Якщо порівнювати ЦАП телевізора та звичайної інтегрованої звукової карти, то для програвання ріпів на акустиці побутового рівня цього зазвичай цілком достатньо, не варто паритись з цього приводу. Є можливість - то спробуйте оптику, порівняйте. Але якщо під'єднати акустику НЕ до телевізора, можна стикнутись із значно більшою проблемою - деякою втратою синхронізації звука та відеоnoth1ng_matters: ↑ 12.05.2025 17:35 walkman3000 я трохи не те написав, пишу хд, маю на увазі 1080р ріпи по 15-20 гб, там звук вже наче нормальний частіше)
Radio Bay ну джерело це хдмі кабель, тобто тв як монітор другий в мене працює, просто я не дуже розумію: якщо звук приходить по хдмі в тв, а далі вже з нього по rca(як в едіках) або оптиці на колонки я втрачаю якість чи як воно з хдмі йде так і передасть на колонки? Є ще варіант збочення: маю звукову карту і можна кинути від неї безпосередньо кабелі до колонок(треба 5 метрів) біля тв, але там виходи оптика і 3.5 без rca(у випадку едіків 1700). І от теж наче придивився до сірих 1280 - за 5к дійсно можна взяти, вже не 7.5 як 1700.
Новини
Останні статті і огляди
Выбор акустики
-
Ra1n
Member
-
Radio Bay
Member
Головне не казати таке людям, які інсталяли хоч раз домашній кінотеатрRa1n: ↑ 13.05.2025 10:30 тож використовуйте будь-який інтерфейс для під'єднання акустики, головне аби це був інтерфейс телевізора
-
Ra1n
Member
Якщо домашній кінотеатр використовувати для ігор на моніторі із низьким input lag, то це не проблема, а при виводі зображення на телевізор із високим input lag може бути не зовсім гарно (не всі ТВ мають game mode і не всі користувачі його активують).Radio Bay: ↑ 13.05.2025 12:50Головне не казати таке людям, які інсталяли хоч раз домашній кінотеатрRa1n: ↑ 13.05.2025 10:30 тож використовуйте будь-який інтерфейс для під'єднання акустики, головне аби це був інтерфейс телевізора![]()
-
Radio Bay
Member
1. Сумніваюсь, що по оптиці на 5 метрів може бути якийсь інпут лаг, не розумію звідкіля він візьметься, але можемо вислухати власника, коли насетапить, бо найперше треба довіряти реальному досвіду.Ra1n: ↑ 13.05.2025 15:14Якщо домашній кінотеатр використовувати для ігор на моніторі із низьким input lag, то це не проблема
2. Звук з телевізора буде лайно, найгіршого джерела я навіть вигадати не можу.
-
Ra1n
Member
Так, по оптиці з комп'ютера звук миттєво дістанеться акустики. Але зображення на телевізорі з'явиться з деякою затримкою (це факт). Наскільки це помітно залежить від багатьох факторів. Звук взагалі дуже повільний, на суттєвих відстанях для глядача зображення традиційно почне випереджати звук, але у нас нема тих відстаней у звичайному житліRadio Bay: ↑ 13.05.2025 15:381. Сумніваюсь, що по оптиці на 5 метрів може бути якийсь інпут лаг, не розумію звідкіля він візьметься, але можемо вислухати власника, коли насетапить, бо найперше треба довіряти реальному досвіду.Ra1n: ↑ 13.05.2025 15:14Якщо домашній кінотеатр використовувати для ігор на моніторі із низьким input lag, то це не проблема
2. Звук з телевізора буде лайно, найгіршого джерела я навіть вигадати не можу.
-
Radio Bay
Member
Пропоную почекати відгука noth1ng_matters, таких проблем не пригадую, але й відстаней у 5 метрів теж.Ra1n: ↑ 13.05.2025 16:18Так, по оптиці з комп'ютера звук миттєво дістанеться акустики. Але зображення на телевізорі з'явиться з деякою затримкою (це факт). Наскільки це помітно залежить від багатьох факторів. Звук взагалі дуже повільний, на суттєвих відстанях для глядача зображення традиційно почне випереджати звук, але у нас нема тих відстаней у звичайному житлі Тому низький input lag телевізора має значення
-
noth1ng_matters
Member
Та я грав спокійно з дивана з геймпадом на тв і ніякого лагу не помічав, грав у соулси та холов найт, гадаю якщо б був лаг то було б відчутно.
Залишив звук у колонках на компі, зайшов в шутер, стріляю сидячи на дивані і дивлячись на тв, все чітко.
Залишив звук у колонках на компі, зайшов в шутер, стріляю сидячи на дивані і дивлячись на тв, все чітко.
-
noth1ng_matters
Member
Колонки приїхали, в порівнянні з тв грають гарно, виявилось що замовив не такий оптичний кабель, бо вхід на звуковій не стандартний квадратний і короткий, а такий круглий і довгий як 3.5 джек, то ж замовляю тепер ще й другий вже правильний кабель.
