Hoyoverse

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Відповісти
Автор
Повідомлення
Kirakishou
Member

Повідомлення

Сьогодні в Геншині з’явився той банер, де можна крутити всіх персонажів, цього разу Інадзуми. Я його чекав, щоб нарешті забрати останнє сузір’я для Яе Міко. Після цього думав дропнути гру принаймні на деякий час, але залишилося ще біля 150 круток і якось так виходить, що якщо немає ніякого сюжету в грі, то вона займає дуже мало часу. Я більше часу на всяку фігню типу ютубу витрачаю чи навіть на читання цього форуму, ніж на гача-ігри.
Сюжет в Геншині мені набриднув, ендгейм також набриднув, хоча персонажі мені подобаються, деякі івенти також подобаються.
Але якщо взяти ігри Хойо і порівняти в плані емоцій, то я зараз проходжу сюжет 3.3 в ХСР і це дуже круто. Якщо не рахувати арку про Ахерон, то Амфореус подобається набагато більше, ніж Пенаконія. На даний момент я зацікавлений грати в ХСР і бачу в цієї гри майбутнє. Я вже хочу собі Аглаю, Тріббі, Циферу. Тобто є кого хотіти.
Потім Зенлес. Деякі вважають його сюжет примітивним, я можу з цим погодитися, але він якраз на мій анімешний смак. Персонажі та їх історії також найкращі. Якщо зробити список ігор, які я хочу дропнути, то на даний момент ця гра буде на останньому місці.
Тому я думаю дати Геншину шанс до банера Скірк, а потім видалити гру.
А ви як гадаєте, варто грати далі тільки через персонажів? Повторюся, справа не в часі, який вимагає Геншин, а в тому, що на мою думку, в цій грі вже навряд буде щось цікаве.
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou
я коли починаю втрачати інтерес в грі - я майже відразу дропаю, бо знаю що це затягування часу ні до чого доброго не приведе окрім зайво витраченого часу. І протягом того часу який я затягую - я все більше починаю ненавидіти гру і помічати недостатки які раніше не помічав. Але це я :)
Я от вже останнім часом збагнув, що ще одна із моїх особистих проблем із іграми хойо - це вони не достатньо "похмурі", бо хойо хоче щоб в їх ігри грали і дорослі і малі, і якщо зробити сюжет занадто серйозним - можна втратити якусь з аудиторій.
Я б сказав - можна заходити раз в півтори місяця суто щоб пройти сюжет, але він вам ж наче не подобається більше. Тож незнаю чи є зміст продовжувати :)
Kirakishou
Member

Повідомлення

daesz
Кнопка скіпа вирішила б цю проблему Геншина. Заходити робити дейліки, зливати смолу на босів, навіть прокачувати персонажів мені подобається. Але читати цю нісенітницю не подобається. Можна поставити його на автоплей, щоб він сам читався, але все одно це купа часу, бо оця біганина туди-сюди скіпатися не буде.
Щодо "похмурості". В ХСР на Амфореусі похмурості завезли, там
спойлер
вбили багатьох персонажів Амфореуса, які є на банерах. Ще не знаю, чи остаточно їх вбили, чи ні,
бо не прочитав 3.3 повністю. В Зенлес також в завезли похмурості, там є скалічені персонажі, є персонажі, над якими знущалися в дитинстві або ставили експерименти і тому подібне. В Геншині також в останніх патчах почали вбивати NPC і не тільки, але це на рівні вбивств в дитячих мультиках. Спроби викликати емоції є, інколи вони навіть працюють, як у випадку Фонтейна, але загалом кожен сюжетний патч ти просто комусь допомагаєш бігаючи туди-сюди і змушений слухати Паймон, яка повторює слова.
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou: 28.05.2025 22:25Кнопка скіпа вирішила б цю проблему Геншина.
Її досі немає в геншині? В ХСР та ЗЗЗ вони ж давно вже є, хіба ні?
Kirakishou
Member

