Чєлік просто сре, не бачу сенсу реагувати, за 20к офігенна нова карта
Новини
Останні статті і огляди
Опубліковано огляди відеокарти Radeon RX 9060 XT. Відповідь «червоних» на GeForce RTX 5060 Ti
-
Mixx
Member
waryag
-
tablestikus
Member
АМД кажуть постійно маркетингову фігню, ну і люблять робити продукти які нема кому продавати)
Відправлено через 49 секунд:
Я аж через монітор відчув як в нього горить)Vi: ↑ 05.06.2025 00:04 tablestikus
Да там много перлов у него в ролике вышло - от души полыхнуло у мужика.![]()
-
ramm
Member
А пам'ятаєте часи, коли говорили "доступний 2к геймінг вже скоро"? Тримайте 30 фпс за 30к.
-
Alekss
Member
Path tracing - это очень тяжелый режим трассировки пути (лучей), для чего ни RTX 5060Ti 16GB, ни RX 9060 XT 16 GB не предназначена. К тому же Black Myth Wukong - это одна из самых тяжелых игр на Unreal engine 5, для сравнения производительности видеокарт и особенно в path tracing.
Например: 1920*1080 60 FPS в Path tracing игры Black Myth Wukong, доступны только RTX 4090 (62.7 FPS), или RTX 5080 (55 FPS) $1300 - самая доступная цена , которые находятся в другой ценовой категории и классе enthusiast, а именно дороже на $900 или +70%. Столько же они показывают и производительности, сколько стоят. В игре Alan Wake 2 (Unreal engine 5) RX 9060 XT 16 GB в режиме Path tracing показывает намного лучший результат (-22%) , как и RTX 5060Ti 16GB. Стоимость RX 9060 XT 16 GB на -22% дешевле. Вы почему-то забыли об этом упомянуть. ps
Мне очень приятно, что вы начинаете сравнивать GPU AMD (RDNA4) RX 9060 XT 16GB за $349 с видеокартами Nvidia (Blackwell), в режиме Path tracing, в самой тяжелой для этого сравнения игре.
-
Vlaad13
Member
Ви тут срач розвели за декілька ФПС, а те що вона коштує 25к гривень вам всеодно чи як?

-
Emply
Member
В игре Alan Wake 2 не Unreal engine 5, а свой движок NorthlightAlekss: ↑ 05.06.2025 09:22В игре Alan Wake 2 (Unreal engine 5)
-
Alekss
Member
Благодарю, опечатка. Или я забыл об этомEmply: ↑ 05.06.2025 09:43В игре Alan Wake 2 не Unreal engine 5, а свой движок NorthlightAlekss: ↑ 05.06.2025 09:22В игре Alan Wake 2 (Unreal engine 5)
Отправлено спустя 45 секунд:
Есть также хорошая новость, в игровых тестах RX 9060 XT 16GB при использовании PCIe 4.0 x16, PCIe 4.0 x8 (важно для владельцев AMD Ryzen 7 8700G), PCIe 3.0 x16 производительность различается всего на несколько процентов. Или по другому - вам не придется покупать (апгрейдить) дорогую материнскую плату + процессор на PCIe 5.0 x16 , чтобы получить нормальный игровой FPS.
