Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 04.06.2025 21:38Та якби в нас якийсь трейд-іни були чи щось таке
в сакредкібз можна домовитись за трейд-ін, але умови... ну, як у трейд-іну) хоча самому продавати клавіатуру у нас це той ще квест.

до речі, бачили що фанкейс закриває свій магазин в польщі? не пішла бізнесуха, полякі не васхітілісь чарівним світом кастомних клавіатур. хоча країна не бідна.
7mindfields: 04.06.2025 21:38злякалась вторинного ринку дошка
:yes:
тепер точно можна залишати в шафі, принаймні як знакову клавіатуру свого часу, ще й досить рідкісного FRL лейауту. та і колір мені реально подобається)
7mindfields: 04.06.2025 21:38трушна пцб під пайку
зате можна зібрати собі трушний "геймерський" (с) пробіл :gamer:
спойлер
Зображення
Відправлено через 4 хвилини 39 секунд:
зато яка жирна ціна зараз)

в принципі за наявності потужного бажання навіть в паяну пцб можна спробувати втулити мілл-макс сокети і таким чином перетворити її на ХС, але це доволі складний трюк, а якщо комусь давати, то вийде недешево, не кажучи вже про чималу ціну самих сокетів (якщо брати якісні і зручні 3305-1).

Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
leif: 04.06.2025 22:01зато яка жирна ціна зараз)
мм, мікро юсб, рарітєтнінько
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 04.06.2025 21:56 в сакредкібз можна домовитись за трейд-ін, але умови... ну, як у трейд-іну)
Не тільки для всіх мабуть, писав йому, сказав що немає трейд-іну :dontknow:
leif: 04.06.2025 22:02 зато яка жирна ціна зараз)
На вторинці минулого року ціни були непристойно низькі на олх, взяв собі дві з різними свічами (колись мріяв про вортекс на чорних сайлент чері) десь до $35
Востаннє редагувалось 04.06.2025 22:07 користувачем 7mindfields, всього редагувалось 1 раз.
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 04.06.2025 22:02Не тільки для всіх мабуть, писав йому, сказав що немає трейд-іну
хм.. я не знав цього, адже у мене саме такий досвід там був одного разу. можливо, для того, щоб відкрити ці бонуси треба закупитись на певну сумму, можливо ти просто написав про нео80, а він їх затарив чимало. а може і перше і друге)

Відправлено через 4 хвилини 24 секунди:
7mindfields: 04.06.2025 22:05На вторинці минулого року ціни були непристойно низькі, взяв собі дві з різними свічами (колись мріяв про вортекс на чорних сайлент чері) десь до $35
ого, справді солодкі ціни. так вони в тебе лежать досі ці клавіатури? тим паче чудова нагода прокачати скіли з паялом і мілл-максами, якщо дуже заходить лей. особливо, якщо цілих дві залишилось. щоб вбити пцб в процесі намертво без шансів на фікс пошкоджень бріджами, це прям треба серйозно постаратись і навіть в такому випадку, можна буде спробувати ще разок :gigi:
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 04.06.2025 22:11 ого, справді солодкі ціни. так вони в тебе лежать досі ці клавіатури? тим паче
Продав по тій ціні, по якій й купив, треба були гроші на portico75 :rolleyes:

Згадався ще один борд з фейворіт лейаутом - epomaker ep84, але скарг на бюджетні дошки від epomaker також багато
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 04.06.2025 22:34Згадався ще один борд з фейворіт лейаутом
все таки складно зрозуміти, чому тебе відсутність блокеру/додаткова клавіша в нижньому ряду та парочка дод. клавіш в верхньому ф-ряду так манить :D