Повідомлення

daesz
Немає. В ХСР також немає. Після того, як було багато скарг на 3.0 Амфореуса, в який треба було грати 10+ годин, вони зробили так, що тепер в неважливих для сюжету діалогах ти можеш вибрати опцію пропустити цей діалог. Але як такої кнопки скіпа немає. Хіба що для вже прочитаного діалогу, його дійсно можна пропустити. А ось в Зенлессі є кнопка, яка хоч і не все, але багато чого скіпає.
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou
жах, я чомусь думав що в ХСР/ЗЗЗ їх додали :(
lewerlin
Member

Повідомлення

Kirakishou: 28.05.2025 21:04А ви як гадаєте, варто грати далі тільки через персонажів? Повторюся, справа не в часі, який вимагає Геншин, а в тому, що на мою думку, в цій грі вже навряд буде щось цікаве.
daesz: 28.05.2025 21:51я коли починаю втрачати інтерес в грі - я майже відразу дропаю
+100500.
Від себе додам, що Геншин для Хойо - пройдений етап. Гру ще підтримуватимуть, може похайпують трохи, але серйозно ніхто в неї вже вкладатись не буде.
По перше, проєкт достатньо старий і достатньо себе вичерпав. По друге, саме Геншин, більше інших ігор Хойо, потерпає від конкуренції - крім ВуВи, на горизонті ціла черга опенворлдів вишикувалась. На прикладі ВуВи видно, що Геншин не витягує, в силу віку і рушія.
По третє, гра вже зараз опустилась по доходам до рівня Зенлессу, контору тягне грошима ХСР, а Зенлесс свіжіший і перспективніший.
Формально, гру можна капітально оновити, по типу Реборну в Доті свого часу. Але в індустрії так не прийнято, а Китай в принципі так ніколи не робив - завжди робили новий проєкт, а не оновлювали старий. Хойо навіть є сенс від окремої юр. особи нову гру випустити, в інтересах монополізації ринку(я на місці Давея взагалі Ананту викупив би).

daesz
Допрохожу сюжетку і дропаю ГФЛ2. Єдина світла пляма всієї гри. Так вгробити такий концепт і таку "базу", це лише китайці вміють.
Kirakishou
Member

Повідомлення

lewerlin
Я зараз зробив дейліки всіх ігор Хойо мабуть хвилин за десять, це зі зливом енергії і сортуванням реліквій. Якби в Геншині була кнопка скіпа сюжету, я б просто грав в гру, як граю в Нікке чи БД2 – тупо колекціонував персонажів. Не було б взагалі ніякого негативу.
Якщо дропати Геншин, то перед цим треба дропнути Вуву. Бо в неї мені ще менш цікаво заходити. Куроботи типу Тектону розповідали про крутий сюжет в грі, а потім виявилося, що по їх же словам весь сюжет з 1.0 по 2.0 був лайном, але ось починаючи з 2.0 це вже точно найкращий сюжет в гача-іграх. Тримаюся в грі по тій же причині, що й в Геншині – персонажі.

До речі, на стрімі, присвяченому першій річниці Зенлесу, був Давей. Вони на річницю дають на вибір одного стандартного персонажа і одну стандартну сигнатурку плюс буде купа різного ігрового контенту, а також безкоштовні скіни для головних героїв та різні аксесуари типу некомімі чи сережок, які на них можна одягати. Також, вони бафнуть Елен. А в ХРС бафнуть Кафку і ще деяких персонажів.
daesz
Member

Повідомлення

lewerlin: 29.05.2025 01:17Допрохожу сюжетку і дропаю ГФЛ2. Єдина світла пляма всієї гри. Так вгробити такий концепт і таку "базу", це лише китайці вміють.
:dontknow:
Якщо б була трохи більше ф2п френдлі - то була б перфектна гача, а так мене все задовільняє :)
lewerlin
Member

