це для Вас важливо?).Хотів Red Devil, але корпус до 330мм. Яка з них буде холодніша по хот споту та пам'яті? В стоці PRIME мабуть холодніша, але у Hellhoundа оберти як на мене занадто занижені (900),але :beer: це легко виправити без втрати тиші. Як сильно впливає тонкий радіатор (товщина відеокарти 41мм) та 4 теплотрубки у Hellhound та 5 труб у PRIME при її товщині 50мм на температуру? Може в кого є у використанні ці картки...Цікавить Ваша думка стосовно цього питання.
У меня Asus PRIME , правда RTX 5070. И при бублике карту почти не слышно.
Показатели на скрине.
Так же не имею информации про присутствие писка дросселей на 9070.
На 5070 у многих они пищат в нагрузке, у Asus PRIME - тишина.
Вкладення
изображение_2025-06-06_134416902.png
Mixx
Member

Повідомлення

Human being
Хеллхаунд буде цікавішим.

п.с. корпус можна замінити і взяти топ ;)

Сам до речі прийшов до того, що в понеділок замовлятиму Ред Девіл.
Vlaad13
Member

Повідомлення

oversteve: 06.06.2025 13:05 в фб викатило картинку на тему :gigi:
Зображення
та це просто чергова спроба хайпанути на темі
обидві карти мають варіанти з 16 гігами - але блогери цей факт старанно ігнорують
типу їх під дулом хтось змушує купувати саме карти на 8 гіг :facepalm:
AlexxUnder
Member

Повідомлення

alumem: 05.06.2025 19:23 AlexxUnder
Память не бойтесь на фул выкручивать, ддр7 хорошо гонится, 3к берет на изи

Отправлено спустя 1 минуту 13 секунд:
FirstTDM
Заводской разгон то фигня собачая, 50мгц то вообще ниочем.
Я ору с людей которые за ос версии переплачивают
3к не знаю как поставить, у меня потолок 2к. Или вы имели ввиду 1500? Что в итоге даёт 3к MHz ?
спойлер
изображение_2025-06-06_140347103.png
karokum
Member

Повідомлення

Всім привіт тепер тут :shuffle:

Поточний конфіг
спойлер
CPU: Ryzen 7 7700
GPU: RTX 4070 Super Gigabyte Gaming OC
MB: B650 Gigabyte Aorus Elite AX
PSU: 850W be quiet! Straight Power 12
RAM: 32 GB DDR5 G.Skill Flare X5 2x16GB 6000 CL32
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black
Закортіло мені трохи апгрейд провести системи, спочатку подумав про 7700 => 9800x3d, сходив у відповідну тему - там сказали більше сенсу буде з оновлення відеокарти

Глянув я на 50хх серію, і щось нічого мене не вражає. Хіба що ціни)
Ні ну звісно якщо взяти якусь 5090 то приріст буде солідний, але коштує вона захмарних грошей
Тому найближчий кандидат це 5080, з якою наче і є різниця, але у мене передчуття що її покупка в моєму випадку це як самого себе намахати...
Найбільше непокоїть 16GB врами. Вже зараз 12 гб під 1440p відчувається як мінімум для нових релізів. То 16 це на скільки? Рік-два? Таке собі як для передтопової моделі.
МФГ... Ну я і на 4070S ФГ підрубав лише коли кадрів критично не вистачало, бо по відчуттям краще "свої", хоч і менше
Нові моделі для DLSS (чи що там де transformer та cnn) - з тих тестів що бачив різниця мінорна
І якось виходить наче приріст по фпс буде, проте куди не глянь одні "але" за майже 1.5k$. Чи це в мене якісь очікування "вау" ефекту а реальність така що отримуєш +20-30% тай на тому все.
Super версії десь через рік? Може має сенс не гарячкувати і зачекати?
Що б ви зробили?

Я взагалі наче вже себе відмовив від задумки, але вирішив написати сюди для закірплення так скажемо :rolleyes:
Human being
Junior

Повідомлення

Спасибо! Радует,что при таких оборотах карта остаётся тихой, но я думаю с амд немного другая история.Не знаю стоит ли доверять обзору на xt версию ASUS Radeon RX 9070XT PRIME OC на ITC.ua, где хот спот улетел под 93гр.Цитата из статьи:Сразу хочу отметить, что ориентироваться нужно не на показатель графического процессора, а на Hotspot, температура которого достигала 93 градусов в тесте стабильности AIDA64.

В целом, я бы не назвал систему охлаждения особо эффективной, ведь такие температуры для 3-х вентиляторного исполнения выглядят не очень привлекательно. Стоит отметить, что классические 8-пиновые коннекторы питания нагревались даже больше, чем 12-пиновый разъем от NVIDIA RTX 5070 Ti. Понятно,что тдп у 9070xt, но осадочек :rotate:
Vlaad13
Member

Повідомлення

karokum: 06.06.2025 14:04 Всім привіт тепер тут :shuffle:

Поточний конфіг
спойлер
Закортіло мені трохи апгрейд провести системи, спочатку подумав про 7700 => 9800x3d, сходив у відповідну тему - там сказали більше сенсу буде з оновлення відеокарти

