Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
feniks_tm
Member
А не практичніше той же свисток банально взяти? Щось блютузне типу btr15-17, аби не садити акум смарту зайвий раз. Якщо не під планари якісь чи інше туге, то в принципі і Retro Nano з головою має бути.Ostin: ↑ 27.05.2025 08:33 Чи є зараз смартфони з музичним начинням? Бо щось із нових нічого не знаю. Є від Мундроп, і я б його навіть купив би, щоб спробувати, але лише з алішки тягнути, якось не по феншую зі смартом так робити.
-
Ostin
Member
lewerlin: ↑ 27.05.2025 08:52андроїд+свисток+програвач
В мене є два свистки. Один малесенький, що може "теліпатись" зі смартфона і не обтяжує. Фактично як перехідник на 3,5. Інший годиться лише для домашнього використання, з балансним виходом, я його ще й до павербанку маленького чіпляю, це і звук покращує, і акумулятор джерела не садить.feniks_tm: ↑ 27.05.2025 08:57свисток
Але суть питання не в тому. Я просто думаю замінити свій смарт, тому логічно було б взяти щось відразу із нормальним звуком. Бо все це господарство у вигляді цапів воно свою роль виконує, але все ж займає простір-час) Та і не завжди хочеться прямо аж аудіофільського звуку, просто щоб була "дірка" із виділеним цап хоча б на 3,5 отвір.
В мене також є малесенький кишеньковий плеєр, але він без андроїд. От у цій ситуацій смарт і стає в нагоді.
-
lewerlin
Member
Такого свіжого немає. Тренд на бездріт повальний, а наявність дірки і ЦАП "музичним" смарт ще не робить. Без жартів, підберіть гарний свисток+UAPP.Ostin: ↑ 27.05.2025 09:41Я просто думаю замінити свій смарт, тому логічно було б взяти щось відразу із нормальним звуком. Бо все це господарство у вигляді цапів воно свою роль виконує, але все ж займає простір-час) Та і не завжди хочеться прямо аж аудіофільського звуку, просто щоб була "дірка" із виділеним цап хоча б на 3,5 отвір.
В мене також є малесенький кишеньковий плеєр, але він без андроїд. От у цій ситуацій смарт і стає в нагоді.
Тобто дві крайності.Ostin: ↑ 27.05.2025 09:41Один малесенький, що може "теліпатись" зі смартфона і не обтяжує. Фактично як перехідник на 3,5. Інший годиться лише для домашнього використання, з балансним виходом,
Для початку купіть в плейсторі UAPP, це відносно копійки і у будь-якому випадку буде треба, якщо вам прямо цікавий звук на смартфоні. Налаштуйте його під наявний "свисточок" і спробуйте. Може вам такого "покращення" вже вистачить. Якщо далі, на ринку достатньо свистків формату "перехідник" з адекватним звуком і ціною - вище в темі Фііошку згадували, пошукайте. В купі з UAPP, це вже буде інша ліга, в порівнянні з усіма смартфонами на ринку(хоч до Лиж і не дістане).
-
Ostin
Member
Я далекий від оцієї всієї "музичності", мені достатньо гарної деталізації і високих частот з великою роздільністю, які не "шиплять". Я люблю високі частоти, і тут завжди з цим біда - або їх немає ("тепле, комфортне звучання", яке я терпіти не можу), або вони "в кучу" і сибілянтять.lewerlin: ↑ 27.05.2025 10:36наявність дірки і ЦАП "музичним" смарт ще не робить
Я використовую Hiby, там теж бітперфект плюс Hiby Link з плеєром (прикольна штука, коли ти за допомогою смарта керуєш віддалено плеєром, який на колонки виводить звук).
Так, мені вже вистачає. Але висить "приблуда" зі смарту у вигляді Hiby FC3, зате вміє в гарнітуру. Для того і брав свого часу.lewerlin: ↑ 27.05.2025 10:36Може вам такого "покращення" вже вистачить
А раз дивлюсь на новий смарт, тому і цікавлюсь, чи немає змін на ринку.
Загалом, дякую за відгук
-
lewerlin
Member
Якщо прибрати ресемплер андроїду( а він при бітперфект прибраний), то єдине, прямо вагоме, покращення деталізації верху дасть лише зміна вух.Ostin: ↑ 27.05.2025 10:47Я люблю високі частоти, і тут завжди з цим біда - або їх немає ("тепле, комфортне звучання", яке я терпіти не можу), або вони "в кучу" і сибілянтять.
-
feson
Member
Я теж далекий від цієї музичності......та аудиофілізму.....але.......Ostin: ↑ 27.05.2025 10:47 Я далекий від оцієї всієї "музичності",
андроід на акумуляторі LG V40 з цапою ES з прогою Hiby переграє всю мою домашню систему ПК разом з Білом Гейтсом і його довб.... продуктом.
Програють і Asus Xonar D2 і Asus Strix Soar і SMSL SU 1........