Повідомлення

Kirakishou: 29.05.2025 07:32До речі, на стрімі, присвяченому першій річниці Зенлесу, був Давей. Вони на річницю дають на вибір одного стандартного персонажа і одну стандартну сигнатурку плюс буде купа різного ігрового контенту, а також безкоштовні скіни для головних героїв та різні аксесуари типу некомімі чи сережок, які на них можна одягати. Також, вони бафнуть Елен. А в ХРС бафнуть Кафку і ще деяких персонажів.
Мені вже кидали. Гарна спроба, але ні :laugh: . Щодо хойо в мене принципова позиція, допоки вони лідери ринку.
Kirakishou: 29.05.2025 07:32треба дропнути Вуву. Бо в неї мені ще менш цікаво заходити.
З ВуВою все просто, все зав'язано до гейплею. Заходить - граєш, ні - скіпаєш. До речі перша гача, де наскільки геймплей впливає на крутки - не ефективність, як в ХСР, а саме безпосередньо ігролад.
Kirakishou: 29.05.2025 07:32Куроботи типу Тектону розповідали про крутий сюжет в грі, а потім виявилося, що по їх же словам весь сюжет з 1.0 по 2.0 був лайном, але ось починаючи з 2.0 це вже точно найкращий сюжет в гача-іграх.
В них кілька біполярок :laugh: .
1. Як переконати аудиторію і не скотитись в розбір душних нюансів.
2. Як пояснити, що сюжет і гарний і ніякий одночасно
3. Як вгодити любителям і хейтерам кнопки скіпу.
ІМХО, найкращий сюжет - 1.3(це фактично розкішна кінотеатральна мелодрама), найгірший - стартовий(дефолтно "ніякий" сюжет гач). Сюжетка 2.2, по якій всі "течуть" - середина на половину, там гарні моменти межуються з відвертою халтурою(основні претензії до натягнутого сценарію і зафакапленої Кантарелли), але це знов за мірками кінематографу. Еталонно "нормальний" сюжет "гачі" - Фірмамент з Чанлі.
І саме тому купа біполярки, бо основна аудиторія в житті не піде дивитись мелодраму. Тобто найкращі відрізки сюжету, водночас і відверто "чужі" для левової частки аудиторії. "Сюжет ВАУ!, але вам може не сподобатись". І спробуй порадь, кому тиснути той "скіп", а кому ні.

Тектона ще чекає одна біполярка :lol: . Наразі явно видно, що Куро починають "продавати" новими персонажами, квитки крізь "скіллвол"(він у ВуВі дуже високий, для хайенд контенту), бо вся свіжа аудиторія - казуали. Принципово, дотримати балансу можна, і соло Данджин, можливо, все ще буде все проходити. Але це гача, тут у відвертий паверкріп скотитись дуже легко. До того ж не вийде всидіти на двох стільцях - кістяк аудиторії, що прийшов гру за боївкою, хейтитиме вайфушок для казуалів та навпаки. Взагалі, нехай протримаються, поки Ендфілд і Ко не стануть на ноги. Тоді в нас буде адекватний ринок.

Отправлено спустя 17 минут 55 секунд:
daesz: 29.05.2025 08:01Якщо б була трохи більше ф2п френдлі - то була б перфектна гача, а так мене все задовільняє :)
Чітко видно, що вона доволі ФТП-френдлі, для "гравців релізу" :rolleyes: . Особисто я швидко вперся в гріндволл, дуже акуратно все прораховуючи, чого пересічний гравець робити не буде. І весь час мені тикають дейліком "витрать кристали на грінд" і режимами, де мені не вистачає прокачаних дівчат. Гра тебе тупо розводить донатити в грінд на прогресії акаунту. Не так жорстко, як у "темні часи" жанру, але я не очікував побачити в сучасній гачі таке відверте лайно. Є ж приклад Хойо, які в Геншині потихеньку прибирали зашморг, а в ХСР/Зенлессі, чисто для галочки на релізі, і прибрати першим-другим патчем. Видно же, що не працює і у монополіста, більше мінусів навіть, на хіба ви це тулите?
Kirakishou
Member

Повідомлення

lewerlin: 29.05.2025 09:02Щодо хойо в мене принципова позиція, допоки вони лідери ринку.
Так а що змінилося? Вони і рік назад були лідерами і ви були на їх боці, а щодо Куро навпаки відносилися з критикою, бо вони під Тенсентом. Коли ми тут критикували Хойо, ви навпаки їх захищали і говорили, що вони досягли успіху, що все правильно роблять, що це приватна компанія яка змогла. Зараз в цьому плані нічого не змінилося. Куро все так же під Тенсентом, Хойо все так же лідери ринку. Але ваше відношення кардинально помінялося після того відео з музикальною темою Хранительки Берегу.
daesz
Member