-
talex
Member
Держите, белый и пушистый дистриб)))
https://erc.ua/ware/390499-asus-radeon- ... 6g-gaming/
https://erc.ua/ware/389894-asus-graphic ... 8g-gaming/
у буржуев карт еще нет, но на заглушках уже светят цены в 300 уе за 8Гб
https://www.amazon.com/stores/page/prev ... B0F8128Y33
и 320 фунтов за 16 гигов
https://www.overclockers.co.uk/sapphire ... 05179.html
https://erc.ua/ware/390499-asus-radeon- ... 6g-gaming/
- спойлер

https://erc.ua/ware/389894-asus-graphic ... 8g-gaming/
у буржуев карт еще нет, но на заглушках уже светят цены в 300 уе за 8Гб
https://www.amazon.com/stores/page/prev ... B0F8128Y33
и 320 фунтов за 16 гигов
https://www.overclockers.co.uk/sapphire ... 05179.html
-
Vi
Member
DioGren
Новые процессоры у них будут вполне себе интересные - что на новом сокете, то да, я сам не понимаю зачем они в таком положении продолжают вести свою старую политику.(стараюсь списывать на временную неразбериху с перестановками в руководстве)
Относительно видеокарт я скепсиса не разделяю: для нового игрока на рынке, интел довольно неплохо всё же стартанул: и кодеки и лучи и апскейлеры - всё есть и работает местами лучше чем у конкурентов. + В отличии от амд, интел традиционно заботится о поддержке профсофтом своих железок - я на счёт будущего интела на рынке графических усорителей осторожный оптимист.
В относительно скором времени выйдет B770 - посмотрим ради чего её релиз переносили. Также новое поколение ускорителей на новой архитектуре не за горами - выйдет и посмотрим, что синие смогут показать аудитории на этот раз.
А на счёт "доживает", так это вовсе анекдот: США никогда не допустят схлопывания такого it гіганта, являющегося основным поставщиком чипов для нужд госконтор и военки.
Я уверен, что все ещё увидят реинкарнацию интела.
(Без никакого фаратства - просто личное мнение.
)
Новые процессоры у них будут вполне себе интересные - что на новом сокете, то да, я сам не понимаю зачем они в таком положении продолжают вести свою старую политику.(стараюсь списывать на временную неразбериху с перестановками в руководстве)
Относительно видеокарт я скепсиса не разделяю: для нового игрока на рынке, интел довольно неплохо всё же стартанул: и кодеки и лучи и апскейлеры - всё есть и работает местами лучше чем у конкурентов. + В отличии от амд, интел традиционно заботится о поддержке профсофтом своих железок - я на счёт будущего интела на рынке графических усорителей осторожный оптимист.
В относительно скором времени выйдет B770 - посмотрим ради чего её релиз переносили. Также новое поколение ускорителей на новой архитектуре не за горами - выйдет и посмотрим, что синие смогут показать аудитории на этот раз.
А на счёт "доживает", так это вовсе анекдот: США никогда не допустят схлопывания такого it гіганта, являющегося основным поставщиком чипов для нужд госконтор и военки.
Я уверен, что все ещё увидят реинкарнацию интела.
(Без никакого фаратства - просто личное мнение.
-
Dilfin
Member
Так вже почали закидати наші продавани цінники на RX 9060 XT по 25000 грн., потім чомусь почали видаляти, напевно зрозуміли, що щось забагато поставили...Alekss: ↑ 04.06.2025 21:49 TechpowerUp (авто утилиты GPU-Z) опубликовал полноценный тест ASUS Radeon RX 9060 XT Prime OC 16 GB https://www.techpowerup.com/review/asus ... -oc-16-gb/ с разбором, описанием VRM 7+2 Monolithic MPS MP87993 DrMOS with 50 A, и тестами с Ray Tracing .
Карта чуть медленнее (на 5%-7%) чем RTX 5060Ti 16GB, но стоит на 23% дешевле. Смотрите обзоры на профессиональных сайтах, а не youtube. Тесты производительности overclockers.ua мало чем отличаются от тестов TechpowerUp. Очень хорошая система охлаждения, хороший VRM, низкое энергопотребление.
Итоги: Если у вас есть на 80$ или 100$ больше, то купите RTX 5060 Ti 16GB получите практически то же самое.