Так що Linux (андроід) на акумуляторі - то страшна сила звуку....
Ніколи не думав що мобільник так зможе....
-
lewerlin
Member
Там що тракт, що софтова частина, починаючи з G7/V35, вилизана Мерідіан(це вони свій MQA так піарили). Потік взагалі через окремий API йде. Дуже специфічна річ, що б її як еталон приводити.feson: ↑ 29.05.2025 23:38 Так що Linux (андроід) на акумуляторі - то страшна сила звуку....
Ніколи не думав що мобільник так зможе....
-
Ostin
Member
feson
lewerlin
А із цих всіх версій LG яка "наймузичніша та найдосконаліша"? Може десь побачу - то хоч послухати спробую)
lewerlin
А із цих всіх версій LG яка "наймузичніша та найдосконаліша"? Може десь побачу - то хоч послухати спробую)
-
Radio Bay
Member
Мабуть на ОЛХ )Ostin: ↑ 30.05.2025 16:11Може десь побачу - то хоч послухати спробую
-
Ostin
Member
Воно вже настільки старе?Radio Bay: ↑ 30.05.2025 16:18Мабуть на ОЛХ )
То яка версія бест оф зе бест по музиці?
-
Radio Bay
Member
G7 - перший смарт мого сина. Цим все сказано. Вже не пам'ятаю коли то було. Бачу на ОЛХ 2800 у гарному стані. Що ліпше то lewerlin підкаже, що ліпше. Ніколи не дивився на смарт, як джерело, але чому б і ні. Мерідіан може, я зустрічався з їх технікою. Навіть розколупували, щоб подивитися всерелині, там теж круто вони все роблятьOstin: ↑ 30.05.2025 16:34Воно вже настільки старе?
-
l-m
Member
Був у мене G8, нічого особливого.
У мене в якості компактного свистка є Creative SXFI AMP - він помітно краще.
Та й мій блютуз-ресивер Astell&Kern AK XB10 номінально по якості може й гірше (підозрюю через обмеження aptX HD), але загалом цікавіше на мій смак.
Коротше не увійшов я в клуб фанатів музичних LG, хоча й користувався десь рік.
Та й мій блютуз-ресивер Astell&Kern AK XB10 номінально по якості може й гірше (підозрюю через обмеження aptX HD), але загалом цікавіше на мій смак.
Коротше не увійшов я в клуб фанатів музичних LG, хоча й користувався десь рік.
-
feson
Member
Наскільки я знаю цапу ES ставили в усі останні LG - LG V60 наприклад.Ostin: ↑ 30.05.2025 16:11 feson
lewerlin
Але хто з них найдосконаліший - таких дослідів не робили.....
-
Radio Bay
Member
Мерідіан не робить чипи, він змушує їх грати, там питання не в ціпах. До речі, цікавий свисток Meridian Explorer. Намагалися зайти на ринок по цьому, але не забодали маркетинг. Буває на вторинці. Собі б я розглядав його, але не має потреби. Не пропоную, бо довго пояснюватиfeson: ↑ 30.05.2025 22:38Наскільки я знаю цапу ES ставили в усі останні LG - LG V60 наприклад
- Бажав би подивитися на чувака, хто це конструював
-
-
lewerlin
Member
Дивлячись на чому порівнювати. Бо на Фокал Лістен і 569 сенхах Лижа переграє G6 "одноголосно"(кілька людей тоді слухали). А, ще нюанс, андроїд не 10ий часом?l-m: ↑ 30.05.2025 20:34Був у мене G8, нічого особливого.
Ostin: ↑ 30.05.2025 16:11А із цих всіх версій LG яка "наймузичніша та найдосконаліша"? Може десь побачу - то хоч послухати спробую)
У V10 просто цап, в G5 він же змінним модулем і в кращій реалізації, V20 повтор G5+допиляний андроїд, у G6/V30 повноцінна MQA-сертифікація(і відповідно окремий АРІ для виводу), в G7 підключаються Мерідіан(їм для піару MQA треба мас-девайс по презенташкам тягати і щоб він "грав"), V35/V40/G8/V50 - копіпаст G7(все - до 9го андроїду включно, оновлюєтесь до десяткиfeson: ↑ 30.05.2025 22:38Наскільки я знаю цапу ES ставили в усі останні LG - LG V60 наприклад.
Але хто з них найдосконаліший - таких дослідів не робили.....
Фактично саме "колаба" з Мерідіан і поховала флагманські Лижі, бо не дозволяла в розумні строки надавати оновлення дроїду. А ринок, тим часом, пішов в бік бездроту.
Кілер-фіча MQA-драйверу - паралельний вивід біт-перфект музики і системних звуків. Буквально грає налаштований UAPP в діректі, прилітає щось на вайбер, музика приглушується(але не мутиться!) і чути "піліньк" на її фоні.