Повідомлення

lewerlin: 29.05.2025 09:02Чітко видно, що вона доволі ФТП-френдлі, для "гравців релізу"
У мене мб трохи упереджена думка, бо на попередньому банері забрав Vector+V1 обидвох на хард піті, ще й один 5050 програв, а потім вепон для неї знову ж таки на хард піті.
lewerlin: 29.05.2025 09:02І весь час мені тикають дейліком "витрать кристали на грінд"
Ті 60 енергії за перші 20 кристалів (що суттєво дешевше ніж у інших гачах до слова) в день нічого не вирішують. Я, здається, купив їх тільки раз бо мені бракувало якраз от стільки багато щоб взяти 60 лвл перед другим гансмоуком. Та й той дейлі дає аж 100 голди які нікуди не впираються, 1 рол аттачмента коштує 20к :)
lewerlin: 29.05.2025 09:02Є ж приклад Хойо, які в Геншині потихеньку прибирали зашморг, а в ХСР/Зенлессі, чисто для галочки на релізі, і прибрати першим-другим патчем.
Це поганий приклад, бо в ГФЛ2 максимальний рівень стейджів з експою чи навіть з артефактами відкривається на якомусь 28-30 лвлі, тобто вже починаючи з цього лвла можна отримувати максимум від енергії в день. В той час як в хойо та всяких вувах на максимально ефективний лвл треба буде гріндити до 55+.

Відправлено через 39 хвилин 20 секунд:
Для того щоб взяти всі нагороди з дейликів кожного дня - потрібно всього 80 поінтів, це при тмоу що всі 140 беруться за 5 хвилин (колись кидав відео із заміром скільки часу займають дейлики в ГФЛ2 :) )
спойлер
Зображення
Мене от більше підбішує те, що є дейлик дали ляльці 5 гіфтів в день (останній дейлик на скріні нижче)
спойлер
Зображення
Я на всіх ляльках "зарашив" афініті лвл5 (за лвл3 + 5 разом дають 3 стандартні крутки) і тепер в мене от така ситуація, де всі ляльки крім однієї лвл5 афініті (максимальний), є ще лвл8 за ковенант, але ф2п він доступний всього для однієї ляльки і ті 3 лвла мають тільки косметичні винагороди (ні статів, ні круток за них немає)
спойлер
Зображення
Це буквально 2 тижні і цей дейлі також виконати вже не вийде (найменше що можна дати ляльці в 1 день - це 200 поінтів з 5 стандартних синіх гіфтів) :D
спойлер
Зображення
alumem
Member

Повідомлення

lewerlin: 29.05.2025 01:17а горизонті ціла черга опенворлдів вишикувалась
А будет ли что-то годное?
А то мне вува вообще не зашла.
Donate
Member

Повідомлення

alumem: 29.05.2025 21:44
lewerlin: 29.05.2025 01:17а горизонті ціла черга опенворлдів вишикувалась
А будет ли что-то годное?
А то мне вува вообще не зашла.
Забудь, основна надія на ендфілд. Все інше буде з 99% вірогідністю без харизми з монетизацією міхойо :laugh:
Гру роблять в якої дуже базовий геймплей > щоб якось зробити на тебе тиск кидають тобі таймгейти на активностях > все що залишається це підвищувати циферки в наступних патчах і під них підбивати наступний контент :rotate:
Можна чи це назвати грою питання... Це більше "ігровий інтерфейс для азартної системи".
lewerlin
Member