Відправлено через 5 хвилин 11 секунд:
Відправлено через 12 хвилин 11 секунд:Dilfin: ↑ 05.06.2025 12:00Так вже почали закидати наші продавани цінники на RX 9060 XT по 25000 грн., потім чомусь почали видаляти, напевно зрозуміли, що щось забагато поставили... Але нє, бачу і більше 30000 грн. є цінники, значить лох не мамонт, ще не вимер. Дітятки всяких там казнокрадів, чинуш, депутатів, тцкашників куплять для навчання і за 40000 грн. а що позволити собі не можуть, як гроші ллються рікою.Alekss: ↑ 04.06.2025 21:49 TechpowerUp (авто утилиты GPU-Z) опубликовал полноценный тест ASUS Radeon RX 9060 XT Prime OC 16 GB https://www.techpowerup.com/review/asus ... -oc-16-gb/ с разбором, описанием VRM 7+2 Monolithic MPS MP87993 DrMOS with 50 A, и тестами с Ray Tracing .
Карта чуть медленнее (на 5%-7%) чем RTX 5060Ti 16GB, но стоит на 23% дешевле. Смотрите обзоры на профессиональных сайтах, а не youtube. Тесты производительности overclockers.ua мало чем отличаются от тестов TechpowerUp. Очень хорошая система охлаждения, хороший VRM, низкое энергопотребление.
Итоги: Если у вас есть на 80$ или 100$ больше, то купите RTX 5060 Ti 16GB получите практически то же самое.
30420 грн. Карл, за ASUS TUF-RX9060XT-O16G-GAMING це як? Може хтось мені пояснити що відбувається, економісти, маркетологи, яких тут багато, в мене мозок перестає розуміти ціноутворення? Бо получається: яку ціну хочу, таку і ставлю, бо ШІ бум бум. і нічого що кращий по технічних характеристиках товар і тієї самої фірми коштує набагато менше, то нічого, я щось не розумію, це інше?)
-
talex
Member
Dilfin
ты не барыга, тебе не понять. есть только одно правило - прокатит или не прокатит)
ты не барыга, тебе не понять. есть только одно правило - прокатит или не прокатит)
-
Enjthesilence
Member
длсс3 не був "кращим нативу", але на фоні того відвертого лайна під назвою "фср3" він дійсно був кращим апскейлером.waryag: ↑ 05.06.2025 06:31ДЛСС3, який був "краще нативу", РАПТОВО перетворився на сміття?byaka: ↑ 04.06.2025 23:38 Вмикаєте трасування в 2к, причому fsr увiмкнути не можна тому що це вам не dlss 4 i будуть значнi артефакти, ось вам i дупа![]()
-
Dilfin
Member
Ви розумієте, що це Path tracing (трасування шляху) - імітація реальної фізики світла? Красива технологія, спрощує роботу для розробників ігр, але не на часі і зараз тільки ускладнює розробку тому, що розробники і по старому мусять використовувати всі інші методи освітлення, бо не у всіх є 5090...
Відправлено через 5 хвилин 15 секунд:
Згідний з Вами, так само і на продукти ціни помало пливуть вверх, а скоро будуть скакати великими стрибками і не важливо, що в тебе зарплата 500-1000 доларів, все з'їсть гіперінфляція... А ті в кого 2-5 тисяч доларів зарплата і далі будуть говорити: а що я собі не можу позволити, я ж не "ніщеброд" якийсь...talex: ↑ 05.06.2025 12:25 Dilfin
Відправлено через 13 хвилин 56 секунд:
Апскейлери ніколи не можуть бути краще нативу, це обман і пропаганда маркетолухів ми змушені використовувати апскейлери для збільшення кадрів примусово, нас заставляють це робити для того щоб ми могли комфортно грати і щоб платили за це, продають по суті програмний продукт, а не технологічний пристрій, так, як ігри продають навіть не цифрові копії, а тільки можливість пограти. Маркетинг вийшов на новий рівень, скоро електроніку будуть здавати в оренду, це мрія світового економічного форуму здавати людям комфортне життя в оренду і за великі гроші.Enjthesilence: ↑ 05.06.2025 12:28длсс3 не був "кращим нативу", але на фоні того відвертого лайна під назвою "фср3" він дійсно був кращим апскейлером.
