Новини
Останні статті і огляди
ASRock визнає, що її материнські плати могли призводити до виходу з ладу CPU Ryzen 9000
-
Dilfin
Member
Пропоную обговорити ASRock визнає, що її материнські плати могли призводити до виходу з ладу CPU Ryzen 9000
Винен виробник материнських плат, а процесор має замінити виробник процесора, це щось нагадує ту історію, коли три каченяти з мультика грали в м'яч і розбили вікно, а коли господар спитав хто розбив вікно то всі троє показували пальцем один на одного.
Винен виробник материнських плат, а процесор має замінити виробник процесора, це щось нагадує ту історію, коли три каченяти з мультика грали в м'яч і розбили вікно, а коли господар спитав хто розбив вікно то всі троє показували пальцем один на одного.
-
Vi
Member
Ну признаёт, это отлично.
А компенсировать то убытки они планируют? Или признали и ладно?
А компенсировать то убытки они планируют? Или признали и ладно?
-
Denvys5
Member
Ну хоч визнали публічно«Ні, ми не говоримо, що це проблема AMD. Ми з’ясували, що це має бути пов’язано з налаштуваннями BIOS — це налаштування PBO, Precision Boost Overdrive. Більш технічно, ми змінили два основні параметри в PBO. Один з них — TDC (Thermal Design Current), а інший — EDC (Electrical Design Current). Ми виявили, що наші початкові значення для цих двох параметрів могли бути занадто високими. Тож тепер, у версії BIOS 3.25, ми зменшили значення PBO. Ми вважаємо, що це може розв’язати проблему», — розповів представник ASRock.
А не як ацуц в перший рік АМ5, "ми не винуваті, винувато амуде" з VSoc
-
AssayMAS
Member
ты что лицензионное соглашение не читал? Там никто никому ничего не гарантирует...Vi: ↑ 30.05.2025 13:19А компенсировать то убытки они планируют? Или признали и ладно?
-
MqM
Member
О це так відповідальність виробників, складно зараз збирати компи особливо на зовсім новтх комплектуючих
Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
Гарно влаштувалися. Це якби газовики зробили витік газу - будинок би вибухнув, а вони сказали, що компенсують тільки розірвану трубуAssayMAS: ↑ 30.05.2025 13:23ты что лицензионное соглашение не читал? Там никто никому ничего не гарантирует...Vi: ↑ 30.05.2025 13:19А компенсировать то убытки они планируют? Или признали и ладно?
-
Scoffer
Member
Ніколи такого не було, і от знову 
-
daesz
Member
Там ще й проблема в тому, що з МП нічого не стається - вони після згорілих х3д проців дальше собі працюють, як ні в чому й не бувало. Тож навіть не треба компенсовувати за МП нічогоMqM: ↑ 30.05.2025 13:26Гарно влаштувалися. Це якби газовики зробили витік газу - будинок би вибухнув, а вони сказали, що компенсують тільки розірвану трубу
-
AssayMAS
Member
так есть контрактные поставки комплектующих учреждениям - там совсем другие виды гарантии...MqM: ↑ 30.05.2025 13:26Гарно влаштувалися.
и я видел что то типо 3-5 лет потом менять все ПК...
-
Dilfin
Member
Ні, компенсувати має виробник труби, який на словах сказав, що труба нормальна і треба брати.) А тут навпаки програма біос погана, нехай вона і платить.)MqM: ↑ 30.05.2025 13:26 О це так відповідальність виробників, складно зараз збирати компи особливо на зовсім новтх комплектуючих
Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:Гарно влаштувалися. Це якби газовики зробили витік газу - будинок би вибухнув, а вони сказали, що компенсують тільки розірвану трубуAssayMAS: ↑ 30.05.2025 13:23
ты что лицензионное соглашение не читал? Там никто никому ничего не гарантирует...![]()
-
Nikolay Yeryomenko
Member
А фігня цей ASRock. Навіть кнопку для виймання відкокарт на своїх платах не зробили. Зато зробили бух і проц взірвався.
-
VladimirV
Member
Молодці що визнали. АЛЕ. Головне, щоб рішення підтвердилось, треба час щоб пройшов, і достатньо людей "випробували" цей біос 3.25.
Їм це однозначно найважливіше, бо їх плати зачасту дешевше за аналогічні спеки більш "маржових" брендів, і є що втрачати.
Їм це однозначно найважливіше, бо їх плати зачасту дешевше за аналогічні спеки більш "маржових" брендів, і є що втрачати.
-
Timedemo
Member
купуємо готову збірку, та маємо гарантію на весь ПК. А далі вже хай самі розбираються хто кого спалив.MqM: ↑ 30.05.2025 13:26 О це так відповідальність виробників, складно зараз збирати компи особливо на зовсім новтх комплектуючих
Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:Гарно влаштувалися. Це якби газовики зробили витік газу - будинок би вибухнув, а вони сказали, що компенсують тільки розірвану трубуAssayMAS: ↑ 30.05.2025 13:23
ты что лицензионное соглашение не читал? Там никто никому ничего не гарантирует...![]()
-
Earanak
Member
https://www.reddit.com/r/ASRock/comment ... ng_to_325/ 
Я на днях почитал штук с 20+ пострадавших, многие и не использовали PBO в принципе. А платы по дефолту ставят PBO в Auto режим. Который значит что он отключен но может включиться через Ryzen Master, например. А вот интереснее то что некоторые прям ставили его в Disabled, т.е его софтверно даже не включить после этого, но все равно их процы отлетали в красный рай )) Конечно может они все врали и жарили процы, тут уж не знаю, это уже AMD смогут узнать глянув на E-Fuse, который я уверен есть в современных процах.