Повідомлення

alumem: 29.05.2025 21:44А будет ли что-то годное?
Це побачимо по факту. І Ендфілд, і Ананта концептуально цікаво виглядають, але зіпсувати можна все.
Kirakishou: 29.05.2025 16:39Так а що змінилося? Вони і рік назад були лідерами і ви були на їх боці, а щодо Куро навпаки відносилися з критикою, бо вони під Тенсентом.
Рішення. Я, як користувач, зацікавлений в певному стані ринку. Коли хороші, для мене, рішення успішні, а погані, для мене, провальні, то ринок відповідно буде наслідувати хороші і відкидати погані.
Хойо багато в чому "полізли в залупу"(ми робитимемо контент нейронкою, бо Цаю треба; ми ламатимемо баланс і розкручуватимемо паверкріп, а то юзери офігіли крутити не там де заплановано; ми кластимемо болт на фідбек і затикатимемо пащі халявою в моменті; ми пхатимемо QoL в івентових персонажів) і якщо вони втратять лідерство - це буде показовим уроком для інших.
Я досі сприймаю Куро як шматок Тенценту і не маю ілюзій, хоча вони і заявляють, що Куро лишили самостійність, як у Райотів і Епіку(ці теж Тенцент). Але ВуВа зараз набирає хід за рахунок "правильних"(роботи з фідбеком, якості контенту, QoL) речей. Ринок бачить, що так можна "бити" лідера і буде ці речі наслідувати.
Узагальнюючи: "ви лідери, але міняєте ринок на краще - я вас підтримаю"(таке дуже рідко буває), "ви лідери і у вас росте корона - до побачення".
lewerlin
Member

Повідомлення

daesz: 29.05.2025 19:42У мене мб трохи упереджена думка, бо на попередньому банері забрав Vector+V1 обидвох на хард піті, ще й один 5050 програв, а потім вепон для неї знову ж таки на хард піті.
Везіння в гачі ніколи не є показником. Це виключно індивідуальна для акку річ. Сама система гачі бай Хойо, яку Donate прямо прирівнює до казіку, фактично є "чеком на невігласа". Зрозуміло, що вона нікуди не дінеться(дурнів "стригти" завжди будуть, в першу чергу всякі Трампи, гача-деви тут взагалі малявки), але її можна оцінювати по можливостям для грамотного ФТП. І тут ГФЛ2 нічим не відрізняється від Хойо. Кількість рандому та ж(у ВуВі наприклад рандом практично лише один і там можна сказати, що система "краща" для ФТП).
daesz: 29.05.2025 19:42Ті 60 енергії за перші 20 кристалів (що суттєво дешевше ніж у інших гачах до слова) в день нічого не вирішують. Я, здається, купив їх тільки раз бо мені бракувало якраз от стільки багато щоб взяти 60 лвл перед другим гансмоуком. Та й той дейлі дає аж 100 голди які нікуди не впираються, 1 рол аттачмента коштує 20к :)
Суть в самому акценті на подібній практиці. Лишили опцію для китів - ок(всі гачі це мають), але штрикати нею дейліком, при тотальному дефіциті ресурсів... І як вишенька, тобі дають оновлюваний контент з Коллапс. Рештками на прогресії. Хочеш закривати - донать.
daesz: 29.05.2025 19:42Це поганий приклад, бо в ГФЛ2 максимальний рівень стейджів з експою чи навіть з артефактами відкривається на якомусь 28-30 лвлі, тобто вже починаючи з цього лвла можна отримувати максимум від енергії в день. В той час як в хойо та всяких вувах на максимально ефективний лвл треба буде гріндити до 55+.
Це взагалі не показник(Вува до речі дозволяє фармити голду з 30го лвл аку). Толку з артефактів/атачментів/ехо, якщо в тебе на персонажах і зброї немає ЛвЛу(а отже і статів, які тими артами скейляться). Навіть ХСР, не будучи опенворлдом, дає альтернативні шляхи фарму(Мобрани, віртуалка).
daesz: 29.05.2025 19:42Для того щоб взяти всі нагороди з дейликів кожного дня - потрібно всього 80 поінтів, це при тмоу що всі 140 беруться за 5 хвилин (колись кидав відео із заміром скільки часу займають дейлики в ГФЛ2 :) )
Я недаремно акцентував
lewerlin: 29.05.2025 09:02для "гравців релізу" :rolleyes:
Коли гача приростає сутностями поступово і ти її по суті перегнав, то зрозуміло, що все ок. ГФЛ2 не перша гра, куди я зайшов вже після релізу, але перша, де така задниця.