але справа особиста, звичайно. втім, видно, народу, якому подобається ця естетика, коли вся площа клавіатури напакована клавішами, не сильно багато, адже дійсно клавіатур саме з цим безблокерним виконанням нижнього ряду і неканонічним розташуванням ф-ряду буквально кілька моделей, які ти перелічив. в дорожчому сегменті взагалі таких не зустрічав.
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 05.06.2025 14:37 дійсно клавіатур саме з цим безблокерним виконанням нижнього ряду і неканонічним розташуванням ф-ряду буквально кілька моделей, які ти перелічив. в дорожчому сегменті взагалі таких не зустрічав.
:beer:
Саме тому vortex race 3 зайняв особливе місце в серці, клавіатура не дуже зручна в плані ергономіки (я б сказав що це перехідний варіант зі звичайних tkl на ортолінійний борд), але вона була ну дуже компактна, трохи більше за ducky one 2 mini 60%, при цьому маючи повний 75% лейаут, повноцінну підтримку win/mac/linux і можливість писали макроси в декілька леєрів з коробки, без пз взагалі (не користувався, але зігрівала сама думка що така можливість є :gigi: )
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 05.06.2025 14:47клавіатура не дуже зручна в плані ергономіки (я б сказав що це перехідний варіант зі звичайних tkl на ортолінійний борд)
в якому сенсі? там же абсолютно стандартний лейаут в тому, що стосується блоку альф
7mindfields: 05.06.2025 14:47але вона була ну дуже компактна
її розміри 305мм х 108мм, а розміри вищезгаданого мною TKD pt.1/75 -- 314мм x 137мм. ок, по висоті різниця досить відчутна, але висота клавіатури при адекватному підході до організації робочого місця мало впливає на ергономіку, адже між тобою і монітором все одно місця з запасом і ці 3см не роблять ніякої погоди. а по ширині різниця вже 9мм, і її забезпечує лише повна відсутність рамок у вортексу:
спойлер
Зображення
Зображення
невже ці 9мм забезпечать якусь відчутну різницю при використанні?

Відправлено через 3 хвилини 5 секунд:
mode sonnet по ширині 315мм, взагалі це досить стандартна ширина для 75%. Лише заміна копусу на щось подібне на піддон може її суттєво (на цілих 9-10мм) зменшити, але з усіма наслідками такого інженерного рішення відповідно
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 05.06.2025 17:47
7mindfields: 05.06.2025 14:47клавіатура не дуже зручна в плані ергономіки (я б сказав що це перехідний варіант зі звичайних tkl на ортолінійний борд)
в якому сенсі? там же абсолютно стандартний лейаут в тому, що стосується блоку альф
7mindfields: 05.06.2025 14:47але вона була ну дуже компактна
її розміри 305мм х 108мм, а розміри вищезгаданого мною TKD pt.1/75 -- 314мм x 137мм. ок, по висоті різниця досить відчутна, але висота клавіатури при адекватному підході до організації робочого місця мало впливає на ергономіку, адже між тобою і монітором все одно місця з запасом і ці 3см не роблять ніякої погоди. а по ширині різниця вже 9мм, і її забезпечує лише повна відсутність рамок у вортексу:
спойлер
Зображення
Зображення
невже ці 9мм зробили якусь відчутну різницю при використанні?
Ну типу всі ці відсутні відстані між рядами клавіш, більше клавіш 1u розміром справа, стрілки не винесені окремим блоком
leif: 05.06.2025 17:50 адже між тобою і монітором все одно місця з запасом і ці 3см не роблять ніякої погоди. а по ширині різниця вже 9мм, і її забезпечує лише повна відсутність рамок у вортексу:
Важко сказати, але чимось цей мінімалізм підкупив, тоді ще й скелетони плюсом вважав для себе особисто
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 05.06.2025 17:52Ну типу всі ці відсутні відстані між рядами клавіш, більше клавіш 1u розміром справа, стрілки не винесені окремим блоком
так стрілки "виносяться окремим блоком" тільки за рахунок того, що замість 1єї додаткової клавіші від пробіла справа встановлено блокер, а так то вони ж на тому самому місці відносно сусідніх клавіш у великої частини 75% клавіатур (включно з вищезганадини 1/75 та соннетом) і сабжа від вортекс. відстані від клавішамі відрізняються тільки для верхнього ряду, але навіщо це, при стаціонарному використанні? зовсім не потрібно. якщо носити з собою -- ок, займає менше місця в сумці. а все решта там не відрізняється, це стандартна розкладка.