-
byaka
Member
На смiття перетворився тiльки fsr, а зним i rx7800xtwaryag: ↑ 05.06.2025 06:31ДЛСС3, який був "краще нативу", РАПТОВО перетворився на сміття?byaka: ↑ 04.06.2025 23:38 Вмикаєте трасування в 2к, причому fsr увiмкнути не можна тому що це вам не dlss 4 i будуть значнi артефакти, ось вам i дупа![]()
-
talex
Member
Анонс продаж похоже бумажный, карты есть только у украинских барыг по оверпрайсу)))
-
Enjthesilence
Member
Длсс 4 та фср 4 краще нативу лише за умови, якщо гра використовує ТАА, а це зараз 90% нових проектів. Тому і «натив» з таа то такий собі натив, залиште собі, ця тема вже набридла, відверто кажучі, коли купа прикладів в інтернеті ТАА нативного проти длсс4 чи фср4. Міряти продуктивність треба в нативі, як мінімум тому що длсс і фср мають різний вплив на продуктивність. А закидони про длсс 3 взагалі дивні, тому що у всіх карт, які його підтримують, длсс4 працює.Dilfin: ↑ 05.06.2025 12:53Ви розумієте, що це Path tracing (трасування шляху) - імітація реальної фізики світла? Красива технологія, спрощує роботу для розробників ігр, але не на часі і зараз тільки ускладнює розробку тому, що розробники і по старому мусять використовувати всі інші методи освітлення, бо не у всіх є 5090...
Відправлено через 5 хвилин 15 секунд:Згідний з Вами, так само і на продукти ціни помало пливуть вверх, а скоро будуть скакати великими стрибками і не важливо, що в тебе зарплата 500-1000 доларів, все з'їсть гіперінфляція... А ті в кого 2-5 тисяч доларів зарплата і далі будуть говорити: а що я собі не можу позволити, я ж не "ніщеброд" якийсь...talex: ↑ 05.06.2025 12:25 Dilfin
Відправлено через 13 хвилин 56 секунд:Апскейлери ніколи не можуть бути краще нативу, це обман і пропаганда маркетолухів ми змушені використовувати апскейлери для збільшення кадрів примусово, нас заставляють це робити для того щоб ми могли комфортно грати і щоб платили за це, продають по суті програмний продукт, а не технологічний пристрій, так, як ігри продають навіть не цифрові копії, а тільки можливість пограти. Маркетинг вийшов на новий рівень, скоро електроніку будуть здавати в оренду, це мрія світового економічного форуму здавати людям комфортне життя в оренду і за великі гроші.Enjthesilence: ↑ 05.06.2025 12:28
длсс3 не був "кращим нативу", але на фоні того відвертого лайна під назвою "фср3" він дійсно був кращим апскейлером.
-
Vlaad13
Member
-
erkins007
Member
На карты с длсс3(да хоть на 20 серию с длсс1 которые выходили) можно поставить длсс4 и он там будет работать.waryag: ↑ 05.06.2025 06:31ДЛСС3, який був "краще нативу", РАПТОВО перетворився на сміття?byaka: ↑ 04.06.2025 23:38 Вмикаєте трасування в 2к, причому fsr увiмкнути не можна тому що це вам не dlss 4 i будуть значнi артефакти, ось вам i дупа![]()
Как там с фср 4 на 7000 серии и ниже? Никак.
И в итоге 9060 получит и фср4 (уже не мыльный с достойным качеством уровня длсс3) и генерацию кадров и аналог реконструкции лучей, а покупатели 7800 и 7900 получат известно чем по губам.
Востаннє редагувалось 05.06.2025 14:27 користувачем erkins007, всього редагувалось 1 раз.
-
erkins007
Member
А кто-то верил что карта будет по рекомендуемым?) многие уже купили 9700хт по 600 баксов?)