Отправлено спустя 2 минуты 39 секунд:
daesz: 29.05.2025 22:07CN be like : https://www.reddit.com/r/gachagaming/co ... exclusive/
Щойно вичитав :lol:
Все вірно. Нафіг мужиків. Фемки набіжать і буде атата. :gigi:
daesz
Member

Повідомлення

lewerlin: 29.05.2025 22:35Толку з артефактів/атачментів/ехо, якщо в тебе на персонажах і зброї немає ЛвЛу(а отже і статів, які тими артами скейляться).
Не в ГФЛ2. Тут формула дамаги інша ніж у типових хойо-лайках. Атака має вищий пріорітет ніж кріти бо флет роли додаються у формулу перед % ролами, перфектний замакшений "5 зірковий" артефакт можна отримати на 30 лвлі.
lewerlin: 29.05.2025 22:35при тотальному дефіциті ресурсів
В мене не було проблем з тим, щоб левелити 6 ляльок одночасно поки не взяв 60, відколи його взяв - не факмив нічого крім артефактів і голди, бо всього іншого стільки сиплять, що просто незнаєш що із ним робити :)
спойлер
Зображення
Зображення
Це при тому що 8 ляльок 40 лвла (від виділеної і вниз)
спойлер
Зображення
Та 16 максимального/60того.
спойлер
Зображення
Я не впевнений чи я ще грав настільки дружелюбну в цьому плані гачу, де не потрібно фармити ніякі лвл ап матеріали взагалі. Лвлити скіли також не потрібно, як в типових хойо-лайків :)
lewerlin: 29.05.2025 22:37Все вірно. Нафіг мужиків. Фемки набіжать і буде атата.
Базовані китайці :lol:
daesz
Member

Повідомлення

gfl2 юніверс історик :D
https://x.com/YZsFerrari/status/1928722220798357770

Він, напевно, більше знає про події які відбуваються в іграх ніж сценарист(-и) :lol:
Kirakishou
Member

Повідомлення

Доповідаю. Частково по технічним причинам, а частково по власному бажанню дропнув всі гача-ігри на певний час. Зараз знову повернувся, пограв кілька днів у всі ігри. В підсумку Геншин щойно відправився в сміття. Разом з декількома С6 персонажами та купою сигнатурок, 200 чи навіть більше МІЛЬЙОНАМИ мори і навіть з крутками та гарантом через кілька круток. Можливо, колись повернуся в нього, але тільки щоб забрати якогось дуже привабливого персонажа. Дорослу жінку з тугими оголеними сідницями. На менше я не погоджуся. Але оскільки це гра для дітей, то шанси на це дуже малі.

Натомість ігри типу Нікке та БраунДаст2 я вирішив не дропати. Поясню чому. Так, ці ігри вимагають найбільше часу для дейліків. Але водночас вони вимагають найменше часу для івентів. До того ж я не задонатив в ці ігри ні гривні, але в обох іграх я маю майже всіх персонажів. І маю всіх, яких хочу. В обох іграх я маю можливіть безкоштовно крутити гачу кожен день і тим самим вгамовувати свій ОКР.

ХСР почав набридати своїм сюжетом, написаним китайською нейронкою. Не тим, що він довгий. Не тим, що стало менше лору, як деякі скаржаться. Мені набридло читати про нецікавих для мене персонажів замість Кафки, Хімеко, Ахерон, Хотару, Ханабі. Але поки що буду терпіти, бо по-перше анонсовано подію з Кафкою, а по-друге ще на старті гри пообіцяв собі, що отримаю в цій грі Кафку, Мей (Ахерон) та Сакуру. Перші дві вже є, чекаю наступну. Поки що потерплю.

ВуВа піде в смітник, якщо я не отримаю триметрову мілфу за свої 70 круток. Причому скоріш за все вона піде туди остаточно, як добрий десяток інших гач. Я не готовий терпіти удачу рівня ігор Хойо ще й в цій грі.

Єдина гра від якої отримую задоволення взагалі без негативу – Зенлесс. Незважаючи на те, що у мене удача в гачі дуже посередня, власне як і в інших іграх Хойо. Але що персонажі, що геймплей мені дуже подобається. Я не полінувався і вже кілька разів підряд закрив безодню персонажами без сигнатурок. Дуже фаново. Навіть думаю придбати собі ультраширокий монік під цю гру, адже в оригіналі вона розроблена саме під цей формат. Ось настільки ця гра мені подобається.

Якось так. Написав, щоб підняти тему на злість всім нормісам.
Відповісти