Я на днях почитал штук с 20+ пострадавших, многие и не использовали PBO в принципе. А платы по дефолту ставят PBO в Auto режим. Который значит что он отключен но может включиться через Ryzen Master, например. А вот интереснее то что некоторые прям ставили его в Disabled, т.е его софтверно даже не включить после этого, но все равно их процы отлетали в красный рай )) Конечно может они все врали и жарили процы, тут уж не знаю, это уже AMD смогут узнать глянув на E-Fuse, который я уверен есть в современных процах.
-
Dilfin
Member
Написано ж: могли призвести, а могли і не призвести, а могли і не плати...))Earanak: ↑ 30.05.2025 14:38 https://www.reddit.com/r/ASRock/comment ... ng_to_325/
Відправлено через 3 хвилини 31 секунду:
Скоро настане час, що автоматично після покупки дорожезного обладнання потрібно буде зразу знижувати на нього всі можливі паверліміти, гарантія перестане працювати взагалі і слоган компаній буде: Не хочеш, не купляй - твоя особиста справа...
-
Sub-Zero
Member
Ребята, что за шум? Они признали вину. Дальше в суд и пускай компенсируют.
-
Earanak
Member
Sub-Zero, ой ну все. Будто побухтеть на форуме нельзя, так сказать и за меньшее бухтели ))
По крайней мере хочется минимизировать шанс отлёта проца, даже понимая что шанс этот невелик.
Учитывая что в списке погибших Райзенов не только ASRock, я именно так и поступлю когда приедет 9950X3D, я еще до установки его в сокет через БиосФлешбек шивану крайнюю версию биоса а после первого включения сразу бахну -20-30 Курву и переключу PBO с Auto на Disabled, и на всякий зафиксирую VDDP/VDDG/SoC/DRAM напряженияDilfin: ↑ 30.05.2025 15:06Скоро настане час, що автоматично після покупки дорожезного обладнання потрібно буде зразу знижувати на нього всі можливі паверліміти
-
VladimirV
Member
Earanak
Руками всегда было лучше, если точно понимаешь, что делаешь. Тут без разницы Интел/АМД.
На Интелах тоже все эти "профили ОС", "снятые лимиты", и т.п. ничего полезного не делают. Все лимиты должны быть правильно подобраны, вольтажи слегка занижены или ограничены/зафиксированы, как-то так. Просто доверяться профилям на "все случаи" или у нас "лучше и быстрее" - ну бред.
С другой стороны Intel Baseline это тоже удавка. Так чо руками с пониманием - это лучше всего.
Но тут главный момент, чтобы подтвердилась причина. Нужно время.
Руками всегда было лучше, если точно понимаешь, что делаешь. Тут без разницы Интел/АМД.
На Интелах тоже все эти "профили ОС", "снятые лимиты", и т.п. ничего полезного не делают. Все лимиты должны быть правильно подобраны, вольтажи слегка занижены или ограничены/зафиксированы, как-то так. Просто доверяться профилям на "все случаи" или у нас "лучше и быстрее" - ну бред.
С другой стороны Intel Baseline это тоже удавка. Так чо руками с пониманием - это лучше всего.
Но тут главный момент, чтобы подтвердилась причина. Нужно время.
-
Dilfin
Member
А Ви бачу підготувалися, я б ще на Вашому місці іконку на системник прикріпив, для надійності і наклейку турбо.))Earanak: ↑ 30.05.2025 15:15 Sub-Zero, ой ну все. Будто побухтеть на форуме нельзя, так сказать и за меньшее бухтели ))
Учитывая что в списке погибших Райзенов не только ASRock, я именно так и поступлю когда приедет 9950X3D, я еще до установки его в сокет через БиосФлешбек шивану крайнюю версию биоса а после первого включения сразу бахну -20-30 Курву и переключу PBO с Auto на Disabled, и на всякий зафиксирую VDDP/VDDG/SoC/DRAM напряженияDilfin: ↑ 30.05.2025 15:06Скоро настане час, що автоматично після покупки дорожезного обладнання потрібно буде зразу знижувати на нього всі можливі паверлімітиПо крайней мере хочется минимизировать шанс отлёта проца, даже понимая что шанс этот невелик.
-
MetalistForever
Member
А головне: це Потужно і Переможно

-
waryag
Member
Для суда оно ничтожно. Другой вопрос, что до суда мало кто дойдет.AssayMAS: ↑ 30.05.2025 13:23 ты что лицензионное соглашение не читал? Там никто никому ничего не гарантирует...
Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
У переважній більшості таких випадків ніхто нічого не визнає і не компенсує, і довести щось дуже складно.MqM: ↑ 30.05.2025 13:26 Гарно влаштувалися. Це якби газовики зробили витік газу - будинок би вибухнув, а вони сказали, що компенсують тільки розірвану трубу