-
Radio Bay
Member
У малого слухав сек 15 після купівлі. Пам'ятаю не криво, віддав зі словами "норм". Тобто не скосопиздило моє прекрасне вухо смертельная гангрена (С). Будо б цікаво послухати сьогодні
-
Ostin
Member
Я вірно розумію, що G8\V50, це відповідно
https://en.wikipedia.org/wiki/LG_G8_ThinQ
і
https://en.wikipedia.org/wiki/LG_V50_ThinQ
?
Тобто G8 простіше і 4G, а V50 - це типу крутіше і 5G ? А по аудіо там все рівнозначно, так?
Відправлено через 59 хвилин 25 секунд:
P.S. Загалом як смарт собі його не можу розглядати, бо занадто вже старе. Для цікавості послухав би при нагоді. Але думаю, що сьогоднішні китайплеєри з алі за 100-200 доларів (а їх там повно на будь-який смак від Fiio\Hiby\Shanling\Hidizs і всяких ноунеймів) будуть грати краще, ще й балансовий вихід на борту мають.
До речі, в моєму плеєрі MQA запис дає відчутний буст, коли розгортає з 44 до 176. Ну мені на вухо воно починає грати цікавіше однозначно. Шкода, що і смарти з гарним звуком, і MQA як технологія відходять. Кажуть, розмір зараз дешевий і сенсу в MQA немає. Ну тут як подивитись. Я флешку на 256 (232 реальних) забив під зав'язку легко, тому не відмовився б мати більше якісних записів MQA.
https://en.wikipedia.org/wiki/LG_G8_ThinQ
і
https://en.wikipedia.org/wiki/LG_V50_ThinQ
?
Тобто G8 простіше і 4G, а V50 - це типу крутіше і 5G ? А по аудіо там все рівнозначно, так?
Відправлено через 59 хвилин 25 секунд:
P.S. Загалом як смарт собі його не можу розглядати, бо занадто вже старе. Для цікавості послухав би при нагоді. Але думаю, що сьогоднішні китайплеєри з алі за 100-200 доларів (а їх там повно на будь-який смак від Fiio\Hiby\Shanling\Hidizs і всяких ноунеймів) будуть грати краще, ще й балансовий вихід на борту мають.
До речі, в моєму плеєрі MQA запис дає відчутний буст, коли розгортає з 44 до 176. Ну мені на вухо воно починає грати цікавіше однозначно. Шкода, що і смарти з гарним звуком, і MQA як технологія відходять. Кажуть, розмір зараз дешевий і сенсу в MQA немає. Ну тут як подивитись. Я флешку на 256 (232 реальних) забив під зав'язку легко, тому не відмовився б мати більше якісних записів MQA.
-
Volodya811
Member
Дивлюся тему і мене дивує: "А чому геймери не звертають увагу на звукові інтерфейси для музикантів?". Вони зараз коштують дешево 100-300 доларів і у них добрий не лише АЦП для мікрофонів і гітарного входу, а й ЦАП. З якісних і не сильно дорогих інтерфейсів є варіант Motu M2 (але у нього слабкий підсилювач для навушників, треба докупляти окремо або використовувати низькоомні навушники).
-
lewerlin
Member
Ви їх слухали? На адекватних вухах? Отож. Дуже специфічні речі. ЗІ потрібен для запису/роботи з окремими "дорогами", звук на готовому матеріалі там кінчений. І платиться в них за робочий функціонал, а не якість. ЗІ, рівнозначний моєму нещасному Фобосу, вартуватиме кілобакси.Volodya811: ↑ 01.06.2025 00:03А чому геймери не звертають увагу на звукові інтерфейси для музикантів?
Це фактично один і той же смарт, з косметичними відмінностями. До цієї пари була ще одна відмінність, G-серія - IPS, V-серія OLED, решта однакове, за дрібними нюансами. Приміром V35 - це G7 без "брови" і з OLEDом. В G8 теж впхнули OLED і різниця стерлась.Ostin: ↑ 31.05.2025 21:56Тобто G8 простіше і 4G, а V50 - це типу крутіше і 5G ? А по аудіо там все рівнозначно, так?
По "балансу" вірно, без нього - не переграють, треба вже трішки в інші ціни лізти. Ви в Лижі фактично маєте вбудований Hi-Fi Meridian(якби вони такий випустили).Ostin: ↑ 31.05.2025 21:56Але думаю, що сьогоднішні китайплеєри з алі за 100-200 доларів (а їх там повно на будь-який смак від Fiio\Hiby\Shanling\Hidizs і всяких ноунеймів) будуть грати краще, ще й балансовий вихід на борту мають.
Якщо відкинути важкі ігри(гачі Хойо, Вуву), то в мене досі немає питань до навіть V35, в ньому буквально є все, це повнокровні флагмани все таки. Інша річ, що їх ні нових немає, ні Б/В в притомному стані не знайдеш.Ostin: ↑ 31.05.2025 21:56P.S. Загалом як смарт собі його не можу розглядати, бо занадто вже старе.
-
Radio Bay
Member
Цікаво може бути G7 + meridian explorer. Хоча останній і сам може