Відправлено через 1 хвилину 38 секунд:
7mindfields: 05.06.2025 17:54скелетони плюсом вважав для себе особисто
була на них мода, так, пам'ятаю. але хоч скільки небудь серйозних клавіатур скелетонів не існує, ти ж розумієш чому) в першу чергу це лоджи/асус/разер і різні китайці.
7mindfields
Member

Повідомлення

Дуже гарна, і veri peri колір є, але 12к за баребон, то вже мабуть психологічно дуже не скоро
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 05.06.2025 17:57Дуже гарна
так, з дизайном у них прям чудово вийшло з цією клавіатурою, мені теж подобається. і кольори відмінні на вибір і фарбування/покриття у ткд толкове. знову ж таки вище по рівню ніж ціна. я оце зараз користуюсь другий день сайклом7 після того як пробіл пофіксив, і от чесне слово добротно і на вигляд і на дотик пофарбована клавіатура. не матрікс, офк, але набагато краще ніж нео ерго, скажімо
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 05.06.2025 17:57 в першу чергу це лоджи/асус/разер
Це все зараз дуже погано виглядає, особливо старі моделі. З нового - хіба що rog falchion непоганий, навіть при упередженому ставленні до асуса в контексті периферії
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 05.06.2025 18:01rog falchion непоганий
++

якби зробили нормальний софт, то rog falchion ace hfx цілком можна було б суто під іграшки і тільки під них взяти. навіть з такою конструкцією. при гамінг-онлі сценарії все одно байдуже на всі недоліки скелетонів, а клавіатурка норм, мені особливо кришка подобається. так погрався, закрив і відклав кудись на полицю. дуже найс.
leif
Member

Повідомлення

дивлюсь останнім часом в клавіатурній спільноті відбувається деякий сплеск інтересу до ЕС дошок. без клаків, стуків і оцього от всього, що дарує МХ-стайл клавіатура, мені, скоріше за все, буде досить сумно, та і обмеженість опцій в плані гарних корпусів та модифікації для ЕС не сильно тішить. але пресловуті "приємні відчуття під пальцями" при друці на топре все ж треба якось і собі спробувати. перебуваю в роздумах над тим, щоб щось з ЕС-бордів придбати, але, якщо вже і брати, то реалфорс + афтермаркет корпус, куди можна перекинути начиння бо пластмасовий реалфорс це щось зовсім для любителів, я на таке не готовий

он у норбауера є гарна пропозиція. народна! можна сказати прямий конкурент аулі ф75
спойлер
Зображення
Відправлено через 4 хвилини 14 секунд:
з.і.
звичайно, інтерес до ЕС був стільки часу скільки вони існують, просто зараз він трохи зростає відносно того рівня що був. за моїми спостереженнями
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 06.06.2025 11:24 дивлюсь останнім часом в клавіатурній спільноті відбувається деякий сплеск інтересу до ЕС дошок. без клаків, стуків і оцього от всього, що дарує МХ-стайл клавіатура, мені, скоріше за все, буде досить сумно, та і обмеженість опцій в плані гарних корпусів та модифікації для ЕС не сильно тішить. але пресловуті "приємні відчуття під пальцями" при друці на топре все ж треба якось і собі спробувати. перебуваю в роздумах над тим, щоб щось з ЕС-бордів придбати, але, якщо вже і брати, то реалфорс + афтермаркет корпус, куди можна перекинути начиння бо пластмасовий реалфорс це щось зовсім для любителів, я на таке не готовий

он у норбауера є гарна пропозиція. народна! можна сказати прямий конкурент аулі ф75
спойлер
Зображення
Відправлено через 4 хвилини 14 секунд:
з.і.
звичайно, інтерес до ЕС був стільки часу скільки вони існують, просто зараз він трохи зростає відносно того рівня що був. за моїми спостереженнями
> $7800
> limited preorder
нє
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 06.06.2025 11:46> $7800
> limited preorder
нє
я б взяв якби зробили нормально. щоб було ргб з 40-ма ефектами, 2.4ггц, екранчик на якому стоятиме моя улюблена гіфка з псом патроном і крутілочка. а так, мабуть, пропущу все ж таки
leif
Member