Ні ну звісно якщо взяти якусь 5090 то приріст буде солідний, але коштує вона захмарних грошей
Тому найближчий кандидат це 5080, з якою наче і є різниця, але у мене передчуття що її покупка в моєму випадку це як самого себе намахати...
Найбільше непокоїть 16GB врами. Вже зараз 12 гб під 1440p відчувається як мінімум для нових релізів. То 16 це на скільки? Рік-два? Таке собі як для передтопової моделі.
МФГ... Ну я і на 4070S ФГ підрубав лише коли кадрів критично не вистачало, бо по відчуттям краще "свої", хоч і менше
Нові моделі для DLSS (чи що там де transformer та cnn) - з тих тестів що бачив різниця мінорна
І якось виходить наче приріст по фпс буде, проте куди не глянь одні "але" за майже 1.5k$. Чи це в мене якісь очікування "вау" ефекту а реальність така що отримуєш +20-30% тай на тому все.
Що б ви зробили?

Я взагалі наче вже себе відмовив від задумки, але вирішив написати сюди для закірплення так скажемо :rolleyes:
16 гіг від зелених вистачить ще надовго (червоні більше пам'яті жеруть)
Та що купуйте зараз, ту Супер версію ще мінімум півроку чекати, а потім чекати поки ціни заспокоюється :laugh:
Filabatya
Member

Повідомлення

karokum
Візьміть собі Олед 27ку зараз трішки подешевіди 2К, або шиканіть і 32 4К, як альтернативу лижу 42тку сіру і кайфуйте. коли карти вже буде дійсно не вистачати(вже знизили налаштування) тоді й обновитесь на актуальний топ :super:
В вас зараз повністю збалансована система :up:
Востаннє редагувалось 06.06.2025 14:19 користувачем Filabatya, всього редагувалось 2 разів.
Human being
Junior

Повідомлення

Mixx: 06.06.2025 13:48 Human being

Шкода що корпус новий, куди його подіти :weep:
AlexxUnder
Member

Повідомлення

karokum
При вашей конфигурации, я бы подождал 1-2 годика до выхода чего то стоящего.
На данный момент вам всего хватает, что бы комфортно играть в текущие проекты в 1080-1440p.
man1242
Member

Повідомлення

karokum: 06.06.2025 14:04 Всім привіт тепер тут :shuffle:

Поточний конфіг
спойлер

Що б ви зробили?

16гб уже керпич и не хватает, у амд правда и 8гб на все хватает :-/
Зображення
Главный инженер АМД, я ему верю.
Если обьективно для 2к 16гб врам на лет 5 должно хватаить если не больше, для 4к это уже 2-3 года а дальше компромисы.
Востаннє редагувалось 06.06.2025 14:20 користувачем man1242, всього редагувалось 2 разів.
FirstTDM
Member

Повідомлення

karokum: 06.06.2025 14:04Тому найближчий кандидат це 5080
Хороший вариант. Можно еще глянуть на 5070Ti...
karokum: 06.06.2025 14:04Найбільше непокоїть 16GB врами.
А кто мешает НЕ беспокоится по этому поводу? "Разоблачающие блогеры" в сети видосики постят? :D
karokum: 06.06.2025 14:04Вже зараз 12 гб під 1440p відчувається як мінімум для нових релізів.
Хороший термин "відчувається" :) А может надо просто тесты посмотреть?
karokum: 06.06.2025 14:04То 16 це на скільки? Рік-два? Таке собі як для передтопової моделі.
Ожидается выход драйверов/софта для сжатия текстур и наращивание памяти для ИГРОВЫХ видеокарт прекратится. Только для нейронок останется смысл в огромных объемах...
karokum: 06.06.2025 14:04Super версії десь через рік?
Официально про это никто не объявлял.
karokum: 06.06.2025 14:04Може має сенс не гарячкувати і зачекати?
Ждунов на форуме большинство :-P

Но уже достаточное кол-во участников обновились на 5070/5070Ti/5080 - можно спрашивать что и как...
Human being
Junior

Повідомлення

Mixx: 06.06.2025 13:48 Human being

Якщо мені за картки міняти корпус,то за ті кошти краще мабуть купити PowerColor Radeon RX 9070XT 16384Mb Hellhound за 32750гр.Але іноді руки сверблять взяти болгарку і трохи апгрейднути той що є для Ред девила :laugh:
oversteve
Member

Повідомлення

Vlaad13: 06.06.2025 13:52
oversteve: 06.06.2025 13:05 в фб викатило картинку на тему :gigi:
Зображення
обидві карти мають варіанти з 16 гігами - але блогери цей факт старанно ігнорують
5060 16gb? :-/
GreenMile
Member

Повідомлення

karokum: 06.06.2025 14:04 Найбільше непокоїть 16GB врами.
Чим саме? Ви багато знаєте карт, які мають більше, ніж 16? Чи ви гадаєте, що ігророби будуть робити ігри під карти, які є у якогось 0,1% гравців, при тому, що у 99% гравців карти до 16Гб? Хто їх тоді купляти буде? ;)

Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
oversteve: 06.06.2025 14:48
Vlaad13: 06.06.2025 13:52
5060 16gb? :-/
Ви б таку не купили все одно, навіть з 32Гб ;)
Закрито