-
Radio Bay
Member
Прогріються, буде ліпше, колонки з коробки не грають. Плавати звук буде кілька днів.noth1ng_matters: ↑ 14.05.2025 17:13в порівнянні з тв грають гарно
З налаштувань, я так розумію, оптика та й усе, бо 5м
-
SaratRich
Junior
Добрий день. Маю Microlab solo 2. Хочу поставити поличну пару + зовнішній підсилювач. Цікавить чи переграє якась акустика за 100-150$ мікролаби. Дивлюсь поки на Yamaha NX-E700, Yamaha NS BP 300.
-
hello_world
Junior
Привіт. Підскажіть що буде краще як комп'ютрна акустика до Creative audigy rx та саба від Microlab fc530 в таких +/- габаритах?
Edifier R1855DB
Edifier R1700BTs
Саб просто "є", тому у списку. Можливо, щось краще? Бюджет до 10к, придбання в Україні, дякую.
Edifier R1855DB
Edifier R1700BTs
Саб просто "є", тому у списку. Можливо, щось краще? Бюджет до 10к, придбання в Україні, дякую.
-
Radio Bay
Member
Далі Edifier S1000MKII, але вони дорожче та більше. Як підключати тоді вже по ходу, що буде ліпше гратиhello_world: ↑ 28.05.2025 18:39Edifier R1855DB
Відправлено через 6 хвилин 14 секунд:
Чисто цікаво чи буде на Едіках вплив від такого девайсу USB-конвертер Musical Fidelity V-LINK192. Звісно тут його застосовувати не має сенсу
-
hello_world
Junior
Radio Bay, дякую за відповідь.
Вище, під габаритами, я мав на увазі ШхВхД, а не форм-фактор
. Якщо з'являється S1000MKII, чи є сенс розглядати R2850DB, наприклад? Акустика використовується зазвичай для прослуховування тяжкої(black) музики на невисоких гучностях
, мінімальні частоти також важливі, які і габарити, і ціна(в такій послідовності). Тому наступне або варіанти:
Edifier R1855DB + sub від Microlab fc530
Edifier S1000MKII
R2850DB з тим же сабом
Повторюсь, саб як опція. Будь ласка, зорієнтуйте, дякую.
Вище, під габаритами, я мав на увазі ШхВхД, а не форм-фактор
Edifier R1855DB + sub від Microlab fc530
Edifier S1000MKII
R2850DB з тим же сабом
Повторюсь, саб як опція. Будь ласка, зорієнтуйте, дякую.
-
Filabatya
Member
hello_world
це 3х полоска вона впритул не буде грати, а ззаду вас
це 3х полоска вона впритул не буде грати, а ззаду вас
-
hello_world
Junior
Filabatya
Так спереду ж, чи не зрозумів
Так спереду ж, чи не зрозумів
-
noth1ng_matters
Member
Ну що приїхали оптичні кабелі, підключив напряму до g6, запас гучності лякає, бо колонки на мінімумі, 16/100 на звуковій карті і вже так нормально грає, якогось розсинхрону картинки зі звуком не помітив - все працює чітко. Взагалі дивно якось уявляти що в 25му році 5 метрів кабелю це вже " велика" відстань і обов'язково якісь проблеми мають бути)
П.С. Комусь потрібен spdif кабель vention 5 метровий? Купував за 400, віддам за 300, новий не відкривався навіть.
П.С. Комусь потрібен spdif кабель vention 5 метровий? Купував за 400, віддам за 300, новий не відкривався навіть.
-
Radio Bay
Member
Так, міжосьова відстань між динаміками не зфокусує звук. 3 полоси впритул - погана ідея.Filabatya: ↑ 29.05.2025 13:33це 3х полоска вона впритул не буде грати, а ззаду вас
Звісно так, бо це класс вище. Тупо акустика класом вище.hello_world: ↑ 29.05.2025 13:08Edifier S1000MKII
Дешевий саб нічого гарного там не зробить, особливо у важкій швидкій музиці, ще й на невисокій гучності лайно буде ще те, тому чисто "полки".
З тих трьох варіантів там навіть обговорювати нічого, №2
Там, здається є гучність на колонках. Я б прибрав на колонках, та відкрутив на ЗКnoth1ng_matters: ↑ 29.05.2025 14:0616/100 на звуковій карті і вже так нормально грає
-
hello_world
Junior
Дякую. Вот все гарно в Edifier S1000MKII, проте вазоінвертор ззаду. Колонки стоятимуть біля стіни, вибачте, не уточнив. Це не буде завадою?
-
noth1ng_matters
Member
Radio Bay взагалі зрозумів що по оптиці звукова карта за замовчуванням максимум видає бо коли крутиш на ній гучність - вона не змінюється, тільки на 3.5 вихід фронтальний регулюється, тому з 0 гучності на колонках 3-4 кліки пульта і вже нормальний звук.
-
tablestikus
Member
hello_world
бажано пів метра від стіни
бажано пів метра від стіни