Повідомлення

купив собі на ОЛХ за 450грн беушний разер блеквідов2 хрома на помаранчевих світчах ТТС, сет яких я випаяв зі свого такого ж разеру 2016р виробництва (це я так потужно зменшую кількість клавіатурного барахла в хаті, ага :laugh:)

не знаю, коли я наберусь натхнення, щоб пройти ще раз через всі ці випробування, які передбачає процес харвестингу і доведення їх до ладу, але нехай лежить за такі гроші, бо, в приниципі, два сети цих світчів це добре. от навіть прямо зараз і хотів би спробувати ці помаранчеві TTC/разер ще в одній-двох клавіатурах, але вони так добре стали в матріксі 2.0адд на 1.6мм пцб, що рука не піднімається розбирати той білд :-/

тих же черрі блеків маю 3 сети по 90шт і думаю, ще як мінімум 2*90 треба докупити. принаймні шоб було. а то ходять різні погані чутки: ніби як черрі планує перенесення виробництва на китайщину, і це вже, очевидно, будуть не ті черрі, що раніше. треба створити стратегічний запас MX2A, бо потім купувати на вторинному ринку це вже буде не те, та і ціни одразу зростуть, особливо на новенькі і сухі з заводу
leif
Member

Повідомлення

так, ну шо, завтра приїде мені норбафорс (беушний, офк) від того самого норбауера, з серйозно замодифікованим (змащено, зафілмлено і т.д.) начинням від Realforce RGB (найважливіше це mx-style стем :banan:, але 6.25 пробіл :-/ )
спойлер
Зображення
спробую для себе приблизно дати відповідь на це цікаве питання :laugh: ну, не зовсім прям на це, тому що у норбауера в seneca (яка коштує від $3600) там вже кастомне начиння на базі напрацювань дейскейс, наскільки мені відомо, але тим не менш, це практично той самий корпус.

для довідки: норбауер робив афтермаркет корпуси, (та і не тільки корпуси) для реалфорсів та деяких інших ЕС-клавіатур, але в якийсь момент забив на це діло і вирішив робити пребілди в корпусах, що зовні виглядають суто як норбафорси, але по ціні $3600 та $7800 (за кейс з титану), а корпуси окремо робити перестав і сказав, що більше не робитиме. ну логічно, навішо продавати корпус окремо за $620-800 або $2400 (за титановий якийсь модний сталевий), якщо можна трохи заморочитись, зібрати в ньому клавіатуру і продати за $3600, лол кєк

насправді, мені просто цікаво спробувати топре і ЕС в цілому

Відправлено через 4 хвилини 8 секунд:
поки я ще не купив цей норбафорс +реалфорс ргб, лише домовся взяти на тест (користуюсь своїми віп-перевагами в сакредкібз B-) )

але якщо магія топре на мене спрацює, то заберу, звісно :laugh:
Smok
Member

Повідомлення

leif: 09.06.2025 17:28так, ну шо, завтра приїде мені норбафорс (беушний, офк) від того самого норбауера, з серйозно замодифікованим (змащено, зафілмлено і т.д.) начинням від Realforce RGB (найважливіше це mx-style стем :banan:, але 6.25 пробіл :-/ )
цікаво буде почути/почитати відгук :super:

я так розумію корпус там зі срібла (~$1000 за кг) + золото?
бо інакше така ціна - якийсь ідіотизм
leif
Member

Повідомлення

шо ви тут?

у мене +1 клавіатура в колекцію :rotate:
спойлер
Зображення
зібрав з мнтю кейкапами (pbt від GMK), щоб була seneca на мінімалках (ну майже) :laugh:

не те щоб я прям офігів від топре, скоріше отримав досить передбачуваний експірієнс, але прикольно, для хобійного угару, ентузіазму і різноманіття -- мастхев. тим паче від норбауера. непогано так пощастило вихопити
Відповісти